Selamlar,
Değerlerin gayet iyi çıkmış.Bende bugün gittim hastaneye.Kreatiin 1.15 ve üre 45 çıktı.Ayrıca böbrek çalışma oranını belirleyen GFR diye bir değer var o da çok önemli.Ben hastaneden çıktıktan 2 hafta sonra bu değer 60 civarında idi.Şu an 80 olmuş.90 ve üzeri sağlıklı bir insanın böbrek değerine eşit.Yani bu değerler ile neredeyse sağlıklı bir insanım diyebilirim.
ameliyattan sonra yaklaşık olarak 6 kilo vermiştim ben ilk 2 haftada.Hastaneden çıktıktan sonra ise ilaçların da etkisi ile inanılmaz iştahım açıldı.Son 2 haftada yaklaşık 6 kilo aldım.büyük ihtimalle sende haftaya yemeye başlayıp kilo alırsın.
kilo vermenin en önemli nedeni aşırı idrardır.Şöyleki ben 6 litre sıvı tüketip 8 liitre idrar çıkarıyordum ameliyattan sonraki ilk hafta.Bu nedenle günde yaklaşık 800 gr veriyordum.Sonra doktorun da tavsiyesiyle tükettiğim sıvı miktarını 3.5 litreye kadar düşürdüm.İdrar çıkışıda azaldığı için kilo kaybım olmuyor ve kilo almaya başladım.
Bir kaç kilo daha alıp sonrasında mümkün olduğu kadar sabitlemeye çalışacağım.
Selam,Seninde gayet iyi sonuçların gözün aydın. Kreatin biraz yüksek benim,ama ilaç dozundandır dedi doktorum üre iyiydi bakalım haftaya nasıl çıkacak. Ben sonuçlarıma baktım da GFR yazan birşey bulmadım.
Bende 5,5 lt su içiyordum doktorum 3,5-4 lt yeterli dedi artık öyle içiyorum bugünden itibaren. Ben bide diyete çok uyuyorum iştahım çok ama yemem kadar yiyorum böbreğe yük binmesin kortizon ve diğer ilçlar azalınca daha rahat yerim. Bakalım nasıl kilo alacağız bu şekilde yiyerek
Sendeki stent çıkarıldımı bu arada?