Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çin sayfalarında diz eklemi almak mantıklı mı?

desmal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba madeinchina Alibaba gibi sitelerde diz üstü protez eklemleri satılıyor ? Bu protezleri kullanan var mı fiyatları piyasalara göre uygun. Merak ediyorum bu diz eklemleri kullanılabilir mi sağlam mı ?

İşitme cihazları da uygun diye bir tane alayım dedim. Evet çalışıyordu ama ses o kadar kalitesizdi ki beyin ağrısı yapıyordu bende.

Alibaba gibi satan internetde bir site varmi alibaba da diz eklemleri ucuz ama Türkiye'ye kargoyla gelmesi ve vergisi çok pahalı

@desmal,
Arkadaşım bende almak istiyorum diz üstü protez kullanıyorum diz eklemi İstanbul'da kaç lira

Yurtdışından alınan ürünlerin vergi iadesini alabilirsiniz. Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak ürünlerde vergi iadesi yapılıyor diye biliyorum. İyice bir araştırın

@1974ahmet,
Bir patent geliştiricisi olarak birkaç noktaya değinmek isterim.

önce edindiğiniz ürünün kalitesi ve fiyat direkt doğrudan herzaman ilgili olmayabiliyor ve bu normal.
çünkü misal ürünü geliştiren (yani benim gibi bir mucit) her konuda bilgili olmayabilir ki bunun böyle olması zorunluda değil.Ve bazen imkanlarda bir sınırlılık.
Bununla birlikte bir mucitin herhangi bir kullanışlı bir geliştirimi icat etmesi bazı masraflara ve bir sürü ek emek sarfedilmesine neden olabiliyor. Misal ben bir çok şeyi icat ettim yani tescil de edildi ama yan ama mücbir ek zorunluluklar ürünlerimin piyasaya sürülmesini henüz hala mümkün kılmadı. Bende biraz ara verdim, şuan da bir şeyi icat etmek ile uğraşmıyorum son zamanlarda. Çünkü hiçbir akıllı kimse boşa emek vermek istemez.

neyse gelelim sizin soru işareti uyandıran ve ardında aslında birsürü detay barındıran ifadelerinize.

önce alibaba bildiğim kadarıyla çinli değil sahibi Türk. ama çok araştırma yapmadım sadece bu wholesale nin ilk zamanlarında veya erken zamanlarında okduğum bir bilgi bu.

diğer konular:

bazen çok kulllanışlı hatta kaliteli bir ürünü çok ucuza bulmanız olası iken, onlarca belki tonlarca miktarda para sarfedip istediğiniz nitelikte ürüne ulaşamamanız da malesef olası bir durum görünüyor.

sebebini aslında üstte verdiğim açıklamalarda bulmak mümkün. Hatta her ne kadar marka da bir fikri mülkiyet tipi ise de farklı patentlerle korunan bazı ürünler sanıyorum farklı markalar altında satılabildiğinden mesela çok iyiş hatta global anlamda bilinen ve tanınan bir markanın altında satılan bir ürünün aslında hiç de sizin beklentinizi karşılayan bir ürün olmadığını görmeniz de normal. Bununla birlikte pek tanınmayan ve bilinmeyen hatta olumsuz sözlerle tanınan/ bilinen bir marka altında satılan bir ürünün sizi çok memnun etmesi de yine olası bir durum.

@desmal,
hiçbir patent dosyası aslında bu öznel değerlendirme ile değerlendirilmez. Başka belli özellikleri ile incelenir. Mesela sanayiye uygulanabilir mi dir yoksa değil midir. İyi olup olmadığı aslında tamamen müşterinin talebi veya değerlendirmesi ile onu piyasaya süren şirketlerin ilgi duyduğu bir niteleme denebilir.

@kar&yağmur,
Siz görsel video ile iyi olup olmadığını anlayabilir misiniz ? Sitelerde görsel videolar var birçok ürünün imitasyonunu yapmışlar

@desmal,
imitasyon dediğiniz tescil olmuş bir ürünün sahibinin izni dışında başka kimseler tarafından üretilen kopyaları ise bu yasal değildir ve bazı yaptırımlara sebebiyet verebilir. Eğer imitasyondan kastınız aynı veya benzer işlevi gören farklı nitelikte yani farklı versiyondaki ürünler ise ki bunların çoğu muhtemelen tescil olan ürünler olup, bu tip ürünlerde yasal açıdan sıkıntı olmaömakla birlikte alıcı yani müşterinin beklentilerini karşılayamayabilir. Bunu söylemiştim.

Ancak şunu da ekleyeyim piyasada birbirine benzer ancak çok küçük nüanslarda farklı nitelikte bir sürü ürün bulmak mümkün. özellikle çok geniş patent hacmine sahip ülkelerde mesela Çinde daha yüksek bir olasılık diye düşünüyorum.

@kar&yağmur,
Hocam ben bir diz ekleminin aynısını başka marka adı altında çin sayfasında gördüm videoları da var ne kadar güveinilir bilmiyorum. Yani aldığımızda sıkıntılı ürün almak istemiyorum

@desmal,
tamam. Size bakan yönü ile şunu söylemeye çalıştım: bir ürünün kaliteli olup olmadığı müşterinin kendi nazarınca bakabildiği kadarı ile kendi takdiri ve ayrıca onu piyasaya süren kimselerin ilgisidir. Hiç bir patent ofisi, bir ürün kaliteli midir veya iyi midir değil midir diye bakıp değerlendirme yapmaz. Ama o ürün buluş basamağı içerir mi (dosya türüne bağlı olarak bu değişebiliyor) , yeni midir değil midir ? sanayiye uygulanabilir midir değil midir bunların hepsini tüm patent ofisleri öncelikli olarak dikkate alır.

sonuç olarak kendi imkanlarınızla test edebildiğiniz kadarıyla test edeceksiniz yani.

İnternetten baktığımız zaman kopyasıyla aynı ama kalite aynı mı, sizin belirttiğiniz gibi sanırım sadece kullanarak öğrenebiliriz.

Ek bir bilgi:

sağlık alanında birçok ürün ek süreç ve değerlendirmeye tabiidir. Ülkemizde bu tür ürünlerin kontrolü titck tarafından yapılıyor yanlış değilsem.

@desmal,
dediğim gibi ve ayrıca bazı ürünler neredeyse kullanıcının sadece çok titizlikle yapacağı incelemelerle ayırt edilebiliyor da olabilir (yani aslında farklı ürünlerdir ancak alıcının ayırt etmesi çok zor da olabilir bu da normal).

iyi günler.

Üst Alt