Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dural avm, fistül (omurilikte damar genişlemesi) hastası olan kim var?

canbeyy

Çok geçmiş olsun.Benim babama geçen yılın başında omuriliğinde avm fistül teşhisi konuldu.İlk önce Girişimsel Radyoloji bilim dalında ameliyat oldu.İyileşme de gösterdi ancak üç ay sonra hastalık tekrar zuhur etti.2014 Ekim ayında bu kez cerrahi operasyon geçirdi ve bu damar yumakları çözüldü.Yine iyileşme göstermeye başlamıştı ki geçtiğimiz ay tekrar geriye dönüş başladı.O kadar tedavi görmesine rağmen düzelmedi.Babamın özel sağlık sigortası yok.Psikolojik ve ekonomik durumu şu anda perişan.İlk ameliyata 15000tl ücret ödedik,ikinciyi Cerrahpaşa hastanesinde oldu Allahtan.Gama knife ile ışın tedavisiyle kesin çözüme ulaşabilir miyiz bilmiyorum.Siz ne kadar ödediniz acaba?

öncelikle herkese çok geçmiş olsun

banada yaklaşık iki ay önce avm teşhisi konuldu ve hemen gözümü ankara gazi üniversitesinde açtım
iki kere anjio yapıldı 3.5 cm büyüklüğünde avm teşhisi konuldu gamma knıfe oldum 4 ay sonra tekrar olacağım iki seyans sürecek
gamma knıfe olduktan bir hafta sonra başımın sol tarafında şaçlar 5 cm bi bölgedeki tamamen döküldü baş ağrısı ve baş dönmesi de oluyor

bu durum normal mi

yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden cok teşekkür ederim açil şifalar

Cok gecmis olsun. Hastaneyi ve doktorlari iyi arastirmak gerekiyo cok zor bi durum dediginiz gibi psikolojik boyutu daha kotu,tabi maddi boyutu da oyle. Umarim gamma knife tedavisi iyi sonuc verir.

tekrar merhaba hayır benim tedavimi doc dr hakkan emmez yaptı cok anlayışlı ve işinin uzmanı bir insan bütün gazi hastanesi gamma knıfe çalışanlarından allah razı olsun

Ben londradayim burda oldum ameliyati. Dunyanin en iyi hastanelerinden biri ama yine de Turkiyeye gelip orda da kontrok olmak istiyorum bilmiyorum icim hic rahat degil. Ayda bi kontole gidiyorum surekli takipdeyim. Gamma knife tedavisine baslanicak. Her turlu destek aliyorum fizik tedavisi ve psikolojik. Benim ki kanamayla ortaya ciktigi icin tekrar olursa korkusu cok. Doktoruma gore bu risk simdilik kesinlikle yok. Ama iste her ihtimale karsi gamma knife dusunuluyor. Allah yardimcimiz olsun

EdaY

Benim babamınki de kanamayla ortaya çıktı. İki kere ameliyat oldu ikisinden sonra da damarda kanama olduğu için hastalık tekrar etti. Fistül diğer hastalar gibi beyinde değil omuriliğinde olduğu için de böyle olmuş olabilir, bilemiyorum sadece bir tahmin. Gamma knife bu duruma çözüm üretir mi veya her kanamadan sonra gamma knife tedavisi görerek mi ömrünün geri kalanını geçirecek, bilmiyorum. Tek dileğim bir an önce iyileşmesi.

