Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denizbank'ta operasyon destek elemanı olarak başlayacağım. Çalışma şartları nelerdir?

Banka her zaman iyidir. Hem çalışma ortamı bakımından hem şartları bakımından hem cw de belirtmek için tecrübe bakımından.

Evet iş hayatına atılıp beyaz yakalı köleler haline gelen herkesin ilk adımıdır bu bankalar... Örnek: BEN!!!

Banka özel sektördeki en iyi işlerden biri bence. Çalışma saatleri olsun yaptığın iş olsun ne biliyim bana bankacılık kolay rahat gelmişti.

Yan hizmetli terfi edemez diyen arkadaslar bu Cumartesi 3 tane yan hizmetli sınava giriyor uzman yardimcisi pozisyonuna gecmek icin birisi sekreter diğer ikiside güvenlik personeli ben yilimı doldurmadım icin giremiyorum torpil filan yoktur

ya arkadaşlar iş hayatına atılalı ne kadar oldu sizin bilmiyorum ama bankaya kadar çok rahat küçük ama iyi maaş veren kalifiye elemana hak ettiği değeri veren firmalarda var!
banka ayrı bir özen devamlı gran tualet ve güler yüzlü olmanız gereken bir kurum! yani bayanlar için ideal bir iş kolu ;) ama Erkeğiz biz değilmi? arada sıkıldımı iş yerinde değişik hallere gireriz.
moralimiz bozuk oldumu amire ustaya iş arkadaşına çatarız. rahat olamadığım bir yerde çok para kazansam neye yarar değilmi? benim görüşüm bu tabi bir çok insan iş hayatını profesyonel diye nitelendirip cehenneme çevirebiliyor. kariyer makam mevkii diye yorulmayın derim... bir kere şöyle düşünün ya! Yasal tefeciler komisyoncular faizle hayatını kazanan haramzedelere hizmet etmek iyi bir şeymi??? Bence değil...

beni de çağrdılar cvimi aldılar olumlu olumsuz dönüş yapmadılar bugün aradgmda eleman aldık deyip şak diye kapattılar. bayaga da umutlanmıştım yalan oldu..

DNZBNK;

bu ne saçma bir mantıktır böyle. bankanın verdiği maaştan hayır gelmezmiş. sen aldığın maaşı hayırsız işlere kullandıysan bilemem. ama tüm bankacıları genelleyemezsin. bankacıda her sektörde olduğu gibi kendilerine verilen görevi yapar ve ay sonunda da alın terinin karşılığı olarak maaş alırlar. sonuna kadarda helal paradır. hatta birçok meslekten bile daha helaldir.

Aretias28;

bak aretias sen bankacımısın önce onu bi söyle şunuda bil aldığım parayı bilmem nasıl işlerde kullanmadım sen kendini kandırıyorsun alın terim falan diye hangi alın terin onu bunu soyarak para kazandığını bilyorsun dimi sen çok cahilsin bu konu hakkında bi fetva alda gör şu anda farklı bi şektördeyim aldığım paranın yediğim yemeğim bile tadı farklı aretis efendi daha az kazanıyorum ama bol bol harcıyorum ..

eski bir bankacıyım. halada bankada çalışan çok arkadaşım var. kimseye yalan söylemezler kandırmazlar. herkesi kendin gibi sanıyorsun sen sorun orda. ha sen haram yiyor olabilirsin ama herkesi kendin gibi görme.

musa kardeş slm başladınmı işe benide çağırdılar sana denilenleri banada söylediler dur bakalım sınav felan olacakmış dediğin gibi şube müdüründe bitiyor herşey ama en güzel yanı haftsonu tatil olması :)

eser27;

başta bende senin gibi umutlandım ama ilk görüşmedne sonra çagıran falan olmadı fos çıktı.

3 temmuzda garanti bankasında sınava girdim ,aynı gün sonuçlar açıklandı mülakata çağrıldım görüştük ve salı günü özürlü raporumla garanti yar. vakfı na çağırdılar doktorları görecekmiş !! ne görecekse artık ; ne işe aldık ne almadık dediler bekliyorum inş olur ...banka olduğu için çalışma saatleri olsun tatilleri olsun benim için çok uygun ..
deneyimli arkadaşlar biraz bahsedebilirlermi şube destek elemanı ne iş yapar olumlu olumsuz yanları nedir ? ve maaş ve sosyal haklar ???

özçiçek;

maaş olarak çok beklentin olmasın ama sosyal hakları çok iyidir. özel sağlık sigortan olur, 3 ayda bir çift maaş alırsın ikramiye olarak, temettü yani kardan pay alırsın her yıl(bazı bankalar yılda bir bazıları yılda 2 kez olur). bunların dışında garanti bankasının ayrıca sağladığı haklardaolabilir. bunlar hemen her bankada olan şeyler yani. işin zorluğuna gelince, şube gerçekten çok zordur. ama özel sektör içinde banka kesinlikle iyidir derim.

teşekkür ederim ;işsizim benim için ideal bi iş olacak ozaman :)))

teşekkür ederim ;işsizim benim için ideal bi iş olacak ozaman :)))
belli oldumu bilmiyorum ama hayırlı olsun şimdiden. eğer mümkünse engelli olmanı gerekçe göstererek genel müdürlük veya bölge müdürlük birimlerinden birine geçmeye çalış. beni engelli olduğum için genel müdürlüğe vermişlerdi (garanti değil tabi başka bankaydı). yol uzak diye ilk başta biraz memnuniyetsiz olsamda, zaman geçtikçe şubede olmadığım için dua etmeye başladım :) ki zamanla kariyer imkanlarıda vardır performansına bağlı olarak. gerçi terfiyide bazı bankalar mülakatla bazıları sınav+mülakatla yaparlar. yine aklına takılan bişey olursa sorabilirsin.

