Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun ve bel fıtığı rahatsızlıklarınızı mutlaka belirtip oran alın..

merhaba sekreter bana bel boyun fıtığına özür verilmiyor dedi burada birkaç arkadaş deneyimlerinde aldıklarını yazmışlar benim boyun mr ı sonucum c6-7 düzeyinde spinal korda indentasyon sol parasantral fokal protüzyon izlenmektedir bel mr ımda ise lomber lordoz konfigrasyonu azalmıştır.Lumbusakral vertebraların korpus yükseklikleri korunmuş olmakla beraber vertebra korpus end paltelerde küçük schmorl nodülü izlenmektedir.L1-2 L5-S1 invertebral eklem mesafeleri hafif daralmıştır.Diğer lomber invertebral mesafeleri doğaldır.L1-2 invertebral diski dural keseye basıda bulunan minimal bulging göstermektedir.L5-S1 diski nonkompresif santral protüzyon göstermektedir.Bu sonuçlarla oran alabilirmiyim acil yardım talep ediyorum.

merhaba slk29,

yaklaşık 3 hafta önce özürlü kimlik kartı için bulunduğum ilin sağlık kuruluna müracaat ettim.sağlık kurulu ileri tetkiklerin yapılması için hakem hastanesi olan Ankara Numune ...hastanesine sevk etti.gidegele (burası uzun hikaye) sonunda dün heyete girip raporu tamamladım.ben de
1-göz tansiyonuna %1,
2-sağkalça çıkığı ve 7cm kısalığa ayrıca seninkine benzer boyun ve bel fıtığı başlangıcı teşhisine toplamda 53 balthazar tablosuna göre %43
3-diyabet tip2 (ilaçla tedavi) ye %20 puan yazdılar.kesin sonucu pazartesi 15 den sonra alacağım.
kardeş senin rahatsızlığın sadece bel ve boyun fıtığından ibaretse bana 8+8 puan buda balthazar tablosuna göre %15 e takamül ediyor.Not:eek:rtopedi ile ilintili olduğu için bu puanlar verilmiş olabilir.farklı durumlarda farklı puanlarda verilebilir.
durumun hakkında daha detaylı bilgi verirsen daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.bu bilgiler yeterli ise sorun yok.geçmiş olsun.
selam ve sevgiler...

Çok teşekkür ederim bekir bey ama ftr uzmanı bana oran verilmez dedi bana konuşması çok keyfi geldi

kardeş,
bulunduğum il sağlık kurulu bel ve boyun fıtığına daha önce özür puanı vermemişlerdi.fakat Ankara Numune puan verdi.benim düşüncem puan alabilecek ve % 40 tamamlayacak başka rahatsızlıklarınız varsa Ankara Atatürk araştırma hastanesi(tercihim) yada Ankara Numune hastanesine müracaat edip şansınızı deneyin derim.özürlü kimlik kartı için müracaat ettiğinizde herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

s.a. Sevgili arkadaşım bu konuyu açıp ta insanları bilgi sahibi yaptığın için ayrıca benim de bu konuda rapor oranı mı yükseltmeme yardımcı oldun ALLAH c.c. Senden razı olsun hakkını helal et.

V.a.s. Sevgili mengenli bülent kardeşim,
haklı olan mücadelemi sadece kendim için değil hepimiz için verdim.zere kadar yardımcı olabildimse ne mutlu bana.
Bundan sonra da bilgim ve gücüm nisbetinde yardımcı olmaya devam etcem.rabbim sizlerden de razı olsun.herhangi bir hakkımın olmadığını düşünüyorum ama olası varsa da helali hoşolsun.selam sevgi ve saygılarımla...

Sayın kardeşim bekir bey mail adresinizi bana özelden yollarmısınız ?

Paylaşmak veya sormak istediğiniz birşeyler olursa özel den yazabilirsiniz.selam ve sevgiler...

