Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doç. Dr. Ayhan Attar'ın Kök hücre nakli çalışmaları ile ilgili...

yazacağını sanmıyorum,ayhan hocayı dinlediyseniz bilgiler gizli kalacak diyor,bakalım ne zaman açıklar!

Hırsızlık koyun etimi satıyoruz da açıklamıyo ilginç...

daha önce 2005-2007 yılları arasında da uygulaması oldu ayhan hocanın,onların hakkında bile net birşey söylemiyor,iyi sonuçlar aldık diyor ama ne kadar iyi bilemiyoruz!

şu aşamada hemen ilerleme olacağını düşünmüyorum...biraz daha beklemek lazım...

sizin durumunuz nasıl defne hanım?varmı bir gelişme?

açtığım kök hücre başlığında anlatmıştım ben...hatta o başlığın artık işi bitti diye kilitlendi...:)

kimegöre iyi neye göre iyi ama..? yürüttüğü hatta geçtik ,hareket gelmesini sağladığı hastaları olduysa eyvallah diyelim ama...

tek çaremiz şimdilik kök hüçre gibi görünüyor.inşallah bunu yapacaklar kök hüçre çalişmalarının yakından takip etmeye çalişiyorum herkese acil şifalar.

gecmış olsun gecekten cook sevındım benım oglumda hasta denızde bogulma beyın okjınsenzı kalmış kenıde degıl yatalak baglı 12 yaşında bana yardımcı olormusunuz doktora nasınl ulaşabılırım teşekür ederım

geçmiş olsun.. umarım kök hücre nakli bizi sağlığımıza kavuşturacak derece de yapılmaya başlanır. herkese sabır ve acil şifalar diliyorum

Cok gecmis olsun ,insallah tiptaki gelismelerden sifa buluruz Ankara universitesi Dc Dr Ayhan Attar teleon numarasi 0533 525 98 10

dr beyin muayane numarasını veriyim burdan ulaşırsınız 312 427 43 34

arkadaslar bence fazla sevınmeyelım bıseyler olsaydı turkıyede yeryerınden oynardı

geçmiş olsun inşallah başarılı olurda bizlerde faydalanırız sabırsızlıkla bekliyoruz

Ayhan hoca bu konuda Türkiyede'ki en yetkin kişi bu işi bilimsellik adına titizlikle yaptığını yakın çevresindeki arkadaşlarından duydum.Kendisine guveniyorum. Arkadaşların hayırlı haberlerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz.

arkadaslar bendede sag dusuk ayak var kök hücre hakkındaki gelişmeleri paylasan arkadaslara tesekkur ederım

