Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan hastalığım var ama işe bu statüde girmedim. Şimdi nasıl emekli olabilirim?

Jozefim
Malülen emekli maaşları birazdaha düşük ve emekli olunca calisamazsin bide tek ozurl en maluliyet cetvelinde olan rahatsızlıklardan % 60 ve üzeri raporun sgk TARAFINDAN yönlendirme ile alınmış olmasi lazim

@officer abi hepsini okudum. malulen ile erken emeklilik arasında farklar var. ya bu işte bir saçmalık var abi. yüzde 60 70 80 raporu olan malulen oluyo.. yüzde 40 raporu olan erken emekli oluyo..
erken emeklilik hakkı nerden bakarsak bakalım daha mantıklı.
bana raporu aldığım hastanede bana malulen emekli olamazsın, erken emekli olabilirsin demişlerdi.. bilmiyorum niye. herhangi bir fiziksel kusurum yok. hormonal bir hastalığım var. panhipopi tuitarizm diye. ben de anlamadım.
bu sigorta sistemini çözemedim. çince konuşulsa daha iyi. bu nasıl bir türkçe...

SGK ya indim sabah. maalesef taktığım konuya cevap bulmadan rahat edemiyorum. Dediler ki aslında suç işlemiş görünüyorsunuz. Zira 2009 da işe girerken kamu kurumları atanan personellerden rapor ister. siz de sağlıklı olduğunuza dair rapor almışsınız. ve kurumunuza vermişsiniz. aslında size rapor veren hastane de suçlu. Ben de dedim nerden bilecem ben. rapor ne engellilik ne emeklilik ne..
lisede üniversitede bana sordunuz mu. sordular mı.. engelliiler normal kpss ye girmesin..ekpss ye girsin diye bana dediler mi.
doğumdan beri hastanelerdeyim. bir allahın kulu çıkıp doktoru sekreteri profesörü ya git rapor al dediler mi..
zaten köy taşra çocuğuyuz.. ne bilelim..

kardeş neden atar yapıyorsun o sınava millet çalışarak giriyor kolay değil dediğin gibi..çok ayıp etmişsin madem memnun değilsin gir ekpssye istifanı ver..bunun kuralı kanunu bu şekilde ozaman devlet ekpss yapmazki

ayrıca malulen emeklilikte hasatalığının doğuştan olmaması lazım yani
çalışmaya başladıktan sonra çıkması lazım

ayrıca bileceksin kardeşim sen bu devletin vatandaşı değilmisin öğreneceksin haklarını
eski yüzyıldamı yaşıyoruz

saka misin arkadasim sen. 2008 de nerden bilecem EKpss yi. kimse bana Ekpssye gir demedi. kimse bana engelli demiyordu ki. hasta olmak ile engelli olmak arasindaki farki ben nerden bilecem. o yillarda. yerim senin kanununu nizamini. hani nerde kanun. kpss ye girip atanmisim. benum engelli olup olmadigim bi kagit parcasiyla olculemez ki. ne yani iki kolum yok diye rapor almadim diye engelli sayilmamis mi olacam.

bu nasil adalet. iki kolum yoksa rapor da almamissam koyde kendi halinde yasiyorsam, devlet beni engelli saymayacak mi.

Sayın arkadaşım,
EKPSS ile işe girmenizle, başka türlü işe girmeniz yasal haklarınızı değiştirmiyor ki...

Siz raporunuzu işyerinizde işleme koyduracaksınız. Yasal olarak belirlenen süre ve işgününü doldurduğunuzda emeklilik başvurusu yapacaksınız. Kimse size emekli olamazsın diyemez.

Yalnız görünüşe göre daha emekliliğinize 8-9 yıl var.

Bir de 2 konuyu karıştırmayın. Malülen emeklilik ile engellilikj nedeniyle erken emeklilik farklı konulardır.
Malülen emeklilik sadece çalışmaya başladıktan sonra işgücünüzün %60'dan fazlasını kaybetmeniz halinde söz konusu olur. Erken emeklilik için nasıl olursa olsun %40 üzeri raporunuz olması yeterlidir.

MeTePe kurumum 657/53. madde gereği ayrılan kadroların dolu olduğunu söyledi.

