Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün aldığım %55 oranlı rapor Ankara'da düşürülür mü?

goxel hangi hastaneden rapor aldın birde elden verilmiyor hastane gönderiyordu vergi dairesine

merhaba hicret,

ben istanbuldayım ama raporumu Ordu Devlet hastanesinden aldım. herhangi bir sevkle gitmedim, özür oranımı ve hastalığımı gösteren rapor istiyorum dedim hastane 1 gün içinde bana 3 orjinal nüsha halinde yönetmeliğe uygun bir şekilde raporumu elden teslim etti, bununla da kalmadı rontgen ve tahlil sonuçlarımı da verdi. Ben işyeri yazısı, dilekçe ve 2 adet resimle birlikte kendim gidip istanbul vergi dairesine elden evraklarımı verdim. Şuan raporum kurulda, bu hafta kısmetse sonuç çıkacak. Bekliyorum. Selamlar.

Merhaba,

Ankarayı aradım, ek bilgi istemişler, sakatlığı tablo 3.4 e göre bilgi verin diye bir not düşmüşler. Aynı hastaneye gidip rapora bu bilgiyi işleteceğim. Sormak istediğim konu; bu yazının istanbula gelmesini beklemelimiyim? yoksa ben gelmeden istedikleri tarz raporu alıp yine direkt vergi dairesine vereyim mi?

yardımlarınızı bekliyorum.

Bana sorarsan evrakın gelmesini bekle
Kendin gidip alsan bile vergi dairesi ankaradan yazı gelmedikçe göndermez diye düşünüyorum.

Raporumla İlgili Ankara Ek Bilgi İstiyor Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekiyor.

Merhaba,

Vergi İndirimi İçin aldığım raporumla ilgili Ankara Sağlık Kurulu; tablo 3.4'e göre ek bilgi istiyor. Bu bilgiyi bana Ankara'da ki arkadaşlar telefonla verdi. Ben şimdi bu bilgiye göre yazının İstanbula gelmesini beklemeden hastaneden tablo 3.4'e göre değerlendirme istesem olur mu? yoksa yazının elime ulaşmasını mı bekliyeyim. Ek bilgi formunda ki tarih muhtemelen yazının elime ulaştığı tarihten önce olacak, ama bu bilgiyi bana sonuçta telefonda verdiler. Bu sorun olur mu?

Yardımcı olunması adına rica ederim.

Selamlar,

Göksel sen rapora işlet elinde bulunsun
Sonuçta yazı vergi dairesine gelince zaman kaybetmemiş olursun

Merhaba,

rapora işletme dediler, sadece 3.4'e göre ek bilgi istediler. Yani yeni bir rapor oluşturulmasın dediler. veya mevcut rapora mı işleyecekler? nasıl olacak onu bir türlü anlamadım. yani bunu tahlil ve diğer labaratuvar çıktıları gibi düşünmemek gerekiyor o zaman. Çünkü tablo 3.4 direkt yürüyüş bozukluğu. O zaman dediğin gibi, rapora bu ibareyi işleyecekler ve "tablo 3.4'e göre (i) şıkkı üzerinden değerlendirilmiştir" tarzında bir açıklama ekleyecekler.... Çünkü raporum %55 ve iki koltuk değneği kullanmam gerekiyor.

aynen dediğin gibi öğrendim. rapora işettirilmesi yeterliymiş.

Önemli olan raporun düşmesi değil.Raporunun sürekli olup olmaması %40 altına düşmezse bile kontrol süresi koyarlarsa bu stresi emekli olsan dahi yaşarsın örnek 1 yılda bir raporla uğraşırsın

Evet. Koltuk Değneği. kullanıyorum

Tablo 3.4'e Göre Ek Bilgi İstendi, Bu Şekilde Bir Evrak Verildi?

Merhaba Arkadaşlar,

%55 oranında ki raporumla ilgili Ankara Tablo 3.4 e göre fonksiyon kaybının yeniden belirlenmesi diye geri gönderdiği rapora hastane aşağıda ki gibi bir ek bilgi verdi. Ankara zaten rapora işlemeyin demişti, bu belge yeterli olur mu?

evet bence bu belge yeterli olur..tabloya göre değerlendirildiğinden onaylanacaktır..% 48 veya 55 ten birini kabul edeceklerdir..sonuçta 2 derecede..3 derece vergi indirimi hakkını veriyor.

Yani hastanenin onaylı yazısı. Yazıyı yazan Doktor'da raporda muayene eden doktorun ta kendisi. Yani Doktor Farkı da yok. Umarım artık daha da zorluk çıkarmazlar.

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün vergi dairesine tablo 3.4 e göre fonksiyon kaybının (%48) yeniden belirlendiği ek bilgi formunu teslim ettim. sonucu 2 ay sonra öğrenebileceğim bilgisi verildi. Umarım artık daha fazla bir sıkıntı yaşatmazlar...

Herkese boş şans.

ocakta başvurduğum vergi indiri talebim onaylandı 3. dereceden hak kazandım vergi dairesinden arayıp teslim almamı istediler
bilgi olan arkadaşlar 3. derece vergi indirimim ne işime yarar ssk lı çalışıyorum kazancım nelerdir bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.

Erken emeklilik hakkı kazanırsınız,birde
Maaşınızda 30 lira gibi bir artış sağlar

İlk SSK lı işe giriş tarihiniz ve prim gününüz nedir acaba?

20.12.2003 GİRİŞ tarihim toplamda 9 yıldan fazla sigortam var 3100 günüm falan var cevabınız için çok teşekürler

vergi dairesi hakem hastane olarak belirleyip haydarpaşa numune hastanesine sevkimi yaptı.işlerim rast gitti halden anlayan doktorlara rastladım seni ne kadar mağdur etmişler dedi doktor. çünkü bu beşinci rapor.hepsi birbirinden farklı tam beş rapor. %48 oran verdi.inşaallah ankara yine sorun çıkarmaz.bilenler yada tecrübe edenler varsa yanıtlasın ankara kendi sevk ettiği hakem hastanenin verdiği oranı düşürebilirmi?

ozkurt

3.derece vergi indirimi ile emeklilik süreniz
20 yıl 4.400 gün

2023 yılında 4.400 günü doldurduğunuz takdirde emekli olabilirsiniz
hicret;
Hakem hastanelerin oranları genelde değişmez
Ama Ankara bu ne olacağı belli olmaz :)

1300 gün eksiğim var eksik günlerimi doldurunca yılın dolmasını bekleme şartım var sanırım ve daha düşük emekli maaşı alıcaz gibi bilgiler için sağolun

selamlar arkadaşlar.. %49 sürekli raporuma ankaradak 1 yıl süreli vergi indirimi geldi ve bu 1 yııl kasım ayından doldu. o tarihten sonrada ne rapor yeniledim ne de tekrar vergi indirimi için başvuru yaptım. bu herhangi bir problem oluştururmu?

Evet oluşturur
Emekli olurken problem olur
Tekrar rapor almak zorunda kalırsınız
Bence vergi indiriminizi yenileyin

Merhaba Tekrar,

pazartesi aradım ve tablo 3.4'e göre istemiş oldukları ek bilgi de yazılı olan %48 lik oranı aynen onaylamışlar. Yazısı yazılıp, istanbula gönderilecek dediler :) yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Selamlar,

Göksel

Üst Alt