Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün doktora gittim ve (KML) kan kanseri olduğumu öğrendim..?

Bence söylemelisin annene hastalığını seni seven birini üzmek istemiyorsun anlıyorum ama seninde seni seven birinin ilgisine ve sevgisine ihtyacın var. Yinede sen bilirsin tabii geçmiş olsun

Bu hastalığı yenmek için aile desteğine ihtiyacın olacak,tek başına savaşma bu hastalıkla...

Ailenize mutlaka rahatsızlığınızı söylemelisiniz. Onların desteğine ihtiyacınız var. Moral verirler size. Bu hastalıktan kurtulmak için morelinizin iyi olması gerekir. Bunuda aileniz sağlayacaktır.

Kan Kanseri Oldugumu Aileme Bitürlü söyleyemedim Kanser Yüzünden Hayatım Alt üst oldu

Arkadaşlar Bu Kan Kanseri Yüzünden Hayatım Alt Üst Oldu Nerdeyse 2 ay oldu Annemgile Bi Türlü söyleyemedim Napmam Lazım Her Hastaneye Gidecegim zaman İşe Gidiyorum Diyorum

Sevgili kardeşim , yazdıklarını okudum ve çok üzüldğüm için hemen cevap yazmak istedim.Benimde anneme KML tanısı konuyor.Hatta bugün BCR - ABL testinin sonucunu pozitif olarak aldık ve diyebilirim ki neredeyse sevindik.Bu hastalığın diğer lösemilerden farklı olarak tablet hap ile tedavisi olduğunu ve kutusu 4000 tl olan ilacın devlet tarafından karşılandığı biliyor musun....Biz 2 ayrı doktor ile görüştük.Annemin hastalığının kronik fazda olduğunun ve aslında bunun çok sevinilecek bir durum olduğunu öğrendik.Şüphenilen diğer hastalığın tedavisi yok gibi bir seydi ve bu hastalık gibi tanısı da sadece bir kan testiyle konulmuyordu....Öncelikle sana tavsiyem kafandaki ölüm duygusunu atman ve biraz pozitif bakman..Bu bakış açınla şu andan tedavisi olmayan hastalara haksızlık ediyorsun.Hastalığının ilaçla buyuk ihtimalle de kemoterapiye gerek olmadan tedavisi var.İlacın adı glivec ve mücize gibi olduğu yazan pek çok hasta var...2.si ailenle durumunu paylaş, her kaybettiğin dakikayı tedavinin başlangıcından çalışıyorsun ve çok gereksiz.Ailen sana uygun yolu gösterecektir.Özel hastanelerden hemen iyi bir universite hastanesine yönel.Tahlil ve ilaclarını sadece bu şekilde alabilirsin.İstanbulda isen Tanju ATAMER i öneririrm.İş konusu çok başka belki iş yerinide iş mahkemesine verebilirsin çunkü hastalığından dolayı seni isten atamazlar, bu konuyuda bilen bir kişiyle paylaşmanı öneririm....ama ivedi olarak ailene durumunu antlat,sakinleş ve rahatla...

Kan kanseri eskiden korkulu bir rüyaydı... Şimdi en kolay tedavi edilen kanserlerin başında geliyor. Benim iki öğrencim var bu kanseri atlatmış ve şimdi canavar gibi olan... :) Yani boyundan bosundan,yaşından yetişmişliğinden utan.Çocuklar bile baş ediyor... Sen mi edemeyeceksin? Derdini paylaşmanı öneriyorum diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi... "Derdini söylemeyen derman bulamaz " diye boşuna dememiş atalarımız... Hadi bakalım sana kolay gelsin... :) Ki eminim kolay da gelecek... Biraz sabır...

matematik;
rejimle bu hastalığın ne alakası var nasıl bir bağlantı kurdunuz anlayamadım.

epilepsi arkadaşım allah şifa versin ailene anlatmalısın.

yaradan kimseye aşamayacağı güçlük vermemiştir. buna inanırsan aşabileceğinede inanırsın sevenlerinle manevi gücü bulup yenersin inşallah hem genç ve güçlüsün bu rahatsızlığın sonu kötü bitemez acil şifalar diliyorum...

sevgili arkadaşım burdaki arkadaşlar sana elinden geldiğince destek olmaya çalışırken siz ise devamlı aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz.buda sizin şimdiden herşeyi bıraktığınızı ve mücadeleden vazgeçtiğinizi gösteriyor.ayrıca bir insan nasıl olurda kanser olduğunu bilmesine rağmen bunu ailesiyle paylaşmaz bu akıl almaz bişi.ve nasıl olurda aileniz hiçbirşeyin farkında olmaz.bana açıkcası hiç normak gelmedi. lütfen pes etmeyin güçlü ve sabırlı olun

