Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti

duzenli olarak cimer butun siyasi partılere hergun binlerce mesaj atalım dedik.. hiç ses cıkmadı chp izmir engelli çalıştayı duzenledi orda bile bu konu gundeme gelmedi....araç firmaları 2 yıl araca garantı verirken .. meclis her yıl aracı sıfır ile degişirken bize 10 yıl .. demek..ayrımcalık ve asagılamak yada dusun yakamızdan dmek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığında yada merkez birimlerinde görev yapan bir arkadaş, Gelir İdaresi Başkanlığı Hukuk Birimine gidip, mahkeme kararına istinaden tebliği ne zaman revize edeceklerini sorup, aldığı cevabı buraya yazabilir mi? Şu konu aydınlığa kavuşsun. Binlerce insan bu tebliğin revizesini bekliyor.

Sizce hiçbir degişiklik olmadan konunun üstü kapanabilir mi yani danıştayın kararı görmezden gelinebilir mi

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar
Maliyenin düşüncesi belli oldu. Kanun tarihinden önce aracını satanlar için özelge verildi. Alabilirler hayırlı olsun. Özelgeyi açamadım. Ulaşırsam yükleyeceğim

Yeni yayındandı 2024 aralıktan önce alanlar tekrar 5 yıl sonra satıp arac alabilecek arabasınıda satanlarda alabilecek

Sadece aracını satanlar için mi geçerli

@savior44, banada arkadas artı yüklemeye calısayım hem alanlar hem alıp satanlar alabilecek kanundan önce tabi gecerli işlem

Daha vergi dairelerine yayılmamıs olabilir ama bekleyecez görecez

Son düzenleme:
Bu haber çok güzel oldu özelgeyi bulunlar lütfen yüklesin hepimize hayırlı olsun

Vergi dairesi yazisi bende var yasadan once arac satanlari kapsiyor. Ben 2020 de aldim. Faydalanamiyorum vergi dairesi yazisina göre.

@odil, yararlanırsın iyi okusan hem onlar hem önce alanlar

Resim nasıl yükleniyor

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar
1) bu bir görüş yazısı ( defterdarlığın görüşü ) 22/12/2025 tarihli.
2) kanun çıkmadan önce aracını satan bir arkadaşımız tarafından istenilmiş yazıya istinaden verilmiştir
3) herkesi kapsayan bir görüş olmayıp sadece mahkeme kararına göre kanun çıkmadan önce aracını satan arkadaş/ları kapsayan görüş yazısı
4) maliyenin şu an düşüncesinin olumlu yönde olduğunu kısaca mahkeme kararını uygulayacağı yönde olduğunu anlatıyor
5) bu kesin bir sonuç olmayıp ileride davalar ile olumsuz kararlar çıkar ise durum ve şartlara göre netice değişebilir
6) bir sonraki aşamada tebliğ yayınlanırsa ve herkesi mutlu edecek bir tebliğ olur ise maliyenin düşüncesinin olumlu olduğu anlaşılır yoksa davalar devam eder
7) daha önce yazdığım gibi şubat sonuna kadar maliye kanunda düzenleme yapacak ( tekrar kanunu meclis yapar diyerek konuyu uzatmayın maliye ister meclis yapar ) bu bilgi kesin
Saygılarımla

Merhaba merak ettigim için soruyorum nasıl bu kadar emin oluyorsunuz yani maliyede falan mı çalışıyorsunuz yada calışan bir tanıdıgınız mı var yani bu kesin bilgi nerden geliyo

Bu cevap yazısına göre maliye gidip alabilirsin demiş, açıkça söylemiş daha ne diyecek?

27/12/24 sattım aracımı . Ben yeni araç alabilirim miyim. Yani bu tarih dahil mi?

15 Ocak 2021 de aldım aracı 2023 de ötv ödeyerek sattım. 2026 ocakta doluyor 5 yıllık süre. Bu özelgeye göre alabilirmiyim?

