Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştıkça emekli maaşı düşecek mi?

thebaston;

Primler asgari ücretten yattı...

Çalıştıkça emekli aylığı artmadığı gibi düşüyor

Çalıştıkça emekli aylığı artmadığı gibi düşüyor

Bu köşeden defalarca bize reform diye yutturulan 5510 sayılı kanun ile çalıştıkça emekli aylıklarınızın düşeceğini belirttik. Yandaş medya aksi yönde yayınlar yaptı. Hatta, bazı sosyal güvenlik köşe yazarları, "Ali Tezel yalan söylüyor" diye manşet bile attı. Ancak, şimdi onlar da yola geldi ve "Aylıklar düşüyor" demeye başladı
Ben SSK'dan emekli oldum. Emekli aylığım 691 lira olarak bağlandı. Maaşım çalışma gün sayıma göre çok düşük. Tekrar incelettim fakat herhangi bir yanlışlık olmadığını söylediler.
İşe giriş tarihim 1.5.1987. 23.02.2012'de, özel sektörden 5460 gün, asgari ücretten ödenerek emekli oldum. Bir yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Maaşımın sizin tarafınızdan da incelenip açıklamalı bir şekilde anlatılmasını rica ediyorum.
İsmi Saklı
Emekli aylığının basit formülü, bütün çalışma hayatınız boyunca (hesaplamada 1.1.1 990 sonrası yılların) ortalama aylık kazancınızın belli bir ABO'sudur (Aylık Bağlama Oranı), yüzdesidir. Yüzde yani ABO her reformda düştüğü gibi, her reform ile ortalama aylık kazancının hesaplaması da değiştirilmiştir.

EMEKLİ AYLIĞINDA ÜÇ AYRI DÖNEM
Aylık hesaplamasında üç ayrı dönem var. Birincisi Demirel-Ecevit dönemi yani 31.12.1999 öncesi yıllara ait çalışmalarınız; ikincisi Yaşar Okuyan dönemi 1.1.2000 ile 30.09.2008 arası dönem, üçüncüsü de Recep Tayyip Erdoğan dönemi 1.10.2008 sonrası döneme ait çalışmalarınız. Kişinin sadece ilk dönemde çalışması varsa bugün en düşük 1080 lira emekli aylığı bağlanır. Hem birinci dönemde hem ikinci dönemde çalışması varsa en düşük 740 lira emekli aylığı bağlanır. Üç dönemde de çalışması varsa aynen sizin gibi 691 lira emekli aylığı bağlanır.

AYLIK BAĞLAMA ORANLARI DÜŞÜYOR
Mesela çalışma hayatınız boyunca reel olarak ayda 2000 lira brüt kazancınız var bu kazancınızın aylık bağlama oranıyla çarpımı kadar emekli aylığınız olur. Aylık Bağlama Oranı tablosuna bakın, mesela 9000 günü olana ilk dönemde yüzde 76 oranında (1520 lira), ikinci dönemde yüzde 65 oranında (1300 lira), üçüncü dönemde ise yüzde 50 oranında (1000 lira) emekli aylığı hesaplanır. Sizin ise hep asgari ücret olduğundan aylığınız yasal ama haksızca hesaplanmış. Ancak, yasal olduğundan yapacak bir şey de yok.

Ali TEZEL...