Arkadaşlar
Bu gün Ayhan Attar hocanın sunum yaptığı bir toplantıya katıldım. Hocamız şu ana kadar yaptığı tüm ameliyatları anlattı. Halen netice yaratacak bir sonuca ulaşılmadığını beklemek gerektiğini belirtti. Çeşitli yıllarda felç olar kişilerede ameliyatla kök hücresi uyguladığını söyleyerek, beklenilmesini söyledi. Daha teknik açıklamalar ama genelde bilinen şeyler sinir hüçreleriin yapısının karmaşıklığını ve asıl sorunun siner hücrelerinin bozulan bölge etrafında yaklaşık 1 ay içinde bu bölgenin iyileştirimesini engelliyen bir tabakanın oluştuğunu belirterek, vucunudun her bölgesinde zaten kök hücrelerinin var oldugunu ve yaralı bölgelere giderek onarım yaptığını ama hiç bir zaman vucuttaki sayısının azalmadığını hep ayni kaldığını söyledi. Sinin hücrelerindede bu KH lerin olduğunu ancak belirtildiği şekilde oluşan tabaka nedeniyle bu hücrelerin yaralı bölgeye müdahale edemediğini söyledi. Meselenin bu kabuk oluşan engelleyeci sistemin kaldırılması olduğunu belirtti.Yoksa nasıl bir kesilme durumunda vucut zamanla bu yarayı kabatıyorsa sinir hücrelerinde yaralı bölgeyi onarabileceğini bunun olmamasının nedeninin oluşan kabuk bölge olduğunu belirtti.
Son 10 yıldaki çalışmaların daha önceki 100 yıldan kat kat daha fazla olduğunu belirterek sinir hücrelerinin onarılmasının mümkün olmadığ şeklindeki görüşün artık bulunmadığını söyledi. Ama halen hayvanlarda bile kesin bir netice alınmadığını , mutlaka bir cözüm bulunacağını ama zaman söylemenin mümkün olmadığını belirterek sabırla beklenilmesini önerdi. Ancak bu bekleme döneminde bilhassa fizik tedavinin bırakılmamasını mesane gibi böbrek gibi diğer bu hastalıkla ilintili organların korunmasını yoksa tedavi bulunsa bile sırt diğer organlarda tetbir alınmadığı için tam sağlıklı olunamıyacağı yada genel tablonun bozulması nedeniyle hücre naklının mümkün olamıyacağını belirtti.
Bilhassa fizik tedavinin bırakılmamasını zira bu durumda beyin ile organ arasındaki iletişimin yok olacağını ve kök hücre nakledilse bile sırf bu iletişimin olmaması nedeniyle tedavi olunamıyacağını belirtti.
Daha geniş dökümanlar elime geçtikce sizlere paylaşacağım ama özetle umudumuzu kaybetmememiz sabırla beklememiz bu arada bilhassa fizik tedavisini gene sabırla sürdürmemizi , diger etkilenen mesane ve böbrek gibi organlarımızı sürekli kontrol altında tutmamızı istedi.

levent54 paylaşımınız ıcın teşekurler kardeş..Evet aynen hocanın belırtıgı gıbı sabırla ve fızık tedavı aksatmadan beklemekten baska bır care yok,japonya çin almanya vs. vs. hepsi para dolabı.

levent54 teşekkürler paylaşım için. kök hücre uygulanan hastaların son durumları hakkında da bilgi verildi mi?

Ayhan ATTAR KÖK HÜCRE

Selam arkadaslar ben bugun saat 2:30 civarı doktor ayhan attar beyle görüstüm ve kendisi O.F'rinde kök hücre uygulayacagımız insanların en az 2-3- ve 6 ay lık olması halinde amaliyat gerceklestirebiliceklerini söylediler eski hastalardan ise suan için hiç bir gelişme olmadıgını ve gelecek için umutlanmamalarını söyledi lütfen ankarada ve çevresi geniş olan kişilerin bu konu hakkında ilgilenmelerini rica ediyorum.sağlıcakla kalın.

Ayhan Bey'in sitesine girip otobiyografisini okudum... Bu konuda olduça tecrübesi olan bir insan gördüğüm kadarıyla... Yurt dışında bir çok üniversite ve klinikte çalışmalar yapmış... Ve Uluslarası dergilerde 36 Ulusal dergilerde 39 makalesi yayınlanmış... Bu oldukça bilgili olduğunu gösteriyor... En azından başkaları gibi boşuna ümit verip hastaların paralarını almaya çalışmamış...

UTOPYA;
aynen öyle...
umut taciri değil insanlık için gerçekten hiçbir şey beklemeden çalışan bir bilim adamı kendisi...
ama şunu da unutmayım ben defalarca söyledim,ayhan bey bu izni alabilmek için tam 2.5 yıl uğraştı,engellilerin önüne engel çıkaran SAĞLIK BAKANLIĞINI kınıyorum...
zaten bizde hep öyle olmaz mı;birileri insanlık için iyi birşeyler yapmaya çalışır sen burda değer vermezsin sonra adam amerikaya gider,sonra da beyin göçü derler,gider tabii adam sen burda adamın önüne binbir engel çıkarıyorsun

