Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dışarda birinin şizofren olduğu nasıl anlaşılır?

@lijepa,

sadece bu belirtiler mani için yeterli olmayabilir ama mix atak denilen hastalıkta mani ve depresyon gün içinde görülebiliyor.

@lijepa, :giggle: Doğrudur. Çok zeki değilim ama şizofreniyi göstermeme konusunda oldukça iyiyimdir

Bu spontane bir durum. İnsanlara sağlıklı görüneyim diye kasmakla olmaz . Ama şizofren kişi düzenli tedavi ve meslek edinip çalışarak bir zaman sonra stabil hale gelip remisyon evresine girebilir. Şahsen bu durumdayım ama 25 senedir antipsikotik kullanıyorum. Uzun yıllar mücadele etttim.

Herkese huzurlu, keyifli ve mutlu günler dilerim

Hipomani mi karışık ! Hiç uyumadım işte umarım sacmalamam

@Descartes,
Bende sürekli kafa hareket halinde mani atak çoğunluk arada depresif öyle bi döngü allahtan ilaç kullanıyorum kullanmadan mani yada depresyonum nasıl olur bilmiyorum en az 2 mani ve depresyon atak yılda geçiriyorum bu ilaç kullanılmış hali! Sizofrenler bile daha az sorun yaşıyor

bipolarım, abim şizofren benim dışardan mani döneminde değilsem pek belli olmuyor ama abimi izlersen hissedersin donuk bakışlar, arada tavana bakmalar vs farklı hareketleri olabiliyor ama süper de iyi niyetli biri aynı zamanda

@Descartes,

Ard arda gelen Şimşek gibi yıldırım gibi olaylar biterse şifa verir Allah ilaç komasına gşrdemde fayda etmez.

Hangi tür şizofreni?
Dizi filmlerde gördüğünüz kişilik bölünmesi gibi ilgi çekici şeyleri "merak" etmeyin onlar abartı.
Mesela bazılarının varsayımına göre yapay zekaya danışıp hayatını ona göre yaşamak bile şizofreni belirtisi.
Hastalık tanımlarını kendi konfor sınırlarımızı çizmek için değiştirmeye çalışmak moda olmuş.

Ben bütün gece uyumadım son gaz enerji ile ise gidiyorum bu neşe ve enerji ile işte utanacağım hareketler yapmam umarım 🇹🇷

Şizofreni ile dissosiyatifin ne alakası var şimdi?

@osmangazi, merak edenler onu öyle biliyor çünkü. literatürde olan tanımını gördü ama tatmin olmadı.
örneklerle anlatım şizofreninin belirtisiymiş diyenler oldu. ben de anlam veremedim.

bende şizofrenı hastasıyım

ilaç kullanmak istemiyorum ilaçların kişiliğimi değiştirdiğini düşünüyorum

@Golge123456, ilaçları bırakınca atak geçirme olasılığı o kadar fazla ki. Ben daha önce hiç psikotik atak geçirmediğim halde kullandığım antipsikotik ilacı bıraktığımda psikoza yakalandım. (İlacı ufak tefek sebeplerle kullanmıştım)

@OğuzHan112, atipik psikoz biri yani gaipten sesler duyan biri negatif belirtiler gösterirmi isteksizlik haksızlık aşırı uyku kaygı var 2. Sorum önemli ben trevicta 175 ten in vega 6 mg a geçecek iğne zamanı trevictanın süresi doluyor invega ya geçiş kaç günde yan etkiler meydana gelir veya kısacası özet invega 6 mg kaç günde etki ve yan etki gösterir ona göre randevu alıcam da abi teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:
Psikiyatri İlaçlarının pozitif veya negatif etkileri kişiden kişiye değişir,net bir şey söylemek doğru olmaz,bunu doktorunuzla istişare etmeniz gerekir.

Genelde ilk doz itibarı ile yan etkiler veya olumlu etkiler oluşmaya başlar,hasta ilk doz da bunları anlayamayabilir.