buyrun maasım nekadar olur acaba dıye dusunenlere cevabı

Çokçalışınca maaş düşüyor mu?
Dr.Resul KURT
Hem bu köşede, hem de diğer sosyal güvenlikuzmanı meslektaşlarımızın kendi gazetelerindeki köşelerinde sık sık dilegetirdikleri bir konudur bu. Gerçekten de çok çalışanın maaşı düşüyor.
Elbette kafası karışan okurlarda bunun nedenolduğunu bir türlü anlayamadı. Öyle ya, bir yanda az çalışıp çok maaş alanbirisi dururken, öbür yanda ise çok çalışıp az maaş alan olunca insanokuduklarına inanamıyor. Bunun en temel nedeni emekli aylığı bağlanmasisteminden kaynaklanıyor.
Basit olarak anlatmak gerekirse, birSSK’lının emekli aylığı “aylık bağlamaoranı x ortalama aylık kazanç” formülüyle bulunuyor. Mevcut sistemdeemekli aylığını belirleyen en önemli etken ortalama aylık kazanç ve aylıkbağlama oranı. Bu bir kişinin prim tutarının ve prim gün sayısının ne kadaryüksek olursa, o kadar fazla emekli aylığı bağlanması anlamına geliyor. Ancak2008 öncesindeki prim gün sayısı ne kadar fazla olursa, emekli aylığı o denliyüksek, yine 1.10.2008 sonrası prim gün sayısı ne kadar fazla olursa da emekliaylığı o kadar düşük oluyor.
Şu an en düşük SSK emekli aylığı yaklaşık 620TL olarak bağlanıyor. Oysa bundan bir yıl önce bu tutar 650 TL civarındaydı.Her geçen gün çalışanlar aleyhine bir durum ortaya çıkıyor. Özellikle 1.10.2008sonrası çalışma süresi arttıkça emekli maaşı buna bağlı olarak daha fazladüşüyor. Emekli aylığındaki bu düşüşten etkilenmemek için en azından aylık brütSGK matrahının 2.500 TL civarında olması gerekiyor. Yani, aylık brüt SGKmatrahının 2,500 TL’den daha düşük prim ödeyenlerin maaşlarında her geçen gündüşüş oluyor.
Sorunun ana kaynağı, emekli maaşlarınınhesaplanmasında 3 farklı dönemin dikkate alınması ve bu 3 dönemin de farklıuygulamalara bağlı olmasıdır. 2008 yılı sonrasında emekli olan bir SSK’lı(4/a’lı) için üç sistemden gelen aylık;
-1999 yılı ve öncesindeki çalışmaları içingösterge-katsayı sistemi olan son 10 yılın veya son 5 yılın ortalamasına görekısmi bir aylığı,
-2000 ile 2007 yılları arasında çalışmalarıiçin TÜFE’li güncelleştirilmiş prim esasına dayanan sisteme göre hesaplanankısmi bir aylığı,
-2008 ve sonrası için aylık bağlamaoranlarının (ABO) düşürüldüğü ve gelişme hızının sadece %30’u hesaplamalarakatıldığı yeni sisteme göre hesaplanan bir kısmi aylığı, dikkate alınarakbelirlenmektedir.
1.1990-1999 tarihleri arası ABO: 31.12.1999 gününekadar geçerli olan sistemde normal şartlarda 5.000 prim günü için Aylık BağlamaOranı yüzde 60’dır. Aylık Bağlama Oranı, 5.000 prim gününden sonra her 240 güniçin yüzde 1 ve ayrıca kadınlar için 50, erkekler için 55 yaşından sonraki heryaş için de yine yüzde 1 oranında arttırılmaktaydı.
2.01.01.2000-30.09.2008 tarihleri arası ABO: AylıkBağlama Oranı, sigortalının prim ödeme gün sayısının ilk 3600 günün her 360günü için % 3,5, sonraki 5400 günün her 360 günü için % 2 ve daha sonraki her360 gün için % 1,5 oranlarının toplamından oluşmaktadır.
3.01.10.2008 tarihi sonrası ABO
Aylık Bağlama Oranı her 360 gün için % 2olarak belirlenmiştir. Ancak 1.10.2008 tarihinden önce 3600 prim gün sayısınıdoldurmamış olan sigortalılar için 1.10.2008 tarihinden sonra geçen 3600 günetamamlayan hizmet sürelerinin her 360 günü için % 3 oranı esas alınacak. Basitbir örnekle 9000 gün prim ödeyen sigortalı için;
- 1999 öncesi 9000 gün için yüzde 76,
- 01.01.2000-30.09.2008 döneminde ise 9000gün için yüzde 65,
- 1.10.2008 sonrası 9000 gün için yüzde 50aylık bağlama oranı uygulanacak.
Sorunhatalı kanundan kaynaklanıyor
Görüldüğü üzere, 1.10.2008 sonrasında çalışmasüresi arttıkça aylık bağlama oranı düşmektedir. Bu sistem sigortalıları erkenemekliliğe teşvik ediyor. Yani, sisteme daha uzun süre prim ödeyenler düşükaylık bağlama oranıyla adeta cezalandırılıyor. Oysa 25 yılın üzerinde primödeyen sigortalılar hem daha fazla prim ödüyor, hem de emekli olması halindealabileceği emekli maaşından feragat ediyor. Bu nedenle öteden beri uygulananbu yanlışlık düzeltilmelidir. Sosyal güvenlik sistemine daha uzun süre primödeyen sigortalıların aylık bağlama oranları gün sayısındaki artışa bağlıolarak kademeli şekilde artırılmalıdır.
Dolayısıyla sorunun çözümü sistemde esaslıbir değişiklikle, daha uzun süre prim ödeyenlere daha yüksek aylık bağlamaoranı getirilmesiyle ve sistemdeki hataların düzeltilmesiyle çözülebilir.

