Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 Kılavuzu Yayınlandı

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
ösym aisde ekpss başvurum hiç yok ilk olarak aile sosyal politikalar bakanlığına girip belge mi almam gerekiyormuş? sınav ücreti 120 diyor ama 85ini devlet mi ödeyecek bu nasıl oluyor? klavuzu okudum ama yanlış bir şey yaomak istemiyorum. iyi bilen biri varsa bana anlatabilir mi?

Ben ilk defa başvuracağım da parayı ne için yatırmak gerekiyor. Yani ÖSYM ye gitmeden parayı nereye yatıracağız önce ÖSYM ye gidip engel bilgilerini girmeleri gerekmiyor mu?

ösym sitesinde başvuru formunu bulamıyorum. onu nereden bulacagız.? ve ne kadar para bankaya yatıracagız, 35 tl bankaya, 85 tl aile bakanlıgı na mı ? tesekkürler

EKPSSye ilk defa gireceğim daha önce KPSS'ye girdim ÖSYM'ye dilekçe yazıp engelli raporumu yolladım. Sisteme giriş yaptığımda başvuru sürecindekiler bölümünde EKPSS gözükmüyor ve engel bilgileri kısmında şöyle yazıyor: BU SAYFADA EKPSS/KURA VE ELEKTRONİK SINAVLAR İÇİN SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİSİ GÖRÜNTÜLENMEMEKTEDİR. EKPSS/KURA İÇİN DAHA ÖNCE BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN ENGEL BİLGİLERİ EKPSS/KURA BAŞVURU EKRANININA YANSITILMAKTADIR.
Ne yapmalıyım?

2018'de sınava girmiştim ben de başvuramıyorum sistemde kaydım da yok ve başvurabileceğim herhangi bir kısım çıkmıyor. Hoş başvursak bile atama olmadığı için boşa giricez yine gibi. Başvurmasam mı diye düşünüyorum

kenan91, daha başvuru başlamamış sadece kılavuz yayınlanmış. Çıkmaması normal. Öğleden sonra gözükür.

ssometimes, sadece bankaya 35 lira yatıracaksın... 85 lira ösym ve bakanlık arasındaki bir konu, senin adına bakanlık ösym'ye yatırıyor.

fatih0671

Önce bulunduğun ildeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne gidip ''Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı'' alacaksın. (ücretsiz veriyorlar) Bu beyanı alıp başvuru merkezlerinden birine gideceksin. Başvuru işlemini bitirdikten sonra bankaya gideceksin 35 lirayı yatıracaksın. (Bu beyanda zaten engel durumun yazıyor)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne giderken diploma, engelli raporunu götürmen gerekiyor diye hatırlıyorum sen yine de ekpss 2020 kılavuzunu oku. Anakara'daysan müdürlük Anafartalar Caddesi'ndeydi taşınmadıysa...

ösym de engel bilgilerim yazıyor ama ekpss'ye ilk defa girecem(önceden yks'ye girmiştim) fotoğrafım ve şifrem var başvuru merkezine gitmeme gerek var mı?

Zihinsel engelli olmayıp sınava bu şekilde gireceklere hakkımı helal etmiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EKPSS 2020 sınav Kılavuzu Yayınlandı.

Sınav ücretinin ne kadar olduğunu bilen var mı? 120 TL diye duydum.

"EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı

DUYURU (23 Ocak 2020)

2020-EKPSS Başvurularının Alınması

2020 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-EKPSS), 26 Nisan 2020 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 24 Ocak - 12 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 24 Ocak 2020 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2020-EKPSS: Kılavuz ve Tablolar"

35₺ yatırcan, 85₺ bakanlık yatırcak

Birisi başvuru sürecini aşama aşama yazabilir mi ayrıntılı bir şekilde?<br>
<br>
120 tlyi tek bir yere yatırmayacak mıyız? Kılavuzda 35 TL ekpss için 85 TL aile ve sosyal hizmetler ÖSYM hesabına yatırılacaktır deniyor bu bana çok karışık geldi biri anlatabilir mi bana?

arkadaşlar bu ekpss ye nasıl başvuru yapacaz bilen eden yok mu ??
ösym nin sayfasına giriyorum ekpss başvurusu ile alakalı herhangibir seçenel yoktur nasıl olacak ???

Çok tuhaf bir sistem. Okuyacaz ,çalışacaz ,sınava girecez yüksek not alacaz ama yolsuzluktan ve kötü yönetimden memur alımlarını yüzdelik olarak 10 bin boş engelliden 1 kişiye çalışma fırsatı vererek teselli edecekler.

Ösym engel bilgisi nasıl eklicem lütfen yardım edin

İlk defa başvuru yapacam engel bilgimi nasıl nerden eklicem yardım edermisiniz

Arkadaşlar normalde sınav ücreti 120 TL ancak bunun 85 TLsini bakanlık karşılıyor. Sınava girecek olanlar başvuru işleminden sonra 35 TL yatıracak.
Ben 2018de Başvuruyu şu sıralamada yapmıştım:
1)İlk defa başvuracak olanlar bulundukları ildeki aile bakanlığına raporuyla gidip önbaşvuru yapıp evrağını alacak.
2)Aldığı bu evrakla ösym bürosuna gidecek başvuru işlemini yapacak.
3) Başvuru işleminden sonra TCsiyle 35 TL ücreti yatiracak işlem bitecek.
ücret ödenmeden başvuru tamamlanmış sayılmıyor ücret yatırmayı unutmayın. Herkese şimdiden başarılar diliyorum.

İlk defa başvuru yapıyorsan kendin yapamazsın. Raporunla beraber önce Aile Sosyal Politikalara sonra ösym merkezlerinden birine giderek başvurunu yapabilirsin.

benim 2016da olan raporum var aslı gibidirle yada aslıyla gitsem olurmu birde benim lise kayıt var pasif durumda e develtten çıktısını alsam kabul ederlermi

2020 ekpss başvuru

Ekpss önlisanstan girmiştim şimdi 2020 de lisanstan gireceğim başvuruyu ösym üzerinden yaptım lisans okuyoru seçtim başvuru için sosyal hizmetler müdürlüğüne gitmem gerek mi? Yoksa ösym den yaptığım başvuru kabul olur mu

Sadece sistemden başvurunu yaparsın ve parayı yatırırsın.

sınava başvurumuzu yaptık hayırlı uğulru olsun inşallah bu 2020 atanamayan herkese uğurlu gelir...

Engel grubu sıralamayı etkiler mi? Ben kronik engelli grubunda olduğum halde ilk başvururken orada başvuruyu gerçekleştiren memur sınıflamayan engelli grubunu seçmiş bunun değiştirilmesini istesem bu başvuruda ne gibi etkisi olabilir sınav sonucunda, lütfen bu konuda bilgisi olan bir arkadaşım yanıtlayabilir mi.

Üst Alt