Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışan bir kişi bakım evinde kalabilir mi?

Shadow007 teşekkür ederim sorduğun,merak ettiğin için. Annemin durumu çok kötü değil çok şükür ama iyi olduğunu da söyleyemem... Umarım iyi olacak...

Bipolar hastası özel huzurevinde kalabilir mi ?

denizkızı özel huzurevleri ile bakımevlerinin fiyatları aynı mı araştırdın mı ?

sokr@t valla huzurevi fiyatlarını bilmiyorum,ben internetten engelli bakım evi diye arayıp aradığımda da fiziksel engellilere hizmet verip vermediklerini sordum. Cevabı evet olanlardan fiyat aldım ve 12-15 bin arası dediler ve eklediler temmuzda asgari ücretin artmasıyla bu fiyat artacak diye.

@denizkızı cevap için sağol 12-15 bine temmuzda zam gelecekmiş diyorsun yani o zaman rahat 20 bini bulur çokmuş :eek: Bana maaşım kadar bir yer lazım mesela şu anda 7900 temmuzdan sonrada ne kadar olursa artık . Devlete bağlı bakımevleri yok mu onlar ne kadar acaba ?

Son düzenleme:
Ben yine bakım evi araştırmalarına başladım. Çalışmaya devam ederek kalabileceğim bakım evleri mevcut. Bu tamamen kalacağınız bakım evinin elinde. Yani günlük giriş çıkış yapabilirsin diyen de var hayır,giriş çıkış yasak diyen de... şayet devlete ait bir bakım evinde kalmak istiyorsanız aylık gelirinizin 7601 liranın üstünde olmaması gerekiyormuş. İster 7602 ister 50 bin aylık geliriniz olsun devlet sizin için hiç bir şey yapamıyormuş. Diyelim ki evde iki kişi yaşıyorsunuz o zaman da eve giren geliri ikiye (yani evdeki kişi sayısına) bölüp yine 7601 tl nin üzerinde bir rakam çılıyorsa devlet bakım evlerinde kalamıyorsunuz. Özellere gelince onlar da durum felaket :) bulunduğum ilde aradığım yerlerin çoğu 55 yaş üzeri diyor orda kalabilmek için. Bir iki yerde sadece zihinsel engelli ve otizmlilere hizmet verdiklerini söyledi. Bir tanesi yani engelli bakım evi 35 bin lira dedi bana :) üstelik orda kalırsam çalışma hayatıma devam edemezmişim çünkü giriş çıkış yapmam yasakmış. Yine başka bir bakım evi 17 bin liradan başlıyor dedi. Bu fiyatın kişinin engel durumuna göre artabileceğini belirttiler. Yani bakımı zor bir hastaysa ücret artabiliyor. Yada oda olarak örneğin iki kişilik değil tek kişilik oda istiyorum derseniz de fiyat artıyormuş. Bu bakım evi imza koşuluyla günlük giriş çıkış yapabileceğimi yani çalışmaya devam edebileceğimi de söyledi. Hatta bana torpil yapıp tek kişilik oda için 17 ye ayarlarım size dedi :) ama şöyle bir durum var benim maaşım zaten 20 bin lira,ben kalan 3 bin lira ile nasıl idare edebilirim :) özetle durum bundan ibaret arkadaşlar. Merak edenler için bilgilendirme amaçlı yazdım.

@denizkızı bende özel bir bakımevini aramıştım geçen gün bana ücretli kontenjanımız dolu ancak devlet destekli ve ücretsiz kalmak istiyorsanız Aile ve sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekiyor orası onay verirse devlet destekli ücretsizden faydalanabiliyorsunuz dedi senin dediğin gelirin 7601 liranın üstünde olmamalı orayı da kapsıyor mu acaba şimdi merak ettim benim emekli maaşım 9876 lira olduğuna göre kabul edilemez miyim oraya da o zaman ne dersin özel ama devlet destekli ücretsizmiş yani devlete ait değil 7601 orayı da kapsıyorsa işimiz yaşşş...

sokr@t

Onlar devletten alıyor zaten parasını 2 asgari ücret aliyor

(Gölge)

Devletten alıyor parasını tamamda denizkızı'nın dediği gibi 7601 liranın üstünde geliri olanı almazlarsa bakımevine beni de almazlar .

Yatılı bakıcı bulun dicem onlarda uyanık olmuş 20 binden aşağı bakmıyorlar

Üst Alt