bu,çalıştıkça emekli aylığı düşüşü, sadece ssk lıları kapsıyor.emekli sandığına bağlı memurlar için geçerli değil.

ALİ Tezel
Çalıştıkça emekli aylığı düşer

AYLIK BAĞLAMA ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ SERÜVENİ
Gün sayısı
2000 yılı öncesinde
Yaşar Okuyan
sonrası

2008
sonrası

5040
Yüzde 60
Yüzde 43
Yüzde 28
7200
Yüzde 69
Yüzde 55
Yüzde 40
9000
Yüzde 76
Yüzde 65
Yüzde 50

siyaset yapmayayım diyomda içiniz rhatmı bunlara bu fırtsatı verdiğiniz için sadaka gibi emekli maaaşlarını dahada düşüren zihniyeti şiddetle kınıyorum millet 65 yaşında emekli oluyo vekili ise 2 senede revamı bu yaa

2008 sonrası yeni sigortalı çalışanlarımı yoksa 2008 öncesi çalışmışlıgı damı kapsıyor ,aslında bu konuda hükümet yetkilileri bu konuda açıklama yapmalılar. yoksa ortalık toz duman..

çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu ?

Arkadaşlar 4.100 ssk günüm var brüt maaşım 2.500,00 TL internette 2.700 TL nin altında brüt maaş alanların emekli maaşlarının düşük olacağı yönünde haberler okudum.

Merak ettiğim konu ise şu Örneğin :

Emre bu zamana kadar 4.100 günü var ve hepsi 2.500 TL den maaşı yattı
Fuat bu zamana kadar 4.100 günü var ve hep asgari ücretten maaşı yattı

Emre nin maaşı 2.700,00 TL nin altında kaldığı için fuat ile aynı maaşı veya 20 30 TL gibi komik bir rakam mı farkı olur. Bunu çok merak ediyorum. Yardım eden herkese teşekkür ederim.

Arkadaşlar 4.100 ssk günüm var brüt maaşım 2.500,00 TL internette 2.700 TL nin altında brüt maaş alanların emekli maaşlarının düşük olacağı yönünde haberler okudum.

Emre nin maaşı 2.700,00 TL nin altında kaldığı için fuat ile aynı maaşı veya 20 30 TL gibi komik bir rakam mı farkı olur. Bunu çok merak ediyorum. Yardım eden herkese teşekkür ederim.​

Ali Tezelin sürekli ifade ettiği bir durum bu...çalıştıkca emekli maaşı düşecek...

Emre nin maaşı 2.700,00 TL nin altında kaldığı için fuat ile aynı maaşı veya 20 30 TL gibi komik bir rakam mı farkı olur. Bunu çok merak ediyorum. Yardım eden herkese teşekkür ederim.​

hükümette bu konuda kamuoyuna açıklayıcı bilgile vermiyor.

Allah(c.c.) bu hükümeti başımızdan alıp daha hayırlısını nasip eylesin. Dinsizler dini kullanıyorlar.Senin benim hakkımı yiyorlar.

merhabalar.
geçen sene bu konuyu açmıştım.ssk nın sitesinde emekli maaşı hesaplatınca birgün önce ve birgün sonrası için.
bu senede hesaplattırdım yüzde 10 düşük çıkıyor bir gün önceki ile birgün sonrası tutmuyor .bu site doğrumu hesaplıyor bilen varmı?Ve gene söyüyorum eğer bu hesaplama doğru ise ssk ya prim ödedikçe emekli maaşı düşüyor herkesin bigisi olun her sene yüzde on düşecekse emekli olana kadar çok komik bir maaş olacak bilginize herhalde anladığım kadarı ile ssk sız çalışacağız ki düşmesin.Bilgi almaya soralım ben soracağım ama bir dilekçe örneği olursa iyi olur bakalım ne cevap verecekler.

