Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

ilayda4455, pardon mesajınızı şimdi gördüm. İyi ki özelden yazdınız )
Merhaba. Ben de bi kaç haftaya baltalimani kemik hastanesinde olacağım inşallah ameliyatı.. Size geçmiş olsun. Hangi yöntemle ameliat oldunuz? Hangi hastane ve doktora oldunuz? Agrilariniz kaç gün surdu? Kaç günde taburcu oldunuz? Cevaplarsaniz sevinirim?

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

serdar39

Merhaba. Teşekkür ederim. İnşaAllah en ağrısız ve hasarsız şekilde atlatırsınız.
Ben Bakü de Fahri hocaya ameliyat oldum. İlizarov yöntemiyle alt bacak 7 cm uzatıldı. Klinikte 4 gün kaldım, günde 2 kere ağrıkesici iğne yapılıyordu. Eve geçince ağrılarım azaldığı için yaklaşık 1 ay ağrıkesici kullanmadım. Uzatmam 2.5-3 cm a ulaştığında sinir, kas ve kemik ağrıları başladı.

merhaba arkadaşlar ben şimdi ameliyat olmak istiyorum benim herhangi sorunum yok sağlamım ama boyum 1.63 falan o kadar canım sıkılıyorki senelerdir mutlu olmak istedim ama hiç olmadımhep aklıma takılan sorunlar ameliyat olmuş kişiler tecrübeli kişiler lütfen bana yardımcı olun allah rızası için kaç para gider türk parasıyla hangi yöntem olmalıyım kaç cm uzayabilirim ben olcam çünkü böyle yaşamıyorum tecrübeli olanlar bana açıklarmı daha önce ameliyat olmuş kişiler hangi doktorda olayım istanbulda olcam ama kim iyi sizce bekliyorum cevaplarınızı tşkler

kardeşim bende ameliyat olcam senin bilgilerini ögrenmek istiyorum bir bilgiye ulaştınmı bunlar çok önemli birbirimize yardımcı olmalıyız bana ulaşırmısın detayları anlatırmısın hangi yöntemle olcaksın sen fiyatı ne kadar benim boyum 1.65 falan bende 10 veya 15 cm uzayabiliyormuyum kardesim anlatırmısın

selman kardeşim bana ulaş kardeşim özelden yaz bende ameliyat olmak istiyorum gerekirse beraber gidip araştıralım bende istanbula gelecem hangi yöntemle ameliyat olcaksın kardeşim ben biraz araştırma yaptım

gülgüzeli2

Ameliyatla 15 cm uzarsiniz.. 30 diyorlar ama inandırıcı değil ve sağlıksız.. Üst bacak 8 alt 7 diye düşünün.. Her kemik için ayrı ameliyat .. 4 ameliyat demek.. 4 çivi demek.. 50 bin deseni bi tanesine 200 bine malolur.. Ben ilazarov yöntemiyle oldum 14 yasında.. Tekrar olmam gerekiyor.. Su an 8 cm kısalık var. Kombine dedikleri yöntemle olacagim inşallah.. Kombine yöntemde kemiğin ortasına çivi monte ediliyor.. Dışa da 4-5 civi ilistiriliyor..bu çiviler üzerinden uzatma yapılıyor.. Uzatma bitince dışarıdaki alet çıkarılıyor.. İçteki çivi kalıyor. 1 sene sonra onu da aldıra biliyorsunuz. Motorlu çiviler cok pahalı .. Bi kemik için tahminen 100 bine malolur ..

