arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım 20 yıllık böbrek nakilliyim ankara başkent üniversitesi..yazılıların bir kısmını okuma şansım oldu bende kreatinin yüksekliği yaşıyorum malesef 3 defa pf tedavisi ve ivig mapthera kullandım ancak maalesef bende çok bir etkisi olmadı ilaçları alalı yaklaşık olarak 2 yıl olacak ve yeni yeni vucudumda sorunlar cıkmaya basladı malesef
özellikle aşırı derecede kansızlık bir anda oluşmaya başladı ve artı olarak psikolojik olarak kişilik sorunları başladı ve inanın üstesinden gelmek çok zor bunun kısaca bu durum soylek artık ben ben değilim çok başka bir insanım inşallah atlatabilirim bu durumu....
20 yıllık evrede böbrek nakli olmama rağmen gercekten çok fazla sıkıntılı surecler atlattım sizlerinde bir çogu yasamıstır yasayacakta proteğin kaçakları,crp yukselmelerı,ılac duzeyı oynamaları,cilt sorunalrı,ıdrar yolları sıkıntıları,bas agrıları,tansıyon dengesızlıklılklerı,asırı kılo alımı veya zayıflama,sureklı yasanan böbrek red atakları vs vs hepsinin aslında oncesınde belırtılerını anlıyorsun benım gibi uzun yıllar bu hastalıkla yasayınca...bende ise en onemlısı 30 yaşındayım ozellıkle 20 yas sonrası baya sıkıntılı geçti bunun baş sebebi stres ti o yüzden benden tavsiye özellikle yeni nakilli hastalar için stres ve sinirden uzak durun tek takılın hayatınızı mutlu yaşayın kımsenın derdını tasasını cekmeyın allah bize bir şans verdi bu sansı güzel degerlendirip guzel bir hayat yasayıp guzel anılarla bu hayattan ayrılalım...
çok uzun surecler bunlar yeni nakil olacak olmuş olan hastalar ıcın sabır en onemlı olgu sabrınızı koruyun arkadaslar bu ısın ılk bası ve sonraları gercekten çok sıkıntılı surecler kendinize dikkat edin kimseyi kırmadan uzmeden hak yemeden strese gırmeden mukemmel yasayın benden son tavsıye az calısın az yatın cok gezın dolasın hayatın tadını cıkarın ölüm bize herkesten daha yakın bunu aklınızdan asla cıkarmıyın hayatınızı buna göre kurgulayın hepizmize geçmiş olsun allah acıl sıfalar versın...