refarandumda bilmeden evet denilen şeylerden biride buydu evet diyenlere hayırlı olsun

Bu konuda geçensene kafayı yemiştim..size açıklalayım müfettiş ten sonunda öğrendim.1, asgari ücret ile çalışan 60 bin 70 bin pirim ile bağlanan 687 artı ek ödeme emekli maaşı ...100 bin pirime yakın 780,,,850 artı ek emekli maaşı..150 bin pirim 1200,,1300 arası.,,200 bin pirim ve üstü 1370 artı ek ödeme.. bugün 01,01,2013,,,varsayım AMA DİKKAT 2008 yılında yasa çıkmasa idi ,[2800 üzeri maaş alanlar bu yazılanları okumasınlar onlar etkilenmiyor] o baş ta söylediğim asgari ücret emeklisi ,,tahmini 120 tl daha fazla alacak idi..yada 2008 dondursa idi ...pirim ödemese idi 120 tl fazla alırdı..yani 2008 den sonra her ay 2,5 tl ile 3 tl cırt buda senede 30,, 35 tl cırt.AÇIK VE NET pirimin yetiyorsa bekleme kardeş çünkü taban yok en son geliyor 398 tl ye dayanıyor.5 yılı olanlar 3 yılı olanlar herneyse ona göre hesap etsinler.2008 den sonra kıyamet miş anlamamışız.

200 bin üstünde pirimi olan...300 bine yakın o zaten 3000 yakın maaş alıyordur. Yada 2008 de 300 bin pirim..dediki devam maaş 2800 altına düştü ..çalışmasa idi ...süper..ama çalıştı her ay 3 tl güm..

Engelli Emeklilik hakkında bir şey duydum!

Merhaba sevgili arkadaşlar. Engelliler için ôzel'mi bilmiyorum, şöyle bir şey duydum. Örnek vermek gerekirse...

Engelli olarak işe girdim ve Engelli statüsünde çalışıyorum. 3600 günü doldurmaya 35-40 gün kalmış, Emekli olabilmem içinse 4 yıl beklemem gerek. Duyduğuma göre, Bu durumda yukarıda yazdığım 40 günü doldurduktan sonra eğer işten çıkmazsam,4 yıl sonra alacağım emekli maaşından çalışmaya devam ettiğim sürece belli bir oranda kesinti yapılacakmış!

Bu ne kadar doğru ?

Ben şimdi işten çıksam 4 yıl boyunca nasıl geçineceğim!!

Bu konuda forumda yetkili bir arkadaşımdan cevap vermesini rica ediyorum.

Gercekten sacmalamislar bi yanlislik. Olmali olabilir cok sasirdim

sacma span cıkıyor sgk sitesine gir bazıalrı 20binin üzerinde olursa maaşın fark ediyormuş diyorlar her kafadan ses cıkıyor

ben şimdi 2014 de hak ediyorum pirimi 5600 şimdiden 2014 de ise toplam pirimim 19 küsür bin olacak bende 20 bini toplamak için çalışaım diyorum.4 ay flian kadar ona göre maaşım değişiyormuş. birde bilginiz varsa çalıştıgım yere devam edersem maaşımda asgariden gösterirlserse ona göre bir onrandemi kesileicek çalışmayı bırkatıgımda en son maaşım ne kadar kaldıysa onumu alıcam.

