Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan ya da sonradan sakat olanlar cennetlik midir?

hacı42

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
doguştan veya sonradan engelli olduk hayyattan belki de zevk alamıyoruz.cennetlik miyiz
rbiz. acba

hayır değil.ama özürden dolayı çekilen sıkıntılar,ve zorluklar öbür dünyada ,yaptığınız günahlardan düşülür.

Sabredip,şükredersek herşeye rağmen ve diğer insanların sorunlarına duyarsız kalmıyorsak neden olmasın?...:rolleyes:inşallah.

vergi indirimi aldık, ötv indirimi aldık, evde bakım aldık, 2022 maaşı aldık sıra cennetten bir köşe kapmayamı geldi :)

yelpaze;

;)
hazıra konmayı seviyoruz doğuştan yada sonradan yapacak bişey yok :p

Söyleyecek kelime bulamıyorum.
Susayım en iyisi......

Bu dunyadaki indirimlere alistikya,obur dunyada da indirim var saniyoruz)))
Bence kimseye ayricalik yok obur tarafta!! Aslinda yuregi sevgi dolu bir insan zaten diger insanlara kotuluk yapamaz..Cunku gercek sevgi,yalnizca karsisindakinin cikarini arar...Insani seven cennete gider diyebilirim. Bazen 1birimizi kirabiliyoruz,uzebiliyoruz.Ama yeterki bunun icinde nefret olmasin...
Sevgiyle kalin

Bile bile lades olmaz. İyi ben engelliyim diğer tarafta cennetliğim diye her önüme gelenin hakkını yersem, her önüme gelene kötülük yaparsam kusura bakmayın da cenneti beklerken cehennemin dibini boylarım.

Arkadaşlar Sınav dünyası Herkes bir şeyler ile sınav ediliyor, şirk koşma kul hakkı yeme gıybet ve zinadan uzak dur ve az olsa sürekli olarak ibadet et zikir ve şükrü bırakma

yok hocam ne cennetliği..bende sonradan oldum cennet kolay degil herşeyi yap ondan sonra cennet ara..belki engelli ,indirimi olur

neler aklınıza geliyor ya :D

sanki engeli olmayanlar çile çekmiyor da :confused:

neyse daha fazla yorum yapmyacam.

cennetlik olmak o kadar kolay değil. keşke o kadar kolay olsa. ama diğerlerinin yaptığı ibadetler yada iyilikler 1 sevap veriliyorsa bence bizimkinin kat sayısı daha fazla olacak . benim düşüncem bu yönde

Cenneti kimse vaad edemez.Allah bilir.İslamın şartlarına uyduktan sonra tabiki eninde sonunda cennete gidilir.

"O gün insanlar, yaptıkları işler kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük Allah'ın huzuruna çıkarlar.
Kim zerre kadar bir iyilik yapmışsa onu görür.
Kim zerre kadar bir kötülük yapmışsa, o da onu görür."
[FONT=Georgia](Zilzal, 99/6-8)[/FONT]

Cenabı ALLAH'ın insanlara kesin sözü emirlerime uyun namazı kılın cennetliksiniz. camide hoca anlattı.

Cennet garanti ha,ne güzel :):) İyi ki sakatım diyeceğim neredeyse;)

huri sayısında da fazlalık olurmu acep :))

Huri ve Nurilerinde 2 katı olması gerekir :)

o kadarda olmasın, kaçacak yer bulamayız. :))

Yelpaze ilk yorumun süper arkadaşım tebrik ediyorum.

zihinsel engelli olunca oluyorsun cennetlik bana 100 de 50 zihinsel engelli raporu verdiler belki ahirette yırtarım diyorum ama bir yandan da engelli sitesine üye olacak kadar akıllıyım nasıl olcak bu iş bende bilmiyorum bir laf vardır hani düşün düşün ..... tır işin

yüzde yüz zihinsel engelli olup,hayatta bağlantısından hiç haberi olmadıkları için,onlarda askerlerimiz gibi şehit oluyorlarmış diye duydum ben.Yine de Allah bilir ..

benim duyduğum bu gibi kişiler cennetle cehannem arasında bi yer varmış..orda olacaklar cennete bakıp gülecekler cehanneme bakıp ağlayacaklarmış..orda engelli olmayacak herkes 33 yaşında olacak

berkemeteatasoy;

yüzde yüz zihinsel engelli bir insanın aklımı var da cennete bakıp gülecek,cehenme bakıpta ağlayacak,heç mantıklı değil bence :D

ahiret hava yollarında hatta vıp biletler üçretsizmiş....

bu tarz konular da dalga geçmemenizi tavsiye ederim ..

yelpaze;

Bu konuyu meclise sunmak lazım :)) hatta birisi yazmıs, engelli oluşumuz dan cektıgımız sıkıntılar, günahlarımızdan düşülür diye.. vergi mi oduyoruz arkadas, bidakı aya mahsup olcak :))

Üst Alt