Eğer kurumunuzun itirazı yeni olduysa, yani üstünden 1 ay geçmediyse idare mahkemesine dava açabilirsiniz.

Aslında emeklilik süreniz doluncaya kadar engelli kadrosuna ne zaman geçerseniz geçin farketmez. Son 1 ayda geçseniz bile emekli olabilirsiniz. Ancak arada geçen sürede vergi indiriminden yararlanamamış olursunuz.

Bilgi edinmeden cevap aldım.. 5510 sayılı kanunun 25. madesine göre malulen ihtimail dışında yok denildi.
sonuç olarak ben doğuştan hasta olduuğum için, malul sayılamacağım..
bu sebeplerle erken emeklilik yolu kapalı..
SGK bir şekilde 657/53. maddeye göre ataması yapılan personelleri emekli ediyor.
bunun ne anlama geldiğini sgk daki arkadaşlarıma sordum..
olumsuz bir cevap dediler..

2 aydır yoğun bir araştırma içerisindeyim..
kısaca kolay anlatımla anladığım kadarıyla özet geçeyim..
emekli olmak için belli başlı yollar var
1- normal statüde işe girip sağlıklı şekilde 60 yaşında emekli olmak.
2- memur olmadan önce en az yüzde 40 raporu olduğunu belgelemek. böylece işe normal statüde girilse bile erken emekli olunur.
3-işe 657-53. mad gereği özürlü statüsünde girmek.
4-işe sağlıklı girdikten sonra yüzde 60 ve fazla oranlarda engelli olup, malulen emekli olmak.

doğuştan hasta olmasına rağmen cehalet rehbersizlik ya da bilgisizlik yüzünden raporunu işe girdikten SONRA alanlar,
erken emekli olma yolu kapalı..
açık görünse de SGK bir şekilde elemine ediyor..

benim durumumda sizin gibi biraz ama benım hastalıgım dogusdan degıl . anladıgım kadarıyla 15 yıl 3960 gun prımle emeklı olabılıyorsunuz herhalde demı. benım durumumda 2010da hastaneye psıkotık bozuklukdan gırısı yapdım.ama bır ayda kendımı toparladım hastalıgım hafıfdı sonra 2011 eylulde sıgorta gırısım yapıldı 2011 ekımde askerlıkden curuk aldım . durumum cok ıyıydı 2012 subatta ogretmenlıge atandım ne olduysa ondan sonra oldu doguda ıyıce kafayı yedım hastalıgım ılerledı ankaraya atanıncada hastalıgım ıyıce arttı. su an 1800 gun prım gunum doldu. ben de en azından 16 yıl 3960 gunle erken emeklı olabılırım dıyodum olamıyomuyuz sımdı .daha engellı raporu almadım .ben hastalıkdan sonra bır yıl cok ıyıydım ne zaman doguya gıttım hastalık orda costu benım durumum ne olurkı

kardeşim eskiden bu haklardan yararlanma için engelli istihdamı kapsamında atanman gerekiyordu fakat kanun değişti ve işten önce veya sonra, engelli istihdamı veya değil hiç fark etmiyor raporun varsa ve %40 ı geçiyorsa vergi indirimi ve erken emeklilik ten yararlanma imkanın var.

habip50 bir diğer öğrendğğim konu memurlar, vergi indirimi ile emekli olamaz..
zaten dediğim gibi engelli statüsünde çalışmak gerekli değil.. şart değil...
bir memur işe girmeden önce rapor almış olduğunu belgelerse, sorun yok..
asıl mesele doğuştan hasta olup işe girdikten sonra rapor alanlarda.
yani benim gibi.

Jozefim

Düz statüde memur olduktan sonra 5510 geçici 4. maddeden yararlanarak emekli olabilirsiniz. Kimse aksini söyleyemez. Başvurun. Reddedemezler.

