Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu raporla sağlık mazereti ile tayin başvurusu yapabilir miyim?

Ozan2362

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Devlette öğretmenim. Bir Üniversite hastanesinde psikiyatri ana bilim dalı heyeti bana ailesinin yanında görev yapması hayati öneme sahiptir adlı durum gösterir raporu verdi. Bu raporla sağlık mazereti ile başvuru yapabilir miyim?

Yapabilirsiniz.

@Ozan2362,

Unutmadan şunu sorayım, üniversite hastanelerinin bazıları yetkilendirilmiş oluyor.. rapor aldığınız hastane devlet tarafından yetkilendirilmiş mi?

Tamam, Ege üniversitesi sağlık kurulu olan bir üniversite,dolayısıyla rapor vermeye yetkilendirilmiştir.

Tayin isteği yapabilirsiniz.

@Ozan2362,

@OğuzHan112, peki İl Sağlık Müdürlüğünden “Bu hastalığın tedavisi bu ilde yoktur” belgesi almadan da tayin hakkı verirler mi?

merhaba,

bende devlette öğretmenim (7. yılımdayım elhamdulillah). Sağlık mazereti ve engelli durumu olmak üzere konu dahilinde 2 tür tayin var diye hatırlıyorum ve bu bahsettiğiniz raporla engelli durumundan yapabileceğinizi sanmıyorum (kişisel düşüncem). çünkü siz engelli raporu almamışsınız durum bildirir sağlık kurulu raporu almışsınız. Ama sağlık mazeretinden olabilir. Yine de siz meb duyuruya çıktığında kılavuzu dikkatle okuyunuz. orda, güncellenen içeriklerle birlikte cevap olacak zaten.

hayırlısı...

@kar&yağmur, milli eğitim bakanlığı geçtiğimiz ocakta mazeret tayini yapmıştı orada durum bildirir raporundan bahsetmiş. Bir de il sağlık Müdürlüğü’nde bulunduğu ilde tedavisi mümkün değildir raporu da istiyor. Benim bu şekilde durum bildirim raporum var ama benim hastalığım bulunduğum ilde tedavi edilebilecek bir hastalık buna rağmen başvurum kabul olur mu.

@Ozan2362, bu yıl hariç geçmişteki uygulamaya dönük konuşuyorum: (>40 engel oranlı) engelli raporunuz olduğunda mazeretiniz hazır oluyordu aslında.
başka birşeye ihtiyacınız kalmıyordu. sağlık mazereti ile başvurmadığım için onu bilmiyorum sizin anlattığınız durumdaki nitelikler sanki "yakınınıza ait mazeretler" ile alakalı idi. Ama tam bilmiyorum. bu yıl bazı farklılıklar oldu. ondan kılavuz yayınlanınca dikkatle okumanızı öneririm ben.

Üst Alt