Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan ya da sonradan sakat olanlar cennetlik midir?

Nerdeyse Sakat Oldugumuz İçin Şükredecegiz :D

sgurkan;

ben bu konularla dalga gecmıyorum bu konulara ınanlarla dalga gecıyorum

İyi bir sakat olursak tabi ki şirinleri görebiliriz ayh cenneti :D

Hiç gülecegim yoktu allah sizi cennete nasip etsin en iyisi

Herkes elbet günahlarının hesabını verdikten sonra CENNET'e gidecek ... Ancak engelliyiz-sakatız-hastayız diye de rahat davranmamak ve bazı şeylerden taviz vermemek gerekli .. Allah sınıyor-deniyor herbirimizi ayrı ayrı ...
ALLAH bizlerin çektiği sıkıntıları görüyor-biliyor ve umut ediyorum ki bizlere bunların mükafatını da elbet verecektir ...

Allah görüyor hepimizi ve bizleri bir imtihana tabi tutuyor .. Bu yüzden önemli olan bizim ne yaptığımız ve CENNET'e en güzel şekilde gitmek için de NE YAPACAKLARIMIZDIR ... Yani iş biraz da bizlerde bitiyor ..

İnşallah hepimizin istediği olur ve CENNET e gideriz ... (AMİN)

ORDA GÖRÜŞMEK ÜZERE ESEN KALINIZ :eek::eek::eek:

sakat olup da hayatının herhangi bir anında isyan etmemiş tek bir engelli bile yoktur... isyan ettiğimize göre de cennet biraz zor bizler için... benim bir sözüm vardır...

"Hayat bana hakettiklerimi vermekte her zaman cimri oldu, haketmediklerimi vermekteyse son derece cömert..."

kısacası cennet bence bizler açısından elde edilmesi daha zor gibi görünüyor... sağlam birisi her türlü aktivitede bulunabilir, namaz niyaz oruç incil okuma ağlama duvarına gidip ağlama vs vs... bizler bunları ne derece yapabiliyoruz??? yapmamızı engelleyen kim???

tüm bunların ötesinde, bunların yapamadığın için seni mazur gören bir yaratıcı olsa da sen bunları yapamadığın için içinde bulunacağın mahcubiyet duygusu ile cennette ne derece mutlu olabilirsin???

ECOnomiSTin dediği gibi cennete son gidecek kişi bizleriz. kim demediki niye o değilde ben, bu isyan değilmi, veya kim dediki allaha şükür sakat oldum. birde utanmadan cennette arsa talep ediyoruz. hadin ordan. cehennemde akülüde yokmuş. yılan misali. düşünsene yaw sevgili kul olsak cehennemi bu dünyadamı yaşarmıydık. korkuyorumki nuriler bize, hurilerde kızlara gider :))

sakat olup da hayatının herhangi bir anında isyan etmemiş tek bir engelli bile yoktur...

şu alıntıladığım kısım özellikle size de fazla büyük konuşma gibi gelmedi mi?
ben de engelliyim rahmetli abimde. ve bir günden bir güne ne ben isyan ettim ne onun isyan ettiğini duydum. kardeşiyim etse bilirdim heralde

namaz diyorsunuz namaz gözünle ima haldeyken bile kılınabilen bişeydir. zihinsel engelliler dışında yapamayan yoktur yapmayan vardır.
ağlamak isteyenin gözünden yaş gelebilir
İbadetler zaten Allah görüyor ameller niyete göredir
bahsettiğiniz top oynayamamak koşturamamaksa eh bunlarda sınav sorularımız :)

dediğiniz gibi Cennete uzak değil belkide şu Ahir hayatta en yakın olanlarız. neden İbadetleri daha zor ama daha bol vakit olduğu için..
doğru abdest almakta problem yaşarız sağlıklılara göre daha bi çaba sarfetmemiz gerekir. ama ağır engelliler için diyorum ev geçindirme gibi bi sorumluluğumuz yok.
ve inanın bana ev geçindirme sorumluluğu abdestten daha zor.
demem o ki bu engel bize Allahın bir lütfu
saygılarımla .. :)

yelpaze;
Şuan aklıma gelen 2 Peygamber de sağlık açısından zor zamanlar geçirdiği olmuştur :eek:
Hz Yakub as.
Hz Eyyub as.

demem engelliysen Cennetliksin değil.
İslamda engelliyle engelsiz arasında hiç bi fark olmaması.