SaDeCe_21;
ne konuda ilgileneceğiz kardeş?ne yapmamızı istiyorsun?
ben Ayhan bey izin almaya çalışırken sağlık bakanlığından urdan duyurmuştum;bakanlık omurilik felçlilerin bu şekilde de hayatlarına devam edebildiğini,ölümcül bir hastalık olmadığını söylediğini bizzat AYHAN byeden duymuştum ve burada paylaşmıştım,o zaman da söyledim eğer birşeyşer yapılacaksa hep beraber bakanlıkla görüşmemiz gerekir,yoksa Ayhan bey kafasına göre iş yapmıyor,bakanlığın verdiği izin çerçevesinde yapıyor bu işi.
ben kendisinin hastasıyım,emin olun eğer yapacak olsa bana yapardı ama henüz bakanlık benim gibi uzun süreli hastalara izin vermemiş henüz...
gelin hep beraber bakanlığa mail atalım,oturduğuz yerden şifa ayağımıza gelmeyecek...

arkadaslar bana AYHAN hocaya ulasabılecegım emaıl adresı lazım sıtesı var maılı yok nasıl sıteyse gorenı var gormeyenı var duyanı var duymayanı var konturu olanı var olmayanı var.
tamam sıtesınde tel no var ama ben duymam.
gsm var
kontor yok olasıya kadaeda bekleyemem emaılı bılen varsa bı zahmet karakayıvarsın asagıya
tesekkurler

Omurilik felçlilere kök hücre çalışmasında umutlu gelişme

Türkiye’de ilk kez Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uygulanmaya başlanan “omurilik felçlilerine kök hücre tedavisi”nin klinik çalışmasına katılan 10 gönüllüde idrarlarını hissetme gibi belirgin düzelmeler görüldü.

Araştırma için yaklaşık 500 gönüllü başvurdu. Kök hücre tedavisi için 10 kişi seçildi. Doç. Dr. Ayhan Attar, kasım ayında başlanan uygulamanın olumlu yönde geliştiğini, hastalarda belirgin düzelmelerin görüldüğünü belirterek şunları söyledi:
“Hastalarda beklediğimizin üstünde belirgin iyileşmeler var. Hem duyusal olarak, hem de idrar ve büyük abdestlerini hissetmeleri konusunda iyileşmeler tespit edildi. Tedavide herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Bu umut vaat ediyor. Bu yaptığımız Faz-1 çalışması, raporumuzu hazırladıktan sonra Sağlık Bakanlığı’ndan Faz-2 için izin alacağız. Dünyada da birkaç yerde bu çalışma yapılmaya başlandı. Bizim çalışmalarımız dünyayla aynı paralelde.”

Hastaların trafik kazası geçirmiş, iyileşme şansı en az olan grup içerisinden seçildiğini anlatan Dr. Attar, “Uygulama ücretsiz yapılıyor. Hastaların tüm masrafları sponsor firmalar tarafından karşılanıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü sigorta işlemlerinden geçiyorlar. Hastaların yaş grupları 22-55 arası ve kimlik bilgileri gizli tutuluyor” dedi.

Omurilik felçli sayısı 150 bin
Türkiye’de son verilere göre 150 bin omurilik felçlisi var. Omurilik yaralanmalarının başlıca nedenleri trafik kazaları, inşaat ya da ağaçtan düşme, sığ suya atlama, yanlış yapılan ameliyatlar.

Haber Türk

Süperbir haber umarım herşey yolunda gider Teşekkürler PRENSES

hadi bakalim allah pişman etmesin.. birde iç kulak için çıksa kök hücre :D

gecen yıl benim ameliyatımı yapmıştı.. cok kötü bir şekilde boynum kırılmıştı,ameliyattan önce hiç umut vermemişti,boyun hareketlerinde % 40 engelleme olacağını söylemişti ama bugün masa tenisi hakemliği bile yaparım.

yanlız bu kök hücre nakli için ayhan hoca pek umutlu konuşmamıştı gelişmelerden ben de haberdar olmak isterim

Üst Alt