Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim iptal edildi! Ne yapmalıyım?

ozkanerel

Merhaba kardeş
İl saglikdan haber bekliyorum.
Gelişmeleri paylaşacağım

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özkan kardeş il sağlık dan haber bekliyorum.
Gelişme olursa buradan bildirecektir insallah

Merhaba
Bugün il sağlık kuruluna yine girdim.
İtirazıma istinaden sevk edildiğim Taksim eah inde 3 nöroloji Dr nun 1.grup sürücü olabilir raporuna rağmen ilsaglik yine sen sürücü olamazsın diyerek red cevabı verdi. Not olarak yine itiraz et şehir dışına bir hastaneye sevk edileceksin dediler.
Benim anlamadığım 2 ayrı devlet hastanesi sürücü olur ( oto vites ) raporu veriyor ama il sağlık kabul etmiyorsa neden hastaneye sevk ediliyoruz.

Ben çok yoruldum bu surecden.
Acaba bu konularda tecrübeli bir avukat tavsiye edebilecek varmı.

Allah kolaylık versin.Bu konu hakkında bilgisi olan yetkili bir arkadaş mevzuatı paylaşırsa çok iyi olur.Gerçekten çok karışık bir durum.2 tane hastanenin olur raporuna il sağlık nasıl bu şekilde direnebiliyor?

Hata hastanedemi, uzman doktorlardamı yoksa kendilerinde mi?.O rapora imza atan doktorların hiç mi itibarı yok yahu.Nasıl bir sistem bu.

merhaba
devlet hastanelerinin sürücü olur dediği durumlarda ıl saglıkın sen sürücü olamazsın demesi normalmi, yoksa il sağlık yetkisi dişınamı çıkıyor, bilgisi olan varmı.

Abi bu ne saçmalık kactane hastane o kadar nrj. Dr. Onaylasın il sağlık olmaz desin bu ne saçmalık bir yetkilinin bu durumu üst mercilere taşıması lazım bence sonuna kadar uğraş getekirse haberlerin watsapp hatlarına msj at peşini bırakma bu işin avrupada
İki kolu olmayana ehliyet veriyorlar ayaktan kumanda edilen direksiyon ile senin durumundaki birinin tır surmesi lazım

Özkan kardeş
Çok araştırdım salı günü avukatdan randevu aldım.bu işin peşini bırakmayacağım.bizlere bu eziyeti cektirenlere birilerinin inceleme başlatması şart. Saçma sapan kararlar alınıyor.insanlari aylarca ugrastiriyorlar.

Allah sana yardım etsin pisikolojikmen çökmüş durumdasindır o duyguyu bilirim bol bol duacınım bizleri bilgilendir gelişmelerden

ALLAH sabır versin kardeşim gerçekten zor bir durum insan resmen yıkılıyor 15 yıldır sürücüsün sonra sürücü olamazsın deniyor

Merhaba
Engelli hakları ve ehliyet konusunda tavsiye edebileceginiz avukat varmı.

Engelli ehliyeti hakkında hukuki süreci yönetebilecek avukat biliyormusunuzw

2 hastane oto vitesli araç kullanır engelli ehliyeti alır raporu verdi. İl sağlık 2 rapora rağmen sen ehliyet alamazsın diye ret etti.
3. Kez itiraz etmemi söyledi ilsaglik.

ben de avukatla bu işleri devam ettirmek istiyorum.

Mustafabey sorum olacak
Daha önce kac kaza gecirdiniz sabikaniz varmiydi.gözlerde sorun varmi?psikiyatride sorun varmi?iki kolda %kac güc kaybi var?
Kusura bakma

Merhaba Erdal bey
engelimin sebebi 3 yaşındayken çocuk felci geçirmem.Kaza yapmadım.
il sağlık a itirazim sonucu sevk edildiğim hastanede tüm polikliniklere gönderdiler sadece ortapedik ve norolojık engelim var. hastane engel durumumu belirtil sürücü olur raporu verdi, ama ilsaglık bu 2. rapora rağmen sende birden fazla yerde engelin var ehliyet alamazsin diyerek 2. kez red cevabı verip istersen yine itiraz edip seni yine başka bir hastaneye ( Kocaeli ) sevk edelim dediler.
bende sürekli uğraşmamak için konu hakkında avukat arıyorum.
tsk ederim