kurum dr larıyla yarın görüşmem var daha başlamadım ; 2 sene önce genel mürdülük için alım olmuştu malesef ama bu defa şube destek elemanı .dr görüşmesinden sonra da şube görüşmesi mi olacak ne uzun sürüyor bi eleman alımları ???

evet banka alımları öyledir. ben sınav + 4 tanede mülakata girmiştim. birinden geçiyosun diğeri ile mülakata alıyorlar. ki sen yine engelli kadrosunda olduğundan normal alımlara göre 1 adım daha şanslı sayılırsın. bu arada kurum dr falan bakmamıştı bana. direk kendi raporumu göstermiştim kabul etmişlerdi. garantinin iş akışı daha farklı demekki.

dr sadece özürlü raporumu aldı ve kronik rahatsızlıkların varmı? daha tedavi olacağın bi durum varmı?protez yenilemen varmı? gibisinden sorular sordu .

buraya kadar geldikten sonra raporda sorun çıkarmazlar inşallah. nezaman belli oluyor ve mülakatlar falan nezaman? mülakata gireceğin zamanda yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadaşım,
İşsizlik kotu işin inşallah olur Allah yardımcın olsun

sınavı geçtim, mülakatta oldu ve kurum dr yla görüştüm özürlü raporumuda verdim şimdi beklemedeyim (tüm bunlar 15 günde ancak oldu).istanbul dayım zaten :))
işe alırken en sağlam özürlüyü arıyorlar (çok kötü bi yaklaşım )ben onların aradığına yakınım onun için sorun çıkacağını sanmıyorum bakalım .

işe alırken en sağlam özürlüyü aramaları kendi açılarından normal aslında. sonuçta amaçları aman engelli vatandaşlarada istihdam sağlayalım onlara destek olalım düşüncesinden değil :) sadece kanunen belli sayıda engelli çalıştırmak zorunda oldukları için engelli arıyorlar ama bunun içinde tabiki en sağlamını arıyorlar. mesela bazı engelliler vardırki, baktığında hiç farketmezsin bile bilemezsin engelli olduğunu. (örneğin iç organlarında bi rahatsızlık vardır engellidir ama sen bilemezsin bile ve raporu olması onun için bi avantajdır.) bankalarda öncelikli olarak böyle sağlam görünen kişileri tercih ederler. hem engelli kontenjanını doldurmuş olurlar hemde kendilerine göre sapasağlam birini çalıştırmış olurlar. bizim bankada mesela işiyle hiç alakası olmayan engelli arkadaşlar vardı. mesela parmağı olmayan bir arkadaş, hafif topallayan arkadaş vardı. eğer bu kişi bankada verilen görevi yapabilecekte yetenekte ve vasıflarda biriyse tabiri caizse havada kaparlar böylelerini :) senin içinde hayırlısıyla sorun çıkmazda başlarsın inşallah.

mezuniyet ne isteniyor arkadaşlar bu pozisyon için

ben lise mezunuyum ;şube destek elemanı olarak alıyorlar ..

sonunda şube müdürüyle görüştüm;ve garanti eyüp şubesinde işe başlayacağım şube destek elemanı olarak.

finansbank ve ing bankta çalışa lise mezunu engelli arkadaşlarım var mı nasıldır bilgi verebilirler mi?

özçiçek ;
Bankacılık işi bence bayanlar için muhteşem ve ideal bir iştir! Seni kutlarım.
Lakin bana göre engelim günlük işlerimi ve kişisel ihtiyaçlarımı karşılamama müsait olduğu için bir bankada her daim protokole,temizliğe ve ılımlı insan ilişkilerine katlanmaktansa
bir şantiyede duvarcı ustasının yanında iş görürken türkü söylemek daha zevklidir :)
Tabi her erkek benim gibi düşünmez! ama benim gerekçelerim sağlam :)
1.deniz bankta iken kızlar her gün piknik yapar gibi sabahları kahvaltılık getirirlerdi sofralar kurup bizlere sosyetik sergi gibi sunarlardı :mad:
2.sonra bütün kızlar da her gün bügun ne giysem yarışı gibi elbiselerinin şıklığı ve pahalılığını fısır fısır gruplar halinde konuşurlardı! IYYYYYY...
3.Bu da en kötüsü nüfus olarak her bankada kızlar fazla olduğu için erkeklerin asla baş başa kalıp kendine özgü muhabbet edememeleri... :eek:
Ben denizbanktan çıkınca psikolojik tedavi görme gereği duydum :) lakin devlet hastanesindeki psikoloji doktoru da bayan olunca vazgeçtim :)

bence herkesin gönlüde rahat rahat giyinip severek güle oynaya iş yapmak vardır .inan protez bacağımla etek giymek yada kumaş pantolon giymek bana da çok kolay gelmiyor ama işin ucunda geçim için para olunca istekler biraz arka planda kalıyor :*

özçiçek başladınmı işe nasıl maaş durumu ne gibi işler yapıyosun

Üst Alt