Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doç. Dr. Ayhan Attar'ın Kök hücre nakli çalışmaları ile ilgili...

ezogelin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kızkardeşim 4 ay önce trafik kazası geçirde ve T4'ü kırık. Sinirlerde kopma yok. Ege üniversitesinde fizik tedavi görüyordu.
Türkiye'de kök hücre nakli yapılacak haberinden sonra İbni Sina hastanesinde Ayhan hocaya başvurduk.
Kök hücre nakli yapılacak 10 kişi arasına girdi ve bugün kök hücre nakli yapıldı

şu anda ameliyattan çıkmış kendisine gelmesi bekleniyor
gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

hayırlısı olsun geçmiş olsun

cok ama cok sevındım ınsallah guzel haberler alırız..

----------

ayhan hocanın klınıgı ankarada degılmı ıbnı sınada ıstanbulda :S

Acil şifalar diliyorum ayrıca şansı bol olsun inşallah...

umarım kardeşin iyileşir ve eski sağlığına kavuşur da sıra bize gelir...kök hücre nakli türkiyede yapılmıyomuş dediler biraz daha bekleyin sabırlı olun dediler ama demekki yapılıyor...peki bu hastane nerde % kaç şans verdiler ve maliyeti ne olur,sosyal güvencesi olmayan hastalar için...

Geçmiş olsun. Allah kardeşinize şifa versin. Sevinçli haberlerini bekliyoruz.

geçmiş olsun...acil şifalar..ilk 10 kişi arasına girmesi büyük bir şans...

Kardeşim kendine gelmiş şimdi telefonla konuştum. Sesi iyi geliyordu. Ameliyat iyi geçmiş. Fizik tedaviye devam edeceğini söylediler. Ankara'da belli bir süre kaldıktan sonra Ayhan hoca izin verirse Ege Fizik tedaviye tekrar yatacak ama sürekli takip edeceklermiş. Ankara Üniversitesinde ameliyat oldu. İbni Sina hastanesi diye geçiyormuş ve Ankara Üniversitesine bağlıymış. Kardeşimin eşinden dolayı sosyal güvencesi var. Sosyal güvencesi olmayanlardan hiç ücret alınmadan yapılacakmış. Bu 10 hasta için birçok firma sponsor olmuş. Bildiğim kadarıyla 10 hasta için hiçbir ücret alınmadı. İnşallah iyi sonuçlar alınır ve hepiniz iyileşirsiniz herkes için hayırlısı olsun.

sinirlerde kopma yoksa ne vardı ki kök hücre nakli oldu?

----------

birde kök hücre naklini nasıl ve hangi bölgeden uygulamışlar?

sinirlerde kopma yok ama harabiyet fazlaydı. Göğsünden altını hissetmiyor ve hareket ettiremiyordu. Omurga ameliyatını yapan doktor yürüme ihtimali % 1'in altında demişti. Fizik tedavideki doktoru ise omurilik felcinin kişiden kişiye değiştiğini 18 ay öncesinden birşey söylemenin imkansız olduğunu söyledi. Kaza yeni olduğu için kardeşim kök hücre naklini de olup fizik tedaviye devam etmek istedi. Yani daha hızlı gelişme olabilir diye düşündü ve ameliyat olmaya karar verdi. Tabi 10 kişi arasına girmesi de çok büyük şans onun için.

----------

Kök hücreyi belinden herhalde kalça kemiğinden alıp kırık olan T4 bölgesine nakletmişler. Bunları aynı ameliyatta 3 saatte yaptılar. 14-15 tane doktor ameliyatına girmiş. Bende İzmir'deyim şu an onların yanında değilim ama telefonla sürekli bilgi alıyorum.

bilgilendirme için çok teşekkür ederim..tekrar acil şifalar...

Çok geçmiş olsun..Acil şifalar diliyorum..Kök hücre hepimizin rüyası , hayalii..
Gelişmeleri sabırla bekliyeceğiz..Omurilik felçli yaşıyanlar olarak..

Geçmiş olsun inşallah gelişmeler hızlı olur bizler için birer umutsunuz.

geçmiş olsun umarım iyi haberler verirsiniz hepimize...

