Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak, anjio oldum, tansiyon hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

inş kadeşim alırsın ALLAH yardımcın olsun.. bence alırsın

Abi raporu alınca durumdan haberdar eder misin? Nereden düşürmüşler.

Adelet buysa...vay halimize...

1-) raporlu olarak: tıp2 + ht %20 %10
2-)ortepedi : taplo3.4 % 42
3-) noroloji puan yazmadı
4-) fizik =%22 adele testi 5-) psikiyatri :%25 Şimdi aldıgım bu puanlar 119 yapar baltazar ile %76 ______________________________________________________________ bu gün aldıgım sonuc ise %62 adelete bakalım şimdi rapora yazılanlar : psikiyatri :%25 ____ fizik- %22 şeker tansiyon- 20+10 __ %62 (SONUC ) EVET ADELET : burda ortepedi puanımı resmen gasp etmişler ortepedi hastalıgını kayda almayıp düşük puanlı fizigi almışlar yani ana hastalık yok ama bulgularına puan var cok sinirliyim daha yazmıcam adelet bu işte .............

Değerli arkadaşım,

Ortopedide sizin baktığınız tablolardaki değerler doğrudan kullanılmıyor. O rakamlar tüm vücut oranına çevriliyor. Şimdi baktım, sizin alt ekremite bölümünde katsayı 0,7 ve 0,5 şeklinde. Yani sizin oran (42) bu katsayı ile çarpılıp toplam ortopedi puanunda kullanılıyor.

Özürlülük oranı hesaplanırken alt ekstremitede spesifik bölge bozukluklarının yüzdesi 0,7 ile çarpılarak alt ekstremite bozukluklarının yüzdesi bulunabilir. Alt ekstremite bozukluğunun yüzdesi 0,5 ile çarpılırsa sonuç bireyin özürlülük oranını verir.

iyide ortepedi puanı hic yokki sadece fizik puanı var burdaki haksızlık bence ortepedi puanını kayde almayıp düşük puanlı fizigi almaları.. ayrıca düsük ayagın puanı belli cihaz kullanımının puanı belli bunları topladıgında taplo 3-4 göre puanlama yapılıyo artı bu bozukluklara karşı fizik bölümü de norolojide puan verir.. yada 3 bölüm doktor birleşip tek puan verir ama tek hastalık olsa zaten bunu %38 veye %42 olarak vercekti ama bende ortepediyi katmayıp fizigi ele almaları garip bir durum.. yinede tsk saygılar

ahaa şimdi bunuda buldum hey güzel ALLAHIM şimdi burdaki puanlamayı hesapladım bnce yanlış ya sizce ?

psikiyatri :%25 +fizik- %22 +tıp2 + ht %20 %10 sizce %62 mi yapıyo yoksa..... %58 mi ?

hepten sacmalık..

yoksa kıyakmı gecmişler..

pisikatri geçici rapor alırsın ilk seferde ve 1 sene sonra tekrar uğraşırsın yinede kafanı karıştırmayayım senin

gecekartalı;

42+22=64
64×0.7=44.8
44.8×0.5=22.4
metin abi metepenin dediği yukardaki hesap yani ortopediyi de yazmışlar. Ama maalesef oran bu olmuş. Emeklilik için yetiyor mu

yani şimdi anlamadım da neyse.. bu taplolarda yazan yok afo kullanımı yok düz yerde yürümeler dagda yürümelerşu puan yok bu puan hepsi hikaye

bu sadece bir şans ve hastane farklılıgı alınacak taplolara göre en iyisi puanıda alsan taplo gecersiz oluyo doktor taploya görede yazsa hikaye

burda farklıllar var doktorun yazdıgı puanlar direk olarak yansıyanda var düşük ayak afo kullanan arkadaşların puanları direk yansıyanda var bnm gibi tırpanlananda var

sadece düşük ayaktan barajı gecen de var gecmeyende bunun kriteri ne anlamadım

bide heyet raporundaki aldıgım puanları baltazara göre hesapladım 58 yapıyor bna 62 vermişler şimdi bunun hesabını bilen yokmu ?

buna itiraz etsem ne olur ne kazanırım ne kaybederim başka hastaneye gitcem orda tekrardan mı drları gezcem puan toplucam yoksa aldıgım bu puanlarımı degerlendirecekler __??

digelim gittigim yerde puanlar düşük cıktı veya vazla cıktı hangisi gecerli olcak_?varmı bu sorulara yanıtı olan degerli dostlarım.. böle bir sürec yaşıyan dostlar yazarsa bnada bir yol göstermiş olur yoksa otur oturdugun yerde suya sabuna karışmamı diceksiniz ? zaten ankara buna psikiyatri oldugu icin kontrol vercek odaa var

Abi oranlari tekrar yazar mısın hesaplayalim

psikiyatri :25 +fizik- 22 +tıp2 20+10 ht sizce 62 mi yapıyo yoksa..... 58 mi ?

