Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

tgbnr16

Merhaba. Kemik egrigiligi de var miydi sizde acaba? Kaç cm idi kısalık? Sigorta karşıladı mi ameliyatinizi? Cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek taraf 5 cm uzatıldı.Uzatma kısmı yaklaşık 2 ay sürdü şu an kaynama sürecinde 6. Ay bitmek üzere yavaş yavaş ağırlık vermeye başladım. İlk zamanlar biraz ağrılarm oluyordu ama dayanılmayacak kadar değildi zaten hastanedeyken ilaçlarla daha da azaalıyor.Doktorunuzu iyi seçerseniz ve dediklerini uygularsanız yürüyememe gibi bir problem olacağını sanmıyorum.Ben doktorumdan çok memnunum hiç bir sıkıntı yaşamadım.Fiyat konusunda benim bir bilgi vermem doğru olmaz ama bir kısmını sigorta karşılıyor.Fiyat birazcık yönteme de bağlı

@tgbnr16

Ben baltalimaninda kemik hastanesinde olacağım inşallah. Ama orda su an kemik içi çivi ameliyatı yapılmıyor. Sami bey oradayken o yapacaktı ameliyatı fakat ayrıldı ben sıra beklerken. Fiyatı değil de yüzde kaçını sigorta karşılıyor özelde onu soyleyebilseniz yeter benim için.

Neden önemli benim için çünkü adam frame denen yöntemle yapilacak uzatma femurdan yani üst kemik. Kafes yöntemi olduğu için ağrılı ve rahatsız edici olabilir. Bu sebeple gücüm yeterse özelde olayım diye düşündüm.

İki yila yakindir sıra bekliyorum balta limanında ameliyat olmak için bu arada.

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

serdar39

Evet ben de baltalimanında olacaktım ama sıra gelmedi.Çok haklısınız.Ama ne kadarını karşıladığını bilmiyorum

Kardeslerim ben de bu ameliyati oldum ve şu anda cihazlar bacagimda :) Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Merhaba abilerim ablalarım. Yaşım 17 ve çok büyük bir hata yaptım. 15 yaşıma yeni girmeme rağmen roaccutane diye bir sivilce ilacı kullandım o da boyumun uzamasını durdurdu. 161 boyunda kaldım ve bu ameliyatı olmak gerçekten çok istiyorum. Çünkü kendi genetik sınırlarıma ulaşamamak beni çok üzüyor. O hapı kullanmasam şuan en az 170 boyunda olacaktım. Bu uzatma ameliyatında sakat kalma riski var mıdır? Çok korkuyorum ama bir yandan da boyumun uzadığını hayal ediyorum. Ameliyattan sonra ki süreç inanın umrumda değil ben hee türlü ağrıya sızıya kendimi hazırladım. Bana bu ameliyat hakkında lütfen bilgi verin, yöntemlere göre ortalama fiyatları da yazarsanız çok sevinirim..

Nerde ve hangi doktorda oldunuz? Yöntem nedir? Ağrı durumu, boyunuz normalde kaç cm, hedef kaç cm uzatılacak, tek mı çift bacak mı, aletler uylukta mı kavalda mı. En önemlisi fiyat, SGK bir kısmını karşıladı mı. Tüm bilgileri rica edelim :)

epistomos

Benim sana tavsiyem estetik amaçlı bu ameliyatı olmamandır benim de boyum o 1.62 bu ameliyatı tek taraflı da olsa geçiren biri olarak boy uzatma sürecinin ne kadar zor olduğunu çok iyi anladım. Ameliyattan önce ben de aynı düşüncedeydim ağrıları çekmeye kendimi hazırlamıştım ama yaşadığın zaman öyle düşünemiyorsun. Sadece ağrı olarak değil psikolojik olarak da zor süreç. Bence biraz daha düşünmelisin

tgbnr16

Ben gerçekten bunu kafaya koydum. Ağrı, sızı vs. inanın ki umrumda değil, bu tarz şeylere gerçekten dayanıklıyımdır ve aşırı hırslıyımdır, azimliyimdir. Tek korkum sakat kalma vb. Durum var mı? Ayrıca kaç cm uzama sağlanabilir? Ben genetik minimum boyumu hesapladım 171 olması gerek kullandığım ilaç yüzünden büyümem durdu. Vücudumun bunu kaldırabileceği açık. Acaba bunu da göz önünde bulundurursak kaç cm uzama sağlayabilirim? Teşekkürler şimdiden.