nis kardeşim bana yardımcı ol lütfen özelden yazarmısınız bende ameliyat hakkında detayları ögrenmek istiyorum

arkadaşlar burdaki araştırmalara göre ilizorov kombin yöntem mi oluyor yani en ucuz bumu ameliyat yöntemi içten iftbone yöntemi ile kumandayla uzayabiliyorsun buda fitbone oluyor degilmi doğrumudur en ucuzu hangisi arkadaşlar lütfen yardımcı olun ben istanbulda ameliyat olcam ama düşünüyorum nasıl yapsam hangi doktorda yapsam hangi hastanede iyi bakıyorlar hangisi bilgisi olanlar lütfen sölesin fiyatı nedir tam olarak

arkadaşlar ben çok sıkılıyorum ameliyat olmam lazım ama param yok ya ne şekilde olabilirim aylık ödeme olurmu yoksa ölcem ya :(( şuan kendimi çok kötü hissediyorum bazen ölüm aklıma geliyor o derece mutsuzum nolur bana yardım edin lütfen bazen ağlıyorum gözlerimden yaşlar geliyor beni bu hayattan kurtarın yeter artık yapmacık gülücük vermekten sıkıldım herkese mutlu görünmekten bıktım usandım benim içimi bilmiyorlar bilseler içimdeki acıyı anlatamam nolur bana yardım edin olmalıyım bu ameliyatı yoksa sonum çok kötü olcak yaşamak istemiyorum bu hayatta

Bende ameliyat olacagim insallah lise 4 un sonunda kombine yontemi ile insallah hepimiz sorunsuz bi sekilde oluruz.
Bilgisi olanlar varsa ameliyatla ilgili bizimle paylasirsa sevinirim.

serdar39 okudum mesajını ama ameliyat fiyatları o kadar pahalı olmamalı ya ne yaptınız çok uçtunuz öyle böyle olcam

gülgüzeli2

Özelde daha uyguna bulsaniz bile kemik başına 40 binden az olmaz diye düşünüyorum .. Ameliyat .. Alet.. Fizik tedavi .. Ve yatış .. Toplam

bir insan birşeyi göze almışsa olacak o para isterse dünyalar olsun yine olurum bin kere ölmektense bir kere ölür kurtulurum

gülgüzeli2

Hacı kutlu yazın google da .. Ulaşın kendisine.. Gidip görüşün fiyat alin.. Muharrem inan da bir secenek...hacı kutlunun fiyatları daha uygun olabilir zira patentine sahip olduğu aletlerle uzatma yapıyor..

gülgüzeli2

Merhaba. Pardon, ben nikinize gore anlayamadim kadin veya erkek oldugunuzu. Kadinsaniz, 1.63-1.65 cm boy gayet normal ve bu konuda yardim etmek istemem. Yok eger erkekseniz, evet bir erkek icin bu boy bir az kisa. O yuzden elimden geldigince yardim ederim. Fiyatlar, yontemler vs. sizi tam olarak ne ilgilendiriyor, siz sorun ben cevaplayim.

serdar39 sen ameliyat oldun mu kardeşim hacı kutlu iyimi kaç cm uzatıyor

Nis merhaba kardeşim ben erkegim evet haklısınız bayanlarda pek sorun olmayabilir ama erkeklerde çok sorun ve ben senelerdir mutsuzum mutlu olmaya çalışıyorum olmuyor elimden birşey gelmiyor türk parasıyla fiyatlar sizce çokmu yüksek ne kadar hangi yöntemle olmam gerekiyor kaç çeşit boy uzatma ameliyatı var kardeşim ben istanbulda olcam ameliyat inş hayırlısıyla 1.63 boyu ameliyat yaparlarmı hani bazılarına uzun boylusun diye geri çeviriyorlarmış şimdiden tşk ederim kardeşim
@Nis

Ben 91 senesinde 14 yasında oldum. O zaman boy uzatma ameliyatları yeni idi.. Hacettepe üniversitesi hastanesinde olmuştum. Tekrar olacağım bu ara inşallah baltalimani kemik hastanesinde. Siz 14 cm diye düşünün toplam. Daha fazlası sinirlerinizde ve kaslarinizda problem oluşturabilir. En az 2-3 senenizi de bu isi harcamaniz gerekecektir. Maddi manevi kolay bir süreç değil.

serdar39
ulaşacam kendisine detayları ögrenecem fiyattan çok yüksek olmaz inş

hacu kutlumu iyi muharrem inan mı iyi sizce sen ameliyat oldunmu olcakmısın hangi patenti almış hacı kutlu hangi yöntemlerle