öncelikle karamsarlığı bırakıp bu hastalığı nasıl yeniceğini düşün.ve ailen ne kadar üzülselerde seni yanlız bırakmayacaklardır,onlarla mutlaka paylaş daha çok gençsin RABBİM sevenlerine bağışlasın,senin için duacıyız,geçmiş olsun kardeşim

Dünyada, KML hastalığının nasıl oluştuğuna dair bilgiler oldukça sınırlıdır. Araştırmalar, KML hastalığının kemik iliğinin kan hücrelerini oluşturan ana hücrelerinde, genetik yapının bozulması ile başladığını göstermektedir. Bu bozuk yapılanma, kemik iliği hücrelerinin aşırı ve kontrolsüz çoğalmasına neden olarak hastalarda bir kemik iliği kanseri gelişmesine yol açar. Kalıtsal bir geçişi olmadığı kesinlikle bilinmekle birlikte, radyoaktif maddeler veya benzen gibi bazı kimyasallara maruz kalınmasının KML oluşumunda rol oynayabileceği düşünülmektedir.

Türkiye’de ve dünyada görülme sıklığı nedir?

Batılı ülkelerde görülme oranı yüz binde birdir. Bu oran, erişkin lösemi olgularının yüzde 15-20’sini oluşturmaktadır. Genellikle orta-yaş hastalığı olan ve erkeklerde kadınlara göre 1,5/1 oranında daha sık rastlanan KML’nin, Türkiye’de görülme sıklığı bilinmemektedir.

Hangi yaş aralığında daha sık rastlanır?

KML bir erişkin hastalığıdır ve en sık görüldüğü yaş grubu 30-60 yaş arasıdır. Çocuklarda ve 25 yaş altında çok nadir görülmektedir.

Hangi belirtilerle ortaya çıkar?

Bütün kan kanserleri arasında en yavaş ve belirtisiz seyredeni olan KML, hastalığın herhangi bir bulgusu olmasa bile, basit birtakım tahliller sırasında da yakalanabilir. Hastaların hemen hemen yarısına, bu şekilde teşhis koyulmaktadır. Hastaların yüzde 10-30’unda ise rutin muayene sırasında dalak büyüklüğü tespit edilir ve teşhise yönelinir. Hasta şikayetlerinin, kemik iliğinin kan hücrelerini oluşturan ana hücrelerinde, genetik yapının bozulmasından yaklaşık 2-3 sene kadar sonra ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Hastalığın en temel bulgusu belirgin ve kimi zaman aşırı boyutlara ulaşabilen dalak büyümesidir. En erken ve sık ortaya çıkan belirtiler ise dalak büyümesinin yol açtığı karın ve sindirim sistemiyle ilgili olan yakınmalardır. Bunlar, sindirim güçlüğü, karında gerginlik ve dolgunluk duygusu, kimi zaman karnın sol yanında ağırlık duygusu ve ağrı şeklinde kendisini gösterir.

Sistemik (genel) ya da karın ve sindirim sistemine ilişkin belirtiler daha geç ortaya çıkar. Hastalarda görülen diğer belirtiler, kansızlıktan kaynaklanan halsizlik, çarpıntı, nefes darlığı, baş dönmesi gibi yakınmalar ya da metabolizmanın hızlanmasına bağlı olarak, kilo yitimiyle birlikte genel durumun bozulmasıdır.

Allah sabırLar versin kardeşim acil şifalar diliyorum....

( D ) IŞ GÖRÜNÜŞE BAKMAYIN ALDATABİLİR
ZENGİNLİĞİ ANMAYIN O BİLE SOYABİLİR
SİZİ GÜLÜMSETEN BİRİNİ ARAYIN
ÇÜNKÜ SADECE BİR GÜLÜMSEME KARANLIK BİR GÜNÜ AYDINLATIR
YÜREĞİNİZİ GÜLÜMSETECEK İNSANI BULUN ...

Çok geçmiş olsun, Mutluluklar paylaşıldıkça çoğaldığı gibi,
dertler de paylaşıldığı zaman azalır kardeşim. Allah yardımcın olsun...

KML hastalıgıyla ilgili detaylı bilgi

Dünyada, KML hastalığının nasıl oluştuğuna dair bilgiler oldukça sınırlıdır. Araştırmalar, KML hastalığının kemik iliğinin kan hücrelerini oluşturan ana hücrelerinde, genetik yapının bozulması ile başladığını göstermektedir. Bu bozuk yapılanma, kemik iliği hücrelerinin aşırı ve kontrolsüz çoğalmasına neden olarak hastalarda bir kemik iliği kanseri gelişmesine yol açar. Kalıtsal bir geçişi olmadığı kesinlikle bilinmekle birlikte, radyoaktif maddeler veya benzen gibi bazı kimyasallara maruz kalınmasının KML oluşumunda rol oynayabileceği düşünülmektedir.

