Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan anksiyetem var. Geçirdiğim kazadan sonra buna OKB ve psikoz da eklenmiş olabilir mi?

Okb hastaları mükemmelliyetçidir. Siyah beyaz düşünür. Genelde yalnızdır. Hep hiç tarzı yaklaşır olaylara. İnatçıdır.

O konuda bir şey diyemem..umarım çalışabilirsin.

Hayat zaten boş.

Tadım tuzum yok..hayata dair bağlılığım yok..her şey anlamsız geliyor bana diyorsan;O zamam psikiyatri ye gidip destek alacaksınız.

Depresyonda olabilirsiniz.

@paloco,

@paloco,

Kendine uygulanabilir hedefler belirlemen hayatına anlam katabilir. Bu hedefler bu dünya için olabileceği gibi öbür taraf için de olabilir.

Parasız gerçekten hayat çok boş bunaltıyor sıkıyor beni hiçbirşey yapamıyorum

@Roro,

Para sorununu çözmek için de yeni insanların arasına girmen gerekiyor. Tavuk ve yumurta paradoksu olmuş bu.

Nasıl gircem çözcem evden dışarı çıkamıyom utancıma aşırı anksiyete var okb var başka hastalıklarım var sağlam biri değilimki imkansız çözmem

@Sansarius

Anksiyete nasıl doğuştan oluyor. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

doğarken hastalıklı doğmuşum hastanede uzun süre yatmışım tedavi görmüşüm bu yüzden beyinde hasar oluşmuş anksiyete doğuştan geldi buna okb eşlik etti küçükken okbde vardı ama sadece temizlik yapıyordum geçirdiğim kazadan sonra okb son seviyeye ilerledi ne çocukluğumu yaşayabildim ne okul okuyabildim ne işe girebildim nede insan içine çıkabildim çok kötü bir hayat yaşıyorum yaşayan ölüde diyebilirsiniz bana anlayacanız sebebi bu

@furkander33

Kimse seni anlamaz boşa burada dert yanma kardeşim. İmtihanda olduğunu bil, sabret .. Bu sistem böyle işliyor. Doktor vs ıvır zıvır işler . Ölme, yaşamada. Allah sabırlar versin. Şifalar versin. Selametle.

Sağolun inşallah amin

@furkander33

Çok sağolun doğru diyorsunuz herkes kendi derdinde kimsenin kimseye faydası yok millet benimi düşünecek biz ne yapalım halimiz ne olcak sabrediyom bir an önce öleceğim günü bekliyorum inşallah hemen ölürüm biri erkenden ölünce üzülüyorum keşke ben ölsem diyorum

@Artı_Noksan

Hayat bu bir şekilde gidiyor. İmtihan sabır edeceğiz , dua edeceğiz. İnsanoğlu mükemmel bir varlık, farkına varırsa. Aile, çevre, mizaç , yetiştirilme tarzına göre imtihanlar değişiyor. Sende sabret inşallah. Burada herkes bir birine yardımcı olmaya çalışıyor. Sizz ilaçlarınızı yinede ihmal etmeyin. Mevlanın sünneti bu . Derdine çare arayacaksın. Selametle.

Benimde anksiyetem var çok zor gerçekten bu şekilde yaşamak psikoterapi alıyorum geçer ümidiyle ilaç sadece abizol kullaniyorum

Hastaneye yatmaya korkuyorum diğer hastalardan dolayı daha önce psikiyatri servisine yatan varmı bilgi verirmisiniz tek kişilik odada yatmak gerekiyor odalar hep 2 kişilik tek kişilik oda bir veya 2 tane oluyor en fazla onlarda dolu oluyor tek kişilik odada olsa korkuyorum huzursuz heran korku içinde olurum gece uyuyamam kapıyı kilitlemek gerekiyor yatmalımıyım hastaneye herhangi bir düzelme iyileşme yok bende kazadan sonra psikoloijm iyice bozuldu herşeyden korkuyorum hemde aşırı @OğuzHan112

Son düzenleme:
Kardeşim evvela geçmiş olsun. Yatacağın hastaneye göre , hekimlerin uygun görmelerine göre şartlar değişebilir. Bazı bölümler açık ( gezip dolaşabilirsiniz) bazı bölümler kapalı zindan gibi . O sizin halinize, hastane şartlarında vs bağlı değişebilir. Ama ben kapalı asla tavsiye etmem. Açık yine iyi gez dolaş gel. Yine aklıma geldi norodollar. Geçmiş olsun.

Osmangazi tıp fakültesinde 2 kere yattım, çok lükstü. Masa tenisi, kondisyon bisikleti, yürüyüş bandı, sinema odası vardı. Gelmek isteyenler için küçük ev diye bir yer vardı orda mangal yapmaya gidiyorduk tıp fakültesi öğrencileriyle. Satranç oynuyorduk. Girişte o zaman telefonları alıyorlardı. Tv odası çok genişti, haftada bir orda sormak istediklerimizi sorabiliyorduk, bir hoca ve asistanlar , öğrenciler vardı. Hastalar ve öğrenciler çalgı eşliğinde dans ediyorlardı. Ben çekingen olduğum için sadece izliyordum. Sigara odası 11 'de kitleniyordu. Bir asistan gece odasında kalıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam tansiyon ve kaln alma için ayağınıza kadar geliyorlar yatağınızda işlem yapıyorlardı. Bazen başka hastalığınız varsa o servise bir görevli ile gidiyorduk. Bana genel cerrahi ile bir durumdan dolayı odama kadar doktor gelmişti. Bir de el işi hocası vardı isteyenler onla el işi yapıyordu.

