Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 Kılavuzu Yayınlandı

kenan91

Yeni rapor aldıysan eskisi iptal oluyor. Ataman olursa yeni raporunu isterler ama sistemde eski raporun olursa atama olmaz.

Atama olana kadar bir yeni rapor daha alırım ben kadro acmadiklari ve atama yapmadıkları için atama 2021'de olur o zaman da yeni rapor almış olurum [emoji23]

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pazartesi giderim bakanlığa :)

merhaba,

arkadaslar bikaç sorum var (öğretmen atamasıyla boğuştuğum için bu başlıkla alakalı hiçbişey yapamadım henüz,yani ben öğretmenliğe atanacak olursam da başvuru yapmayacam ondan)

1) başvuru ayın 12 sindede yapılabiliyor değil mi?
2) başvuru yapmışlığım var önceden (2018) ama raporum değişti. şimdi ben başvuruyu kendşm yapsam sorun olur mu (bazı bilgiler farklı da)

3) değilse nasıl olacak yine aspb ilgili müdürlüğü ne mi gideceğiz ve sonrasında ordan alacağımız belgeyle ösym öyle mi?

benim sonuç 11 şubatta belli olacak atama sonucu ,atanırsam bu defteri kapatacam çok yüksek ihtimal yani çünkü öğretmenlikten düz memurluğa geçiş de varmış ondan.

Öğretmen olarak atanirsaniz niye memurluğa geçiyorsunuz. Atama bekliyoruz zaten az kadro veriyorlar. Birde dönüp memur olcaksaniz niye öğretmen atamasina giriyorsunuz...

kenan91

işsiz kalmamak için başvurdum. öğretmenliği aslında seviyorum fakat bazı sorunlar var gibi. o sebepten yaptıktan bir süre sonra ayrılabilirim

İlle de oradan oraya koşturacağız yani. Raporumun fotokopisine asli gibidir mührü vurulması gerekiyormus. Aldığım hastanede mi yaptıracam bunu il aile ve sosyal müdürlüğü yapamaz mı?

İstorika

valla normalde aldığınız hastane VEYA noter yetkilidir. fakat bazen kurumlar kendileri yapabilmekte.

mesela ben akademik kadroya başvurmuştum , transkriptimi öğrenciliğimin bulunduğu (fakat mezuniyetimin farklı olduğu) okul önce sorun çıkardı fakat sonra yaptı genede.

sizi anlıyorum diğer konudada çünkü özellikle ağır ortopedik engelli arkadaslarımız da oluyor ve hakkaten ulaşım çok zor olabiliyor
fakat sanırım onların da düşündüğü şey şu: "biz emin olmak istiyoruz" yani belge üzerinde daha güvenilir diye düşünülüyor.

her iki taraf da haklı denebilir. çünkü düşünsenize raporu olmayanlarda varmış gibi kendileri yapabiliyor olsa?

Geç başvuru tarihinde başvurursam daha fazla mı para ödeyecem?

Arkadaşlar raporunun yenilensin yenilenmesin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip rapor kimlik ve öğrenim durum belgenizle tekrar başvuru yapmanız gerekiyor. Raporu uzla ilgili bir değişiklik varsa AvSPB'dan alınan yazı ve raporunuzla ÖSYM bürosuna bunu da bildirmeniz gerekmekte.

Herkese şimdiden bol şans bol bol soru çözün :)

Ek: Engel bilginizi güncellemeden başvuru yaparsanız sistemde değiştirme yapamıyorlar, sistemde daha önce kaydı olanlar başvurmadan AvSPB gidip başvuru yapsın, sonra ÖSYM bürosundan güncelleme yaptırsın ardından da başvurusunu yapsın. Ben güncelletmeden başvurdun engel bilgim değişmedi ama oranım yükseldi, pek sorun olmaz dendi ama siz nolur nolmaz dediğim gibi yapın.

Son düzenleme:
Başvurmadım ve sıkıntı bitti. Ben bunlarla mı uğraşacam😃 Çok yuksek olmasa da 2018 sınavında aldığım puanım var. Yeni sınava girsem ne olacak? Çalışmaya sanki çok vaktim var. En iyisi girmemek😂

bende yarınki sonuçlara göre tavır alacam, öğretmenliğe atanırsam bir daha girmek istemiyorum.

İstorika kaçtı puanın. Benim 72,9 puanım var da daha yüksek alırsam ya da düşük alırsam yüksek olan mi geçerli olacak?

İstorika

Girseydin keşke daha yüksek alırdın belki

Okulum var ve istediğim gibi hazırlanamayacaktim.. Belki geç başvuru döneminde basvurabilirim..

başvuru 12 sinde mesai saatinin bitimine kadar değilmi arkadaslar?

ben yarınki atama sonucuna göre başvuru yapacam veya yapmayacam.

2018'de çarpanlara ayırma çıktı mı, önlisansta?

Ekpss ye nasıl girebilirim

Merhabalar %55 süresiz raporum var ekpss nasıl girebilirim raporu ösym' yemi götürmem gerekiyor ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz.
Bir de raporumda ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor bu memur olma olaylarında bazılarında hiç bişey yazmıyormuş tekrar rapor alıyorlarmış benimde öyle olur tekrar uğraşmak istemiyorum hastaneyle

bulunduğun ildeki aile çalışma ve sosyal politikalara engelli raporun ve fotokopisi kimliğin ve fotokopisi ile gidiyorsun sana bi taahhüt kağıdı veriyorlar herhangi bir ösym merkezine o kağıtla gidiyorsun normalde sınav ücreti 120 lira bunun 85 ini bakanlık ödemiş oluyor 35 lira vereceksin ösym merkezinde fotonu çekecekler ordaki web cam den ve başvurun bitecek ama şuan başvurular bitti geç başvuru diye bişey var ona başvur onun süresi 2 gün kaçırma yani 11-12 mart 2020 de ayrıca raporun sürekliyse ve çalışıp çalışamayacağın yerler şartlar doluysa sıkıntı olmaz yeni rapor istemezler ha isterlersede atandığında kurum isterse oda durum bildirir rapor onuda devlet hastanesinden veriyorlar bölümleri geziosun memur olmasında sakınca yoktur diye ibareli oluyor 1 gün içinde hallediliyor mesala ben 2017 de rapor aldım 2018 de ekpss ye girdim 2019 12.ayda tercih yaptım meb ankara vhki olarak atandım bizden sadece engelli raporu istedi ankara meb ama van antalya falan aynı başvuruya memur olabilir yazan durum bildirir rapor istedi sıkıntı olmuyor yani

Üst Alt