Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak, anjio oldum, tansiyon hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb :

benim sol ayagımda sinir kesigi var 5 senedir..
yaşım 50..
tansiyon hastasıyım..
afo kullanıyorum düsük ayak oldugundan.
. 1 kere anjio oldum..

toplamda ne kadar puan alabilirim

calışmıyorum.. vergi indirimi icin ne yapmam lazım calışmadn vergi indirimi alır mıyım.. nasıl bir yol izlemem lazım

tşk ederim herkese acil şifalar dilerim..

saygılar..

Tansiyon için % 10 oran verilir. Vergi indirimine başvurabilmeniz için çalışıyor olmanız şart.

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferiksinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanikdestek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Anjio için alınabilecek oranlar;

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<% 30)

degerli bacıbey : sizce %40 alma şansım varmı okudum arkadaşları cogu dertli alması zor ise hic ugraşmamak lazım galiba.. cevap verdiginiz icinde cok cok tsk ederim ..sagilar..

% 40 alma şansınız var. Alamama ihtimalinizde var tabii. Denemeniz gerekiyor, belki zorluk çıkmadan tek seferde alabileceksiniz.. Tahminde bulunalım.. Kalbden % 30 verilmiş olsa, düşük ayaktan % 20, tansiyondan % 10, % 50 oranlı rapor geçer elinize, ama kalbden % 10 verilecek olursa % 40'ı bulamazsınız. Onun için kalbden verilecek olan oran önemli.. Durumunuza göre düşük ayak için % 40 veya daha fazla oranda verilebilir.

Buradan ihtimalleri konuşabiliriz. Başvuru yapın mutlaka.. Sonucuda bizimle paylaşın lütfen..

degerli arkadaşım: verdiginiz bilgi ve önerileriniz icin cok ama cok tşk ederim eger girersem heyete kesinlikle paylaşımda bulunacagım.

ben ortepedi doktoruna sormuştum afo takıldıgında ayagıma ne ölcüde puan veriliyo diye en az %38 veya %42 demişti ama bu afo kullanımdan sonraki verebilecigi puandi ayak üstü böle bir söylemde bulunmustu tsk ederim

Özel sorunuza cevaptır. 1- Hangi oranda rapor alırsınız bilemem Doktorunuza müracaat edin. 2- Tam emeklilik hesabı yapabilmemiz için doğum tarihiniz, ilk işe giriş tarihiniz ve rapor oranınız çok önemli 3-Malulen emekli olmak için en az 60% ve üzerinde rapor almanız gerekli alabilecekseniz direk sgk ya 1800 gün prim süresini tamamladıktan sonra malulen emekli olma başvurusunda buluna bilirsiniz. Kendi başınıza rapor almayın sgk kabul etmez malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

eyvallah degerli bilgilerinizi paylaştıgınız icin vaktinizi aldım özr

rapor alımı :

arkadaşlar acil... rapor icim girişimlerde bulundum da. norloji düşük ayaga ne diye rapor yazar hangi maddeye göre bilgisi olan varsa yazsın lütfen..bide raporun kullanım kutucukları boş oraya bizmi carpı koyacagız mesela sosyal yardım isthdam özürlü kimlik kartı buralara işaret koncakmı bide kbb - psıkıyatri -göz dahileye ortopedi noroloji genel cerrahi fizik tedavi diye dr ları gez dediler burda kalp damar yok nasıl bu iş anlamadım bilgisi olan arkadaşların degerli fikirlerini almak istiyorum

Düşük ayak için şuradan oran verilebilir:
Tablo_4.1.png

Bence kağıt üzerinde oynama yapmadan heyete girmemişseniz henüz hastaneden bilgi almaya çalışın... Kardiyoloji polikliniği yoksa sizi başka hastaneye sevketmeleri gerekir, varsada bir yanlışlık yapılmış olmalı sonuçta sizin anjiyo olduğunuz içinde muayene olmanız ve oran almanız gerekir...

