Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştıkça emekli maaşı düşecek mi?

eskisi %40 vergi indirimi vardı eski çalıştıgım yerde yatırlıyordu yeni iş yerine giridigimde bir süre almadıgımı iyi biliyorum ama raporumu yenileyince %44 vergi indirimiden yararlanmaya başladım yeni raporum 2006 mı 2009 mu onu hatırlmıyorum

benim günüm doldu hemen emekli oldum 3760 gün pirimim vardı gününüz doldugu an beklemeyin emekli olun bence

hatice75;

ssk girişin ve yüzde kaç oranla emekli oldun maaş bağlan dımı

ANLADIĞIM KADARIYLA BU KONUDA BİLGİSİ OLAN YOK VEYA PAYLAŞMIYOR.
BU SAÇMA TERS ORANTI DENEN PRİMİ DOLAN VEYA EMEKLİ AYLIĞININ BAĞLANMASI İÇİN YILLARCA BEKLEYEN ARKADAŞLAR AÇ KALMAMAK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDA DEĞİL Mİ?
YA DAMI PRİMİ DOLUNCA EMEKLİ AYLIĞINA BAĞLARSIN VEYA ÇALIŞTIRIRSIN BUNUN BAŞKA YOLU YOK. :cool:

Bu konu semen altı olmasın

hatice75;

tuzu kuru olanlar var idrs o yüzden semen altı oluyor. Gemisini kurtaran kaptan misali

BEN ÖYLE DÜŞÜNMÜYORUM KİMSEYİ KAST ETMİYORUM BU TAMAMİYLE CESARET MESELESİ
İŞİN ÖZÜ İTİBARİYLE BU ÖYLE BASİT BİR KONU DEĞİL ÜZERİN DE UZUN ZAMAN DURULMASI GEREKEN GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR KONU :cool:

Tamam önemli bir konu ise ne yapılması gerektiğini söyle o zaman kim destek verecek se.

şahşen bilgiolan veya yasal yolları deneyen var mı bilmem fakat konu ön sayfada kaldığı sürece mutlaka faklı fikirler ileri sürülecektir

BU FORM DA BU KONU YATAR BEN DEN PES
BOŞ KONUŞMALARA DEVAM...............:cool:
BOŞA KÜREK ÇEKEREK BİRLİK VEYA BAŞKA MESAJLAR ATARAK YORMAK ANLAMSIZ

bence bu konu da bir yanlışlık olabilir arkadaşlar çünkü,bizim şirkette engelli olupta emekli olarak çalışmaya devam eden kaç kişi var,onlarla muhabbet ettiğim taktirde bana dediler ki,primin dolsa bile çalışmaya devam et,bu senin için daha karlı olur,emekli maaşın artıyor dediler ama sizler tam tersini söylüyorsunuz,gerçekten bu konuyu bi araştırmak lazım ..

Araştırılacak birşey yok, engelliler için kanun un şu şekilde değiştirilmesi uygun olur, 15 yıl çalışıp 25 yıl üzerinden emekli olması. Sağlam insanlarda 15 yıl üzerinden emekli olabiliyor bu engellilere verilmiş bir hak değilki zaten sağlam olsun engelli olsun herkesin hakkı bu.

Lado biz onu biliyoruz bu zaten tüm ülkeler de aynı fakat asıl konu primini doldurduktan sonra iş bitmiyor birde sigorta yaşının dolması ozamana kadar kişi çalışıp geçimini yapmak zorun da fakat bu çalışma süresinde aylıkbağlanma oranı neden yükseleceğine düşüyor.
Kişi emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam ederse eyvallah fakat işin özü öyle değil

Ikinci bir konu ise kazanılmış hakkın alınması ve kademe düşürülmesi anayasaya aykırılık var mı?

benim bildiğim kadarıyla maaş düşmesi sadece yatırdığın primlerin düşüklüğünden yani tavan altında ödenirse her ay bazında 5 lira ile 7 lira ayda düşüyor senede 80 tl zarar ediyor asgari ücret üzerinden ödenen primler yüzünden en güzeli tadında bırakmak birde emekli olduktan sonra baska yerde calışsa bile sgdp ödetip cift maas alır magdur olmaz

Arkadaş bu ülkede emeklilik sadece millet vekiline var, Millete yok millet emekli olmak istiyorsa Vekil olup 2 yıl çalışacak paşalar gibi emekli olacak böyle deli saçmalarıylada uğraşmayacak.

Çalıştıkça emekli maaşı düşecek mi?2014

2014 itibari ile degisen bişey varmı arkadaşlar Çalıştıkça emekli maaşı düşüyormu her yıl,2012 de tartısılmıs en son...

En son aldığım bilgilere göre düşme yok artma varmış.

Adınıza yatan prim çok yüksek değil ise emekli maaşları düşecektir.

Konunun anlaşılması için 1995 yılında işe başlayan ve farklı tarihlerde emekli olan (çalıştıkları dönemdeki maaşları ve ödenen primleri aynı olan) 2 kişinin emekli maaşlarını karşılaştıralım;

1. Kişi: 2008 yılı başında işten ayrıldı ve (2 yıl çalışmadan) 2010 yılında 15 yıllık süresi dolunca emekli oldu. Bugün aldığı maaş 1760 tl.

