Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim iptal edildi! Ne yapmalıyım?

mustafa.yildirim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Ben 3 yaşındayken çocuk felci geçirdim.Sol bacak+sol kol da güç kaybi ve sağ kol da güç kaybı var.Fakat 2002 yılından günümüze aktif olarak otomatik araç kullanmaktayım.
2002 yılında B sınıfı otomatık vitesli araç kullanabilir açıklamalı rapor verdiler, bende bu şekilde sınavlara girip ehliyet aldım.
2006 yılında özel bir şirkette çalışmaya başladım engelli kadrosunda çalışabilmem için rapor almamı istediler. Raporu %51 olarak aldım. 2017 şubat ayında Engelli emekli başvurusu yaparak işten ayrıldım.
Bu esnada engelliler için H ehliyetinin kalktığını ve Plakalarda engelli işareti mecburıyetinin kaltıgını öğrenince 2017 mart başında engelli ehliyeti almak için İstanbul Eyüp devlet hastanesine başvurdum. Ortapedi ve Noroloji muayene etti ve sen Otomatik vites li araç kullanabilirsin diye rapor yazıp il sağlık a gönderdiler. İl sağlık da Heyet e girdim. Muayene sonunda bana, seni tekrar eyup devalet hastanesine sevk edeceğiz dediler.
28,03,2017 tarihinde Eyüp devlet hastanesinde heyete girdim.Noroloji doktoru yüzüme baktı, İlsaglık ın sevk yazına bakıp bana dişarda beklememi söyledi. Muayene vs hiç bir işlem yapmadılar.
1 saat sonra görevli memur beni çağırıp, İl Saglık senin için engellilik durumun Araç kullanmaya müsait değil, bu nedenle araç kullanamasın diye yazmış.Bu yazıyı okuyan Eyüp Noroloji doktoruda hiç muayene etmeden araç kullanamaz diye rapor yazdı.
Bana da il sağlık a itiraz edip başka hastaneye sevkimi isteyeyip tekrar rapor isteyebileceğimi söylediler.
Bu konuda ben hemen il sağlık a yeni rapor sevki için başvurayımmı, yoksa avukat vs mi tutmalıyım.
2-3 gün içinde emniyetten ehliyetime el konulacak.ben araç olmadan çalışamayacağımdan mağdur durumdayım.
Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim.

Mustafa
0532 506 76 72

Tekrar başvur ve bu kez dışarı çıkmadan kendini çok iyi ifade etti onları ikna et. Bana da beş yıllık verelim beş yıl sonra tekrar heyete girsin dediler ben herkes gibi bana da 10 yıllık vermeleri gerektiğini ben onlar kadar diskte olduğumu ifade ettim ve ehliyetim 10 yıllık geldi.

Rica ederim arabamız olmadan biz calisamayiz en çok da ağır engellilerin araba kullanmaya ihtiyacı var.

Chemist-Kimyager

çok haklısın
beni uzen, Doktorların bu konuda bu kadar özensiz olmaları.
Engelimizden dolayı Her işi yapamıyoruz. Bedensel engelimiz bizi zaten hayat da kısıtlıyor.Bir de mevzuatların bu şekilde
özensiz olarak empati kurulmadan uygulanması gerçekten çok rahatsız edici.

Mevzuati hazırlayanlar engelli insanlara danismiyor kafalarına göre birşeyler yapıyorlar maalesef

İl sağlıkta yapılan muayenede nelere dikkat ettiler yani onlara araç kullanamayacağınızı düşündürten şey ne oldu?

Eyüp devlet hastanesinin yaptığı muayeneden farklı olarak kollarımı ve sağlam olan sag ayağımı kontrol ettiler.
kollarımı açık tutup yukarıdan aşağıya baskı yaptılar( Sol kolum baskıya çok dayanamadı Sag kolda sorun olmadı )
Sag bacak içinde dizimi yukarı kaldırmamı istediler bu esnada doktor ayağımı kaldırmamamam için baskı yaptı ( Bacagımın Gucunu test etmek istedi )
muayeneye sözüm yok ama bu kontrollerden Araç kullanması tehlikelidir sonucu çıkarmaları kanımca çok saçma.
Ben yaklaşık 15 yıldır aktıf olarak araç kullanıyorum.Çok şukur tampon sürtme vs dışında bir kazam olmadı.
ama heyet nasıl araç kullanamaz sonucu çıkarıp var olan ehlıyetimi iptal edilmesine karar verdi anlam veremedim.
her şeyde bir hayır vardır.
inşallah en erken sürede ehliyetimi alırım.