Telefon numaralarını yazarsanız bilgi amaçlı dah faydali olursunuz

öncelikle bu hastalığı yaşayan herkese allah yardım etsin. Geçtiğimiz iki yıl boyunca bu sayfayı takip eden bir hasta yakını olduğum için burada ihtiyacı olan herkesi bilgilendirmeyi bir görev olarak görüyorum. Avm yani beyin damar yumakcığı hastalığında yaşanan tüm tedavi evrelerini yaşadık. hasta olan benim ablam. 2007 yılında beyin kanaması geçirmesiyle anladık hastalığını. o zaman 23 yaşındaydı. çok büyük bir damar yumağı olduğu için ameliyat olamayacağını öncelikle 3 seyansta damar yumağının embolizasyon yöntemiyle doldurulması gerektiğini daha sonra da ışın tedavisi olması gerektiğni söylediler. tabi ilk beyin kanamasından sonra ablamın sağ elinde güç kaybı yaşandı. az da olsa hala devam ediyor. embolizasyonda en iyi doktor olarak bilinen saruhan çekirge ankara da ablama 3 kez embolizasyon tedavisi uyguladı. bu tedavi toplamda 2 yıl sürdü ve normal hayatına devam edebildi. üniversiteye gidiyordu. bi sıkıntı yaşamadı. embolizasyonla kapanamayan küçük bölge için de gazi üniversitesi gamma knife bölümünde yine 3 seans ışın tedavisi gördü. bu da yaklaşık 2 yıl sürdü.biz tam iyileşti herşey bitti diye sevinirken hastalığın başından beri hiç karşılaşmadığımız kara günler başladı. son gammaknife dan altı ay sonra ablamın beyni ödem toplamaya başladı. öncelikle bunun normal olduğunu iyileşme sürecinde olduğu için yaşandığını söylediler ve düşük dozda kortizon hapına başlattılar. fakat bir süre sonra sağ ayağında güç kaybı yaşanmaya başladı. doktora tekrar gittiğinde kortizonun dozunu yükselttiler.fakat bir iyileşme göstermemekle birlikte sağ el ve sağ bacağı gözle fark edilecek derecede güç kaybı yaşamaya başladı.yürürken çok fark edilen bir aksaklık , ayağını yan taraftan atarak yürüme ve kortizonun etkisiyle gün geçtikçe şişmanlayan bir vücudu olamaya başladı.en son raporlarını gazi ünv ne ben götürdüm ve oradaki gammaknife doktoru bunun beklenmedik bir durum olduğunu ödemin artarak devam ettiğini bunun nedeninn de uygulanan embolizasyonun taşlaşma yaptığı için beyine basınç yaptıgını bunun sonucu olarak ödem oluştuğunu söyledi. peki ne yapmamız gerek dediğimde heyet olarak bu konuyu görüştüklerini o bölgenin yani yumağın beyinden çıkarılması gerektiğini ama çıkarılırsa ölümle sonuçlanacağı için ameliyat olamaz kararı aldıklarını söyedi. ben peki napacağız hocam dediğimde bu şekilde gittiği yere kadar gidecek dedi. tabi ben bu sırada ödemin sonuçlarını da araştırdığımdan bi adım sorası onda da ölümdü.bu süreçte ablam giderek kötüleşti. haftada bir hastaneye yatar hale geldi. desteksiz yürüyemez halde üzerini bile biz giydiriyorduk. artık türkiyenin bu konuda en uzman doktorları kimlerse onları araştırmaya başladım. ilk karşıma çıkan türker kılıç tı. hemen randevu aldım. o kadar saçma şeyler söyledi ki inanamazsınız. yumağın çok tehlikeli bi bölgede olduğu için çıkaramayacağını ama güya orada bi kist olduğunu bu kisti almak için de 20 bin tl gerektiğni söyledi. ondan ümidi kesince cerrahpaşada ablamın beyin yumağından daha büyük bir damar yumağını 36 saat ameliyatla çıkaran bir doktora büyük umutlarla randevu aldım.o da damar yumağını çıkarmanın bir fayda sağlamayacağını çünkü ışın tedavisi sırasında sağlam hareket dokularının zarar gördüğünü söyledi ve ameliyat yapmadı. artık ibrahim tatlısesin doktoru ebru gündeşin doktoru kimi duyduysak ona gittik. hepsi de saçmaladı saçmaladı saçmaladı. kimse ameliyata yanaşmadı.eskiden tedavisini yapan tüm doktorları arayınca da kimse suçu üzerine almadı ve bi ton laf yedik.bü süreçte ablam da bizde tüm sülale bitmiş haldeydik. ablam gözlerini bile açamaz haldeydi nerdeyse çift görmeleri arttı. sonra saruhan hocayı aradığımız bi gün benim yapacağım bişey yok artık falan diye bizi azarlarken gazi de hakan emmez diye bi doktor var ona gidin dedi.randevu aldık gittik flmlere baktı ve önce kafa tasını çıkarıp ödemi boşaltıcam bakalım ödem geri çekilecek mi takip edelim dedi ve ablam ilk ameliyatını oldu. doktor o kadar şaşırmıştı ki beyni açar açmaz su taşması gibi havaya çıktı dedi kız azraille boğuşmuş resmen dedi.neyse eve çıktık ilk iki gün iyiydi ablam ama bi haftada eski haline geri döndü. tekrar ankaraya gittiğimizde kafatası olmamasına rağmen beynin tamamını tekrar su kaplamıştı. hakan hoca artık o yumağı almaktan başka çaremiz kalmadı dedi. olabilecek herşeyi anlattı bize. ölebilir felç olabilir konuşamayabilir bunlara hazırlıklı olun dedi. ama kafatası amleliyatında o bölgeyi gördüm çıkarabileceğimi düşünüyorum dedi.ve ablam 6 saatlik bir amliyat oldu. hakan hoca herkesin korktuğu hatta bazı doktorların cinayet olur dediği o yumağu tereyağdan kıl çeker gibi çıkattı. o kadar başarılı bir amliyattı ki ablam ameliyattan yoğunbakıma geçerken merak etmeyin çok iyiym diyerek geçti yanımızdan. hakan emmz hocanın hakkını asla ödeyemeyiz. türkiyenin en iyi doktoru olarak bilinen doktorlarının yanına bile yanaşamadığı bir ameliyatı alnının akıyla başardı ve hem ablama hm bize yeni bir hayat hediye etti. ablam şimdi nasıl diye sorarsanız altı aylık bir fizik tedavi sonrası eski günlerine geri döndü. kortizonu bıraktı zayıfladı. ayağı iyileşti normal bir kişi haline döndü tekrar. sanki o günleri hiç yaşamamış gibi. şu an bi bankada çalışıyor hatta. dün senelik kontrolüne gitti ve hakan hoca ablamın ameliyatını amerikada konferans olarak sunum yapacakmış. ablamın eski ve yeni halinin resimlerini ve tüm emar filmlerini istemiş. kendi kariyeri için de büyük bi ameliyattı sanırım. uzun lafın kısası profosör olmak herşeyi iyi yapar anlamına gelmiyor. hakan hoca doçentti ama kimsenin yapamadığını yaptı. alllah ondan razı olsun ve onun gibi bir çok doktor bahşetsin bu vatana. bu arada bıçak parası bilmem ne aldı mı diye sorarsanız adını bile geçirtmedi. etik ve ahlaklı meslek anlayışı için de ayrıca teşekkürler kendisine.