BİR uzman doktorla bu konuyu konuştum, yani kaç cm uzanabilinir. Bana verdiği cevap; her kemik kendi uzunluğunun %50 si kadar uzayabilir. Fakat tavsiye edilen uzama, uzatılması düşünülen o kemiğin kendi uzunluğunun %30 kadarıdır. Buda demek oluyorki bir femur/uyluk kemiği 40 cm ise bu kemiğin %30 u 12 cm yapar. 12 cm yi de genelde bir seansta değil iki seansta yapabiliyorlar. Buda iki ameliyat iki kat masraf. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte.

epistomos

Sakat kalma gibi bir risk duymadım ben. Bildiğim kadarıyla kaynamama riski var onun sonucunda da ne olur bilemiyorum. Tek seansta ne kadar uzayabildiği yönteme göre değişiyor ama genelde 7-8 cm oluyor sanırım.

tgbnr16

Kaynamama riski sanırım yaşı büyüklerde oluyor? Ayrıca ınun da tedavisi varmış platin tarzı bir şey takıyorlarmış.

Merhaba herkese. Ben boy uzatma ile ilgili bildiklerimi sizlere aktarayım. Ameliyatı kuzenim oldu. Neler yaşadığını sizlere onun anlatmasını isterdim ama kendisi vefat etti ve ben de sizleri aydınlatayım dedim. Kendisi de boyunun kısa olduğundan şikayet ediyordu, boyu 1.60'tı. Boy uzatma ameliyatı oldu. Tabi en başından beri ağrıları vardı, kaslar, bağlar yay gibi geriliyor tabi.

Ben iki esneme hareketini zor yapıyorum adam her gün o esneme ağrılarının çok daha büyüklerini çekiyor. Ağrısından yürüyemiyor doğru düzgün. Ameliyattan 8 ay sonra akciğere pıhtı, kalp krizi, bir hafta koma ve sonunda ölüm. 27 yaşında, tamamen sağlıklı adam boy uzatma ameliyatından dolayı gitti.

Şimdi onun durumu nasıl sizin durumunuz nasıl bilemem, bence bu ameliyatı, tek bacak kısalığı falan yoksa, olmayın. Bunu boyu kısa olan biri olarak söylüyorum. Sorunuz varsa da sorabilirsiniz. Sağlıklı kalın...

altos

Pıhtı atmasının sebebi kalp damar hastalıklarıyla ilgili, ameliyatla alakası yok ki? Demek ki kuzeninizin kalbinde sorun varmış.

epistomos

Herhangi bir kalp rahatsızlığı yoktu. Bacaktan yapılan ameliyatlarda olan genel bir risk pıhtı atması.

Peki gövdede uzama yapılabilir mi? Evet çok risklidir ama omurilik kemiğinde 2-3 cm

rayc

Peki gövdede uzama yapılabilir mi? Evet çok risklidir ama omurilik kemiğinde 2-3 cm

Bisey sormak istiyorumtek bacagi kisa olupta engeli icin ameliyat olanlara oranlar saglikli estrtik olarak iki bacak uzatmasi yapan kisilerin ameliyat sureci dahami kolay bir doktor bana ole demisyi

blackblue0099

zaten motorlu çivileri ilk bas omurga yı düzeltmek için kullanıyorlardı sonradan boy uzatma dada bu çiviler kullanılmaya baslandı yani evet yapılıyor.. bu işin profu florence nigthngale hastnsnde hamza kocaoglu olması lazım maliyeti yüksektir cünkü uzaktan kumandalı yani akıllı civi

@umut90

umut90

Omurganın düzeltilmesi tamam ama uzaması mümkün müdür? Omurga kemikleri kısa kemik galiba, uzama yapılabilir bence.

O konuda fikrim yok fakat mantıken omurga düzeltildimi uzamışta oluyor :))

Tamamen estetik amaçlı boy uzatma ameliyatı oldum, ama çok ağrılı geçiyor bu konu hakkında tercübe sahibi olan varsa yazabilirmi?