Bence birisinin de bu senaryonun haricindeki durumlar için maliyeye soru dilekçesi vermesi lazım, yani bu tarihten önce almıştım, 5 senesi şu tarihte doluyor, satıp yerine yenisini alabilir miyim şeklinde. Buna verilen cevapta büyük ihtimalle yukarıdaki özelge gibi olacaktır ve 10 yılı beklemeden satın almanın önünü açacaktır.

Bu tarihten önce satan veya yılı yenı dolan herkez alacak yakında vergi dairelerine bu karar gönderilecrktir acıkca en altı okuyun anlarsınız yazıyı

maliye saçmalamış şimdi ben 30 ekim 2019 da araç aldım 30 ekim 2020 de doldu 5 senesi geçen yıl bayiler yeni araç teslimi en erken ocak ayı dedi bir çoğu beni daha önceki aracımıda bu aracımı teslim alana kadar elimde tuttum çünkü araç benim bir parçam iş onla gidiyorum her işimi onla hallediyorum ben bu yüzden satmadım diye 5 yıl dolsada satmadığın için 27 aralık 2024 ten önce yeni araç alamazsın demek hakarettir engelliye engelli araca ihtiyacı olduğu için alıyor arabayı araçsız durabiliyorsa zaten oonun arabaya ihtiyacı yok demektir

cimere durumla alakalı yazdım bakalım ne diyecekler

ÖTV MUAFİYETİNDE KRİTİK KARAR: 27 ARALIK 2024 ÖNCESİ SATANLAR İÇİN 10 YIL ŞARTI DURDURULDU!

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan binlerce engelli bireyi ilgilendiren emsal niteliğinde bir yazı geldi! 📝

Danıştay 7. Daire Başkanlığı’nın verdiği “Yürütmeyi Durdurma” kararı neticesinde; 27 Aralık 2024 tarihli 7537 sayılı Kanun yürürlüğe girmeden önce 5 yıllık süresini doldurup aracını satmış olan engelli vatandaşlarımız, yeni getirilen “10 yıl bekleme süresi” şartından muaf tutulacaktır.

⚠️ ÖNEMLİ AYRINTI:
Bu karar, yasa değişikliğinin yapıldığı 27 Aralık 2024 tarihinden önce aracını elden çıkaranlar için geçerlidir. Bu tarihten sonra araç alanlar veya işlem yapanlar için şu anki mevzuatta yer alan 10 yıl şartı maalesef devam etmektedir.

🛑 MÜCADELEMİZ BİTMEDİ!
Bu karar bir kazanım olsa da yeterli değil! Engelliler Konfederasyonu olarak; 27 Aralık 2024 sonrası için dayatılan ve hak kaybına neden olan “10 yıl bekleme süresi”nin herkes için tekrar 5 yıla düşürülmesi adına tüm hukuki ve idari girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Haklarımızı geri alana kadar #MücadeleyeDevam! ♿🚗

#EngelliHaklar #engelli #araba #ötv

Engelliler konfederasyonu'ndan alıntıdır

Evet @Engelli52 arkadaşım bu özelge kanun tarihinden önce aracını satanlar için emsal olur lakin sonuç olmaz bu sebeple maliyenin yeni tebliğini veya danıştayın esas kararıyla temyiz sonucunu beklemek lazım.
Unutmadan hali hazırda uygulama tebliği yürütülmesi durmuş durumda bu durum kanun tarihinden önce araç alan herkesi bağlıyor. Satsın yada satmasın esas nokta ötv kanununun uygulaması kanununda açıkça maliyeye bırakılmıştır. Bekleyip göreceğiz

Önemli not bu bir özelge dir kişiyi bağlar henüz kesinleşmiş hiç bir şey yok. Kesinleşmiş olan tek şey şubat sonuna kadar maliye kanunda düzenleme yapacak
Saygılarımla

2021 tarihinde aldım Ocak 18 de doluyor süresi. Şimdi biz de özelge talebinde bulunsak olumlu bir dönüş olursa herhangi bir tebliğ beklemeden istisnadan faydalanabiliriz o zaman.

Üst Alt