Herkese geçmiş olsun.son bir senedir sağ kolda his kaybı ve ayaklarda denge kaybı vardı..nöroloji doktoruna gittim ve mr çektirdin...sonuçta tam motorun etrafında 4 cm büyüklüğünde beyin yumağı beyini sarmış...birkaç doktordan sonra en son Acıbadem kozyatağında necmettin Pamir hocaya gittik..beyin kanaman olmamamış gamma knife olacaksın dedi..selçuk peker sayesinde sırasıyla mr, beyin anjiyografi ve gamma knife oldum...ışın 1 buçuk saat sürdü...6 ay sonra yine aynısını olacam..selçuk hocam yan etki olmaz dedi.sadece sara nöbeti yapar dedi...şikayetim ışından sonra denge problemi, yine his kaybı, tansiyon yükselmesi, ensede ağrı,kafada yanma,konuşmada yuvarlama ve kas seyirmesi....acaba sizlerdede oldumu...
6000 kişide pozitif sonuç alınmış...inşaallah iyileşirim....allah herkese sağlık versin

kadriye hanım insallah mesajımı görürsünüz. Bende türker kılıç hocam tarafından gamma knife tedavisi gördüm şuan henüz 4.ayım dolmak üzere kasım ayında tedavimi oldum ve benim damar yumgaımda 1.5 cm kadardı insallah tamamen kapanır sizin gamma knife sonrası süreciniz nasıl geçti kaç ay sonra tam sonuç aldınız ve gamma knife sonrası ne tür rahatsızlıklar oldu ağrı kanama vs geçirdinizmi. Birde aslında genel olarak gamma knife sonrası kanama geçiren varmı onu merak ediyorum arkadaşlar allah hepimize şifalar versin