2. Kişi: 2014 yılında emekli oldu ve bugün aldığı maaş 1620 tl'dir.
(bu arada 2. Kişinin emekli maaşını SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı' dan hesaplatmıştık. Aşağı yukarı aynı rakam çıkmıştı)

ancak, 2. Emekli olan kişinin maaşını SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı' dan 2008 de emekli olmuş gibi (yani 2008 den sonra çalışmamış gibi 2009-2014 yılı prim günlerini silerek) yeniden hesaplattığımızda maaşının 1900 tl olduğunu gördük. Yani 2. Kişi 2008 den sonra çalışmayıp bugün emekli olsaydı daha yüksek (280 tl daha fazla) emekli maaşı alacaktı.

arkadaşlar muaftan yani bir kurumda çalışıp herhangi bir sakatlık geçirip iş göremez raporu alırsanız bundan emekli olursanız buna malulen emeklilik denir. malulen emeklilikte çalışamazsınız çalışırsınızsanız maaşınızdan kesilti olur. ama engelli priminden emekli olursanız maaşınız kesilmez... benim babam engelli emeklisi ve maaşı kesilmiyor... malulen emeklilerde maaş kesilir...

böyle bir sistem dünyanın neresinde görülmüş allah aşkına.

hem daha fazla çalışıp devlete daha fazla prim ödeyeceksin hemde emekli maaşın düşecek.
bir çalışan için ayaklanma sebebi olması gereken bu sistemden çoğu çalışanın haberi bile yok malesef.acı olanda kimse dile getirmiyor bunu.
yazıklar olsun!!

emeklı maasındakı dusme denen olay odenen ssk prımlerınden yuzde bır gıbı bır vergı kesıntısı yapılıyor eskıden bu uygulama yoktu senın emeklılıgıne cok var ıse yıllık yuzde bır gıbı bır paysa odedıgın prıme esastır ornegın aylık 3 tl kesıntı ıse yıllık 33 tl gıbı rakamdır 08-09-1999dan sonra işe gırenlerın aylıklarında cok kesıntı olucak tır mesala bugun emeklı olucak bırı 1000 tl maaş alıcaksa 99 yılı oncesı prımı cok olanlar sonrakı yıllarda ıse gırenlerde bu rakam 700 lıra gıbı bır rakamla emeklı olabılıceklerdır emeklı maası calıstıkca dusucek denılmesının sebebı de budur cok prım cok maas almak degıl yasa madde onemlıdır

fulya35;

ben zannetmiyorum çalıştıkça maaş düşecek dıye her ay hesaplıyuporum emeklımaaşı.comdan her ay 4 lıra fazla çıkıyor nekadar fazla prım okadr fazla para

sayın murat bey tufe bazında vergı kesılıyor ben acık acık belırttım sız sgk dakı emeklılık tablosunu dogru orantıda hesaplıyormusun 3 tane memeklılık sıstemı var ecevıt demırel yasar okuyan ve son olarak 2000 sonrası tayyıp erdogan donemı 3 aktıf doneme gore ssk prımlerı yatar senın prımlerın ecevıt donemınde yuksek ıse alacagın maas yuksek olur yasar okuyan donemıne cok denk gelmısse alacagın aylık suankı 980 tl gıbı bır mıktardır 2000 senesı daha cok prım odeyenlerın kısıde 980 tl ının altında maasa baglanabılır sıstem prım sayısına dagıtım yaparken o orantıya gore degerlendırp emeklı aylıgına hesaplıyor ssk prımlerıne ssk kat sayısı vardır vergı olarak yıllık olarak 33 cıvarında bır vergı sen bunu aylık olarak algılayamazsın tayyıp erdoganın yasası ıse eskı usul bagkur duzenıgı 2036 tek madde var tayyıp erdoganın yasası ısleyecek cunku 2036 da 99 yılı oncesı bır tane ssk lı olmıyacak

herkes buradan emeklılık tablosundan hesaplyıp kendı bılgı becerısıne gore atıp tutuyor bu emeklılık yas haddını bugunku gunumuzun chp lıderı sayın kılıcdar oglu anapın ıktıdar donemındeyken calısma bakanı ıken sayın yaşar okuyan getırmıstır o donemlerdeyken sgk batık durumdaydı ve boyle turkıye ekonomık olarak dar bogazdan cıkmıs oldu devlet suan yasına bekleyen 10 mılyon kusur ınsan var emeklı olucagım dıye bagkurlusu harıc bagkura borcu olan emeklılıgı hak edecek gene mılyonlarca kısı var

suan da torba yasasından onay gelırse yas bekleyenlerden her yıla oranla dusulup kısmı %5 oranında ındırıme gıdılıp emeklılıgı hak edebılecek yasada gundemde ornegın bır sgk lının 3 yılı var yasının dolmasına bu kısı den %15 ındırımle erken emeklı ol denılebılınecek onrnegın bu kısı 1000 lıra aylık alıcaksa normalınde buna 850 tl verelım 3 bekleme denılecek kısı kabul ederse emeklı olucak bu mantıklımı degıl ama yıl beklemekten se olmak mantıklı sıkıntısı o 3 yıl dolduktan sonra baslıyacak ben cok kısılerle gorusuyorum bu konularda bırcok kısı emeklı olma derdınde

