Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştıkça emekli maaşı düşecek mi?

dafy

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhabalar.
31 aralık 2011 de ssk nın sitesinde emekli maaşı hesaplama bölümü var.Oraya 7887 gün ve 196.500 tl kazanç gözüküyor.
neyse 31 aralık 2011 de baktığım zaman 1296 tl emekli olursam alacağım maaş gözüküyordu.
1 ocak 2012 de yani bir gün sonra baktığımda 1180 tl.emekli olursam alacağım maaş görünüyor. oysaki daha emekil olmam için yaşımın dolmasına 7 sene var.ssk süresi ve prim gününü doldurduğum halde yaşı bekiliyorum.Böyle bir saçmalık olurmu nasıl 120 tl birden bir gün içersinde emekli olurken alacağım maaş düşüyor?ozamn bizi emekli etsinler yaşımızı bekleyene kadar taşmı yiyeceğiz çalışmayıpta böyle saçmalık olurmu bunun çözümü nedir ne yapmak gerekiyor şimdiden cevaplayan arkadaşlar için teşekkürler.

evet bende anlamadım 710 tl den buğün hesapladım 643 tl diyorum emekli olana kadar borçlu çıkarız herhalde biz.

bu durumda haklarımız gaspedilmiyormu.bu nasıl hesaplama çalış fazla fazla prim öde birde çalışmaya mecbur bırakılıyorsun birde primi ödedikçe hakkın gasp edilsin bu nasıl bir adalettir.bu şu anda çalışan herkesin sorunu desenize seneye 120 tl daha düşecek 7 sene sonra alacağımız maaş emekli olursak 400 tl ye filan gelecek resmen hakkımız gasp ediliyor bu şekilde hakkı gasp edilen avukatıda hukukçusuda vardır hiçmi bir dava açan hakkını arayan olmadı hadi ben nasıl usulü nedir bilmiyorum ama mutlaka bizlerden daha bilgili bu konuda hakkını arayan insan olmalı diye düşünüyorum.ya hep beraber bilgi alma bölümüne yazacağız ama nasıl bir şey yazılacak bilmiyorum.bu gelen cevaba göre dava açmak gerek diye düşünüyorum.

bence yanlışlık vardır arkadaşım bu olayda yoksa çok saçma bir durum gerçekten bu konu hakkında bilgisi olanlar burda paylaşsa çok iyi olur fikirlerini

Arkadaşlar maalesef böyle saçma bir uygulama var. Çalışma süresi uzadıkça alınacak emekli maaşı yükseleceğine düşüyor. Sn. Prof. Şükrü Kızılot yazılarında birkaç kere bu konuya değindi.
Aynı uygulamadan ben de muzdaribim, çalışma hayatımın ilk yıllarında sigrotasız çalıştırıldım, sonra ise asgari ücretten gösterildi. 3 yıldır primlerim cok yüksekten yatıyor olmasına rağmen alacağım emekli maaşı düşük çıkıyor, emekliliğimiz yaklaştıkça daha da düşecek.
Bu haksız uygulamaya bir son verilmesi gerekiyor. Umarım yakın zamanda bir düzenleme yapılır, yoksa halimiz duman!
Bakın açıklaması:

Hrriyet

kardeşim anlaşılmayan bişey varmı erken emekli olması için yapıyor bunu atıyorum birisi 20 yaşında işe başladı 45 yaşında primi bitiyor devlette çalışıyorsa devlet kısaca diyorki sen çık 45 yaşında yerine yeni birini alıyım sen 65 yaşına kadar bekle aradaki 20 yılda prim ödeme iş bulabilirsen git siğortasız çalış prim ödeme sağlık yasasıda çıkardım sağlığı da ordan faydalan iş bulamazsanda ne nane yersen ye anlaşılmayan bi yer varsa tekrar sorabilirsiniz;)özel sektör içinde geçerli sanırım:eek: he biz özürlüden bahsettiğimize göre zamanı geçmiş engelliye diyorki senin günün dolmuş hala neden çalışıyon verdiğim haktan yararlanmıyon işten çıkta yerine işsiz bir engelli alıyım üç beş kuruşda o nasiplensin diyor:))YANLIZ BENİM ANLAMADIĞIM ÖZÜRLÜDE YAŞ SINIRI YOK SEN NEDEN YAŞI BEKLİYON HADİ PRİMİ BEKLİYOM DESEN ANLICAM...

bende diyorumki adam primi doldurmuş ama yılının dolmasını bekliyor peki bu yılını beklerken hersene emekli olmadan maşşımı düşmesinimi bekleyecem emekli olana kadar ne yapacaz primi doldu diyeelim ozaman primsiz bir iş bulup çalışmamız lazım kaçak yani çünkü siğortan yatıgı anda senin zararına oluyo öyle değilmi ozaman primini dolduran engeliyi yıl sınırlamasına tutmadan emekli edecen başka çare varmı o da olmazsa ozaman bimere yazı yazıp bu uygulamanın zararı var bizlere burda saglamlardan da bahsediyoruz genel olarak söylüyorum yanlışmıyım arkadaşlar.