Ankara ünüversitesenin kök hücre deneyi !

mehabalar belki fark etmişinizdir arkadaşlar forumda mesajlarım silindigi için uzun zamandır yazmıyorum ve yazmayıda düşünmüyorum !

ama ankaradan önemli bilgiler aldım başka bir sitede paylaştım ve burda kök hücreyi merak eden ve umut ederek foruma her gün girip yeni bir haber gördügünde sevinen arkadaşlara da bu haberi paylaşmadan için rahat etmedi neyse artık konuya geleyim

dün artık biliyosunuz projenin mimarı olan doç dr ayhan attar la uzun bir telefon görüşmesi yabtım kısaca ameliyatlarla ilgili hocanın agzından bana söylediklerini yazı yorum

1 onaydan sonra şimdiye kadar 3 omurilik felçlisine kök hücre uygulaması yabıldı

2 eger projeye uygun hastalar bulunursa maksimum 10 hastaya kadar ameliyatlar devam edecek

3 kök hücreler hastanın kendisinden alınıp direk hasarlı bölgenin tam içine ekilmiş ( bu yöndem farklı bir yöndem kök hücreler saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde hastaya zerk edilmemiş)

4 ilk sonuçlar 3 aya kadar belli olur dedi

aklıma gelenler bu kadar
saglıcakla kalın

hayırlısı olsun, insallah cok guzel haberler alırız sizlerden..

cenabı allah yar ve yardımcınız olsun.
ayhan hoca benim ameliyat doktorumdur ve gerçekten bu konuda çok uzman ve kendini çok iyi geliştirmiş bir bilim adamıdır.
ayhan hocanın ekibinde bu nakli gerçekleştirmiş olmanız çok büyük bir şans sizin için.
inş sonuçlar iyi olur

----------

ayhan hocanın kliniği yok şahsına ait.kendisi bu operasyonu Ankara Ünv.İbni Sina hastanesinde gerçekleştiriyor....

Çok geçmiş olsun inşallah hayırlı haberler alırız sizlerden.Umutsuzluk yok umutla yaşamak
en iyisi...........

cok gecmış olsun ınş ıyı bı sonuc alırsınız ama kök hücre tedavisi yapılıyor mu? felcli hastalara ben bılmıyordum

Doktorlarımıza güveniyoruz, inşanlah iyileşme görülür kısa zamanda.

bunlar çok güzel haberler
inşallah birde sonuca varılırsa yemede yanında yat neden olmasın bende çok umutluyum enazından kendi memleketimin doktorları birşeyler yapıyor . olsada olmasada bunlar hep iyi aşamalardır birgün mutlaka sonucu olacaktır ve herkese uzun sabırlar dilliyorum .

kök hücre yapılan kişilerde umut verici gelişmeler var demiş.ben nedendir bilmem ama bu ayhan hocaya çok güvendim.çok ciddi şekilde çalışıyorlar.inşallah sonuçlarını alırlarda bizde yaptırırız..

ben sonuna kadar güveniyorum ayhan hocaya.gerçekten bilim adamı kendisi.ve omurilik konusunda kendisini çok iyi yeiştirmiş zaten biografisine bakınca anlaşılıyor.ben baştan beri demiştim bu adam bu konuda türkiye ve dünyada ciddi çlışan eder insanlardan diye.defalarcada sağlık bakanlığına mail attım bu adama izin verin diye sonunda verdiler çok şükür,
inş başarılı olur ben olacağına inanıyorum,o kadar dürüst çalışıyorki kesinlikle hiçbir maddi kaygısı yok bunu kendiside söylüyor zaten.ben hastası olarak hocam bana da uygulayın dediğimde henüz sizin için izin alamadım dedi.başkaları gibi gel hemen kesip biçeyim demedi.allah ondan razı olsun çok şükür ki böyle insan gibi insanlar var bu ülkede.

----------

şunu da eklemek istiyorum arkadaşlar daha önce 2005-2007 yıllarında kendisi izin almış ve uyguladığı hastalar var,ama malesef bir ka. tane dengesiz doktor çıkıp da bu işi ticarete dökünce bakanlık izni durdurdu.suistimaller olmasaydı belkide bu gün yaptıklarını çok daha öncelerde yapabilecekti ayhan hoca.
inş gene bazı umut tacirleri çıkıp da bu işe soyunmazlar

Geçmiş olsun umarım iyi sonuçlar alır.
ALLAH şifasını verir tüm insanlar içinde geçerli.
Olucak olucak inşallah..

Guzel şeyler soylenılıyor ınsallah sonuclarda guzel olacaktır olur...umudumuzu yıtırmeyelım..ayrıca Duydugum kadarıyla Yenı butun hastalara kök hucre uygulanıyor hayır olsun bakalım..

geçmiş olsun arkadaş inşallah güzel olur peki bu kö hücreler hakkında ne gibi biir lilgi verildi size yani netür bir hücre kullanıldı bunlarldan bahsedersen sevinirim çok teşekür ederim inşallah güzel şeyler olur arkadaş

Yeni haberler yokmu arkadaş epeydir birşey yazmamış..

Üst Alt