Arkadaşlar ben de bugün yaptım ve ilk defa gireceğim. Kimlik fotokopisi, mezun olduğum okulun diploma fotokopisi (aslı gibidir) ve engelli raporuyla birlikte sosyal hizmetlere gittim. Bu belgeleri alıp geri vermediler o sebepten yedeği elinizde olsun. Bundan ön kabul ve taahhüt beyanı verdiler imzaladım biri onlarda biri bende kaldı. Bu belgeyle ösym bürosuna giderek başvur denildi. Ösym bürosuna gittim, orada da kimliğimi aldı (fotokopisini değil) engelli raporunu aldı ve sisteme kullandığım ilaçlar vs. her şeyi sorup girdi ve 2 tane başvuru kayıt belgesi çıkardı. Kontrol edip imzaladım. Belgelerin ikisi de sende kalsın, birini ÖSYM'ye yolla ayrıca kılavuzu incele diğer gerekli belgeleri de yolla dedi. Aynısını benden önce sırada olanlara da söylemişti. Ben kılavuzu hatim ettim, daha öncesinde de okumuştum ama öyle bir bilgiye rastlamadım. Telefonla Ösym başkanlığını arayıp bilgi almak istedim hangi evrakları yollayacağım diye. O da belge göndermenize gerek yok dedi. Burda tıkandım kaldım. Daha önce 30 raporum varken ilaçlarımla birlikte sınava girmek için "engelli raporu, sınav başvuru formu, genel amaçlı dilekçe, engel bilgi formu falan göndermiştim posta yoluyla. Acaba şimdi de aynısı mı gerekiyor? Bu sorum askıda kaldı. Yarın parayı ödeyeceğim gerekirse tekrar ararım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.