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
ANKARA NUMUNE SAĞLIK KURULU ; sağkalça çıkığı ve 7cm kısalığa ayrıca seninkine benzer boyun ve bel fıtığı başlangıcı teşhisine toplamda 53 balthazar tablosuna göre %43 hesaplamalarına rağmen kas iskelet sistemi 10 puan düşürerek % 33 vermişler.
sakatlık derecemi etkilemiyor.
Fakat emeklilik içinde müracaat ettim.ordan %40 ın altında gelirse itiraz etcem.Hakem hastanesine yeniden sevkimi isteyeceğim.NASIL OLSA ANKARA NUMUNE de acemiliği atlattık.hayırlısı bakalım

merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benim mr servikal vertebral servikal aks düzleşmiştir c 2-3 c3-4 vec4-5 düzeylerinde hafif periferik disk kabarıklıgı izlenmektedir c5-6 düzeyinde anterior subsraknoid mesafeyi belirgin olarak daraltan spinal kordda indentasyona yol açan santral-sag parasantraldisk protrüzyonu ve annüler fissür izlenmektedir bu düzeyde spinal kanal daralmıştır(8 mm) c6-7 düzeyindearterior subaraknoid mesafeyi daraltan santral-sol parasantral-foraminal disk protrüzyonu izlenmektedir bu düzeyde sol noral foramendaralmıştır spinal kanal daralmıştır(9 mm)sol noralforamen dar izlenmektedir. faset eklemlerde hafif hipertrofi dikkati çekmiştir. diye yazıyor aynı zamanda ankilozan spondilit hastasıyım bu sonuca göre kaç oran alırım bel mr yazacam birazdan teşekkürler

merhaba mr lomber vertebral lomber lordoz düzleşmiştir lomber vertebra korpus yükseklikleri ve medüller sinyal intensitesi normaldir. faset eklemlerde ve ligamantum flavumlarda hipertrofi izlenmektedir(lumbalize L 4-5 düzeyinde hafif periferikdisk kabarıklıgı izlenmektedir.L5-S1 düzeyinde intervebraldiske dejenerasyona baglı hafif sinyal kaybı izlenmektedir.bu düzeyde tekal keseye bası oluşturan santral-sol posterolateral disk herniasyonu ve anüler fissür izlenmektedir bu düzeyde sol lateral reses daralmıştır. sol nöral foramen inferiordan dar izlenmektedir yazıyor birde mr sakroiliak eklem var bundada her iki sokro iliak eklemi oluşturan kemik yüzlerde minimal subkondral skleroz artışı izlenmektedir sagda iliak kemikte yaklaşık 1 cm boyutunda T1A görüntülerde hiperintens yag baskılı T2A görüntülerde baskılanan yag adacıgı izlenmektedir.İVGD enjeksiyonu sonrasında incelenen düzeylerde belirgin patolojik kontrast tutulumu raslanmamıştır diye yazıyor bunlarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum

mr sakroiliak eklem var bundada her iki sokro iliak eklemi oluşturan kemik yüzlerde minimal subkondral skleroz artışı izlenmektedir sagda iliak kemikte yaklaşık 1 cm boyutunda T1A görüntülerde hiperintens yag baskılı T2A görüntülerde baskılanan yag adacıgı izlenmektedir.İVGD enjeksiyonu sonrasında incelenen düzeylerde belirgin patolojik kontrast tutulumu raslanmamıştır diye yazıyor bunlarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum

sevgili şeref 42 kardeşim,
özürlü kimlik kartı için müracaat ettiğim Ankara Numune den
%1 göz
%20 tip 2 diyabet
%33 sağ kalça çıkığı(7cm) kısalık ve uyluk ve baldırda 4cm atrofi teşhisi için toplamda %47 rapor aldım.bel ve boyun fıtığı başlangıcına fizik tedavi uzmanı yaklaşık %10 puan vermesine rağmen heyette bu puanı silmişler.
bu rapora istinaden özürlü kimlik kartına müracaat ettim ve aldım.
ancak emekliliğe müracaat ettiğimde SGK %36 ile ile müracaatımı reddetti.itiraz ettim.hakem hastanesi %47 verirken siz nasıl %36 verirsiniz diye.Onlarda yeni raporunla yeniden müracaat et dediler.Haziranda yeniden müracaat etcem .sonucunu sizlerle paylaşırım.
ayrıca vergi indirimi için defterdarlığa müracaat ettim.sonucunu bekliyorum.
özetle ;
hekim puan versede emeklilik ve vergi indiriminde heyet bel ve boyun fıtığını puanlamada değerlendirmiyor.