Türkiye’de ve dünyada görülme sıklığı nedir?

Batılı ülkelerde görülme oranı yüz binde birdir. Bu oran, erişkin lösemi olgularının yüzde 15-20’sini oluşturmaktadır. Genellikle orta-yaş hastalığı olan ve erkeklerde kadınlara göre 1,5/1 oranında daha sık rastlanan KML’nin, Türkiye’de görülme sıklığı bilinmemektedir.

Hangi yaş aralığında daha sık rastlanır?

KML bir erişkin hastalığıdır ve en sık görüldüğü yaş grubu 30-60 yaş arasıdır. Çocuklarda ve 25 yaş altında çok nadir görülmektedir.

Hangi belirtilerle ortaya çıkar?

Bütün kan kanserleri arasında en yavaş ve belirtisiz seyredeni olan KML, hastalığın herhangi bir bulgusu olmasa bile, basit birtakım tahliller sırasında da yakalanabilir. Hastaların hemen hemen yarısına, bu şekilde teşhis koyulmaktadır. Hastaların yüzde 10-30’unda ise rutin muayene sırasında dalak büyüklüğü tespit edilir ve teşhise yönelinir. Hasta şikayetlerinin, kemik iliğinin kan hücrelerini oluşturan ana hücrelerinde, genetik yapının bozulmasından yaklaşık 2-3 sene kadar sonra ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Hastalığın en temel bulgusu belirgin ve kimi zaman aşırı boyutlara ulaşabilen dalak büyümesidir. En erken ve sık ortaya çıkan belirtiler ise dalak büyümesinin yol açtığı karın ve sindirim sistemiyle ilgili olan yakınmalardır. Bunlar, sindirim güçlüğü, karında gerginlik ve dolgunluk duygusu, kimi zaman karnın sol yanında ağırlık duygusu ve ağrı şeklinde kendisini gösterir.

Sistemik (genel) ya da karın ve sindirim sistemine ilişkin belirtiler daha geç ortaya çıkar. Hastalarda görülen diğer belirtiler, kansızlıktan kaynaklanan halsizlik, çarpıntı, nefes darlığı, baş dönmesi gibi yakınmalar ya da metabolizmanın hızlanmasına bağlı olarak, kilo yitimiyle birlikte genel durumun bozulmasıdır.

Hastalığın Evreleri Nelerdir?

Evreleri;

Kronik faz

KML hastalarının pekçoğunun şikayetleri kronik fazda ortaya çıktığından bu dönemde doktora başvuruları artar. İlk genetik yapı bozulmasından hastaların şikayetlerinin gelişmesine kadar geçen sürenin yaklaşık altı yıl olduğu düşünülmektedir.

Akselere faz ve blast krizi

Hastaların sadece yüzde 20’si geç dönemde tanı alırlar.

KML Nasıl Teşhis Edilir?

KML teşhisi için, fizik muayene ve basit kan tahlilleri dışında, kemik iliği biyopsisi ve kandan yapılan daha yüksek teknolojili tahliller kullanılır. (Örn: karyotip analizi, floresan in situ hibridizasyon (FISH) ya da polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) yöntemi gibi.) Yüksek teknolojili bu tahlilllerin temel amacı, Philadelphia kromozomu denilen ve KML’de çok sık görülen bir genetik yapı değişikliğini veya sonuçlarını testlerde göstermektir.

KML Tedavisi Nasıl Yapılır?

KML tedavisinde amaç sayıca çok artmış ancak işlevini yitirmiş kan hücrelerinin sayısını normale döndürmektir. Günümüzde uygulanan tedavileri 3 başlık altında toplayabiliriz;

1. Bilinen kanser ilaçları ile tedavi (konvansiyonel kemoterapi)

2. İmatinib molekülü tedavisi

3. Kemik iliği hücresi nakilleri

Uzun zamandır bilinen ve lösemide kullanılan bazı ilaçlar, hedefe yönelik tedavi keşfedilene kadar sıkça kullanılan tedavilerdi. Günümüzde hedefe yönelik tedavi ile KML tedavisinde yaşanan başarı ve kolaylık nedeniyle, eski kemoterapi tedavileri, özel durumlar veya hedefe yönelik tedaviye başlangıçta destek olması dışında, terk edilmiştir. Üçüncü tedavi şekli ise, uygun kişilerden veya hastanın kendi sağlıklı kemik iliği hücrelerinden alınan örneklerin, kemoterapi sonrası hastaya nakledilmesi (kemik iliği nakli) şeklindedir. Bu üçüncü yöntem hastaya tam tedavi sağlamakla birlikte, uygulama sırasındaki ciddi riskleri nedeniyle son aşamada tercih edilen tedavi şeklidir.