Avukatlara para dökme.
Kocaeliylede ugras ne olacak buisin sonu.
Kolay gelsin.

sen avukat masraflı bir iş sen hakem hastane isteyerek git son kez oda olmaz ise ondan sonra avukat işlemine bakarız

hilal kardeş
hakem hastane kocaelin de annem kanser hastası bu nedenle şehir dişina gitmem çok zor.
avıukat istanbulda hakem hastane ayarlar diye biliyorum bu nedenle avukat arıyorum.

senin istanbulda hakem hastane ayarlama hakkın var iki tane raporuna dilekçene ekliyeceksin sen istanbulda mı hakme hastaneye girmek isitiyorsun dilekçene yazacaksın ekli dosyamdaki iki adet otomatik vites ile engelli ehliyeti alınabilir şerhine karşı il sağlık müdürlüğü engelli ehliyetini red ettiğinden durumumu annemin rahatsızlığından dolayı istanbulda şu kısımlarda olan bir hakem hastaneye sevk edilmem diyerek yaz imzala senin rahatsızlığın nedir nelerden girdin sen heyete birde neye istinaden il sağlık müdürlüğü red ediyormuşki bunuda öğrendinmi örneğin rapora kodlar yazılması falan gerekiyor bu kodlar olmayınca red vermişlerdir

kodları il sağlık yazıyor ama bana sen ehliyet alamazsın itiraz edebilirsin diyorlar.
rahatsızlığım ortapedik ve norolojık.
sol bacak kalça -sol kol çok az zayıf ve sag kol çok az zayıf.

Il saglik onay vermemisse sizin itiraz dilekcesi yazip hakem heyetine basvurmaniz gerekmiyor mu? Sonuçta hasta olur demiş. Ya bunlarin derdi ne anlamıyorum ben zaten dün bana da başımı tam olarak ceviremeyip arkami göremediğim icin onay vermediler yarin itiraz dilekcesini yazıp başka sehire gidecegim

Sorun itiraz etmek değil.
hastane bu adam engellidir ama ehliyet alabilir diye rapor veriyor ama il sağlık sen ehliyet alamazsın diyor.madem kabul etmeyeceksin neden sürekli hastaneye sevk ediliyoruz.

Bugün itiraz ettim.tekirdag a sevk edecekler. ehliyetim ide iptal ettiler.tekirdag sürücü olur raporu verirse başka bir ilde il sağlık müdürlüğü ne sevk edilecegim. Yurt dışında kolları olmayan engellilere bile ayaklan kontrol lu araç kullanma izni veriliyorki hayatları kolaylassin ama bizde engellilere ne kadar cektirebiliriz diye çalışılıyor. Ülkem bu zihniyetle gerçekten yerinde saymaya devam edecektir. Türkiye deki tüm engellilerin Allah yardımcısı olsun.

Slm ALLAH yardımcın olsun arkadaşım bencede hakkını aramalısın bende t12 kırığına istinaden gittim soytarı aile hekimi bi kağıtla yolladı beş doktor gezdim imzalattım heyete götürdüm ne deseler beğenirisiniz bu kağıtla burda heyete giremessin:D ee başhekime çıktım dedi bizim hastaneden evrak olmalıhata aile hekiminin (giden zaman benzin şu bu bize maal oluyor ) ama öncelik sağlarız dedi Daha sonra düşündüm araştırdım benim 3 senem daha var 5 yıl dolmasına neden 10 senelik sürecimi kısaltayım o yüzden gitmedim askıya alıyorum birde 350 tl hiç ehliyet almamış muamelesi yapıp resmen engelliy,i gasp ediyolar legal yolla :D Engelliye eziyet bence engeli dernek başkanlarının acil buna el atması gerekir yürüyüş yapamazlar engelliler sesduyuramaz bu bilnçteler ALLAH hz ömer adaleti versin bunları ıslah etsin.Madem bu adam ehliyet alamıyor o halde bu adama o ehliyeti veren kişilerle alakalı soruşturma başlat bilmem ne bilmem neyin ayağına basmazmış o misal yurt dışını baz alın adamların maaaşları 10 bin euro veren ülkeler var adamlarda tek kol var onda bile ehliyet var sorunca gözleri kör olmasın ehliyeti alır her şartta diyolar bizimkilerde bizi sövüşleyecek yol arıyor bu konuyla alakalı derhal ses duyuralım arkadaşlar duyarsız kalınmasın