slm günaydın arkadaşlar : durum şöle gelişti kalpten anjio oldum evraklarım var gördüler sende bi şey yok ddiler gerek duymaddılar kardiolojiye sevk işlemlerini şu ana kadar topladıgım puanlar şöle :
1- iki senedir şeker hapı kullanıyorum diye raporlu olarak: tıp2 + ht %20 %10
2-)otepedi : taplo3.4 % 42
3-) noroloji puan yazmadı
4-) fizik tedavi adele testi icin fizige yolladı onuda yaptırdım ordada şöle yazıyor altta: sol üst bacak saga göre 3 cm atralik= sol alt bacak saga göre 9.5 cm atralik bu gün aldıgım test sonucuda fizik dr götüreem oda puan vercek onuda paylaşırım
5-) 5 aydır psikyri gidiyorum oda 1 ay sonra puan veririm dedi bnde bu aldıgım puanlarla 1 ay daha beklicem ki ordanda puan alıp öle heyete gircem ben sordum kuruldakilere istersen yap 2 ay sonra getir diyince beklemeye karar verdim ordanda puanı alıp o şekille gircem heyete ins % 60 üstünde kalırım indirmezler

şu ana kadar puan72 oldu psikayri ve fizik ikisi kaldi bu şekil dahi girsem ... galiba 58 yapıyor baltazara göre yanlış hesaplamadıysam ins fizikci ve psk. ile 60 üstüne cıkarım

şu anda fizikten de aldim :taplo 3/5 göre %7 taplo 3/7 göre : %7 ...bir şey daha yazmış okuyamadım toplam %22 verdi

arkadaşlar bu şekilde girsem heyete 60 üstü oluyormu indirim olurmu .. yoksa pskyriyi beklim mi

evet arkadaşlar :: psikiyatri dr gittim bu gün aldıgım puan : : % 25 verdi şimdi toplam ne kadar alırım.. heyet carşamba saat 13 te sizce ne gibi puan cıkar acaba şimdiden tşk ederim herşey icin ..saygılar

heyetten ne kadar düşürürler sizce sorum bu..?

neyse carşambayı beklerim cok tşk ilginize...saygılar...

tüm oranlarınızı yeniden yazar mısınız büyükten küçüğe doğru?

ortepedi :%42 ... psikiyatri :%25 ... fizik : %22 dahileye : %20..seker ... tansiyon : %10 kısmet hanım hepsi bu kadar toparladıgım puanlar.. evrakları bu gün teslim ettim carşamba saat 13 te heyete gircem merak ettim orda indiriyorlarmı verdikleri puanları şimdiden tşk ederim

% 76 yapar, düşürmezler. yanlış hesaplarlarsa itiraz edersiniz yeniden hesaplanması için...

bu ilk etap daha kac aydır ugraşıyorum inanın zor işler arkadaşlara ALLAH sabır versin sizlerde hakkınızı helal edin ne ögrendiysem bu siteden ögrendim ona göre hareket ettim şimdilik ilk etabı başarılı şekilde gectim 2 cisi vergi tabi ankara var cok tşk ederim saygılarımlan..

cook tşk ederim hakkınızı helal edin.. ne ögrendiysem bu site sayesinde ögrendim sizlerin hakkını nasıl ödücegiz bilmiyorum ALLAH sizden razı olsun saygılarımlan..

slm : bu hün heyete girdim bekledigimden düşük puan cıktı b neden bu kadar düşürüyorlarbide ankaraya gitse tamamem düşecek nasıl adelet bu nasıl haksızlık anlamadım

itiraz etsem bi şey elde edebilirmiyim _?

bilmedigimniz daha he hesap var anlamadım 119 puan topla baltazara göre 76 yapsın hastane sana 62 versin dahası ankara var.. kısacası diyorlar siz boşa ugraşmayın ölün gitsin sonra diyorlar biz engellilerin yanındayız hepsi yalan dolan yazıklar olsun pes ancak bu kadar olur

ee güzel kitaba göre puan veriyonuz da sonra o verdiginiz puanları neden indiriyonuz yani kitaptaki dogru ama dogru olanı sonra indiriyonuz ne celişki bu ya ya kitap yalancı yada bunlar bunların kendine inancları yokki hepsi bi yerlere göre hareket ediyo sanki sadaka istiyoz ALLAHINIZDAN bulunböle dr olcaksa hic olmasın kendi yazdıgını indiriyorlar böle bi şey olmaz ya pes ne dim ki

hastane heyetınemi itiraz etcem..? varmı arkadaşlar dilekce örnegi yada nasıl itiraz edeliyo bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..

