Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

mcaglarr

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
6
Güncelleme 2 (31 Mart 2020): Daha önce COVID-19 kapsamında idari izinli sayılanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecekler; yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlar da bu genelge kapsamında belirlenecek usul ve esaslar dâhilinde idari izinli sayılabileceklerdir.
E-Nabız Kronik Hastalıklarım Linki için tıklayınız

_____
Güncelleme 1: Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılacaktır

evet arkadaslar valilik kararnamesinde okulların tatil edilmesi halinde haber beklemeksizin engelli personelde idari izinli sayılır diye hatırlıyorum şuanki tatil kararında ne yapacagımızı bilen varmı acaba?

Sanırım bize yok.Olsa valilik web sayfasında duyurular kısmın da yazardı.
Bende devlet memuruyum.

Kalp hastasıyım, bu virüs en çok kalbi etkiliyor, bizede tatil olması gerek :(

Organ nakli hastasıyım bırak böyle normal insanlarda bile ölümcül olacak bir virüsü grip bile benim gibi organ nakli olan ve dahili hastalığı olan hastalarda çok ölümcül olabilecek bir hastalık acilenen engelli çalışanlara bir düzenleme gelmeli

Kar tatillerinde valilikler engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olanlar da idari izinli sayılırlar şeklinde açıklama yaparlar, bu tatil kararının valiliklerle bir alakası yok direk cumhurbaşkanlığının kararı ile yapılmış bir tatil dolayısıyla yetkili kişi de cumhurbaşkanlığıdır, bu durumda geriye tek çare kalıyor https://www.cimer.gov.tr/ adresine girerek e-devlet üzerinde başvur diyip giriş yapıp istek seçeneğini seçerek talepte bulunmak kalıyor, yapılan başvurular sonucu engelli kamu çalışanlarına da tatil kararı çıkabilir.

Arkadaşlar engelliler olarak cimere yazalım haydi

ben de simdi cimer'e yazdim. sizler de yazin arkadaslar.

basvurunuzun gonderilecegi kisma ilk siradaki tc cumhurbaskanligi olani secin

Cimer'e yazdım arkadaşlar, bu virüsün şakası yok eve kapanmak en iyi geçerli çözüm, işe gidersek halimiz nice olur.

engelli üniversite personelinede tatil yok galiba

Gene yatan ögretmenler oldu nedir bu ayrımcılık

Cimerden cevap gelene kadar tatil biter bence genede yazmayı ihmal etmeyin

ben yazdım siz de yazın arkadaslar. usengeclik yapmayalim. bes dakikanizi almaz. uc cumle yazsaniz yeterli.

Bakıyorumda memurların hepsi yine yatmanın derdinde işçiyi özel sektörü düşünen hiç yok

Koalaaa
Yav birader niye boş yapıyorsun şimdi engelli bütün calisanlar için diyoruz özel kamu fark etmeksizin sende cimere öyle yaz canın mı sıkılıyor buraya gelip boş boş konusuyorsun

Koalaaa

bilader öğrenci olmayan bir üniversitede ne yapacaksın ? at mı koşturacaksın

Ali_Gs
Engeline baktım gözlerinde problem yok galiba başlığı iyi oku kim boş anlarsın

Koalaaa

Takıldığın sey başlıksa belirt o zaman sen direk memurların hepsi yatmanın derdinde dedin kimse yatmanın derdinde degil herkes sağlığının derdinde kamu çalışanı da özel sektör çalışanı da

druid
Üniverste tatile girdiğinde çalışmıyor musun çalışıyorsun. Yine öyle o şekilde çalışcaksınız.

" Engelli memur olarak MEB'de çalışıyorum. Koronavirüs kronik hastalığı olanlara etkisi daha yüksek olduğu için sizlerden engelli kamu çalışanlarına idari izin verilmesini istiyorum." cimere mesajımı ilettim. Hep birlik olalım arkadaşlar

İnşallah ülke olarak en kısa sürede atlatırız bu durumu. virüsün engelli-engelsiz diye ayrımı olmaz. herkes risk altında hijyen konusunda tedbirleri almak gerekir. evde olsak ne fark edecek. komşusu var aile üyeleri var. sonuçta insanlarla aynı havayı teneffüs ediyoruz. Okulların tatil edilmesi gayet normal en kalabalık nüfusu okullar oluşturuyor.

çoğunluk risk grubunda ve çoğunluk tehlikede
engelli-normal ayrımı yapmamalı bence
nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum,sonuçta işlerin aksaması da hoş bi durum değil.
home office mantıklı geliyor Ali_Gs

Bizim iş yeri home ofis yapabilir bakalım bekliyozruz.

çirkin

Biz engelliler olarak normal insanlardan daha sagliksiziz ki o yüzden engelli olduk dünyada coronavirusten iyilesenlern sayısı her geçen gün artıyor tedavisi oluyor ANCAK sizde pek tabiki bilmeyebilirsiniz ki organ nakli olan hastayim ben bağışıklık sistemimiz yok grip olsak bile ölme riskimiz 100 kat fazla ne yapacağız peki bu durumda ?

şunu demek istiyorum ali bey
her engellinin bağışıklık sistemi zayıf diye birşey yok
benm tanıdığım çok güçlü engelliler olduğu gibi hemen hastalanan normatif insanlar da var
o yüzden ben genel anlamda düşünülmesi taraftarıyım
ama dediğiniz gibi riskli grup tabi ki öncelikli olmalı

Arkadaşlar kavga etmeyin.

Kronik Rahatsızlığı Olan Engellilere tatil yapılır olur biter... Bilim kurulu program yaparken engellileri unuttu sanırım :)
çirkin fotoğrafını beğendim. Dimdik ayaktasın :)

Kronik böbrek yetmezliği hastasıyım, özel sektördeyim. Size olsa bile bize asla olmaz.

Üst Alt