Mağdur çocuk
Sen çok enteresan bir insansın. Sana hayret ediyorum. Sana askerlikten çürük raporu verdikleri halde sen ısrarla askere gitmek istiyorsun.
Bugün Türkiye de binlerce genç askerliği uzun süre yapmamak için bedelli askerliğe başvurmak istiyorlar. Bugün Türkiye de binlerce rahatsız genç çürük raporu almak için uğraşıyor. Şunu unutma Türkiye de gençler arasında "Askerlik mantığın bittiği yerde başlar." diye bir söz var. Bu sözü unutma.
Türkiye de askerlik yan gelip yatma yeri değildir. Türkiye de askerlik sıkı bir disiplinli, sıkı kuralcı hayata uyum sağlamak zorunda olmak demektir.
Ama psikiyatriden almaya uğraşmıyor. Kilodan uğraşıyor, hatta şeker hastalığından bile uğraşıyor (Muafiyet sebebi) ama psikiyatriden uğraşmıyor. İnanın bana fiziksel bir durumum olsaydı önceden muafiyet için uğraşırdım, zira bunun çalışmama bir engeli olmayacağını bilirdim. Hatta Uyum Bozukluğu, Anksiyete gibi sebepten verilse muaf belgesi, ona bile razıyım.
Askerliğin mantığın bittiği yerde başlaması sırf gençler arasında değildir. Mevzuatı okursanız mantığın zaten bittiğini anlarsınız. O disiplin işleri 15 Temmuz öncesinde kaldı. Artık öyle yan gelip yatma yeri değildir demek çok da doğru değil. Erlik 15 aydan izinle 5 ay 5 güne düştü. Çok da abartmamak lazım. Bedelli kısmına zaten girmiyorum.
Size soracağım ilk soru şu olacaktı: Askerliğinizi yaptınız mı veya yapmadıysanız askeri alanda bir tecrübeniz veya ailenizde bu tarz tecrübe yaşayan var mıydı sorusu? Cevabı vermişsiniz: Hayır. Ben birlikte bulundum. Mühendishane-i Berri Hümayun 'da. Harp Okulu'ndan eskidir tarihi. Karantinada bile kaldım. Yine aynı başlığı yani kendi başlığımı örnek vereceğim. Bana da çürük verdiler ama benim yoklamada elverişli raporum vardı, ona rağmen birlikte işlemlerle yoklamada elverişli veren hastane tarafından çürük verildi. Bu sebeple aranıza katıldım. Kendimi ifşa eder gibi olsa da süreci yazdım.
Bakın bizim sitemizde bile Diyanet için ne yazmışlar:
2014 alımında diyanet 150 engellinin atamasını iptal etmişti hatırlarsanız engelini begenmemişti ruhsal duygusalları hep elemişti bari başta uyarı koysalardı şunlar şunlar olmaz diye adamların hakkına girmişti diyanet
Engelli raporu almanız Kamu Kurumu dahi olsa sizin iş bulabileceğiniz anlamına gelmiyor bilakis alanınıza göre işinizden bile olabilirsiniz. Bana otizm teşhisi kondu. Otistik İmam veya Din Görevlisi olamaz. Onu da başka bir başlıkta belirteceğim.
Bir başka problemi belirtelim:
https://kisiselveri.saglik.gov.tr/TR,62247/e-nabiz-ziyaret-gizleme.html
İşte bu nedenle çürük almak istemeyebilir insanlar. Sağlık Bakanlığı istediği kadar mevzuat düzenlemesi yapsın ve hak versin. İşverenin işe alma prosedürü ÇSGB üzerinden yürüyor. Bir İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi bir kişinin sağlık geçmişini bilmeden bir işlem nasıl yapacak? Risk Değerlendirmesi yapmak zorundayım ve çalıştıracağım kişinin durumunu öğrenemiyorum. Böyle bir şey olamaz. Bu yüzden hapis bile yatabilirim. Kişinin elbette OSGB(Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) muayenesini yapıyor hatta tahkiklerini de yaptırıyor ama yetmez. Gerçi orada bile hatalar var. Mesela diyor ki İşveren şu kuruma para vereceksin. Bu mevzuata aykırı. Cezası var. Sen sağlık işlerinde işçiye maliyet yansıtamazsın. Ama kimse bu duruma engel koyamıyor.
Bu tarz sorunları daha çok yazarım. Uzun lafın kısası çürük alıp gurur duyanı da var böyle benim gibi yazanı da var. Ama her bireyin ahval-ü şeraiti farklıdır. Kısaca şartları farklıdır diyeyim. Sizin hayrınıza olan şey, benim hayrıma olmayabilir.
Saygılarımla.