Senin hesap doğru ama raporun fotoğrafini yükleyebilirsen belki gözden kaçan birşey vardır

v26dk.jpg
yazılanlar bunlar kardeşim hepsi 3 kalem

buyur kardeşim

Abi burda iki tane yüzde 7 görünüyor. Bunlar neden. Bunları eklersekeklenince 62 olabilir.

tamamı bunda gözüküyor kardeşim hepsi bu tek kagıt parcası

Abi 25&22&20&10&7 balthazard a göre yüzde 62 yapıyor. Ama raporda bir tane daha yüzde 7 var o unutulmuş gibi. Onuda eklerse yüzde 65 yapar. Rapora yazılan bütün oranlar toplanmali değil mi. Raporlamayi yapan memura sorulabilir unutulmuş mu, başka bir izahı mı var? Öyleyse biz de ogreniriz aksi halde düzeltmeleri gerekir.

ya diyorum ya bu raporun heryeri sacmalık varsa bunun kiitabı doktorlar bunu hepsi kitaba uygun yazdı kuruldaki kitap başkamı bazı arkadaşlar ne yazılmışsa alıyo bendekide şans ne dim ki

kitaplarının icine edeyim....

Memur yanlış yapmış olabilir. Bir sor istersen. Süre ne yazmışlar.

yani düşük ayak %22 bunu ögrendik ister cihaz kullan istersen kullanma

sürenn önün boş hic bişey yazılmamış ki

kafayı yicem iyice

Evet düşük ayak yüzde 22 bunun yanında kas incelmesi icin 7+7 fizik tedavi vermiş doğru mu

ortepedi taplo 3.4 göre kısa yürüyüş cıhazı tek koltuk degnegi %42 yazmiştı oda uctu gitti taploda var sonucta ama hikaye bu kurulda hic olmuş

adamlar kitaba göre aynen yazmış sonuc sıfır

tek fizigin puanını almış koymuşlar degerlendirmişler

memurlan konuştum hikaye heyet kararı bi şey diyemem dedi

Abi senin raporu çözemedim. Tek anladığım 7 lerden birini almazsak 62 yi bulabiliyoruz.

sürelimi degilmi oda belli degil yalnızca sordum raporlar artık 5 sene gecirlidir dediler

fizikten hic puan almasaydım tek ortepidinin puanımı gecerli olcaktı kafamda soru işareti

kas incelmesi icin 22+7+7 fizik tedavi vermiş doğru mu Ortopedi tablo 3-4ten raporda bahsedilmemis

aynen ortepedinin karşında hic bi şey yazmıyo..memura sordugumda bir ayaktan iki degerlendirme olamaz dedi.. bende en düşügünü alıp degerlendirmişiniz dedim direk ortapedinin puanını niye ele almadınız dedim heyet onu öngömüş dedi bak fiziktki puanları daha önce yazdım dı orda iki tane 7+7+8 var =22 yapmış doktor onu öle yazmıştı ama onlarda okuyamamış öle yazmışlar onu

onların toplamı 22 yapıyo yani 22 +7+7 degil tek 22

hatta doktor dedi barajı gecersin ortepediylen bnm puanım yeter boş ver bu yaşta calışma demişti oda heyetteydi ama ortepedi puanı uctu

Abi raporda 22-7-7 yazıyor. Bence bunun ucude de verilmiş.

şimdi itiraz etsem ne elde edebilirim_?

şimdi itiraz etsem ne elde edebilirim_?

itirazda başka hastaneye gitcem orda tekrarmı heyete gircem yoksa bu puanlarımı degerlendirecekler... düşük veya fazla cıkarsa hangi rapor gecerli olcak ?

Rapora itiraz için dilekçe örneği:

İl Sağlık Müdürlüğü'ne,

....... tarihinde.......... hastanesinden ..... kayıt numarasıyla almış olduğum sakatlık oranımıgösteren sağlık kurulu raporunda belirlenen sakatlık oranın, olması gerekendendüşük olduğunu düşünüyorum. Raporun yeniden değerlendirilip tarafımabildirilmesini arz ederim.

itiraz dileceside var

Bu rapor emekli olmana yetiyor mu

düşürürler yetmez bence

sgk baş vursam 1800 günden emekli icin zaten bni tekrar hastaneye sevk etcek iş emeklilik olunca sınırda olan puanı kabul etmez ki zaten o puanlama bana göre yanlış zaten

Üst Alt