Ankara yıldırım beyazıt hastanesine vergi indirimi için rapor almak için işlemlerimi başlattım.
% 40'ı tamamlayabilmek için bel ve boyun fıtığından oran almam gerekiyor.

beyin ceraahı ve fizik tedavi doktoruna gittim emar istedi bu gün sonuçları aldım. doktorlara teşhis kısmına boyun ve bel disk hernisi yazmalarını rica ettim. yazdılar.
size emar sonuçlarımı yazıyorum
servikal spinal mrg.end-plate köşelerinde osteoffitik dejaneratif süreç dikkat çekicidir.
C5-6 da ve C6-7 de sağ parasantral geniş tabanlı protrüzyon, subaraknoid yağ planında daralma,
C4-5 de santral fokal bulding dikkat çekicidir.
Lomber Spinal MRG:L3 ve T11 vertebralarda fokal nodüler hemanjiomları görülmüştür. L5-S1 diski dejanaredir. L5-S1 de sanntral anüler fissür görülmüştür.

bu sonuçlara göre heyette bel ve boyun fıtığından bana % kaç oran veriler acaba?
heyette doktorların kaç oran verdiklerini görebilme şansımız oluyor mu? pazartesi günü heyete gireceğim.

çok teşekkürler.

Laylas;

Bel fıtığından genellikle % 8 ila 12 arası oran veriliyor. Boyun fıtığından test sonuçlarınıza göre yüzde kaç verilir bilmiyorum. Diğer rahatsızlıklarınız nelerdir?

Ben bel ve boyun fıtığından 13 aldım ama benim iskelet yapım bozuk skolyoz var kendi doktorum işi bile bırakabilirsin demişti heyette doktor 13 fazla vermedi bende 2015 pirimin doluyor 16 sene doldu pisikatriden rapor alabilirsem 5 ilaç kullanıyorum pisikyatri rapor vermedi

Merhaba hatice demirci hanim, benim de skolyoz ve bel fitigim var. Ayri ayri oran yerine toplam 13 mu verildi acaba, yoksa skolyoza ayri fitiga ayri mi? Teşekkürler.

Evet ayrı ayrı skolyoz dan ortepediciye gidiceksiniz 18 oran bel fitigindan 15 aldım ankisiyete var onun için 6 ay bir değerlendirme istedi Dr rapor ona göre değerlendirip vericekler

Siz girdinizmi heyete

boyun ve bel fıtıgı olanların rısklı durumu var ıse heyette oran verılır ozellıkle boyun fıtıgında yatalak kalma rıskı var ıse %39 a kadar oran verılır bel fıtıgı ıse %8 ıle 18 arası duruma gore her hastanın saglık ve fızıksel ozellıgıne gore fızık tedavı belırler aynı hastalıktan bayan olsun erkek olsun aynı evre olsa bıle oran cıkmaz

hatice demirci hanim, tesekkur ederim. Simdi esimin rapor islemleri icin basvuru arastiarastiriyoruz.benim yeni cikan hastaliklarim var henuz netlesmeyen ve devam eden kontroller. Kafama takiliyordu 2 si bir mi degerlendiriliyor diye. Daha diz ve ayak sorunlari sirada bekliyor bakalim.umarim onlara care cikar. Sanirim belli bir sure geccmesi lazimmis bir hastalikla ilgili oran almak icin ama birkac yerde okudum net bilgiye ulasamadim.