HE SAHİDEN KARDEŞİM BEN EMEKLİLİK VE PRİM GÜNLERİ BİR BİRİNİ TUTUYOR SANIYORDUM PRİM BİTİNCE EMEKLİLİK GÜNÜNÜ BEKLEMEK GEREKİYORMUŞ o zaman özürlüde direk pirim günü baz alıncak yıl beklenmicek yada prim günü koyup milletin kafası karıştırılmıcak 3.DERECE 18 YIL 2.DERECE 16 1.DERECE 15 YILDA DENCEK...VALLA BİMERE,BAKANLIĞA MUHALEFETE HER YERE YAZALIM ALIŞTIK YAZMAYA;)

ben ciddi söylüyorum arkadaşım yazalım gerekirse hak armayana hak verilmiyor yalanmı kardeşim.;)

Bende ciddi diyorum kardeşim yazalım hakkımızı arayalım ağlamayan bebeğe süt vermezler bu gün size yarın bize ben çalışmıyorum veya benim emekliliğime çok var dememeli kimse...

haksızmıyım yani benim gibi bir sürü bir sürü insan var sigortalılık süresini ve prim gününü dolduran ama emekli olmak için yaşını bekleyen ama prim günü ve sigortalılık süresi dolduktan sonra emekli olup maaş almak için birde yaşının dolmasını bekleyen adam ne yapacak yani çalışmasında yaşını bekleyene kadar taşmı yedirecek çocuklarına böyle saçmalık mı olur ozaman o adam sigortasız çalışır ssk da o adamdan 5 kuruş prim alamaz ozaman ssk zarar etsinde aklı başına gelsin bakalım.bu resmen çalışana verilen ceza gibi adam diyorki senin primin ve ssk süren dolmuş artık çalışma git evinde otur emeklilik yaşın gelene kadar artık 10 yılmı 5 yılmı yoksa benim gibi 7 yılmı otur evinde yaşın gelene kadar taş ye eğer çalışırsan prim ödersen senin zararın olur emekli olunca maaşını kuşa çeviririm ona göre diyor.ama bir yandanda ben yaşım dolana kadar ssk sız çalışırsam kendisinin kaybedeceği primi düşünmüyor valla kendi keyfi bilir benim için no problem.hem sana prim ödeyeceğim hemde prim ödüyorum diye sen benim emekli maaşımı düşüreceksin öylemi bundan sonra bulursunda alırsın.

kardeşim işin açığı bizim toplum hak aramasını bilmiyor kendi canı yanana kadar bana ne diyor bir zaman sonra seninde başına gelcek...normal insanlarda 65 yaş hadi bizim ki onlara göre gene iyi kimse demiyor ki ben 65 yaşına kadar yaşıcam mı adam siğortalı yada siğortasız 65 yaşına kadar çalışıp sonra tam emekli maşına bağlancak 3-5 yıl sefa sürüp ölcek... KİMSE BANA NE DEMEMELİ...

arkadaşlar bimere yazalım bir dilekçe metni hazırlayın onu bimere yolayalım

arkadaşlar sgk nın emekli maşı hesaplama linkini vere bilirmisiniz acaba.

bende yaştan dolayı takriben 4,5 sene sonra emekli olacagım sgk nın web sitesinde geçen sene ile bu gün arasında 90 tl daha düşük maaş görünüyor tabii bu konuya anlam vermek mümkün degil.

arkadaşlar ben bimere yazdım inşallah herkes yazar ve bu haksızlık sona erer diye düşünüyorum. ya bizi primimiz dolunca emekli edin yada 18 yılı dolduracamız söyleniyorsa bunun ozaman emekli olacamız zaman maaşlarımızda düşüş yaşanmasın magdur olan bizler oluyoruz sizin bu konuda çalışma yapacanızı ve hakkımızı yedirmeyecenizi düşünüyorum dedim geçen yıl hesaplamamda alacam 696 tl 2012 de hesaplamamda 561 tl gözüküyor burda magdur olan bizler oluyoruz ve düşünün benim primimin dolmasına 4 ay var ama yıl olarak 26.10.2015 de dolduruyorum peki ozaman a kadar benim kaybım olacaksa neden primim dolunca emeklilik hakkımı vermiyorsunuz bana yada bununla ilğili yeni bir çalışma yapıp bu haksızlıgı gidermiyorsunuz.iyi günler.

arkadaşlar benim 3110 günüm var hepside tavandan yatıyor çıkan miktar ise 818.91 tl diyor hapı yutmuşuz valla.