Hedefe yönelik tedavi, kanserli hücrenin bozuk genetik yapısı nedeniyle gelişen kontrolsüz çoğalmayı, bozuk genetik yapının hücreye verdiği aşırı çoğalma sinyalini engelleyerek, tedavi sağlamaktadır. Etki mekanizması kanserli hücreye özel olduğundan, konvansiyonel kemoterapi ajanlarına kıyasla, sağlıklı hücreye verdiği zarar minimum düzeydedir. Hedefe yönelik tedavi, kanserdeki soruna hedefli tedavi mekanizması ile dramatik düzeyde yüksek bir tedavi başarısı sağlamanın yanı sıra, görülen yan etki oranlarının çok az olması nedeniyle ve ağızdan alınan tabletler şeklindeki kullanım kolaylığı sayesinde, hastaların hastaneye bağımlılıklarını azaltmıştır.

cok gecmis olsun arkadsım ama en önemlisi moral günüzmde kanser artık korkulacak bir hastalıktan cıktı moralini yüksek tut

cok gecmis olsun arkadsım allah yar ve yardımcın olsun en iyi tedavi moralini yüksek tut gelip gececek birgün

Allah şifa versin arkadaşım.kafana hiç bir şey takma .umutsuz olma .Allah büyüktür.

arkadasim öncelikle geçmiş olsun ...madem hasta oldun bundan sonra istedigin gibi yaşa dünyayı gez eğlen gez toz gününü gün et moralini yuksek tut vur patlasin çal oynasin yaşa geçmiş olsun gülmeyi bırakma sakın

Kan Kanseri Yüzünden 52 kg- 43kg düştüm Ailemin Kanser Oldugumu Bilmesini İstemiyorum

Kan Kanseri Yüzünden 52 kg dan 43kg düştüm
Ailemin Kanser hastalığına yakalandığımı Bilmesini İstemiyorum Sizce dorumu yapıyorum yanlışmı üzülmelerini istemiyorum

öncelikleçok geçmiş olsun.
kesinlikle hak veriyorum neler hissrttiğinizi tahmin ediyorum lakin artık şunu öğrendim ki aile ne olursa olsun herşeyi bilmeyi hak eden tek yoldaş, tek ocak, tek kucak, tek yaren...
eminim günün birinde aileniz öğrenecek inanın o zaman vicdan azabı çekecekler işte o ana şayet tanıklık ederseniz daha çok üzüleceksiniz ailenizi üzdüğünüz için. belki direkt kendiniz söyleyemeceksiniz lakin bilmemeleri içinde ne olur bir çaba harcamayın...

öncelikle çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

bence söyleyin ben babamı doyasıya öpemedim kucağına oturamadım sarılamadım her aklıma gelişinde gözlerimden yaşlar süzülür şuan olduğu gibi ailenizin bilmeye hakkı var.

geçmiş olsun benim arkadaşımda kml teşhisi koyulalı 2 yıl olucak nerdeyse 30 yaşında şimdi çok iyi, tedavi olarak sadece bir ilaç kullanıyor günde 1 tane içiyor ilacı ssk karşılıyor çok pahalı bir ilaçmış bu yüzden çalışıyor ve kendine iyi bakıyor doğal besleniyor.Testlerinde kan düzeyleri iyi durumda yani korkulucak bişey yok tedavisi olan bir hastalık.

arkadaşım hiç iyi yapmıyosun üzüntüden yemeden içmedende kesilmişin bak kilo vermeye başladın.Bu şekilde devam edersen olmaz.önce ailene söylemekle başla işe yaa onlarında üzülmesini istemiyosun ben seni anlıyabiliyorum çünki bende yaşadım böyle bişey banada kondro sarkom teşhisi konmuştu radyoterapi gördüm yendim allaha şükür.buda aynen bir grip gibi bronşit gibi bir hastalık bidefa moralin yüksek olmalı.En önemlisi bu moral hemde başkalarının değil yani tamam yakınlarında destek olacak ama en güzel moral insanın kendi kendine verdiği moraldir.yenersin arkadaşım çünki çok gençsin azimlisin lütfen kendini toparla ve hayata dört elle sarıl ben yeneceğine inanıyorum bencede ailenin bilmeye hakkı var mücadeleye önce onlara durumu anlatmakla başla bizlerde yanındayız arkadaşım elimizden ne gelirse yeterki sen cesur ol yeterki sen ipleri koyverme tamammı