Bel Fıtığı

selam benimde belimde 2012 den beri 5 tane bel fıtığı var 2012 de 5 tane fındık büyüklüğündeydi fakat ben pek tedavide göremedim işten güçten şuanki durumumu bende bilmiyorum fakat 2 haftadır belimin ağrısı ayaklarımın altına kadar vuruyor ağır iş yapamaz raporu almam mümkünmü acaba ? yoksa bu gidişle sağlığımızdan olcaz olan oldu gerçi daha fazlası olmasındandır korkum :(

Arkadaşlar ben 2008 ve 2010 yıllarında 2 defa bel fıtığı ameliyatı oldum.Sağlık raporunda hiç oran vermemişler.

Arkadaslar ben 7 ay önce boyun fitigindan kismi kol felci geçirdim ve ameliyat oldum ..protez takıldı boynuma kolumda da kas erimem oldu. .ameliyat öncesi ve sonrası bütün emar larım tomografi lerim raporlarım mevcuttur. Ameliyat öncesi emg testi kaslarda hasari göstermekte ...ameliyat sonrası emg sonucu ise kasların hala hasarlı akut dönemden çıkıp subakut döneme geçtiğini ve durumun kroniklesmeye doğru gittigini söylüyor ... kolumdaki ugusukluk his kaybı var ...guc biraz geldi ama gene beni zorluyor ... ben bu duruma göre ne kadar oranda Özürlülük raporu alabilirim. ..6 aydır fizik görüyorum .. ben tayini mızı doğuya çıkmaması için rapor almak istiyorum bilgilendirirmisiz...Ayrıca bırakacağı hasari da Dr. 1 sene bitiminde belli olur dedi...

Anakin merhaba,

Benimde aynı boyun fıtığım mevcut sen rapor alabildin mi bununla ilgili ve yüzdesi kaç?

mehaba ben ogretmenım bı dolu hastalıgım var , bana yardımcı oluranız cok mutk olcam gorusuruz

mrhaba

tabıy kı ne tur rahatsızlıklarınız var nasıl bır yardım ıstıyosunuz soyleyın elımızden gelenı yapalım

Arkadaşlar, 4 yıl önce açmıştım başlığı ve yazmıştım.Ama tekrarlayayım. Ben 2 seviyeli boyun fıtığından dolayı oran aldım ve maliye tarafından onaylandı ve emekli oldum.Yani sorunun cevabı evet,oran aldım fıtıktan.Ama bu her fıtık için mutlaka oran verilir anlamına gelmiyor.Cetveldeki karşılığına göre değerlendiriliyor.

burunda kıkırdak eğrili ve sinüzt var bende deayrıca boyonda da fitık çıktı c1 c7 kadar oran verilirmi ki ? diğer hastalıklarla birleştireceğim

tsk mensubuyum yıpranma ile 25 yıl görev sürem var 1.derecedeyim...
-Özel hastanede doktorum L3-L4-L5-S1 bel fıtığı rahatsızlığımdan ve minimal skolyoz ameliyat olup platin takılacağını sonrasında çalışamaz raporu verileceğini ve emekli olacağımı söyledi...*
-Numune Hastanesi ise ameliyatın riskli olduğunu sağlık kuruluna müracaat etmemi ve ağır is yapamaz raporu almamı söyledi...*
-Gata cd ve mr sonucumu aldı konseye cikacaksin dedi
Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim...,

Bende skolyoz bel ağrısı ve bel fıtığı var kürek kemiklerimde eşitsizlik var fakat ben söylemedim bacaklardan sadece oran aldım %42 verdiler demek onları söylesem bide :)

10 yıllık insüline bağımlı Tip2 diabet hastasıyım 2007 yılında L4-L5 bel fıtık ameliyatı oldum.2ay önce yeni MR da yeniden bir fıtık daha çıktı tekrar ameliyat olmam gerekiyor vergi indiriminden emekli olabiliyorum.Diabete bağlı psikiyatri ve bu rahatsızlıklar ile %40 alabilirmiyim.tşk

Üst Alt