İlizarov, kombine, holyfix ve fitbone yontemleri var. En azindan benim bildigim bunlar. İlizarov ve Holyfix ayni mantikla yapiliyor (ama farkli cihazlar kullaniliyor), disaridan kemige cihaz monte ediliyor, uzatma bittikten sonra kemigin kaynamasi ve sertlesmesi bekleniyor. Bu surec hastanin boyunu ne kadar uzattigina ve bunyesine gore degisiyor.
Kombine yonteminde hem disaridan cihaz monte ediliyor, hem de kemigin icerisine civi yerlestiriliyor. Son donemde cok kullanilan yontemlerden biri. Artisi - 3-4 ay sonra disaridaki cihaz cikartiliyor. Eksi yani kemik enfeksiyonu riski İlizarov ve holyfix e gore bir az daha fazla.
Fitbone - rahatlik acisindan en iyisi, ama ayni zamanda bence en riskli ve tabii en pahali olan yontem.
Ben İlizarov yontemiyle ameliyat olmustum, ama eger yeniden ameliyat olmus olsaydim kesinlikle kombineyi secerdim. İlizarov yonteminde cihazi bacakta tasimak zorunda kaliyoruz, ama fiyat olarak en uygunu. Benim dr un turk hastalari var, bir kaciyla hatta konusuyoruz - o yuzden onlara soyledigi fiyatlari soyluyorum - İlizarov 16-18 bin tl arasi, kombine 26-28 bin tl arasi.

kardeşim peki kombinede cihazlar bacaklarında degilmi fitbonede cihazlar içerde degilmi az çok onu biliyorum sadece kumandayla uzatıyorsun degilmi birde hem alt bacak hemde üst bacaktanmı oluyorum mesela 10 cm uzayacam nasıl uzatıyorlar alt üst mü yoksa ikisinden birinimi seçiyorlar fibone neden riskli bu arada öyle demişsin ama en iyiside diyorlar neden

Kombinede hem disaridan, hem de kemigin icinden civi takiliyor bacaga. Uzatma bitince disaridaki cihaz cikartiliyor, sadece kemigin icindeki civi kaliyor. 1-2 yil sonra kolay bir ameliyatla o da cikartiliyor. Fitbone ve kombinede kemigin icinde civi olmasi kemik enfeksiyon riskini arttiriyor. Bu her hastada olmuyor tabii ki, ama riskli iste. Ayrica fitbone da kemigin icindeki cihaz bozulursa, tekrar ameliyat yapiliyor. Çok sık olmasa da, bazen bu tür aksilikler oluyor.
Alt ve ust bacaktan ameliyat olmak istiyorsaniz, once birini secin, uzatmayi yapin bitsin, sonra digerini yaptirin. Ayni anda yapan dr lar var mi bilmiyorum, ama yasadiklarima gore cok zor olacagini tahmin ediyorum.

Nis

o zaman en iyisi kombine heralde hem fiyat olarak hemde ameliyat şekli yinede doktora sormak lazım tabiki fitbonede iyi ama hem pahalı hemde içerde dedigin gibi risk taşıyorsa kombine oluruz ama doktorlar güven veriyormu hiç ameliyat olmadan sana neler yaptırdılar kaç gün bekledin bu iyiligini unutmiyacam hiçbir zaman allah razı olsun senden

Herkese merhabalar, bu operasyonu bende geçirdim. 2007 yılında 9-10 cm uzatma ameliyatı oldum hatta m.kocaoğluyla gazeteye bile çıktım bana ulaşanlara tek dediğim. Estetik amaçlı bu tedaviyi kimseye tavsiye etmiyorum. Ben memnunum çok şükür ama eski sağlığını hatta hayatını kaybedenleri bile duydum. Şimdi boyum 1.52 daha ne olsun manken olmayacağım ya.
Sağlıcakla kalın.

gülgüzeli2

Amin, Allah sizden de razi olsun. Her dr guven vermiyor acikcasi. Benim dr un fiyati biraz yuksek geldigi icin yenisini bulmustum ve neredeyse 2 kat ucuz fiyata. Hatta gittim gorustum, ama adam ise ticari amacli yanasiyordu sanki. Bir yil para biriktirip kendi dr ma ameliyat oldum. Ameliyat tan once bilgisayar tomografisi cektirdiler ve kan analizi falan yaptirdilar.

