Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun ve bel fıtığı rahatsızlıklarınızı mutlaka belirtip oran alın..

gözlerim az görüyor raporum gözden ama belimin ağrısı yüzünden memurluktan emekli olmak zorunda kaldım şim di çalışamıyorum

Arkadaşlar boyun fıtığı aşırı baş dönmesi yaparmı? ve belirtileri nelerdir sizin üzerinizde lütfen paylaşırmısınız?

Ben fıtık değilim ama boynumda ve belimde ameliyat var bazen ağrılarım oluyor raporumda böyle bişi yazmıyor boyun ve Belle ilgili ciddiye almamışlar heralde beni :/

Bel fıtığı olana kaç oran veriliyor ameliyat olduysak boyun fıtığı ameliyat olmadiysak kaç oran verilir diyelim bel 35 verdi boyuna 0 şimdi bunlar bahane olarak 0 vermek istiyorlar ya ameliyat oldum ama yine rahatsızlık devam ediyor ameliyat olunca tekrar fıtık olmayacak diye %100 garanti verebiliyorum bana diyelim heyet sonucu geldi 39 da kaldım itiraz ettim tekrar girdim heyete dedilerki ameliyat olmadan boyundan oran yok bende 3 kere ameliyat oldum belden düzeldi miki diye tartışsam sonra mahkemeye versem ne olur onlara da vereceğimi söyleyip savunmayı güzel yazsam ama kufretmeden ne olur

Kimse yok mu bir bilgi verecek

Arkadaşlar herkese merhabalar. Bende sag gozde goz tembelligi var tansiyonda var gozluk kullaniyorum ancak sag goz gorme oranim gozlukle dahi yari yariya diyelim sag goz icin numaralarim ise 5.

Bunun haricinde sag kulagim hic duymuyor yani sifir. Birde bel fitigim var ileri derece degil gerci fizik tedavi vs aldim bir kac kez bunlar ile basvursam tahmini kac oran alabilirim acaba ?

Cvp lar icin simdiden tesekkur ederim

Slm herkese benim emar da yazanlar C 3_4 seviyesinde diffüz annülüs bulging izlenmiş tır belirgin disk basısı saplanmamıştır nöral feromenler ve lateral resesler açıktır L 4_5 L5-s1 diffüz annülüs bulging mevcuttur her iki düzeyde belirgin disk basısı saplanmamıştır nöral foramenler ve lateral resesler açıktır bana bunu yorum laya bilir misiniz. Bunlardan oran çıkarmı

Selamlar.
C5-C6 intervertebral disk mesafesinde minimal santral disk protrüzyonu izlendi. Anterior subaraknoid mesafede basılanma mevcuttur.
bu rahatsızlıklardan dolayı oran alabilir miyim.
teşekkür ederim.
deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Merhaba çalıştığım sektör arazi sartlarinda sürekli ağır kaldırıp indirmek elle taşıma işi ve bu işte birgün çalışırken belimde büyük bir ağrı ile haraketsiz hale gelip iş kazası olarak hastaneye kaldirildim. Hastanede bir çok işlemden sonra m51.1 -lumbar ve diğer intervertebral disk bozukluklari, radikülopati ile ve M54 16 radikulopati lomber bölge olarak 2 ayrı kesin tanı konuldu, sol ayagimda his ve kuvvet kaybı var biraz yürüme öne egilmede çok şiddetli ağrı olmakta , iş kazası sonucu şirkette mobbinge başladı fizik tedavi gördüm ilk başta biraz fayda gördüm şimdi yine kötü istende çıkarıldım , bazı doktorlar ameliyat bazıları ise gerek yok diyor yaşım 41 , sizce ne kadar oranda bir rapor alabilirim

Arkadaşlar benim oran yüzde 36 kaldı kalp yüzde 40 verdi baltazarla 33 oldu,ortopedi doğuştan kalça çıktığından yüzde 3 verdi sadece.Yuzde 4 eksik kaldı belimden çekme yapmıştı 3 4 ay önce zorla düzelttik yürüyemedim bile fizik tedavi gitsem yüzde 4 daha verirler mi benim yasadigim bel fitigi mi? eflatun19 Bacıbey anakin

Tecen96
fıtık varsa eğer MR olmadan oran vermezler bence önce bir mr çektirin bel fıtığına %10 boyun Fıtığı %8 ama dr sorduğunda çok ağrım var demeyi unutmayın ben fizik dr sinirlenen bir bayan beyin cerrahına gittim daha önce aynı şeylerden bana 10+8 vermişti şikayeti yok deyip kafasına göre oran vermedi bende diğer rahatsızlıklarımdan oranı tamamladığım için üstüne düşmedim. ondan dedim çok rahatsız oluyorum deyin

Hocam valla dediginiz gibi bugün girdim dedim agrım var falan ama belden kontrole gerek yok falan dediler hic oran vermedi daha kurula girmedim daha sonuclanmadi mr çektirip gelsem oranını değiştirir mi acaba bilmiyorum mrda fıtık cikarsa yüzde 36 kaldim MRM

Tecen96
mr çekmeden anlayamaz ki siz mr isteyin bence dr ondan sonra çıkarsa fıtık rapora itiraz edersiniz

MRM

Söyledim ama istemedi oranı da 0 verdi şimdi ben mr çektirip götüreceğim fıtık cikarsa değiştirir mi diye soracağım artik olmadi itiraz ederim hocam.Inanin o kadar zorladilar ki beni aynı zamanda kalça çıkığı ameliyatım var doğuştan ondan bile oran vermediler sadece yüzde 3 verdiler asla önemsemiyoruz.