Sorularım Şunlar 1 Sağlıklı kişiler neden bu teste tabi tutulmuyolar akrabamda gözleri seçemeyen kişi sorunsuz aile hekiminden kağıtla değişti ehliyeti neden sağlıklılarda yalanda olsa göz piskolejik teste tabi tutulmuyolar mecburi olarak
2. ticari araç şubu kullanlarda aile hekimiden aldıkları kağıtla emliyetten ehliyeti alabiliyolar engelli alamıyor
3 Engelliye bu yapılan heyete hak veririm bir şekilde sürekli kaza yapar ehliyetli kullandığı süreçte o halde o adamı heyete sok incele 16 yıldır engelli trafikte aktif araç kullanmış 100 km yoldan fazla yapmış kazası yok ee sen bu adama nasışl ehliyet alamasın dersindoktorların kendilerinin bile 3.5 kazası 15 yılda çıkar bunu baz alsalar saygı duyacam ama çifte standarta devam devlet tam gaz

allah yardımcın olsun mustafa kardeşim, bende ötv siz araç almak için rapor çıkarttım vergi dairesi bu raporla ötv siz araç alamazsın filan dedi ee ne olacak peki dedim gittim hastaneye raporu veren başhekim ile görüştüm biz böyle rapor veriyoruz vergi dairesi bize yazsın resmi yazı cevaplayayım dedi,gittim vergi dairesine biz öyle yazı yazmıyoruz dedi bana özelge formu duldur ankaraya yollarız dedi doldurduk 2 ayı geçti daha cevap gelmedi ama ordaki memur olumsuz red cevabı gelebilir dedi,red cvp gelirse bende itiraz yollarını deniyecem şuan ehliyetim var ama engelli ehliyeti değil normal ehliyetim var bende engelli ehliyeti çıkartcam ama bu ötv indirimi alamıcaksam olan ehliyetimide kaybetmek istemiyorum çünki bu aldığım raporda sürücü olur otomatik araç kullanır verdiler,

https://i.hizliresim.com/X0ml5D.jpg[FONT=sans-serif] rapor ön yüzü[/FONT]

https://i.hizliresim.com/8MAXAA.jpg[FONT=sans-serif] rapor arka yüzü[/FONT]

Sa cümleten
Tekirdağ il sağlık sürücü olur raporu verdi ve İzmir il sağlık a sevk edecekler.gelismeleri paylaşacağım. istanbul il sağlık sende birden fazla özür var trafik güvenliğini tehlikeye atarsın diye ehliyetime el koydu, Tekirdağ il sağlık öyle saçma sapan kararmı olur diyip sürücü olur raporu verdi.Allah Türkiye'deki tüm engellilerin yardımcısı olsun özellikle istanbuldakilerin.

Gözün aydın darısı öbür arkadaşların başına
İnşallah bundan sonra bir sorun çıkmaz.

Bugün Tekirdağ il sağlığı 9 kez aradım evrak İzmir e sevk edildimi diye sormak için telefonları hiç çalmadan hat kapandı surekli.hayirlisi insallah

İzmir il sağlık a evrakim sevk edilmiş.izmirden haber bekliyorum. hayırlısı olur inşallah

Ulan saçmalığa bak yurt dışın da adamın iki kolu yok tek ayağı yok ehliyet alıyor

Bizimkiler direk Red veriyor
Acaba biz araçsız işe gidemediğimiz zaman
Ellerine ne geçecek

Benim şuan da H ehliyetim var(oto vites)
Ne zaman yenisiyle değiştirmek zorundayım

Üst Alt