OturanBoğa
valla abi bu konu çok uzadı.. biliyorum. sizi fazla yormak da istemiyorum.. şu an emekli olmayacam elbette. daha 7 sene var. ama özlük haklarımı bilmek layıkıyla istemek suç olmamalı. öyle değil mi?.
kaldı ki bu konu benim özelime ait bir konu değil.. benden büyük emeklilik yaşı gelmiş memur büyüklerimiz var.. onlara da rehberlik olsun..
sormadığım yer kalmadı.. SGK, bilgi edinme, maliye, kendi kurumum.. bizden tecrübeli ustalarımız var..
herkes benim durumumda olanlar için "olmaz" dedi.. olmaz demeyen de yarım ağızla bilmiyorum dedi..
fiilen suç işlemiş olduğumu söyleyenler bile oldu.. doğuştan olduğum halde bana sağlam raporu veren hastane de, hastalığını gizleyen ben de hata yapmış olduğumuzu söyleyenler bile oldu.. sana inanıyorum elbette. sonuçta pratik olarak yıllardır işin içindesin. kanun nizam bilen bir abimizsin.. ama beni LAYIKIYLA kimse bilgilendirmedi.. geçici 4. madde diyenler bile "doğuştan hasta olduğunu işe girmeden önce belgelemek" olarak yorumlayanlar oldu.

OturanBoğa
5510 S. KANUNUN 25. MAD. GÖRE MALÜLLÜK YÖNÜNDEN, MALÜLLÜK AYLIĞINDAN YARARLANAMANIZ HALİNDE AYNI KANUNUN 28. MAD. AÇIKLANAN ÇALIŞMA GÜCÜ KAYIP ORANINIZ DikKATE ALINARAK DURUMUNUZ İNCELENECEKTİR.
bimer cevabım bu şekilde geldi abi.

%50 süreli raporu olup normal memur olan, sonra %55 süresiz rapor alan memur emekliliği nasıl olur?
bana özelden ulaşan bi arkadaşışımız da benim gibi...
kalp pili vs sebebiyle elinde yüzde 50 süreli raporu varmış... ancak işe normal statüde memur olarak girmiş... işe girdikten 3 yıl sonra yüzde 55 süresiz rapor almış.. şimdi bu arkadaşımız bana soruyor...
peki bunun için durum ne?
benimki ile bir fark var.. ben doğuştan engelli olmama rağmen işe normal statüde girdim. ve memur olmadan önce elimde bir rapor yoktu. cehalet yüzünden alamadım. kimse de bana al demedi..
ama bu arkadaşımız işe girmeden önce elinde süreli de olsa bir rapor var...
süreli rapor erken emeklilik için ölçüt müdür?
OturanBoğa

mevzuat hükümlerine göre;
2008 den sonra işe başlayan, doğuştan hasta olduğu halde işe normal statüde giren, işe girdikten sonra rapor alan, yani işe girişlerinden önce elinde herhangi bir min. %40 oranında raporu olmayan memurlar,
EMEKLİLİK YÖNÜNDEN ENGELLİ SAYILMAYACAKLARDIR.

DOLAYISI ile mağduriyet yaşanmaması için muhakkak işe girmeden raporları bulunması gerekir...
işe 2008 den önce girenler bu tarif dışında kalıyor..

engelliler.biz in değerli üyeleri ve yöneticileri aksini idda etse de
bizzat Ankara genel müdürlüğe giderek sordum durumu.
bimer ile yaptığım yazışmalarda da benzer görüş hakim..
geçiçi 4. madde 2008 sonrası işe girenleri kapsamıyor.

Jozefim

Yanlış. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi bu konuda çok nettir:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca
usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

ya abi bu işi inat ettim. 1 yıldır emin ol. dünyaya meteor çarpsa ancak bu kadar büyük bir azimle koşulur.
ankaraya emeklilik dairesine mektup gönderdim..
dpb ye bizzat personel müdürümle yazı yazdık...
bimer.. cimer..
alo 170..
bulunduğum ildeki SGK
kendi kurumumdaki sigorta personeli..
antalyadaki özel bir müşavire..
sormadığım yer kalmadı..
yok abi yok.. bir tek siz diyorsunuz.. yemin ederim.. vallaha billaha..
ben engelli personel değilim...
DPB beni engelli görmüyo...
kurumuma dilekçe verdim.. engelli statüsüne geçirilmek için..
yazı DPB ye gitti. onda da ses yok...
yoksa kurban olam ben manyak mıyım aynı şeyi ısrarla idda edeyim...
benim durumumda 2 3 kişiyle de tanıştım..
SGK emekliliklerinde sorun çıkarıyo... yapmıyorlar...