Ameliyattan önce psikolojik destek aldınız mı peki? Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı bir tanıdığım: "Hastalarımı ameliyattan önce bir psikoloğa yönlendiriyorum" demişti. "Sonuçta mükemmel bir iş de çıkarsanız, eğer hastanız psikolojik açıdan sorunluysa memnun olmayacaktır."

Benim genelde estetik kaygılarla ameliyat olan kişilere yönelttiğim bir soru da: Vücudunuz da beğenmediğiniz her yer için bıçak altına yatmayı düşünüyor musunuz?

Son düzenleme:
Ben birden bire karar verdim 160 boyundaydım doktorum hacı bey kendine güvenen. Bir yapısı vardı,bundan dolayı birden düşünmeden karar verdim, vücudumda beğenmediğim her bölge için ameliyat masasına yatmak büyük saçmalık olur, benimki tamamen aceleci bi karar oldu :(

Geçmiş olsun. İnsan böyle önemli bir operasyondan önce daha temkinli davranmalı.

Ben skolyoz ameliyatı oldum. Hastanede yatarken morfin türevi kuvvetli ağrı kesiciler yapıyorlardı. Hastaneden taburcu olduktan sonra da hap verdiler ama o da çok şiddetli karın ağrısına neden oldu. Doktorun tavsiyesiyle hapı kestim. Dolayısıyla mecbur iki hafta inanılmaz ağrılara dayanmak zoruda kaldım. Sonrasında ağrılarım azalarak geçti. Ağrıyı ihmal etmemek gerekir, belki ameliyatla ilgili bir komplikasyon olabilir. Doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim bu arada dizede geçmiş olsun, doktor beyle görüşüyorum sürekli agrılar normal diyor umarım 1 yıl boyunca ağrımaz henüz ameliyat olalı 40 gün oldu şimdiden yoruldum:( rabbim kimseye sağlık sorunu agrı sızı vermesin zormuş gerçekten

Ben estetik için değil tek taraflı olmuştum ama onda bile ağrılarım oluyordu tabi ki hepsi zamanla geçiyor ama uzun ve zor bi süreç estetik için değmez.

3455

Geçmiş olsun öncelikle..Hangi yöntemde oldunuz ve ne kadar maliyeti..ağrı kesicileriniz fayda etmiyor mu günün her saati ağrınız oluyor mu uykunuza engelliyor mu ?günlük yürümeniz ne durumda Uzatmanız nasıl gidiyor biraz bahseder misiniz

Selam holifix yöntemi ile uzattırdım 50 gün oldu 5 cm de durdurdum Walker yardımı ile yürüyorum agrım oluyor ayak kaslarımda kasılmalar agrı oluyor gece uykusu haram oldu güçlü agrı kesici kullanıyorum oda bagzen fayda etmiyor ve kaslarım çok gerildi balerin gibi yürüyorum fizik tedavi desteği almaya başladım inşallah normal basarım ve rahatlarım diye düşünüyorum,çok zor bi süreç ve zahmetli....doktorum agrılar normal diyor sanırım benim agrı dayanıklılığım düşükmüş, ameliyatın maliyeti 50 bin

Pca denilen bi tuslu alet varmıs sanırım ağrı için.. ağrı dayanıklılığı diye bişey mi varmıs ya can bu insanız hepimiz en cok agrı yapabilecek yer kemik zaten hedefiniz 5 cm miydi olmusken hazır 6 7 için zorlamanızda bi sakınca varmı ..balerin sendromu denilen durumuda yenersiniz fizik calısmasıyla umarım biran önce agrılarınızdan kurtulursunuz kombine yöntem daha iyi diyolar ama bilemiyosun olmayı düşünen birsürü insan var tecrübelerin onlar içinde çok önemli

3455

Morgin etkili arı kesici kullanıyorum ama bazen o bile kesmiyor, zor yani pek tavsiye etmiyorum gibi hayatımızdan bir yıl gidiyor ve uyku yatmak yürümek hepsi yarım yamalak bunları göz önünde bulundurmak Grek .... normalde dokoktorum 6 7 cm bekle dedi ama ben 5 cm de durdurmak istedim çünkü yoruldum bir an önce iyileşme sürecine girmek istedim, zor tabi çivi dibi bakımı agrısı kas agrısı eklem , benim için zor hani başkaları kolay atlatmış burda okudum ama benim için zor

Üst Alt