Benim duyumlarimda pirimini nekadar cok yukseltirsen ona gorede yuksek emekli maasina baglanirsin diyolar bi cok insan

Çalıştıkca Emekli Maaşı Azalıyor mu ? Evet

Arkadaşlar çalıştıkca emeki maaşı ne yazıkki azalıyor ama çalıştıkca emeki maaşını yükseltmekte münkünmüş konuyu çok araştırdım ve Sn Ali TEZEL (sosyal güvenlik uzmanı) bir makalesini yapıştırıyorum konu çok önemli Sn Adminlerden konunun ignelenmesini istiyorum herkez faydalansın
link: AliTezel.com - altka emekli aylklar der ama engelleme yolu da var

Çalıştıkça emekli aylıkları düşer ama engelleme yolu da var

Özellikle asgari ücret veya buna yakın rakamlardan prim ödeyenlerin ilerde emekli olduklarında alacakları maaş her çalıştıkları-prim ödedikleri ay başında ortalama 2 lira düşer… SGK’ya bildirilen kazanç rakamı 2000-2500 liranın altında olan her çalışanın emekli olduklarında alacakları maaş her ay düşüyor…

Sayın Ali Tezel, SSK'ya 1 Ocak 1990 girişliyim, sigorta primim doldu yılım doldu sadece yaş bekliyorum. Halen sigortalı çalışmaktayım sigortalı çalışıyor olmam emekli maaşımda düşüşe neden olur mu ve ne zaman emekli olabilirim? Ülke Çelik

Sanırım bayan okurumsunuz bu doğru ise 46 yaşında, erkek iseniz de 51 yaşında SSK’dan emekli olacaksınız. Ancak, prim ödem gününüz dolduğu halde çalışmaya-adınıza prim ödenmeye devam ediyorsa ve SGK’ya bildirilen ücretleriniz de 2500 liradan düşükse her çalıştığınız ay ilerde yaşınızı doldurup alacağınız emekli aylığınız düşüyor.
***İKİ SEBEBİ VAR
Emekli aylığınınn basit hesabı ortalama aylık kazancın aylık bağlama oranı ile çarpımı verir. 1999 yılından sonra uygulanan sisteme göre emekli aylığının hesaplanmasında iki temel kriter vardır. Ortalama aylık kazanç, Aylık bağlama oranı (ABO). Emekli aylığının formülü de; bu iki kriterin çarpımından ibarettir. Mesela çalışma hayatınız boyunca reel olarak ayda 2000 lira brüt kazancınız var bu kazancınızın aylık bağlama oranı ile çarpımı kadar emekli aylığınız olur. Son zamanlardaki bütün reform diye bize yutturulan düzenlemelerde her iki kritere de baskı uygulanmıştır. Her sosyal güvenlik reformu hem emekli aylıklarının hesaplanmasında hem de mevcut emekli aylıklarının düşürülmesinde etkili olmuştur. Özellikle aylık bağlama oranı her reform ile indirilmiştir. Öte yandan geçmiş yıl kazançlarının güncellenmesinde ülke büyüme oranı kullanımı da oransal olarak çok düşmüş olup, ülke büyüdükçe hem mevcut emekli aylıkları hem de ilerde emekli olacak olanların aylıkları da düşürülmektedir.
***AYLIK BAĞLAMA ORANLARI ÇOK DÜŞÜRÜLDÜ
Emekli aylığınızı hesaplarken çalışma döneminizi üçe ayıracaklar. Birincisi 31.12.1999 öncesi günleriniz, ikincisi 2000 ile 2008 arası günleriniz üçüncüsü de 2008 ‘den sonraki günleriniz için ayrı ayrı emekli aylığı hesaplayacaklar. ABO’da bu üç dönemde farklıdır.
Mesela, 1999 ve öncesi dönem için, gösterge tablosundan emekli olan bir SSK’lının ilk 5000 günü için aylık bağlama oranı Yüzde 60 ve 5000 günden sonraki her 240 gün için yüzde 1 arttırılırdı. 9000 günü olanın ABO’su yüzde 76 olurdu.
Yaşar Okuyan’ın Çalışma Bakanlığı döneminde (1999 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması değiştirilmiştir. İlk 3600 gün için yüzde 35, sonraki 5400 günün her 360 günü için yüzde 2, 9000 günden sonraki her 360 gün için yüzde 1,5 oranı verilmiştir. Mesela 9000 gün için bu oran yüzde 65’e düşürülmüştür.
Faruk Çelik’in Çalışma Bakanlığı döneminde (2008 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması bir daha değiştirilmiştir. Her yıl (360 gün) için yüzde 2’dir. Buna göre de 9000 günü olana toplamda yüzde 50’dir.
AYLIK BAĞLAMA ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ SERÜVENİ
Gün sayısı
2000 yılı öncesinde
Yaşar Okuyan
Reformu