Herkese geçmiş olsun benimde beynimde damar yumağı teşhisi konuldu,baş ağrısı olarak çıktı ortaya,bursa uludağ ünv prof hasan kocaeli doktorum ilk 4 ocakda anjiyografi yaptı tedavi yöntemini belirlemek için, 6 cm olduğu için gammaknife yöntemini uygun gördüler araştırmalar sonucu marmara ünv erkan kaptanoğluyla görüştükten 5 gün sonra yani 31 ocakda ışın tedavisi oldum 7 seans verdiler toplam 2 saat sürdü.yumak görme bölgeme çok yakın olduğu için ışın esnasında görme kaybı olabilir dediler ama hamd olsun hiç bişey olmadı ama daha sonrası ne olur bilmiyorum. 3 sene boyunca 3 ayda bi mr lı kontrolüm var o şekilde bi tedavi uygulandı,her hangi bir his kaybı ya da başka bi rahatsızlığım yok.ilk mr 30 nisan da hayırlısı olur inşallah
sizlerin yazılarını okuyunca çok endişelendim gammaknife alan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim sormak istediklerim var
herkese çok geçmiş olsun

Gamze Hanım Geçmiş olsun. bana da 2004 yılın da damar yumağı teşhisi konuldu. 6cm açıldığı söylendi. embilizasyon yöntemiyle Ankara da Hacettepe Üniversitesin de tedavi oldum. o gün bu gün hiç bir şekilde bir sağlık sorunu yaşamadım. inşallah sen de yaşamayacaksın. İlimde ilerleri teknoloji de. gerek yok endişeye. geçmiş olsun

teşekkür ederim kerem bey aynen şuan hiç bi rahatsızlığım yok hamd olsun iyim küçülme var yumakta

Arkadaslar hastaligi devdm edenlere Allah şifa versin iyileşenlere geçmiş olsun. Damar yumağı kavernom nedeniyle gamma knife oldum . Daha 15 gün oldu. Uzun bir süreç biliyorum. Inşallah bende sizler gibi en kısa sürede atlatırım.

Öncelikle geçmiş olsun
17 yaşında yeğenim felç geçirdi omurilikte baloncuk var dediler 45 osmangazi univ. Tip Fakültesinde yattık su an ankara numune hastanesinde
Ameliyat olucak
Benzer rahatsızlık yaşayanlardan bilgi alabilirmiyim

26 ocak 2018 beyin kanaması geçirdim kafamın sağ arkasında görme merkezinde 2,6 cm çapında damar yumağım kanadı yumak olduğunu kanamadan 2 ay sonra anjio ile öğrendik kanamanın etkisiyle her iki gözüm sol tarafı görmüyo yani baktığım şeyleri yarım görüyorum(şuan hala da öyleyim buna da şükür) doktorlar gama knife önerdi acıbadem üsküdarda prof koray özdumana 09.04.2018 gama knife oldum ve 09. 01.2019 da kontrol mr çekindim ve şuan 9 ayda yumak yok olmuş elhamdülillah. Bilgi amaçlı paylaşim dedim. Ama şuana kadar çok dikkat ettim her gün aksatmadan tansiyon ilaçlarımı kullandım ve hep evdeydim işim olmadıkça dışarı çıkmadım hiç ağır efor yapmadım yani yumağı zorlamadım çünkü ağır eforla yumak içindeki basınç artarsa tekrar kanama olabilir oyüzden gama olanlar bunlara dikkat etsinler yorucu işlerden uzak dursunlar

Söylediklerim yanlışda anlaşılmasın bende tansiyon olduğu için ağır efor, yorucu işler vesaire bunlar tansiyonun negatif etkilerini artırdığı için yumak içindeki basınç artar diyorum yoksa tansiyonu olmayanlar benim kadarda pimpirikli davranmayabilir diye düşünüyorum yinede gama olacağınız doktor sizi yönlendirir. Benim doktorum tansiyonunu 14 ün üstüne çıkarma tansiyon ilaçlarını kullan dedi

26Dilekyağmur26 Şuan hastanızın durumu nedir? İnşallah şifa bulmuş, iyileşmiştir.

Başarılı bir ameliyat geçirdi. Çok şükür sol bacakta his kaybı sol kolunda ağrı var fizik tedavi görüyor şuan

Üst Alt