Engelli Kimlik kartımızı, o yoksa Sağlık Kurulu raporumuzu vasiyetle söyleyelim, kefenimizin kıyısına koysunlar. Ne olmaz, ne olmaz.

niye Allah'ın HAŞA yarattığından haberi mi yok :)

mimarı siz misiniz?

Cennet Cehennem üzerinden espri yapmamanızı rica etsem

Sabret,
Şükret,
Hayırlısı,
Beterin Beteri Var.
Derin uykuyla geçen hayatımızın vazgeçilmezleri.

“Eğer varsan nefes alırsın, nefes alırsan konuşursun, konuşursan sorarsın, sorarsan düşünürsün, düşünürsen araştırırsın, araştırırsan tecrübe edersin, tecrübe edersen, öğrenirsin, öğrenirsen büyürsün, büyürsen arzularsın, arzularsan bulursun ve eğer bulursan şüphe edersin, şüphe edersen sorgularsın, sorgularsan anlarsın, anlarsan bilirsin, bilirsen daha çok bilmek istersin, daha fazla bilmek istiyorsan yaşıyorsun!”

doğustan olmayla sonradan olma arsında bıle fark olml,ı adam bı yasa kadar herturlu haltı yemiş içimiş gezmiş sonrda exxperres cennet yokya bızneden cekıyoruz ozamn doğuştan,bızde sonrda n olsaydık yedıgımıze içtiğimize gesdıgımıze sayardık hakknıyet varsa bız full muaf olmalıyız :(

Konuyu alay konusuna çevirdiniz arkadaşlar..

Çok günah.

Çarpılacağız,zaten çarpılmışız:):)

Herkese hayırlı kandiller,dualarınızda unutmayın...,Rabbim imanlı yaşayıp,imanlı ölmeyi nasip etsin...(amin)

Başka ülkedeki Müslümanları bilmem ancak Türkiyedeki Tüm Engelli Müslümanlar Cennetliktir bence.

Bu kadar ayrımcılık, bu kadar hor görme , ezme başka ülkelerdeki Engelli vatandaşlara yapılmıyor.

Bizde sadece Acıma duygusu ve sevaba girmek için Engellilere yardım ediliyor , tek başına hayata tutunmayı başarmış başka Engelli toplumu tanımıyorum.

Reklamlarda ya da Kurumların duyurularında gördüğüm Engellilerin Yanındayız - Hepsi kardeşimiz - Engel Tanımadılar.. bilmem ne Kampanyalarının hiç biri bu güne kadar kimsenin kapısını çalmamıştır. Benim kapımı çalanlar da Engelliler İçin Para topluyoruz diyen bir kaç sahtekar dernek elemanı sözde.

hani en zor günlerimde neredeydi bunca engelli dostu dernek , vakıf , belediye?

Bu ülkenin Engellisi Cennete gitmeyip de ne yapsın. Cehennem yeterince kalabalık
Eminim Engelliler Cennete gidecek Hemde En güzel yerine.. İmarlı, deniz manzaralı, Sonsuz.. Bu dünya da neyi yapamadıysa Yapabilsin tüm engelliler diğer tarafta

imarsız gecekonduya razıyım ben. deniz olmasada olur ama bi dere kenarı olursa makbula geçer hani :)

Kimin cennetlik olduğunu elbette Allah bilir. Ama buradaki bazı mizahi mesajları okuyunca aklıma bir fıkra geldi.

