@paloco, Ölüm ve intihar kelimelerini kullanmaya başladığınız anda herkes için aynı olmasa bile benim gibi kişiler için cevap vermek biraz daha zorlaşıyor. Yanlış yönlendirir miyim, istemeden zarar verecek söylemlerde bulunabilir miyim gibi gibi. Burada bulunan herkesin bir derdi var. Ve Dünyada sanıyorum derdi olmayan insan yoktur. Neden, niçinlere bakarak, sorgulayarak, niye ben diyerek hiçbir şeye çözüm bulamayacağımız gibi hayatımızı daha zor hale getiririz. Yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı bu konuya girmek istemiyorum aslında ama. Öleceğinizin garantisi mi var? Daha beter hale gelmeyeceğinizi nereden biliyorsunuz ? İnançdan bahsediyorsunuz, en büyük ve affı olmayan günah can almak değil mi ? O zaman bu düşünceyi aklınızdan tamamen sileceksiniz. Aklınıza gelse bile sözünü etmeyeceksiniz. Böyle böyle kurtulacaksınız o düşüncelerden.
Hijyen konusunda bende sizin kadar olmasa da abartabiliyordum durumu ve bekar veyalnız yaşamamdandolayı arkadaşlarım eve geldiğinde koca karı karıları geçtin diyordu. Devamlı çamaşır suyu, tuz ruhu ve temizlik. Yavaş yavaş bıraktım evet daha kirli bir halde yaşıyorum ama yaşıyorum birşey değişmedi. Mesele sizin birşeyle meşgul olmanız ve aklınızdaki düşüncelerin en azından o an için olmaması aslında. İllaki sevdiğiniz birşeyler vardır, onları yapmaya çalışın. Bir kaç sene önce anksiyetemin çok arttığında, balkona 6-7 kat alçı çekmiştim mesela. Gerek olduğu için değil aklım dağılsın diyeydi. Normalde zangır zangır titreyen vücudum ve ellerim alçı yaparken cerrah gibi olabiliyordu. Demekki herşey beyinde bitiyor ve bunu aslında sizde biliyorsunuz.
Bakış açılarınızı çeşitlendirip kendi sorularınıza kendiniz cevap vermek durumundasınız. Hiçkimse sizi tam olarak anlayamaz, şikayetiniz hep bu olur.
Dünyada çocuklar kadar sevdiğim birşey yoktur. 45 yaşındayım evlenmedim ve iyiki evlenmemişim diyorum. Bekar olmak yalnız olmak hayatın sonu değil ki. Zamanında bana evlen diyen arkadaşlarıma bakıyorum, dertleşiyoruz ve bazen gülümseyerek soruyorum. Gördün mü bak evlenmemiş olmanın güzelliğini, birde bana evlen diyordun diyerek. Hayat dümdüz bir yol değildir. Nereye dönerseniz dönüm yine önünüze çıkacak engeller, farklı sorunlar olacaktır.
Burada söylediğiniz şeylerin birçoğunu kendi gözünüzde büyütüyorsunuz. Evet bazıları daha doğuşdan zengin olarak Dünyaya geliyor olabilir ama geri kalanlara gökten para yağmıyor. Çalışıp kazanıyor herkes. Zenginlerin ne yaptığı onları ilgilendirir, zengin olmaları hayatlarının güzel olduğunu göstermez. Dünyanın en zengini olsam şuan benim kulağım düzelir mi mesela ? Yok. Ne yapayım ben parayı zenginliği o zaman.
Sizin dediğim gibi hayata bakış açınızı geliştirmeniz gerekir. Bugün zenginde olsanız Ferrari alsanız 3 gün sonra sıkılıp Lamborgini alırsınız ama ikiside sizi mutlu etmez. Mutluluk yetinmekle birlikde gelir. Sahip olunan para pul zenginlik gibi şeylerle değil.