@1974ahmet,
Bir patent geliştiricisi olarak birkaç noktaya değinmek isterim.
önce edindiğiniz ürünün kalitesi ve fiyat direkt doğrudan herzaman ilgili olmayabiliyor ve bu normal.
çünkü misal ürünü geliştiren (yani benim gibi bir mucit) her konuda bilgili olmayabilir ki bunun böyle olması zorunluda değil.Ve bazen imkanlarda bir sınırlılık.
Bununla birlikte bir mucitin herhangi bir kullanışlı bir geliştirimi icat etmesi bazı masraflara ve bir sürü ek emek sarfedilmesine neden olabiliyor. Misal ben bir çok şeyi icat ettim yani tescil de edildi ama yan ama mücbir ek zorunluluklar ürünlerimin piyasaya sürülmesini henüz hala mümkün kılmadı. Bende biraz ara verdim, şuan da bir şeyi icat etmek ile uğraşmıyorum son zamanlarda. Çünkü hiçbir akıllı kimse boşa emek vermek istemez.
neyse gelelim sizin soru işareti uyandıran ve ardında aslında birsürü detay barındıran ifadelerinize.
önce alibaba bildiğim kadarıyla çinli değil sahibi Türk. ama çok araştırma yapmadım sadece bu wholesale nin ilk zamanlarında veya erken zamanlarında okduğum bir bilgi bu.
diğer konular:
bazen çok kulllanışlı hatta kaliteli bir ürünü çok ucuza bulmanız olası iken, onlarca belki tonlarca miktarda para sarfedip istediğiniz nitelikte ürüne ulaşamamanız da malesef olası bir durum görünüyor.
sebebini aslında üstte verdiğim açıklamalarda bulmak mümkün. Hatta her ne kadar marka da bir fikri mülkiyet tipi ise de farklı patentlerle korunan bazı ürünler sanıyorum farklı markalar altında satılabildiğinden mesela çok iyiş hatta global anlamda bilinen ve tanınan bir markanın altında satılan bir ürünün aslında hiç de sizin beklentinizi karşılayan bir ürün olmadığını görmeniz de normal. Bununla birlikte pek tanınmayan ve bilinmeyen hatta olumsuz sözlerle tanınan/ bilinen bir marka altında satılan bir ürünün sizi çok memnun etmesi de yine olası bir durum.