2008 deki kanundan önce girenlere sorun yok..
2008 kanun sonrası abi kabul edilmiyor..
bu işi takıntı yaptım abi. OturanBoğa
OturanBoğa
Allah ını seviyorsan benim durumumda olan birisini örnek göster forumda.. ben de "bak harbi varmış" diyebileyim.
ben de rahat edeyim.
yani 2008 sonrası işe giren, işe girmeden önce raporu olmayan birisine 4. mad. istinaden, 15 yılda x400 günden yaşlılık aylığı bağlanmış mı bağlanmamış mı

Jozefim

Benim söylemem değil önemli olan, yukarıda alıntıladığım madde diyor bunu!

5400'le emekli olmak için memur olmadan önce alınmış rapor şarttır. Bu rapor yoksa, o zaman şart şudur (yukarıdaki maddede de bu açık olarak yazar):

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

benim yüzde 60 raporum var. OturanBoğa
ayrıca rica etsem benimle aynı durumda olan forumumuzdaki kardeşlerimiz emekli olmuş mu?

daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı ?...

OturanBoğa
3290 gün..hepsi de memuriyet süresi... SSK ya da bağkurum yok...
bakın tüm bu araştırmalarım zaten bugünden yarına emekli olacağımdan değil..
burada ben önemli değilim..
benim gibi bir sürü insan var.. 2008 sonrası EKPSS ile değil de normal KPSS ile işe girmiş insanlar..
bu insanlar özelden bana mağduriyetlerini yazıyor..
yani meselemiz bu güzide sitemizin net bilgiler verebilmesi...
bir çok insan erken emeklilik hayali kuruyo.. zaten sosyal entegrasyon sorunları mevcut hepimizin..

Priminiz 5760 olduğunda malulen emeklilik için kurumunuza başvuracaksınız. Başvurunuz sonunda ya sizi malulen emekli ederler ya da durmunuzun maluliyeti gerektirmediği gerekçesiyle başvurunuzu reddedenler. O zaman bir dilekçe yazıp "Madem oranım %60 sayılmıyor, bu durumda 5510 geçici 4. maddeye göre Yaşlılık emekliliğimi işleme koyun" diyeceksiniz ve emekliliğiniz onaylanacak.

OturanBoğa
Ben de bunu diyorum abi :)
bak aynı yerde buluştuk..
erken emeklilik olayı hikaye.. doğuştan yüzde 60.. ee maluliyet de hikaye.
benim kurumumda engelli kadrosuna geçmem lazım..
tek çözüm bu.

Jozefim

Hayır. Engelli kadrosuna geçmekle benim yukarıda yazdığım şeyin hiç bir ilgisi yok

abi.. seni fazla yormak istemiyorum ama babam bana 2003 te aldığım bir rapordan bahsediyor. yüzde 50 ama 5 yıl süreli.. geçiçi..
bu rapor elimizde yok.. kaybetmişiz.. diyelim velev ki gittilm hastaneden çıkarttım.. velev ki
bu yüzde 50 rapor 5 yıl kontrol süreli rapor işime yarar mı ?
bu sorumu da cevaplarsan çok seviniirim..

@OturanBoğa
memleketi şimdi aradım. durumumu anlattım.. diyo bir rapor daha almıştık sana. 2003 te... ama geçiciyiydi kontrol süresi 5 yıldı..

Sayın Jozefim,
Öncelikle şunu belirteyim; bazı sebeplerle ben bu siteye yazmayı bırakalı 2 yıla yakın bir süre oldu.
Mailime buradan gönderilmiş bir soruya bakarken durumunuzu gördüm ve kayıtsız kalamadım.
Önce gönlünüzü ferah tutunuz, hiç kimse size önceye ait raporunuz yok diye erken emekli olamazsın diyemez.

Burada ağırlıklı olarak 5510 sayılı yasanın geçici 4.maddesi dile getirilmiş. Halbu ki bu adı üstünde bir geçici maddedir ve bu yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Ekim 2008 den önce memur olanların yeni yasaya entegrasyonunu sağlar, 1 Ekim 2008 sonrası başlangıcı olanlarla bir ilgisi yoktur. Siz 2009 girişli olduğunuzdan sizi ilgilendiren düzenleme doğrudan 5510 / 28.maddedir ve şu şekildedir:

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Madde: 28[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]25 inci maddenin ikinci fıkrasına[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü maddehükümlerine göre kontrol muayenesine tabi tutulabilirler.

