@
Metehan41
Sonunda
bu forumda benim dediklerimi anlayan birileri oldu ya ona seviniyorum.Arkadaşlarımızın çoğu sabit görüşlü ortopedik engellilere verilen bu hak ( Tertibat getiren ve sol bacağında sorun olanların Otomatik vitesle kullananlar hariç ) diğer bütün engel grublarına verilmemektedir.Fakat bu hak verildiğin ilk olarak yalnızca tertibat taktıranlara verilmiştir ve bu zaman içerisinde yapılan itirazlar ve başvurularla sol ayaklarında ve kollarında engel olanların otomatik vitesi tertibatsız kullanılabileceği belirtilmiş ve aradan zaman geçtikten sonra onlara bu hak verilmiştir.Fakat bugüne kadar Engelli olarak araç almak isteyen diğer arkadaşlar araç başvurusuna gittiklerinde sizin hareket ettirici tertibata ihtiyacınız olmadığından faydalanamıyorsunuz denilmiş ve maliyeden çıkıp evde oturmuşlar hiç sorgulamamışlar ve bu durum üst makamlara iletilmediğinde ve sorunlar net olarak dile getirilmediğinden kimse bu durumun farkında değildir.Bu benim düşüncem bu yüzden de ben bu sorunu üst makamlara iletmek için kendim bakanlıktan dilekçe yolu ilet bu hakktan yararlanmak istediğimi bildirdim.Bakanlık bana red cevabını verecektir çünkü yasada tertibat deniyor.Bundan sonrasında da mahkeme yolu açılıyor ve ben bu durumu mahkemede dile getiricem sorunun bu olduğunu dolayısıyla diğer engel grubları bundan faydalanamıyor diye belirticem sonuç olumsuz çıkabilir.olumlu da olabilir ama sonuç olarak bir mahkeme sonuçu çıkacak en azından kendimce yapabileceklerimi yaptım derim.Yalnız forumda bunu paylaştığımda ÖZELLİKLE ortopedik engeli olan bir kaç arkadaş bana aman mahkemeye verme birde bu hakkı alabilirler zaten 104.000 engelli var onlara vermezler verirlerse devlet batar onuda geri alırlar demeye başladılar benim burada paylaşmak istediğim BİR HAKKIMIZ VARSA O HAKKI ALMAKTIR yasada benim kendimce yorumlamamda oraya belirtilen metin net açıklanamamış diğer engel grublarınında faydalanması gerektiğidir.ama orda sırf tertibat yazdığından bakanlık tertibat olmayana vermiyor.
( Bakın Ben Sağlık Bakanlığında Çalışıyorum Raporlarla ilgili bilgi sahibiyim.Eğer İstersem ÖTV'den de araç alabilirim.Sağlık Müdürlüğünden de geçerim.Aracı da alırım.Ama bana engel olan şey VİCDAN o aracı olmayan bir rahatsızlığımdan almak istemiyorum.Benim dediğim şekilde de araç alanlar mevcut bunu da belirteyim. )
@
uNiQuE_54
Senin Anlamanda kısıtlılık var galiba ben kaçgündür sana anlatıyorum anlamıyorsun.yasada Tertibat şartı koştuğu için mahkemeye verecem diyorum.ben bu durumu yazınca Bana mahkemeye verirsen bize verilen bu hakkı da geri alırlar dediler ben onu belirtiyorum sen neler yazıyorsun İstediğini anla istediğini yaz ister yan ister kül ol ben kendimce haklı olduğum konuda başvuru yapacağımı söyledim olur yada olmaz
@
murat220
Her ortopedik engelli değiş hareket ettirici özel tertibat gerektiren Ortopedik engelliler faydalanabiliyor.Yada Sol kol ve Ayaklarına güç kaybı vb gibi
@
boran39
Bayilerin Hesaplamasını yaptıklarında sizin ÖTV fiyatını almanız gerekir.yada onun hesaplama yöntemi nette var ordan yapabilirsiniz arada fiyat farkı çıkar yoksa
@
habip50
Bizde
Engelli Kimdir ? Bunun net bir cevabı bile yok
@
ist01
Sizce benim söylemimde yanlış varmıdır.bu hakkı bütün engellilere verilmesini istiyorum İşe girerken aynı hakkı veriyorsun yada birçok hakkı fakat Sınırlama konulan haklarda sıkıntılar çıkmatadır.
Örneğin
% 40 Altında olan ortopedik engelliler Engelli sayılmıyorlar ( Hiç bir haktan faydalanamıyorlar )
%50 altında kalanlar Tokiden engelli kontejanından faydalanamıyorlar
Bunun gibi birçok örnek olur fakat aklıma gelenler bunlar şuan için Desteğiniz için Teşekkürler
@
wise53
Benim bu konuyu açarken hiçbir art niyetim yoktu çevremde bu haktan faydalanamayan o kadar insan var ki şuan çalıştığım iş yerimde bile arkadaşım doğru dürüst normal düz yolda yürüyemiyor.Fakat yaşadığımız yer dağlık alan Yokuşlar mevcut Benim gidiş gelişlerde ihtiyacım oluyor çok şükür araç aldım borçun altına girdim aldım.Gücümde yetiyor aldığım parayla ÖTV siz alırsam çok daha güvenli ve güzel araç alabilirdim fakat almadım yapacak birşey yok ama alamayanlar var ve bunların ÖTV den dolayı aracı almayı ertelemesi gibi benim arkadaşım erteledi mesela hakkı olsa alırdı.
Ben Kanunun çıkarıldığı dönemde Engelli olarak gördükleri Yalnızca Fiziksel engelli olarak göründüğünü belirtim yasa 2002 yılında çıktı ve yasa da Sakatlığına uygun deniliyordu.O zamanlar hesaplama yöntemleri de farklıydı.Ortopedik Engelliler % 40 rahatlıkla alabiliyordu ama şimdi çoğu en fazla % 30 - % 35 alıyor Hesaplamadan dolayı O zamanlar İç Hastalıklardan dolayı alanlar zaten % 90 ve üzeri alıyorlardı.
@
BLACKSAGAT
Başvuru yapıldığında zaten doktorlar ona göre rapor veriyorlar öyle bir durumda rapor vermiş bir doktor kendini riske atmaz araç kullanabilir.denildikten sonra araçtan faydalanabilir diyorlar