Faruk Çelik
Reformu

5040
Yüzde 60
Yüzde 43
Yüzde 28
7200
Yüzde 69
Yüzde 55
Yüzde 40
9000
Yüzde 76
Yüzde 65
Yüzde 50

***Düşmeyi siz ve işvereniniz engelleyebilir
Sizler prim ödedikçe, çalıştıkça emekli aylıkları düşmektedir. Düşüşü engellemenin yolu da var. Bu da günlük kazanç rakamının tavan rakam olan 200 liraya çıkarılmasıdır. Mesela işvereniniz sizi SGK’ya ayda 1600 lira kazanıyor ve ayda 30 gün çalışıyor diye bildiriyorsa bu durumda ilerde alacağınız aylık her ay 1,5 lira gibi düşüyor. Buna karşın yine aylık 1600 lira kazanç ile ayda 8 gün çalışıyor diye bildirirse bu kere de her ay 5 lira gibi artar. İşverenin ödeyeceği prim değişmez. Son bir püf noktası daha vereyim, 30 günden eksik çalışmayı muhasebeci veya personel memuru kod 7 (puantajlı çalışma) ile bildirirseniz, ayrıca cebinizden genel sağlık sigortası primi de çıkmaz
. [SIZE=3]12.09.2012[/SIZE]

Arkadaşlar durum böyle eger birde engelli olarak çalışılıyorsa iş veren sgk teşviğinden yararlanıp primleri indirimli yatırıyor indirim tutarları aşagıda.link:zrl-Eski Hkml altrma Oranl.
2013 yılı için Agi+diger gelirler dahil net maaşınız en az 2100 - 2500 TL ve üzeri olması gerekir ki brütünüz 2800 3000 arası olsun rakamlarda + - 200 TL olabilir ve tabi engelli olarak çalışıyorsanız sgk teşvik indirimini de göz önüne alınmalı.kısaca 2013 yılı için 2100-2500 TL den az maaşla çalışan biriyseniz gününüz doldumu fazladan çalışıp sgk primi yattımı emekli maaşınız eriyor.hepimiz çalışıp gecinmeye mecburuz ya iş verenle konuşup Sn Ali TEZEL in dedigini yapacagız ya işten ayrılıp sgk sız çalışacagız.
Üç seçenekte benim aklıma geldi 1. engelli olarak degilde normal çalışacagız iş veren teşvikten yaralanıp sgk primini indirimli yatırmasın sgk brütümüz kurtarsın diye kurtarmıyorsa bunu da yapmanın anlamı yok zaten.
2.zaam isteyecegiz en az 2100 - 2500 TL arası maaş 3. milletvekili olup iki sene vekillik yapıp hayatınız kurtulacak şaka bir yana .İş veren bunları yapmaz Saygılarımla.
AYLIK SAKATLIK İNDİRİMİ TUTARLARI
Sakatlık Dereceleri
2009
2010
2011
2012
2013
I. Derece Sakatlar (Çalışma Gücünün Asgari % 80’ini Kaybetmiş Olanlar)
670 TL
680 TL
700 TL
770 TL
800 TL
II. Derece Sakatlar (Çalışma Gücünün Asgari % 60’ını Kaybetmiş Olanlar)
330 TL
330 TL
350 TL
380 TL
400 TL
III. Derece Sakatlar (Çalışma Gücünün Asgari % 40’ını Kaybetmiş Olanlar)
160 TL
160 TL
170 TL
180 TL
190 TL

***Düşmeyi siz ve işvereniniz engelleyebilir
Sizler prim ödedikçe, çalıştıkça emekli aylıkları düşmektedir. Düşüşü engellemenin yolu da var. Bu da günlük kazanç rakamının tavan rakam olan 200 liraya çıkarılmasıdır. Mesela işvereniniz sizi SGK’ya ayda 1600 lira kazanıyor ve ayda 30 gün çalışıyor diye bildiriyorsa bu durumda ilerde alacağınız aylık her ay 1,5 lira gibi düşüyor. Buna karşın yine aylık 1600 lira kazanç ile ayda 8 gün çalışıyor diye bildirirse bu kere de her ay 5 lira gibi artar. İşverenin ödeyeceği prim değişmez. Son bir püf noktası daha vereyim, 30 günden eksik çalışmayı muhasebeci veya personel memuru kod 7 (puantajlı çalışma) ile bildirirseniz, ayrıca cebinizden genel sağlık sigortası primi de çıkmaz.