[/FONT][/SIZE]
Siz şimdi %60 oranında bir engele sahipsiniz, ancak engeliniz doğuştan olduğu için malulen emeklilik şartlarına uygun değilsiniz. İşte 28.maddenin ilk paragrafında sözü edilen siz ve sizin gibi olanlardır.
Ha diyorsunuz ki; ''işe girmeden önce engelli olduğuma dair bir raporum yok''
Olmasın, kesinlikle böyle bir şart öne sürülemez. Sadece engelinizin doğuştan bir rahatsızlık olduğunu belgelemeniz yeterlidir.

Engel oranınızın %40 -59 arasında çıkması durumunda ise zaten hiç sorunsuz ilgili maddede belirtilen şartlarda emekli olacaksınız.

Zaten zamanı gelip de başvurduğunuzda sizi rapor için sevk edecekler. Belki oranınız yüzde elli kusur çıkacak, bu belgelendirmeye de gerek kalmayacak.

Tabi biz en kötüyü ele alalım ve oranın %60 ve üzeri çıktığını düşünelim.
Yasada çalışmaya başlamadan önce raporu olanlar denmiyor,
''[FONT=Times New Roman][SIZE=3] çalışmaya başladığı tarihten önce [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]25 inci maddenin ikinci fıkrasına[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan''
[/FONT][/SIZE]
deniyor.

Yani, doktor raporuyla engelinizin doğuştan var olan bir rahatsızlık olduğunu belgelemeniz durumunda 5510 sayılı yasanın 28.maddesine istinaden emekli olmanızın önünde hiç bir engel yoktur.

Diyelim ki herkes kulak tıkadı, herkes üç maymunları oynadı. Bu durumda konuyu yargıya taşıdığınızda emekliliğiniz benim gözümde kesindir. Böyle bir davada kilit rol oynayacak olan çalışmaya başlamadan önce engelinizin olup olmadığı olacak ve bilir kişi olarak sevk edileceğiniz doktor raporu esas alınacaktır.
Saygılar.

sanırım eksik yazmışım.
ALO 170 sorduğum aracılardan biriydi..
özel sosyal güvenlik müşavirleri
bizzat Ankara Eemeklilik daire başkanlığı... gerek şahsen gerek mektupla başvuru..
kendi ilimdeki SGK
kendi kurumumdaki sigorta ve tahakkuk servisi..
hatta
internet ortamında bir çok sosyal güvenlik uzmanı..
--
İŞE GİRİŞLERİNDEN ÖNCE İBARESİ ve DOĞUŞTAN ENGELLİLİK
meselenin en kilit noktası..

sayın ufukalp..
İşe girişlerinden önce rapor alan birisi 5400 le emekli olabiliyorken,
bizim gibiler o klasmana girmiyor.

burada mesele emekli olup olmamak değil. Sorduğum tüm müşavirler, 28. maddeye göre değerlendileceğini ancak bu maddeyi karşılamadığın için SAMİMİYETLE süründürüleceğimi söylediler..
neden aynı mevzuat uygulanmıyor?
işe girişlerinden önce ibaresi yok demişsiniz..
şimdi yormayın beni. buraya bimer cevaplarını, aldığım mailleri, Ankarada şahsen görüştüğüm kişilerden aldığım mevzuat hüükmlerini yazdırmayın bana.
gerek bu forumda gerek diğer forum veya sosyal medya kanallarında ulaştığım insanların değerlendirmelerini yazdırmayın..
lütfen bir daha bakın..
MEMURİYETE GİRİŞTEN SONRA DOĞUŞTAN ENGELLİ OLDUĞUNA DAİR RAPOR ALANLAR,
asla
asla
İŞE GİRİŞLERİNDEN ÖNCE rapor alan normal kadrodaki memur,
veya
657/53. mad gereği atanmış engelli kadrosundaki memur
bu iki sınıfla asla bir tutulmuyor.
bu konuda 5434 de yer alan işe girişlerinden önce ibaresi OLDUĞU gibi şu anki durumda da yürürlükte..
bakın siz bile diyorsunuz..
Beni önce malulen değerlendirmeye alıyorsunuz?
neden?
neden?
neden engelli kadrosunda atanmış birisini 28. Maddeye uyuyor mu uymuyor mu diye sormuyoruz da
bize soruyorsunumz..
neden??.
madem herkes EŞİT
o zaman neden 5400 ile şart aranmaksızın emekli edilmek varken, efendim raporu olmayanlar önce malul mu değil mi bir bakalım sonrası Allah kerim deniyor?
benim durumumdaki bir çok memur da benzer kanaatlerde.
benzer bilgiye ulaşmışlar..
ulaştım bu insanlara..
tek çözüm yolu
YARGI.
bir tek bu konuda haklısınız..
iyi de
ben YARGIYA GİTMEK ZORUNDA DEĞİLİM.
engelli kadrosunda çalışan birisi yargıya gitmiyor
ben niye gideyim?
yargıya gittiğim anda zaten ben engelli sayılmıyorum demektir..

