Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim iptal edildi! Ne yapmalıyım?

Yeni ehliyetler için son tarih 2019 diye biliyorum

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engellilerin dikkatine

Selam geçmiş olsun arkadaşım bu başvuran arkadaşların karşılaştığı problemler asıl patlama 2 sene sonra yani ehliyet değişimi mecburiyeti 5 sene dolmasına 1 sene kala yaşanacak bence engelli arkadaşlar duyarsız kalmasın konuyu derhal meclise sokma yollarına baksın engelli dernek başkanları ne işe yarar başka dile getirsinler yada koltuğu boşaltsınlar bu sorunları dile getirecek kişiler gelsin oraya

kardeşim sana gelince bence 1 değil birçok yol var ve bence hepsini eş zamanlı yap
1 bulunduğun ilin il sağlık bakanlığına başvur hakem heyet iste
2. Ankara ya sağlık bakanlığına posta yolu ile de olsa tüm rapor evrak ve yakınmaya dair açıklamalı bir yazı yaz onlar sana döner mutlak
3 mahkemeye ver olay şu sanırım senin %40 mecburi engel oranını %25 düşürmekten dolayı fayda edinemedin dolayısıyla geçen zamanda iyileşme olmadı ise rapora göre ve olan kayıp sürekli ise hakkını ara ALLAH yardımcın olsun

bence tüm engelliler bundan yakınsın ehliyeti değiştirebilene bile en az bu iş 600 t l mal olacak bunu bilin tamam geçelim kuruldan ama kurula para neden veriyoruz 1 kere ehliyet alırken verdik bir daha neden veriyoruz askeri ayaklanmaya sebep örgütler bizim suçumuz mu hayır geçmiş gelen devlet bireylerinin suçu o halde halk hele ki engellilere neden ihale kalıyor faturayı neden biz ödüyoruz.

ARKADAŞLAR BU ARADA NETE PEK GİRMİYORUM GEÇ KALDIYSAM ÖZÜR CEVAP VERMEKTE

Merhaba arkadaşlar
İzmir il saglikdan sürücü olur engelli oto vites araç kullanır raporu aldım.tek sıkıntı 3 yılda bir kontrol şartı kondu.polio sekeli hastaligi ilerlemez veya gerilemez. Buna rağmen 3 yılda bir kontrol şartı konulması saçma oldu.yinede buna şükür.

Hayırlı olsun😊
Bizim yegende %40 nöropati engelli H sınıfı ehliyet alacak acaba bu 5 yılda bir değişiyor mu Ehliyet
Lütfen bilgisi olan versin Teşekkür ederim

yalniz06

Merhaba
Ehliyetlerin hepsi Avrupa birliği uyum yasaları kapsamında 5 yılda bir rapor alınarak değiştirilecek diye biliyorum.Engelli olsun olmasın herkes bu kurala tabi olacak.

Yeni ehliyetimi aldım

mustafa.yildirim

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl,
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir.
Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup,
5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir.
Ayrıca, sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması gerekiyor.

mustafa.yildirim, bunca saçmalığın sonunda hakettiğiniz gibi ehliyet alabilmenize sevindim. İstanbul da hangi hastaneye gitmiştiniz. (O hastaneye uğramamak için soruyorum, selamlar :eek:)

6 Martta İl Sağlık Müdürlüğünde heyete gireceğim. Polio sekeliyim, gözüm korktu yazılanları okuyunca:rolleyes:
Heyet 3. katta ve binada asansör yok. 3 kat merdiveni çıkabiliyorsam, araba sürebilecek durumdayımdır:rolleyes: Umarım heyettekiler bunu değerlendirebilecek zekaya sahiptir.

metin13 randevuya gittim, ehliyetimi yeniledim. Sıkıntı çıkmadı.
Yalnız, kurula gelenlerin çoğunun haksız yere ehliyeti iptal edilmiş, hikayeleri dinleyince üzüldüm.

Merhaba arkadaşlar benim normal B sınıfı ehliyetim var 2000 yılına ait. Fakat geçen sene kalp krizi geçirdim ve %50 engelli raporu aldım. Dün özel bir hastaneden 50 TL karşılığında sürücü olur raporu aldım. Bu rapor ile eski ehliyetimi yenilersem bir sıkıntı yaşarmıyım. Her hangi bir uzuv yada psikolojik sorunum yok sadece kalp ve kolesterol ilacı kullanıyorum.

mustafa.yildirim

Merhaba, ben cmt hastayım. yillardir elden donnimli aktif arac kullaniyorum. dun kurula girdim
cok olumsuzdular ve pazartesi ya da sali e devletten bakacgz. itiraz surexi nasil isleyecek? en yakin ile mi gönderirler?

özel hastane raporunu kabul ederlermi bilemem bende nöropati engelli raporum vardı ehliyet değiştirmek için aile gekimine gittim e nabızda rahatsızlığım olduğundan şehir hastanesine sevk etti şehir hastanesi il sağlık kuruluna havale etti raporlu hastalara ehliyet oluru il sağlık kurulu kararıyla engelli ehliyet verdiler bana

Üst Alt