Emekli olmak tarih mi olucak?

Emekli olan 2008 de en düşük 782 tl alıyormuş.
2012 rakamı 639 liraya düşmüş.

Bu kanunla 10 sene sonra ortada maaş falan kalmıyacak.
Yani asgari ve 2500 tl arasında kazancı olanı aynı akıbet bekliyor.

Buna rağmen %50 bi parti oy almış çok ilginç.:confused:
Aynı meclis kendi emekliliğine utanmadan 10 000 tl maaş istemiş. Buda ilginç.
Vatandaş kaderine razı kurbanlık koyun misali uzatmış boynunu...:confused:

Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor... - Milli Gazete

kardeşim gerçek şu ki Hükümet, Dünya Bankası'nın da desteği ile 1 Ekim 2008 tarihinde öyle bir kanunu yürürlüğe koydu ki, çalışanın çalıştığı gün sayısı arttıkça emekli olduğunda alacağı maaş o oranda düşüyor. Sosyal güvenliğin bütün temel ilkelerine aykırı olan bu kanun 4 yıldır uygulanıyor. Bu kanundan dolayı Ekim 2008 öncesinde en düşük emekli maaşı 782 lira iken, Ocak 2012'de bu rakam 639 liraya kadar düştü. egerki bu kanun degişmezse işimiz var 690 tl yle alsınlarda kendileri geçinsin bakalım birde endüşük emekli maaşı 800 den aşagı değil diyorlar.

Afedersiniz SGK emeklilik hesaplama tablosunda "engelli" ve "engelli derecesi" butonu var mı?? yani engelli biri emeklilik hesaplatması yaparken engelini sorguluyor mu?? ben göremedim de.. ayrıca engellilerde yaş haddi yok ki..Prim gün sayısı ve bilfiil sigortalılık süresi dikkate alınması gerekir.
Bende geçen yıl emekliliğimi doldurdum, memurum. Kamuda çalıştıkça nasıl maaş düşer? mümkün mü? ben çalıştıkça derecem artacak o dereceye göre maaş alacağım. gerçekte böyle olması gerekmiyor mu?

Emekli olunmayan her yıl için emekli maaşının düşmesi

Merhabalar,

Vergi indirimi olupda emeklilik zamanında emekli olunmadığında emekli maaşında bir düşme olur mu?

Mesela

emekliliğie diyelimki 6 yıl kaldı ve bu süre içinde yatan pirim gün sayısı 4500 aslında bu pirimle %40 raporu olan emkli olabiliyor ama 19 yılı doldurması gerekiyor.

19 yılı doldurana kadar çalışldığında ise 6690 günlük bir pirim ödemesi olacak.,

Bu durumda 4500 gün dolduğu için prim ödetmemek dahamı mantıklı. yoksa prim ödemesine devammı etmek gerekiyor.

Yanılmıyorsam eskiden ne kdar çok prim varsa o kdar çok emekli maaşı oluyordu.

Teşekkürler

Kolay gelsin.

Acaba ortalığa bir korkumu salınıyor. Bu işi bilen eden yokmu. Yazarların yazdıklarına kulak asmıyorum. Saki bunlarda bizim gibi kulaktan dolma

thebaston,
Ortada salınan bir korku değil bir gerçek var!
Çalışsan da emekli maaşın yükseleceğine düşüyor. Özellikle de çalışma hayatının ilk yıllarında boşluklar varsa, ya da sigortan ödenmemişse...

Durum aslında çok vahim ama kimseden ses çıkmıyor.

En iyi bilgi edinme'ye bi mail atmak oradan doğru yanıt gelecektir.

Ben 25 yıl 6 ay siğortalılık süresi ve 7100 pirim günüyle emekli oldum bağlanan maaş 811.00TL + 35.00TL = 846.00TL.
Normal şartlarda 5300gün pirimle emekli olabiliyordum, tabi yaşı beklediğimiz için sağlık sorunu nedeniyle pirim ödemeye devam ettim ve sonuç ortada...

7100 prim ödemede toplam yatan para nedir. 7100 günde toplamda 100bin TL'de yatabilir 7100 günde 450bin TL de yatabilir.

100bin TL yatanla 450bin TL yatan muhtemelen aynı maaşı almayacaktır.

Bu yüzden bimer'e mail attım ortalıkta bi bilgi kirliliği var.

Üst Alt