Tecen96
söylemekle vermezle mr rapor onları elinizde bulunduracaksınız.

MRM

Aynen çektirip gidicem bakalim ben o ister test diye düşünmüştüm genelde öyle oluyormuş bana yapmadılar kendim çekip goturcem

MRM

L3-4 duzeyinde anterior BOS kolonuna basi yapan solda belirgin jeneralize bulging izlenmektedir. ** L4-5 duzeyinde minimal jeneralize bulging mevcuttur. ** L5-S1 duzeyinde anterior epidural yagli planlari kismen oblitere eden solda belirgin jeneralize bulging izlenmektedir.

Benim raporum bu şekilde çıktı baska fizik doktoru bel fıtığı var dedi acaba oran alabilir miyim buradan yalnızca yüzde 4 e ihtiyacım var.Raporu değiştirir m8 ekleme yapar mı fıtık içim? @MRM

Tecen96
bel fıtığına ve boyun fıtığına oran veriliyor ben aldım 10+8 ama muhakkak söyleyin sizi zorladığını ağrı yaptığını

Tecen96 emarı fizik doktoruna göster muhakkak oran verirler.en az %8 bel fıtığına verirler

fenerliyizz

Yaa tamam göstereceğim ınsallah bayramdan sonra oran ekler.Bana yüzde 4 bile yetiyor kaldım maalesef böyle.

Bel ve boyun fıtıklarına ameliyat olunmadığı sürece oran vermiyorlar ben alamadım illaki ameliyat olmam gerekli dedi

kafkef41 oran vdrilmex diye bur şey yok sen cekildigin emarı önüne koyacaksın mecbur vermek zorunda yönetmelik neyse onu uygular doktor sen muayeneye gidince elinde emar falan olmazsa sana oran verilmiyor diye savuştura bilir seni emar için sevk etmeye bilir.Sen son bir yıl içinde çekindiğin emar ile gideceksin muayeneye doktora takdim edeceksin ben 5 yıldır engelli raporu çıkartıyorum kurula girmeden emarımı yeniletiyorum kurla girmeden doktor muayenesinde emarımı gösteriyorum bir nüshasının dosyaya ekliyorum bel ve boyun futıgından en son girdiğim de bir ay önce heyete %14 oran aldım geçen seneki raporunda %13 diye bir jac puan değişen biliyor doktordan doktora ama her halükarda puan verilir verilmek zorunda yönetmelik neyse odur.Bel fitigina rağmen oran alamazsanız il sağlık müdürlüğü ne itiraz edip farklı hastanede girersiniz orada muhakkak alırsın kendini ifade etmek çok önemli heyet muayenesinde sen doktordan beklersen savuşturur gecer.

fenerliyizz

Hocam ben zaten göstereceğim tabi ki ama şöyle ki ; doktor benden mr istemedi dediginiz gibi beni geçiştirdi bende başka bir hastanede belim ağrıyor diye mr a girdim ce yukarıda belirttiğim gibi fıtık çıktı ve yalnızca yüzde 4 ihtiyacım var.Doktorda bana oran vermemişti hic heyete henüz girmedim gidince tekrar doktor ile gorusup bu mri tekrar değerlendirmesini isteyeceğim normalde o değerlendirirken mr istemedi bende önemsemedi yaşım genç olduğundan 25 yaşındayım.Simdi gidince göstereceğim umarım itiraza gerek kalmadan onuda degerlendireyim değiştireyim der.

Tecen96 muayene eden doktora gösterirsen verir muhakkak şayet vermezse heyete girdiğinde heyet başkanına durumu anlat.Sayet oran alamazsan itiraz et çıkan rapora

fenerliyizz

Peki ben bu rapor işlemlerini yarim bırakırsam ne olur hic heyete girmezsem yani doktor oran vermem derse?Başka hastaneden direk başvurabilir miyim rapor onaylanmadığı icin bilginiz var mı acaba?

Tecen96 işlemleri başlattığını günden itibaren 1 ay süresi var evrakları teslim etmrn için kurula 1 ayı geçerse yeniden baslstman gerekir diye biliyorum bunu en iyi heyettrki srkreterkerdrn öğrenirsin tebikide başka hastanede kayıt aça bilirsin.Bence evrakları tamamlayıp doktor oran vermezse itiraz yoluna gitmek daha mantıklı il sağlık müdürlüğü itiraz Edib badjs hastanede girersin bu hakkın istediğin oranı alamazsan

fenerliyizz

Doktorla konuşacağım oran vermem derse onu tamamen öyle yarim bırakacağım başka hastaneden kayıt açacağım o da vermezse itiraz ederim diye dusundum hocam hakkın olduğu halde sadece yüzde 4 ile kalmak insani çok yoruyor maalesef

tanerbudak OğuzHan112 benimde doktor istemedi mr 0 oran verdi ben gittim kendim çektirdim ve raporu tekrar değerlendirmesini isteyeceğim sonuçlarım su şekilde cikti🙏🏻 L3-4 duzeyinde anterior BOS kolonuna basi yapan solda belirgin jeneralize bulging izlenmektedir. ** L4-5 duzeyinde minimal jeneralize bulging mevcuttur. ** L5-S1 duzeyinde anterior epidural yagli planlari kismen oblitere eden solda belirgin jeneralize bulging izlenmektedir.
Buna oran verir mi hocam sadece %4 %5 bana yetiyor kalpten aldim geri kalanını.

Üst Alt