Vaktiyle Papalık hristiyanlara parayla cennet tapuları satmış. (Bu gerçektir)

O dönemde karadenizli Temel'in yolu vatikan'a düşmüş. Bakmış bir kuyruk uzayıp gidiyor. Bu ne kuyruğu diye sormuş.
- Papalık 100 altına cenneten tapu veriyor demişler.

Temel de kuyruğa girmiş. Sıra kendisine gelince demiş ki;-
- Ben cennetten tapu istemiyorum. Cehennemden istiyorum. Ama demiş, cehennemin tümünü verirseniz 100 altına alırım.

Kardinaller düşünmüş, taşınmış... demişler ki, yahu cehennemi kimse istemez, bu enayiye satalım gitsin.

Temel parayı verip tapuyu almış... Sonra sırada bekleyenlere dönüp bağırmış:

- Ey ahali, dağılabilirsiniz... cennetten tapu almanıza gerek kalmadı. Cehennemin tüm tapusu bendedir. Kalan herkes mecburen cennete gidecek!

Herkesin kandili kutlu olsun.

bazıları isyanın içeriğini yanlış yorumluyor... mesela namaz kılamadığın için hiç içerlemez misin? ya da oruç tutamadığında mahcubiyet yaşamaz mısın? etrafındaki insanlara yardım etmek bi yana onların yardımına muhtaç olmaktan hiç mi gocunmazsın??? bunların her biri kendi kendine bir serzenişi bir içerlemeyi bir isyanı simgeler... isyanın muhattabı belki yaradan belki kader belki de buna sebebiyet veren insanlar olabilir ama neticede kızdığımız küstüğümüz durum sakatlığımızdır ve dolaylı yoldan da olsa bu kızgınlık kırgınlığın ana muhhattabı yaradandır...

konuyu çarpıtanlar makaraya alanlar ya da ciddiyetle yaklaşanlara baktıkça aslında bu tür konularda herkesin kendi fikrine ve düşüncesine olan inancı kadar karşılarındaki kişilerin de görüşlerine saygı duyduğu taktirde kimsenin birbirine kırılacağını sanmıyorum... ve yine bu hallerimizin aslında "yaratılanı hoş gör yaratandan ötürü" cümlesiyle gayet açık ve net bir şekilde anlaşılır olabileceği kanaatindeyim... kısacası isyanımın da kabullenişimin de yaratıcısı o ise sen beni bu halimle hoş görmek zorundasın... o bizi hoş görecek mi ya da cezalandırmaya devam edecek mi bilinmez... bildiğim tek şey şuan çektiğim acıya derman bulamamak ve dermanı da derdi verende aramanın bende oluşturduğu ironik akıl tutulmasını bi şekilde üzerimden atmaya çalışmamdır...

ben kesin cehenneme giderim.arabayla eve geldim, evde kimse yok ve bahce kapısının önünde 20 cm.lik tek bir basamak var onu aşsam evdeyim. heyhattt 3 saat bekledim güneşin altında. 20 cm. yaa sadece 20 cm. kimse yok yardım edecek. bir basamağa bakıyorum, bir gökyüzüne.