İtirazınızı il sağlık müdürlüğüne yapmalısınız..

Rapora itiraz için dilekçe örneği:

İl Sağlık Müdürlüğü'ne,

....... tarihinde.......... hastanesinden ..... kayıt numarasıyla almış olduğum sakatlık oranımıgösteren sağlık kurulu raporunda belirlenen sakatlık oranın, olması gerekendendüşük olduğunu düşünüyorum. Raporun yeniden değerlendirilip tarafımabildirilmesini arz ederim.

tşk ederim ALLAH razı olsun sizlerden..cok sinirlendim inanın isterlerse hepsini silsinler puanların umrumda bile degil elindeki kitapa göre ver sonrada indir resmen dalga geciyorlar saolun arkadaşlar

Bende farklı bişey söylememiştim :)

arkadaşlar şimdi şöle bi sorum olcak : ben aldıgım %62 puanla ssk müracaat etsem bu oran ankaraya yada vergiye baş vurmadan emekli şansım varmı.? korkum ankaraya gidipte bu orandan aşagı düşmesi o zaman emekli şansım hic olmaz

Malulen emekli olmak icin dir

metin abi düşük ayaktan yüzde 42 mi verdiler. sizin düşük ayak neden olmuştu. durumunuz neydi. mahsuru yoksa bilgi verebilir misiniz

peroneal sinir kesisi ...: evet dizden aşagı felc sol ayak sinir kesigi cam kesegiydi.. afo kullanıyorum fizikte 22 verdi baldırlar inceldi diye

otepedi : taplo..3.4 -- % 42 emg testi

fizik..... %22 verdi.. adele testi raporu var

gecekartalı;

Abi baston falan kullanıyor musun

heyete girerken afo ve bastonlan girdim zaten girmemlen cıkmam bir oldu dışarı cıktıgımda yanıma alıyorum arada takılıp düşdügüm oldu

ya emekli olurmuyum diye şansımı denemiştim az günüm var belgi bir faydası olurmu dedim yoksa 6 senedir benim durumum böle yoksa hastaneylen ugraşmak zor ilk defa denim dedim oda puanları indirdiler sınıra getirip bıraktılar gerisinide bir güzellik ankara yapar yani şirket bunlar emekli işim zor benim anlıcagın

yani durumu mu ögrenmiş oldum sonucta bana hic bir yararı yok raporun emekli etmez beni..

sigorta girişi eski bayagı ama gün cok az yani hayal anlıcagın emeklilik 1800 günden belgi olurum dedim ssk kurum sevkiyle baş vurmadım bir durum ne bakayım dedim işkur sevkiylen gittim yani daha cok calışmam lazım bu yaştan sonra

gecekartalı;

Abi oyle dusunme ankara dusurmez emekli olusun insaallah.Hastane neden düşürdü.

aldıgım puanlar ortada daha evrakları teslim almadım ben kurulda calışan arkadaştan sonucu hemen çgrendim evrakları alıp itiraz etcem aldıgım puanlara göre %76 olması gerekiyor ama %62 almısım bakcam15 güne kadar tam alırım evrakları

Hayırlısiyla olur inşaallah. Bende bel fıtığı ameliyatı sonrası 2000 yılında düşük ayak oluştu. 21 yaşındaydım. Bende deneyip yüzde kırk alabilirsem ekpss ye girmeyi düşünüyorum. Bende özel sektordeyim. Devlette en azindan tatil falan var.

gecmiş olsun acil şifalar kardeşim.. zaten düşük ayaktan en az %38 ve 42 arası veriyorlar .. tabi afo kullanımın olcak fiziktende verir ayakta incelme varsa alırsın yani

Abi 13 yıldır eklemli afo ve ithal afo kullanıyorum. Yüksek tansiyon, bel fıtığı ve kalbimde ritim bozukluğu var. Deneyeceğim bakalım. Yüzde kırk alırsam. Ekpss yolu açılacak. Öğretmenim engelli öğretmen alırsa devlet memuru olmak istiyorum. Özel sektör temposu ağır geliyor artık.

Üst Alt