@Ufukalp kod tablosunda her şey yazıyor. Zaten hem alt hem üst ya da ikisi birden güç kaybı olanların kodlarla detaylandırılması ve Avrupaya uyum için geldi bu kod tablosu. [FONT='inherit']Eliyle araba kullanacak engellinin ayağındaki güç kaybını koda yazması saçma olur. Ki bunların ehliyette işi yok ve yazmaz. Önemli olan hangi tertibat be cihaz desteğiyle kullanabileceğin. Sağlık kurulu karar verirken kişinin kullanacağı tertibatı kodlara göre belirler ve alacağı ehliyete işlenmesi için onay verir. Bunlar kavramasız çatal direksiyon tutucuda olabilir kavramalıda olabilir. Değiştirilmiş direksiyon simidi de. Hepsinin kodu mevcut [/FONT]Eskisi hatalıydı. Far ve silecek konusunda yeni nesil arabalarda artık kimse silecek ve far kullanmıyor. Hepsi sensörlü ve kendi çalışıyor. El frenini bile kendi çekip indiriyor. Bunlar bile kod tablosunda var bakmak istersen no 35. Dilersen gel birgün detaylı göstereyim. Ya da tek elle araba kullanan modifiyeli sistemi özelden atayım. İntercity formula pistinde güvenli sürüş dersi aldık slolomdan ıslak-kuru zemin panik frene kadar yaptık yüzde yüz başarı sağladım. Görüntüleri mevcut. Tüm tetraplejlerde bunu yapabiliyor. Benim kas gücüm onlardan daha iyi olsada onların yapabilirliklerini gördüm. Üst ekstremite güçsüzlüğü buna engel değil. Ayrıca engelli konusunda duygusallık değil empati yeteneğinizin ayrıca yaşam tecrübesiyle bilginizin daha fazla olacağını düşüneceğimi umdum . Bize verilen bir ehliyet var 20 yıldır araba kullanıyoruz. Verilen hak geri alınamaz. âBurası Avrupa değilâ demişsiniz. Boşuna uyum yasaları çıkıyor o zaman. Evet haklı olduğunuz bir yer var. . Yasalar güzel çıkıyor ama uygulamada yetersiziz her hakkınızı bir günde gasp edenler var. Kurumların başındaki bu kişiler işinin uzmanı olsa bunları yaşamayız. Artık söyleyecek sözüm yok. Sevgiyle kalın.
Kod tablosu aşağıdaki linkte: özellikle 10 ile 44 arasını okuyabilirsiniz.
https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/4120,ek-2-kod-tablosuxlsx.xlsx?0
Kod tablosu aşağıdaki linkte: özellikle 10 ile 44 arasını okuyabilirsiniz.
https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/4120,ek-2-kod-tablosuxlsx.xlsx?0
Son düzenleme: