Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün aldığım %55 oranlı rapor Ankara'da düşürülür mü?

GoXEl

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Bugün %55 oranlı rapor aldım, vergi indirimi için Ankaraya göndereceğim. Acaba Ankara Oranı Düşürür mü?

Hocam verdikleri oranlar cetvele uygunsa düşürmezler
Aynen onaylanır

rahatsızlıkta önemli ayrıca vergi indiriminde pek düşme olmuyor

evet hastalığın türü ve derecesine göre değerlendirme yapıyorlar mesela riskli olan hastalıkları aynen onaylıyorlar

Ve ben vergi indirimini izmirde aldım ankaraya gerek kalmadı

Merhaba,

Sol alt ekstremite de ağır valgus deformitesi %33, Sol Dizde Ankiloz %33, Oran %55 olarak verildi.

düşsede 40 ın altına düşmez sanırım

inşallah ya, çok korkuyorum :( Dua Edin Bana :(

inşallah alırsın kardeşim ne diyelim ama genede hayırlısı

Bugun Raporumu ve Rontgenlerimi Vergi Dairesine Elden Teslim Ettim. Sagolsunlar cok yardimci oldular. Sonucun 2-3 ay sonra bildirilecegini soylediler. Evis uzerinden takip edecegim ve sizlerle paylasacagim. Selamlar.

Hastaneden aldığım %43 raporum aynen onaylanıp geldi... İnşallah sizinki de onaylanır en kısa sürede

Benimde 0/0 52 ankaradan aynen onaylanıp geldi.12 eylülde başvurdum sonuç 13 kasımda geldi.inşallah hayırlısı olur sizin için

Merhaba Arkadaşlar,

26.12.2014 tarihinde raporumu ve rontgen filmlerimi İstanbul Vergi Dairesine teslim ettim. Bugün Evis üzerinden baktığımda, Raporunuz Bakanlığa Gönderilmiştir, Cevap Bekleniyor... İletisini Gördüm. Anladığım Kadarıyla İşlemler Biraz Hızlanmış Galiba :)

Hocam 10-15 gün sonra bi Merkez Sağlık Kurulunu ara
O zamana kadar onaylanmış olur sanırım

tamamdır. çok teşekkür ederim kardeşim :)

merhaba ömür nasılsın?
Rahatsızlığın neydi? raporun ne kadar zamanda onaylandı?

Merhabalar vergi dairesine raporun noter onaylı fotokopisi ni görürsek kabul ederlermi? Geçen sene 42 rapor aldim vergi indirimi icin başvurmayı düşünüyorum

%51 oranindaki raporumu 01.12.2014 tarihinde gonderdim. 27.12.2014 tarihinde sonuc aynen onaylanip isyerime geldi. Hizli cvp geliyor artik. Ins kisa zamanda olumlu cvp alirsin

Evet. Noter onaylısı'da kabul ediliyor.

Ragıp66 ciddimisin? çok kısa bir sürede işlemlerin tamamlanmış. İnşallah benimki de kısa bir sürede ve oranımı düşürmeden gelir.

bana cevap gelmeside sadece 15 gün sürmüştü...ağustos ayında aldım...

Serpil ama sen Ankara'dasın galiba. Bu yüzden 15 gün olmuş olabilir.

Güncel tarihli rapor olduğundan düşürülmez. En son [FONT=Arial]30 Mart [/FONT][FONT=Arial]2013 [/FONT]tarihinde Özürlülük ölüçütünün sınıflandırılmasına ait yönetmelik değilmiştir.

Raporların ankarada düşürülmesinin sebebi değişen şartlar ve koşulların güncellenmesinden kaynaklı.

Basit ve Saçma bir Örn: 2000 de çıkan bir yönetmeliğe göre 5 derece miyop olan birine %40 engelli raporu verildiği var sayalım.

2013 yönetmeliğinde bu oranda bir değişiklik yoksa 2000 senesinde çıkmış olan bir rapor üzerinde oynama yapılmaz. Yani rapor geçerlidir. Tabi bu koşullarda başka yerlere müracaatlar sırasında rapor eski tarihli olduğundan yenileme vs istenebilir. Bunun sebebi isteyen kurumun iş bilmemezliği yada kendini garantiye alması sebebidir.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olmuştur.

cevabın için teşekkürler pesimist. forumlarda okuduğumuz mağduriyet hikayeleri insana maalesef korku dolu günler yaşatıyor. Var olan hakkımızı alacağız sadece. Devletin Hastanesinin ve Doktorunun verdiği rapora zaten müdahale edilmesi kafadan yanlış bir durum. Ayrıca, cetvele ve cetvelde tanımlaması yapılmış hastalığa doğru verilmiş oranı bile düşürdüklerine şahit olan birisi olarak, yazı elime geçmeden rahat nefes alamayacağım. :(

Goxel, icin rahat olsun. Bende ayni endiseleri yasiyordum ama hersey yolunda gitti... Umarim senin icinde ayni sekilde hizli ge olumlu sonuclanir

Merhaba,

Bugün aradım Merkez Sağlık Kurulunu 0312 415 32 05 rapor ellerine ulaşmış, değerlendirmeye almışlar ama daha sonuçlanmadığı bilgisi verildi.

İnşallah istediğin gibi olur endişelenme raporu cetvele göre tam yaptılarsa hiç bir sıkıntı olmaz.

Üst Alt