İncim Nis

İnci hanım geçmiş olsun. Ben de bu tedaviyi 2007 yılında oldum, hareket kısıtlılıgınız var mı, varsa ne durumda bu konuda bilgi paylaşımı olursa çok memnun kalacağım.

Tesekkur ederim. Ozelden de cevapladim gibi cok sukur, ben normal yuruyorum, kosuyorum, zipliyorum. Bunlarin hepsi bir anda olmadi, zamanla duzeldi. Benim ameliyat olali 2 yil 53 gun falan oldu. Ameliyattan bana kalan eski durumlar - bacagimdaki izler ve bazen bacagimin arka kisminda kas gerilmesi. Bunun icin masaj falan yaptirmam lazim, o da zamanla duzelen birsey. ama acikcasi bu benim hatam - uzatma doneminde fizik tedavi yaptirmadim, cihaz ciktiktan sonra da yeteri kadar egzersizle falan ugrasmadim. Onun disinda hersey iyi cok sukur. Eskiden yaptigim herseyi yapabiliyorum artik.

18 yasında erkegım boy 163 cıplak ayak ile sizce ilerde yapmalımıyım yürüyememe riski var mı aklıma takıldıda bu boy sorunu .Parası onemli değil

Harypotterr

Siz dogal yontemleri deneyin. Iyi bir hormon dr u bulun. Eger boy plaklari kapanmamissa, dogal yolla boyunuz uzayabilir.

Pardon; kacirdim mi bilmiyorum ama fitbon yöntemi galiba motorlu civi kemik icine yerlestiriliyor ve uzaktan kumandayla gunde 1 mm uzatiliyor. Bu uzatma istenildigi kadar siniri olmadan uzatiliyor. Ayrica bu yontemle kas ve diger agrilar olmuyor ve en onemliside ameliyattan sonra bacakta hic iz kalmiyor ve hareket kisitlamasida olmuyor. Bu yontemin diger adida manyetik rod pricece. Bu yontemi en iyi uygulayan Metin Kucukkaya floresans nightingal hastanesi. Ama bu doktor estetik olarak bu ameliyat yapmiyor. Bu manyetik rod yontemiyle estet ameliyati olan var mi, varsa kime oldu ve FIYATI nedir ???? Benim ulastigim fiyat 40.000 ile 200.000 tl. Hangisi dogru acaba ????

EMAr

İstediğiniz kadar uzatamazsiniz ve her durumda kas ve sinir gerilmesi olacağından ağrı olacaktır..

EMAr

Benim bildigim, bu yontemi en iyi uygulayan Muharrem Inan dir. Onun bu forumda bir hastasi vardi, 7 aya tamamen iyilesmisti. Maalesef artik girmiyorum foruma. Bu forumdan baska bir arkadas Metin Kucukkayanin hastasiydi. Onda tek bacak kisaligi vardi, 5 cm uzatma yapildi. Hic de soylediginiz gibi agrisiz gecmedi sureci. Niki Fatooma, bildigim kadariyla artik o da girmiyor foruma. Onun paylastigi mesajlari izleyebilirsiniz. Galiba bunyesinden dolayi kemik kaynamasi cook gec olusuyordu onda, ben ondan yaklashik bir ay once ameliyat olmama ragmen 1 yil sonra cihazim cikti, onda henuz kemik tam olarak kaynamamisti. Simdi son durumlar nasil bilmiyorum acikcasi. Evlendigi icin cok da rahatsiz etmek istemiyorum.

Üst Alt