arkadaşlar benim anlayamadığım.acaba epilepsi arkadaşıımzın sağlık güvencesi varmı.birde ailee söyleyemedim diyo aradanda 2 ay geçmiş ve 9 kğ civarında vermiş şaka gibi yani böle bişey nasıl olur.yani insan bunu nasıl saklayabilir epilepsi bi söz var biliyomusun kanserden korkma geç kalmaktan kork sen kaybettiğin şu iki ayda belkide sağlığına kavuşacaktın ne yapmaya çalışıyosun anlamadım.bence aklını başına al bi şekilde tedaviye başlanması lazım.ve aileninde öğrenmesi lazım yani sen söleyemiyosan bi arkadaşın söylesin bunu ne zamana kadar saklamayı düşünüyosun.

epilepsi rumuzlu kardeşe

epilepsi kardeş geçmiş olsun olsunda yazdıkların hiç doğru değil bu hastalığa arkadaşımın yeğeni 8 yaşında annesinin vefatından sonra yakalandı. iki yıl oldu şimdi maşşallahı var gayet iyi ve okulunada gidiyor birde 32 yaşında komşum var ağbisinin ilik nakli ile iyileşti 2006 yılında yakalanmıştı .bir çocuğu vardı şimdi dünya tatlısı iki çocuk babası..nedir bu karamsarlığın..ailene söylemek zorundasın onlara ihtiyacın olacak tedavi süresince ailenin her türlü yardımı gerekli bunu doktorunuzun söylemiş olması gerek..yok öyle havlu atıp kenara çekilmek çok gençsin buda senin avantajın..yaşı ilerlemiş kişiler için zor geçen bir süreç bu avantajdan hemen faydalanmak gerekiyor..eğer maddi sıkıntı içinde iseniz onunda çaresi var.bu hastalığa yakalanmış kişiler için kurulmuş vakıflar var her türlü ihtiyaç ve tedaviyi üçretsiz karşılıyorlar komşum ankaraya gitmişti.adresi internetten bulup başvurunuzu yapabilirsiniz iyi haberlerinizi almak dileğiyle selamlar

slm arkadaşım kan kanseri hastalığı artık eskisi gibi tedavisi olmayan bir hastalık değil çok yakın bir abim yaklaşık 5 ay önce bu hastalığa yakalandığını öğrendi kemoterapiye basladı hemen ilaçlarını çok düzgün kullanıyor şuanda durumu çok çok iiyi yakınlarda ilaçlarını da kesecek hayatı tamamiyle normale döndü neredeyse
korkulacak bir hastalık değil 5-6 aya bişeyin kalmaz inşallah

çok geçmiş olsun allah şifanı verir biran önce inşallah

Geçmiş olsun.Kanser kafada biten bir olay.Sen bunu nekadar büyütürsen okadar kötü ama nekadar mücadele edip bu hastalıgı yenicem dersen yani pozitif düşünürsen aradaki farkı göreceksin :).Tekrar geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum...

bir çok arkadaşımız msg yazıyor sana gördüğüm kadarıyla ama özellikle senin msglarını takip ediyorum. devamlı aynı şeyleri yazıyorsun canım. tedavin hakkında hiç bilgi vermiyorsun mesela kaç zamandır, niye? tedavi başlangıcın oldu mu? daha ilk msgdan beri ailenle paylaşmadığından dem vuruyorsun. ya buraya hiç yazma, ya da yazacaksan gelişmeleri yaz lütfen. acımasız gelmesin sana bu yorumum ama bu şekil duygu sömürüsüne giriyor msgların. ki ben de tümör tedavisi görmüş biriyim. seni en iyi anlayabileceklerden biriyim ama bu şekil değil! şu kadar kilo verdim, ailemin haberi yok vs gibi yorumlar paylaşım değil alenen duygu sömürüsü, hatta şu anda isimlendirmek istemediğim tanımlara giriyor. o yorumları yazan iyi niyetli arkadaşlar anlamaz niye böyle yazdığımı, ama sen bal gibi anlıyorsun beni! burası sömürü yeri değil canım.

xanax ı biliyorum bn..annemde kullanıyor..kafandaki düşünceleri atıp rahatlamana yardımcı oluyor..ailene muhakkak soyle..we tedavini ihmal etme..çok geçmiş olsun..umarım yenersin...bunun için sadece güçlü olman ve olumlu düşünmen gerek.

Üst Alt