Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 Kılavuzu Yayınlandı

ÖSYM bürosundan ilk defa başvurumu yapıp, parayı bankaya yatırdım. Fakat görevli kişi en son işlem olarak engelli bilgi formu ve kendi verdiği genel amaçlı dilekçeyi ÖSYM' ye posta yoluyla yollamam gerektiğini söyledi, ben de ÖSYM sayfasından aldığım aday başvuru formu ve genel amaçlı dilekçeyi ÖSYM'ye gönderdim. ÖSYM yi de aradım, böyle bir işleme gerek olmadıgını söylediler, bilgilerimi kontrol ettim, başvurum ÖSYM sayfasında gözüküyor, umarım yanlış bişey yapmamışımdır...

Ekpss başvuru süreci hakkında

Ösym bürosuna gidip başvurumu yaptım fakat görevli kişi herhangi bir belge almadı yani tüm verdiğim belgeleri geri verdi. Sisteme verileri girdi fakat İmzaladığım kağıdı bile yanımda getirdim. Bu normal mi siz nasıl yaptınız 2020 Ekpss başvurunuzu öğrenebilir miyim.

Arkadaşlar, benim sağlık raporumda ve eğitim dururumda değişiklik yok. Bu nedenle internet üzerinden başvurumu yaptım, ücreti de ödedim. Bunun çıktısını almam gerekiyor mu?

bu sınava 5. girişim olacak inaşllah bu sefer birşeyer olur ....

Didem-
Hayır gerek yok ama kendin almak istersen alırsın. Ve tekrardan başvurunu kontrol et bir şey atlamamak için.

tornado64
Evet normal. Sende kalıyor o belge. Onlar zaten alacağını bilgisayara işlediler.

ssometimes
Ösym sorun yok diyorsa yoktur.

Arkadaşlar ben de bugün yaptım ve ilk defa gireceğim. Kimlik fotokopisi, mezun olduğum okulun diploma fotokopisi (aslı gibidir) ve engelli raporuyla birlikte sosyal hizmetlere gittim. Bu belgeleri alıp geri vermediler o sebepten yedeği elinizde olsun. Bundan ön kabul ve taahhüt beyanı verdiler imzaladım biri onlarda biri bende kaldı. Bu belgeyle ösym bürosuna giderek başvur denildi. Ösym bürosuna gittim, orada da kimliğimi aldı (fotokopisini değil) engelli raporunu aldı ve sisteme kullandığım ilaçlar vs. her şeyi sorup girdi ve 2 tane başvuru kayıt belgesi çıkardı. Kontrol edip imzaladım. Belgelerin ikisi de sende kalsın, birini ÖSYM'ye yolla ayrıca kılavuzu incele diğer gerekli belgeleri de yolla dedi. Aynısını benden önce sırada olanlara da söylemişti. Ben kılavuzu hatim ettim, daha öncesinde de okumuştum ama öyle bir bilgiye rastlamadım. Telefonla Ösym başkanlığını arayıp bilgi almak istedim hangi evrakları yollayacağım diye. O da belge göndermenize gerek yok dedi. Burda tıkandım kaldım. Daha önce ‰30 raporum varken ilaçlarımla birlikte sınava girmek için "engelli raporu, sınav başvuru formu, genel amaçlı dilekçe, engel bilgi formu falan göndermiştim posta yoluyla. Acaba şimdi de aynısı mı gerekiyor? Bu sorum askıda kaldı. Yarın parayı ödeyeceğim gerekirse tekrar ararım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.

Ekpss sınav sistemi

Arkadaşlar Ekpss sınav sistemi hakkında bilgi verebilir misiniz?
En son mezun olduğum okulun diploma puanı sınav puanını etkiliyor mu? Yanlış cevaplar doğru cevapları götüyor mu? Mesela matematikten hiç bi soru cevapladığımız taktirde hesaplama nasıl yapılıyor? Bana bunlar hakkında cevap verirseniz çok memnun edersiniz. İyi forumlar

yakup.n
Etkilemiyor.
Yanlışlar doğruyu götürüyor.
Hesaplama için memurlar.nette hesaplama formülü vardı ordan bakarsın.

Arkadaşlar benim öğrenim seviyem değişti ve tekrardan rapor aldım aynı hastalıktan ama tercihimi yapabildim ösym üzerinden geçerli mi

Arkadaslar daha detaylı blgi vereblecek biri yok mu?
Matematikten veya baska bir dersi hic bi soru cevaplamadan boş brakırsam puan nasil hesaplaniyor? Kaç yanliş 1 dogruyu götürüyor?

yakup.n 1 net yapmazsan sınavın geçerli sayılmaz diye biliyorum, kpssde öyle

Ekpss'de genel yetenekten/genel kültürden 0,50'er puan alırsın, ancak yanlışlar doğruyu götürüyor mu bilgim yok

ilk defa gireceklere söylüyorum eğer lisedeyseniz daha okuyorsanız öğrenci belgeside de istiyolar ,liseden mezun iseniz diplomanın çıktısını alıyorlar.ama ben önlisans okuyorum yine öğrenci belgesi isterler diye biliyorum bilen varsa yazabilir mi ? tesekkeürler.
asliölge ösym gidersen ordaki personel söylüyor nereye gideceğini.ben ilk girdiğimde öyle yapmıştım

@ssometimes @Polaverest Ben de bu sene ekpssye ilk defa gireceğim. başvurumu yaptıktan sonra ösym bürosundaki görevli engelli raporumu, ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi ve genel amaçlı dilekçe ile birlikte ösymye göndermem gerektiğini söylediler. Ösymyi aradığımda ise belge göndermeniz gerekmiyor dediler. Açıkçası ikilemde kaldım ben de bu işin doğrusu nedir? Herhangi bir belge göndermemiz gerekiyor mu? Göndereceksek yukarıda yazdıklarımdan başka göndermem gereken belgeler var mı?

Ekpps icin osymdeki basvuru isleminden sonra baska bir islem daha yapiyormuyuz ?

Ekpps icin osymdeki basvuru isleminden sonra baska bir islem daha yapiyormuyuz ?

2020 Ekpss başvuru kılavuzu

Merhaba ,
2020 ekpss Başvuru kılavuzunu okudum ama anlayamadım.
2019\1 ekpss ile 2018 ortaogretim puanimla hizmetli kadrosuna atandım işe başlamayı bekliyorum.
2020 sınavına girip kadromu değiştirmeyi düşünüyorum ama aynı eğitim düzeyinden atama yapilamaz yazıyor.
Yani eğitim durumum ayni lise mezunuyum.sinavdan yüksek puan alsam bile kendi bransimdan atanamazmiyim?((sağlık meslek hemşirelik mezunuyum))

Arkadaşlar rapor oranım değişti. Tek bildiğim şey Aile ve Sosyal il müdürlüğüne gitmem gerektiği. Hangi belgelerle oraya gitmem lazım?

2018'de yapmıştım

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

istorika
Engel Durumunu Bildiren Rapor, Ösym'nin 2020 kılavuzunda paylaştığı Engel Bilgi formu, Diploma ve Kimlik kartıyla gidip tekrardan Ön Kabul formu alman gerekiyor diye biliyorum.

Kılavuzda öyle bir şey yazmıyor

Başvuru yapabildim ÖSYM'nin sitesinden. Yine mi bakanlığa gidicez

Yeni raporu Aile ve Sosyal il müdürlüğüne gitmeden sisteme biz geçemez miyiz?E devlet,E nabız vs aracılığıyla?

Yeni raporu vermeye gerek var mı ki sistemde başvuru yapabiliyoruz zaten

Üst Alt