dünyada olmamıza nefes almamıza katkıda bulunan dünyevi tatlar, zevkler, duygular ve hisler var yaşamda. bir görme engelli güneşin doğuşunu batışını, bir gülü bir denizi yani anlayın tüm güzel görsellerden bi haber, işitme engelli bir arkadaş olası bir bebeğinin ağlama sesini, doğada şarkılar söyleyen kuşları, denizin dalgalarını duyamıyor, tat alma duyusunu yitirmiş biri yediğinden içtiğinden bir şey anlamıyor, cinselliğin ne olduğunu nasıl bir şey olduğunu karşı cinsin tenine dokunmanın verdiği hazzın ne olduğunu tatmadan göçüp gidenler var, hayata eşit başlamamış veya bu şansını kaybetmiş insanlarız biz.
ben hep isyan ettim, etmeye de devam. Küçüklüğümden beri iyi bir çocukdum ve halen iyi bir adamım. Kimseye zararım olmadı olamaz. Bir bedel ödeyecek veya topluma ders olacak bir suçu işleyen ibretlik bir insan değildim. Lisenin futbol takımındayken ve bulunduğum ilin futbol takımının alt yapısına alınmışken bir kaza ve herşey altüst. aranızda gene şükreden olacak, beterin beteri var diyen olacak, kader diyen olacak. fikriniz sizin olsun arkadaşlar saygı duyarım. ve o var olduğunu söylediğiniz "CENNET" bizlere ait değilse kime ait olacak onu da merak ediyorum. Ben oğlumun günlüğünü okurken hayatta en büyük özlemim babamla top oynamak yazdığını okuduğumda dünyam başıma bir daha yıkıldı. Bu kader değil Allah kullarına böyle bir sınav vermez, vermemeli. Yanlış yerde yanlış zamanda bulunduğunda b..ku yiyon. Bende öyle yaptım ve hayatım alt üst oldu. O yüzden herkesin görüşüne saygı duyarım. Sadece hayatı sorgulamalı, mantığın almalı bir şeyleri, öğretilmiş kurallar yerine, bilimle fenle olaylara yaklaşmalı, sorgulamalı ve idrak etmeli. Sonunda mantığınızın ve yüreğinizin estiği yöne zaten gideceksiniz. Herkese saygılar.

UZAKLAR;

Siz yaşadıklarınızı bi bedel olarak görüyorsanız..
bu mantıkla gittiğinizde doğuştan engelliler size göre bi bedel mi ödüyor?
Tamam anlıyorum yaşadığınız basit şeyler değil. ama bilimsel bi mantık bekliyorsanız çok beklersiniz.
Bakın size bi hakikat anlatayım en bilimselinden..
çooooook seneler önce yıldan emin olmadığım için yazmadım. vatandaşın biri dünya yuvarlak dedi diye asılmış. neden çünkü bilimsel bi kanıtı yok oysa zahmet edip Yasin'i okusa anlayacak dünya yuvarlak.
aradan geçen zamanla bilimsel olarak astronot olayları filan olmuş uzaydan çekimler vs. dünya hakkaten yuvarlakmış adamı boşuna öldürdük.
dediğim gibi bilimsel mantık vs beklersen çok beklersin :rolleyes:
Bu kadar karamsar olmayın Mevlam içinizi görüyo sıkıntınızı Duanızı feryadınızı duyuyor.
Ki biz gerçek dünyada yaşamıyoruz bak bu da bilimsel Cennet Cehennem dediğinize göre kabul ediyorsunuz.
o zaman bu dünyayı sonsuza dek sürücekmiş gibi isyan etmeyelim.
bigün muhakkak bitecek sıkıntılarımız
Mevlam yardımcınız olsun abi

bu sıkıntıyı sadece biz çekmiyoruzki, uzak veya yakın etrafımızdaki herkese çektiriyoruz. bazılarıı lanet okuyordur, bazıları beddua. ölsede kurtulsak diyen bile vardır. bir sohbette ''uzun yaşamak değil kaliteli yaşamak önemlidir'' dedi ahbabım laf arasında. bunun bendeki açılımı ''boşa yaşıyorsun oğlum sessizce git bu dünyadan'' oldu. galileo dünya yuvarlak dedi öldü boşu boşunada daha 10 yıl öncesine kadar çaresiz hastalık veremden ölüyorduk ve bunlarda allahın takdiriydi. şimdi çaresi bulundu kimse ölmüyor, acaba verem olanlarada cennetliksin diyen olmamışmıydı. tıp hergün ilerliyor bir ameliyatla iyileşirsem allahın takdirine karşımı gelmiş olacağım. hatta mantığım diyorki yakın gelecekte sakat diye bişey olmayacak. cennetteki kontenjanımız boş kalacak :)

Üst Alt