657 sayılı kanunun 53. maddesine göre aatanmış insanla
gidip KPSS den atanmış bir insan
aynı değil kardeşim.. @PoleStar @Ufukalp

Jozefim,
Ben yasada''işe girişlerinden önce'' ibaresi yok gibi bir cümle kullanmadım.
İşe girişlerinden önce RAPORU olanlar değil, işe girişlerinden önce ENGELİ olanlar ibaresi var dedim.
Yani her şey sizin işe girmeden önce (doğuştan) engelli olduğunuzu belgelemenize kalıyor dedim.
Aslında çok şey söylemek isterdim de, siz zaten mücadeleye başlamadan vazgeçmişsiniz gerek yok.
Kızgın olduğunuz kurumların hırsını buradan çıkarmak ister gibi bir üslubunuz var.
Size hayatınızda başarılar.

Ufukalp
Afedersiniz. söylemlerim size yönelik değil. sadece kime inanacağımıza şaşırıyoruz. tepkimiz hasımsız..
yoksa size minnetarım.. teşekkür ederim. lütfedip başlığıma kayıtsız kalamadan yazdınız. ki bu alanda da konuya hakimsiniz.
Ancak, "işe girişten sonra doğuştan engelli olduğuna dair rapor almak" konusu sümen altı edilen bir konu.
mücadeleye vaçgeçtim.. 9 yıllık memurum. ve yeni baştan EKPSS ye çalışıyorum.
görevde yükselme filan umrumda değil.
sadece 5400 günle emekli edilmeye KOŞULLARA ŞARTLARA bırakmamak için.
şu anki durumumda 50 tane koşul var.
önce öyle olacak. sonra şöyle olacak.. o olmazsa bu olacak...
yok abi..
şart koşul moşul yok. 657/53 e göre atanıp, böyle şeylerle uğraşmayı bırakmak istiyorum ben.

Ankarada tanıdığım bir sosyal güvenlik uzmanına gittim.
bana verdiği cevap, SGK ve kurumunundaki idari amirlerin verdiği cevapla birebir aynı. hatta Alo 170 de aynısını demişti.
Bimer de aynısını demişti
şu:

"2008 sonrası 5510 sayılı yasaya bağlı olarak işe girdiğiniz için, ve 5510 sayılı yasadan önce bir engellilik durumunuz olduğu için yeni yasada yeniden belirtilmeyen işe girişlerinden önce raporu olanlar ibaresi aynı şekilde güncelliğini koruyor. Dolayısıyle durumunuz maluliyet yönünden incelenmeye alınacak, maluliyetten yararlanamayacağınız aşikar. engelli kadrosunda çalışmadığınız için ve işe girişinizden önce raporunuz olmadığı için 5400 gün baz alınarak emekli olamayacaksınız. oranınız da 59 u geçtiği için SGK sizi epey uğraştıracak, 60 ve üstü doğuştan engellli olanlar için maalesef mevzuat sizin durumunza cevaz vermemektedir"...
inanın..
Bimer
Cimer
SGK
kendi kurumum
Alo 170
hepsi aynı şeyi söylüyor.. emekli olamazsınız..

Üst Alt