fulya hanım ben 1995 sıgorta başlangıcım suan prımım 6950 toplam kazanç 360bın tl sızın dedıgınız gıbı 2000ne kadar olan toplam prım 2000 20008 arası toplam prım ve 20008 sonrası toplam prım bugun sskda bu maaş bolumunde calısan arkadaşa bırılerını araya sokarak sordun bana 2000 asagı almazsın dedı sız nasıl 980tl dedınız innaması guç neyse sağlıkla kalın suda var egerkı suan aylık roplam prımler 3600tl ustundeyse 2000tl rahat olur dedı bakaım bekleyip gorecez

murat bey bızım burada belırtıgımız ornlar tavan degıl taban prım sıstemıdır sız kendınızde belırtmıssınız bu yatan prıme gore gene az maas alırsınız dusunsenıze 370 lıra ssk prımı odeyen kısı 980 tl gıbı bır emeklı maası alıyor ortalama senın bu prımlerın ecevıt kanuna gore yatsaydı cok daha yuksek emeklı maasına hak kazanırdınız bızım burada belırtmek ıstedıgımız olay ssk prımlerınden yıllık tufe bazında kesıntı olması zaten uzmanlarda bu sebeptendır calıstıkca maas dusecektır dıye

ben bır musterıme 3920 gunden vergı ındırımyle emeklı yapıverdım asgarı ucretten emeklı oldu vergı ındırımyle suan 1150 tl artı vergı ındırımı alıyor 92 den gırıslı baska bırını emeklı ettık aynı yasadan 3 yıl erken ssk lı onun 5600 gunu vardı o arkadsımız 1200 tl artı vergı ındırımı alıyor prıme nekadar esas alınsada maddelere gore emeklılık yalıyor

murat bey prımlerınız dedıgınız gıbı yatdıysa 2000 ıla 2300 dolaylarında bır rakam oynar yuvarlama bırde maddelerı cok baz alıyorlar senın maasını kesıntıye ugratıcak olan 2008 den sonrakı yatan prımler umarım cenabı yedırmeyı nasıp etsın de azı cogu fark etmez dıye dusunuyorum

fulya hanım benım prımler 2013te bıle 4000tl yatanda vardı mesaı çalıstugum zamanlar ama 2008den sonra tabıkı 3600tl yatmadı zamanla maaş artıkça prımde artı gecen ay yatan prım 3 gun işe gıtmedım 3800tlden yatmış baklaım ınsallah 2000nın altına düşmez haftaya verıcem gıbı dılekçemı sızede teşekkür ederım ban yardımcı olduğunuz için ..birde maaddelerı baz alıyor derken neyı kastetınız fulya hanım

rıca ederım nedemek rabbım yedırmeyı nasıp etsın azı cogu farketmez egez yanlıs bılgı vermıssekte sımdıden ozur dılerz ve hakkınızı helal edınız prımlerınız nekadarda yuksekten yatdıysada tayyıp erdoganın yasasına gore denk gelıyor umarım yuksek baglanır aylıgınız baglandıktan sonra paylasırsanız mutlu edersınız

helal olsun nedemek tabiiki paylaşırım hayırlı aksamlar allaha emenet olun

Bizi aldatan yasalar

Arkadaşlar 2008'den sonra emekli olanların maaş bağlama oranları %50'nin altına düşmüş 2000 ve öncesi %70, 2000-2008 arası %50, 2008'den sonrakiler ise hayal kırıklığı yani %50'nin altında. Devletimizin çıkarttığı pozitif ayrımcılık böyle bir şey işte önceden 3600 gün prim 10 yıllık ssk'la %70 maaş bağlanırken, şimdi sgk işe giriş tarihi 2008'den sonrakilere en az 4200 gün prim ve 19-20 yıllık sgk'lı kalma süresi istiyorlar. Arkadaşlar işte tablo burda biz uyudukça yani devletin çıkarttığı bunca yasalar bizi aldatıyor, kimse bilmiyor ki zaman geçtikçe devletin bizi nasıl sömürdüğünü. Evet trene beleş biniyoruz maçlara, tiyatroya, otobüste,su'da, vapurda, vs. gibi yerlerde evet beleş yararlanıyoruz. Peki devlet bunların parasını nasıl çıkartıyor işte yukarda belirttiğim gibi özlük haklarımızdan gizlice ve sinsice yasalarla kesinti yaparlar. Sesimizi yükselttiğimiz zaman göstermelik bir torba yasayla düzelttik derler ama kimse bilmiyor ki torba yasaların 1 kere uygulandığını ve sonraki yıllarda hakkımızın nasıl gasp edildiğini... GERÇEKTEN BEN DEVLETİMİN YAPTIKLARINDAN ÇOK UTANIYORUM , Allah yardımcımız olsun, ne deyim....

Üst Alt