Sn Ali TEZEL iyi demişte bizim büroklatlar bunları okumaz mı sizce denetimleri sıkılaştırmaz mı? Yani bence işveren için büyük risk düşünsenize sgkya 8 gün çalışıyor diyecek sonra denetimde bakacak ki 30 günlük çalışıyor.Bence İşveren riske atmaz kalfa76'nın dediği gibi

peki benim 2180 bağkur var 2620 gün ssk oldu hala ssklı olarak çalışıyorum emeklilik şartlarımda 3920 günle 17 yıl dolduracağım 1 yılım kaldı şimdi emeklilik maaşı bağkur hesaplanarak düşüyormu fazla günden dolayı yoksa ssklı 3920 güne tamamlayabilirmiyim 2152 aylık kazanç gözükmekte ssklı fazla günmü lazım yoksa bağkurla beraber mi oluyor nasıl zaten düşük maaaş birde çbizçalışalım maaşımızı düşürelim milletvekillerine versinler adalet ve k.partisi nerde adalet faruk ç. g.tü ibne laz

memolikk;

Hangisinde günün fazlaysa ordan emekli olabilirsin örnek bagkur 2600 sgk 2100 bagkur 2600 oldugu için bagkurdan emekli olabilirsin yıl ve hizmet süresinin dolması kaydıyla tabi ben sizin yerinizde olsam sgk ya gider hizmetleri birleştirir ve sonrada emeklilik servisine gider ne zaman emekli olacagımı ögrenirdim prim günüm dolmuşsa iş verenle oturup konuşurdurumu anlatırdım kabul etmezse emekliligim gelidigi için yasal olarak işten ayrılırdım tazminatımı alır yılımı dolmasını beklerdim yılda dolmuşsa emekli olup emekli olarak çalışırdım ama azla fazla prim ödeyip emekli maaşımın erimesine izin vermezdim saygılarımla

kalfa 76 zaten benim ssk2630 gün bagkurum 2180 gün yukarda da yazdım yılımın dolmasına tam 1 yıl var maaş eriyecekmi çalışmadan nasıl geçinecez ne yapacaz maaş hesabı yaptım 730 tl çıkıyor nceden 860 kusur çıkıyordu

Sn memolikk kendinde yazmışsın 860 TL emekli maaşı çıkıyorken Şimdi 730 TL çıkıyor diye günün dolmuş yılı bekliyorsan açıkça görülüyorki sgk primi yattıkça ileride alacagımız emekli maaşı düşüyor. hepimizin çalışmaya ihtiyaçı var nasıl geçinecegiz bilemiyorum aynı sorunu 18 ay sonra bende yaşamaya başlıycam iş veren insaf ederse yukarıda yazılanlar gibi yapacagız yoksa ne yapılır bilemiyorum

Arkadaşlar bu emekli maaş hesaplama siteleri bunu yanlış hesaplıyormuş Alo 170 sgk sitesini aradım maaş hesabını sordum çalıştıkça düşme olayını bana dediki o olay öyle değil dedi senin günün dolmuş yılın dolmuş emekli olmayıp şimdiki aylık kazancından daha düşük bir kazançla asgari ücretle çalışırsan o zaman düşer dedi yanı günüm dolmuş benim ama aynı kazançla yılım dolana kadar 1yıl daha çalışmaya devam düşmezse dedim aynen dedi maaş düşme olayı öyle değil dedi o sitelere fazla itibar etmeyin dedi bilginize.....

ya arkadaş neye inanacagız her kafadan bir ses çıkıyor yada yorumlama hatası yapılıyor burdan sesleniyorum günü dolup yılını beklerken çalışan yılı doluncada emekli olan biri var mı ? konuyu yaşayan birinden duyalim en saglıklısı o bence

yenilediğin raporla mı vergi indirimi aldın yoksa önceki raporundaki oranla mı

Üst Alt