İl sağlıkta ki komisyonum yönetmeliğe göre yeniden hastaneye sevk etme ve sürücü olup olamayacağı hakkında bir yetkisi ve görevi yoktur. En azından ben yönetmelikte böyle birşey göremedim. Sizi sevk eden uzman hekimin görüşüne göre tertibat belirleyebilirler. Arkadaşlar ben yanlış biliyorsam lütfen düzeltin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu arada ben heyete girmeyi beklerken önden giren engelli bı arkadaş girdiği gibi çıktı ne oldu diye sordular dışarı çık biz seni sonra cagiracagiz demişler. Hem iki ayak hem iki kol kontrolü çok azdı konuşma ve kafa kontrolü de azdı, cerebral palsi idi sanırım. Bu durumda araç kullanması bence de riskli. Onun yerine bir yakını ÖTV muafiyeti ile araç alıp onu işe vs kullanmasi daha uygun olacaktır mecburen

Merhabalar,

Benimde durum buna benzer durum mevcut. 2010'da aldığım A2 motosiklet ehliyetim var. 2012 yaz sonu rahatsızlandım. Engelli raporu aldım. Bir kaç sene sonra tam olarak olmasada iyileşme durumu oldu. Raporu aldığımda yürüyemiyordum. Şu an bir sıkıntı yok geçen sene maxi scooter aldım. Ve halen aktif olarak kullanıyorum. Uzun yola çıkıp (kütahya, tekirdağ...) geziyorum ehliyet yenileme durumunda herhangi bir sıkıntı yaşar ya da iptal olma durumu söz konusu olailir mi diye merak ediyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Syg.

Bertoned

Merhaba
İl sağlık a bugün gittim. Bana verilen red cevabına çok şaşırdılar.taksim ilk yardım eah sevk edecekler.
Bilgilerinize

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Chemist-Kimyager

İnşallah bu yeni kontrolde eski kararın etkisinde kalınmadan özenli bir heyet süreci yaşanır ve ehliyetim için gerekli raporu alırım.

2 nöroloji Dr onay verdi.pazartesi son nöroloji Dr kontrol Edip onay verirse il sağlık a gidecegim

Allah yardımcın olsun bizleri böyle uğraştırıyorlar ya ne desem bilmiyorum ki

3. Nöroloji Dr da onay verdi.
Çarşamba raporu alıp il saglikdan randevu alacağım.
Gelişmeleri paylaşacağım rehber olması için.

Mecburan O da onay verecekdir

Valla ilk rapora istinaden de vermeleri gerekiyordu ama vermeyi bırak ehliyet el koymaya çalıştılar.hayirlisi olur inşallah

hep aynı seneryo. onlar hep bir birini korur dostum, biri olmaz dediyse hiç biri sorumluluk almıyor, aynısını yazıyor, inşallah sende olmaz bu durum.

Allah yardımcın olsun ben bugun ilsağlık ve emniyet işini hallettim çok şükür
102
64
103.05
10.02
bu kodlar yazıldı
darısı sana kardeşim

Merhaba arkadaşlar
Raporu aldım.
Birinci grup sürücü olabilir yazıyor bu nedemek

Sıkıntı yok gözün aydın emniyete git kod larda ne yazıyor rapor resmini eklesene

ozkanerel

merhaba
il sağlık henüz onay vermedi.
il sağlık ın onayladığı raporda sanırım kodlar yazacaktır.
verilende sadece birinci grup surucu olur yazıyor.

Ben seni il sağlığa gitti biliyordun çarşamba gideceğim demiştin bence artık korkma için ferah olsun geçersin bundan sonra daha zıtlaşacak bişey kalmadı 3 adet noroloji onayından sonra
Hayırlı olsun

İl sağlıkta ki komisyonum yönetmeliğe göre yeniden hastaneye sevk etme ve sürücü olup olamayacağı hakkında bir yetkisi ve görevi yoktur
Verilen rapora göre araç donanımının nasıl olacağını belirler
Zaten il sağlık heyetinde makina mühendisinin bulunma sebebi budur
Bence tekrar heyete girmeyin il sağlık hatasını düzeltsin bunun için baskı yapın

betül1964

Merhaba Betül hanım
Ben hiç anlamadım için de olduğum durumu.
Mücadele ye devam ediyorum.
Gelişmeleri buradan paylaşacağım.
Tşk ederim

Üst Alt