Devlet hastanesinde de 2 kere yattım orda sadece bir televizyon, 1 sigara odası vardı. En alt katta yine el işi, resim, boyama yapmak isteyenler için hoca vardı ama katılım çok azdı.

@paloco,

Korkulacak bir durum yok.. dışarıdan tedavin sağlıklı ve düzenli olmuyorsa doktor yatışını uygun görüyorsa yatmalısın.

Hangi ildesin bilmiyorum, Giresun sanırım doğru mu?

Gresun veya o tarafta ki hastaları Samsun'a yolluyorlar..samsun ruh ve sinir hastalıkları hastanesi gayet güzel ama servisler kapalı,sizin korktuğunuz gibi şeyler olmuyor merak etmeyin🙂
7/24 personel yani hemşireler hastaları geziyor.

İsterseniz Erenköy ruh ve sinir hastalıkarı hasatnesine gidin,orada açık servisler var,tabi açık veya kapalı servis yatış yapan doktor karar veriyor.

açık kapalı psikiyatri servisi nasıl oluyor ?

Açık/kapalı servis.
Önce şunu belirtelim..artık hastanelerde eskisi gibi açık servisler yok denecek kadar az.

Bazı Hastanelerde hastanın durumuna göre veya aldığı tanıya göre acık servise veya kapalı servise yatış yapılabilir.

Önce kapalı servis.. tedaviye verdiği yanıta göre durum iyiye giderse acık servise alınabiliyor vs.

Özet olarak durumu iyi hastalar..bunlar genelde kaygı bozukluğu veya üst gruplar oluyor, bunlar açık servise yatırılır,veya önce kapalı sonra acık.

Şizofreniler psikotik gruplar vs bunlar genelde kapalı serviste olur..2 günde veya her gün personel gözetiminde hava aldırmaya kısa süreli dışarı çıkartılır.

Açık servistekiler tedavilerini alır..doktor vizit yapar ondan sonra özgürce bahceye çıkar gezer vs.

@paloco,

Hastanede uzun süre yattığım için biliyorum kafayı yicektim beni taburcu edin artık dedim iyice Tek kişilik odada yatmadan hastanede yatılmıyor çünkü diğer hastalarla hasta yakınlarıyla uğraşılmıyor anlayış yok ses yapıyolar gülüşüyolar bağrışıyolar son ses telefonda oynuyolar konuşuyolar yüksek sesle televizyon izliyolar gece horluyolar aklınıza başka ne gelirse rahat olamıyorsun ses yapamıyon kafana göre takılamıyon televizyon falan izleyemiyon sıkıntı yani tek kişilik odada yatmadan hastanede yatılmaz hangi bölüm olursa olsun @OğuzHan112

Son düzenleme:
Ben Balıkesir'de yattım 15 sene önce . 4,5 kişi vardı rahattı. Sabah iğne akşam iğne ilaç ... İyiydi.

Sonra İstanbul gatada yattım . Neüzü billahi teâlâ .

Açıkta yattım ama perişan ettiler , norodolları bastılar. Ağlıyordum resmen kas gevşetici vurun diye. Çok kötü iğne . Etrafta insanlar zombi gibi çarpılmış yamulmuş geziyorlar. Yazık ya. Ula ben bir daha yatar mıyım. Allah kimseyi düşürmesin. Amin .

Tek kişilik oda olsa yatılır başka türlü yatılmaz hastanede bu her yer için geçerli sadece hastane için geçerli değil insanlarla hasta yakınlarıyla uğraşılmıyor mecbur kalmadıkça tek kişilik oda olmadan yatmam hiçbir yerde
@Boşasaymayirmibirharf

Gelecek kaygısı yaşıyorum ailemin eline bakmak zoruma gidiyor birden fazla hastalıklarım yüzünden çalışamıyorum en çokta psikiyatrik hastalıklar yüzünden hayat boş ne yapıcam bilmiyorum parası olanlar yaşıyor bu hayatı parası olmayanlar yaşayan ölüden bir farkı yok bende dahil haberlerde yok şu kişinin serveti şu kadara çıkmış yok onun serveri bunu geçmiş falan deliriyorum bunları görünce çokmu şey istiyorum kendime bakacak kadar her ay para bu kadar elimden birşey gelmiyor çare arıyorum ama yok malesef keşke böyle olmasaydım ama ne yapim hastalık işte engelli raporuna başvurcam ama maaş çok az en az yüzde 40 rapor vereceklermi oda belli değil

ne yapim bana yol gösterin böyle sürünmeye devammı edicem hiç çaresi bir yolu yokmu

Sevgili kardeşim geçmiş olsun tekrardan. Dediğimiz gibi kimse kimseyi anlamıyor, anlamaz. Sabır edelim az daha inşallah. Rapor almanın sana ne gibi faydası olabilir. ? Bi işe yaradığı vs yok. Psikoz ise al ama. Okb anksiyete vs ise alıpta kendini etiket etme.

Çok sağolun evet kimse kimseyi anlamıyor çalışanlar zenginler parasını maaşını düşünür sadece başka birşey düşünmezler nereye kadar sabretcez çare çözüm aramamız bulmamız lazım çok düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum çözüm bulamıyorum rapor alırsam sadece engelli maaşı için alırım sadece o işe yarar kendime bakmaya yetmez ama anksiyete okb için rapor alırsan kendini etiket etme demişsiniz onu anlamadım açıklarmısınız. @Boşasaymayirmibirharf

Engelli raporu bir işe yaramıyor anlatmak istedğim o . Okb den rapor alsan emekli vs etmiyorlar ondan. He eğer engelli maaşı vs içinse al . Ama onunda şartı şurtu var. Özellikle psikiyatri alanında insanlar çok madur ediliyor. Çaresizlikleri daha çok oluyor.

Üst Alt