Tedaviye cevap verdiğinizi anlamak için en az 2 hafta,bu bana iyi geldi gibi,demeniz için ise 4 haftaya ihtiyacınız var.

@-ARAGORN-,

Eski çalıştığım yerde Ufuk diye bir arkadaş vardı, sürekli konuşup sohbet ediyorduk. Bazı psikolojik rahatsızlıkları vardı. Bazen yaşanmamış birşeyi bana yaşanmış gibi anlatıyordu, bende yok öyle birşey diyordum. Bir süre sonra tazminatını alıp işten ayrılmak zorunda kaldı, o günden sonra hiç konuşmadık. Rahatsızlığı çok ağır değildi, hafifti ama şu an ne durumda bilmiyorum.

Bursada bir kamu kurumunda arşivde şef bir abimiz vardı. Ferdi tayfurla anılarından bahsederdi. Kuruma sürekli dava açardı hatta çay ocağını kapattırmış. Şimdiye kadar beni müdür etmediler, müdür olsaydım alacağım fark var onu da isteyeceğim derdi. Şefin çalıştığı nerde görülmüş derdi. ilginç fikirleri vardı , sabahtan akşama kadar kanun okurdu, heryere dava açardı.

@khidrheroorphans,
Bir kişi yaşanmamış birşeyi yaşanmış gibi anlatırsa eğer,ağır hasta demektir zaten.Siz durumu hafifti yazmışsınız ama dediğinize bakılırsa,durum hafif değil.

Şizofren ve benzeri hastaların hastalığını dışarıdan anlamak net cevabı olan bir konu değil.

Anlamaya çalışan kişinin kim olduğuda önemli eğer yakınlarında benzer rahatsızlık varsa anlaması daha kolay olur diğer kişilerin eğer hasta kişi ağır değilse anlaması zor anladığında da bir tuhaflık olduğunu anlar ama adını koyamaz çünkü bu konularda bilgisizlik ve önyargı çok fazla.

Oğlumun doktoru yıllardır tedavi ettiğim bir şizofren hastası var eğer yıllardır ben tedavi etmemiş olsam şizofren demem demişti yani bazen doktorlar bile zorlanabiliyor.

Benim şahsi gözlemlerim gözlerde ki bakışların önemli olduğunu düşünüyorum bakışları biraz farklı oluyor.
İnsanlardan korkuyorlar genelde.
Duygularını göstermekte zorlanıyorlar.

Birde paronoid olanlar var onlar daha rahat anlaşılır her şeyden şüpheleniyor, herkesin ona bir şeyler yapmaya çalıştığını söylüyorsa, alakasız olaylarla alaka kurup senaryo oluşturuyorsa sıkıntı var demektir acil tedavi edilmesi gereken kesim bu çünkü tedavi edilmezse insanların onlara zarar vereceğini düşünüp kendini savunma refleksiyle çevreye zarar verebilir.

anladıkların da dalga geçmesinler de tek
Lokman hekim deki doktor dalga geçmişti birde o kadar para yatırmıştım

@Ahmet T, Dalga geçmek derken bir pisikiyatrist sizin hastalığınızla dalgamı geçti ciddimisin eğer alınganlık yapıp yanlış anlamadıysan bu çok çok kötü bir durum.

@Ahmet T, Ortada diğer kişileri etkileyecek bir durum yokken kendi kararıyla doktora görünen bir hastada çoğunlukla oluyor diye tahmin ediyorum çünkü tam tersi durumda yani kriz sonrası görüşülen hastada ancak gerçekten dikkat ediyorlar.

ilaçlarınızı aksatmayın haberlerde hep kötü şeylere şahit olmaya başladık evlatlarını bile gözleri görmüyor atak zamanı.....ialçlarınızı alın , hastaneye yatmak gerekirse yatın ...sizle beraber sevdikleriniz de üz<ülüyor

Üst Alt