Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2026’ya girenler, sınav nasıldı?

Delorean dostum dün sınava girerken bir şey dikkatimi çekti. Sınava giren bir başka adayla görüştüm sınav öncesi ayaküstü. Bane dedi ki abi yanlışlar doğruları götürmüyor. Dedim sen abini dinle sakın ola sallamasyon yapma bu yanlış bilgiye güvenerek. Sonra ah vah edersin dedim pişam olursun. Şimdi Arda arkadaşımız eğer bu şekillde hesaplıyorsa eğer orada bir sıkıntı var derim. Ama yanlışlar doğruarı götürdükten sonra 53 net yaptıysa karşısında ceketimi iliklerim saygımdan. Ben lisanstan girdim Türkçe zordu Matematik 2 boşum var kolaydı. Hatta o 2 soruyuda çözerdim ama zaman ve stresten boş bıraktım. Tarih beni hayal kırıklığına uğrattı. Belki zamanım olsa düşünerek netleri artırabilirdim ama vatandaşlıkta kısmen zordu. Tek başarılı olduğum Coğrafya. Gediz sorusunda bakırçay ile gediz arasında kaldım. Mantıken salladım gediz doğru çıktı. Ama 2022 den zor olduğunu düşünüyorum bu sınavın. En azından lisans düzeyinde.

Arkadaşlar ben gram çalışmadım bu sınava. Halihazırda kamuda çalışıyorum, kendimi denemek amaçlı girdim. Yaşımda 34 ve üniversiteden mezun olalı yaklaşık 15 sene felan olmuştur. Tüm samimiyetimle söylüyorum önlisans gayet kolaydı. Türkçe biraz zordu, matematik tüm soruları çözmek 12-13 dakikamı aldı ve sorular yayınlandıktan sonra baktığımda 15 matematik sorusundan 12 doğru 3 yanlış yapmışım. Tarih gayet kolaydı tamamıyla yorumdu diyebilirim. Coğrafya gayet kolaydı. Vatandaşlık ise yüzeysel olarak dahi bakılsa herkesin yapabileceği derecedeydi. Güncel bilgilerden full yaptım mesela. Yani demek istediğim şu günde 2-3 saat çok değil biraz emek verip çalışan bir kişi 90 puandan aşağı almazdı bu 2026 sınavından. Şahsen ben yıllar geçmiş olmasına rağmen 39,5 Net yaptım. Tabi ki bu zorluk kolaylık olayı tamamen benim görüşümdür bir başka arkadaşımıza zor gelmiş hatta bir başkasına daha da kolay gelmiş olabilir. Şimdiden sınavınızın hayırlı olmasını ve dilediğiniz her şeyin gerçek olmasını temenni ederim.

@scream_58 54 dogru 4 yanlışım var 53 net yapıyor

@Delorean Ben genel görme işitme 2 sınavına girdim. Aslında ilköğretim öncesinde de işitme kaybım vardı ancak belgeyle ispatlayamadığım için işitmeye özel olan sınava giremedim, sadece 20 dk ek süre almış oldum

@cmlslmn, memur ve gih personeliyseniz gihlere sıfırdan atanamıyorsunuz normalde 399 ya da ünvan değişikliği memur olup teknik hizmetler(ekonomist gibi ünvanlı kurumlar)olursa geçiş sağlanır.yoksa o netle bu sene özelinde 2.atama artı seçim sebebiyle bi tık kadro artışı sizin atanmanıza yeter.

@arda3548, peki atıyorum Gediz sorusu Bükreş sorusu sizde de vardı dimi başka sorular yoktu lisans özelinde onu çözmeye çalışıyorum kaldı ki aynıysa sorular öyle anlıyorum.

100 tam puan alma ihtimaliniz çok yüksek memur falan değilseniz şimdiden hayırlı olsun.

@Delorean ben geçen senelere göre çok da farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.

sınavdan çıkan herkesin ilk tepkisi "geçen yıllara göre zordu" falan oluyor ama bu söylemler her sınavda oluyor. geçenki liselere giriş sınavına yeğenim girmişti. Herkes dökülecek full yapan yoktur, bu sene puanlar çok düşecek, en zor sınavdı falan demişlerdi hep bir ağızdan günlerce, sınav sonuçları bir açıklandı, 700 küsür tane fulleyen çıktı. haliyle puanlar da yükseldi. son senelerde bu kadar birinci hiç çıkmamış. güya zordu o sınav. o yüzden sınavın zor olduğu görüşüne pek kulak asmayıp beklentiyi düşük tutmak lazım. yapan çatır çatır yapıyor hocam. zor falan dinlemiyor.

ekpss lisansta eleyici 5-6 soru dışında ki bu çok normal bir sayı, sınav gayet kolaydı. geçmiş yılların sorularını bilmiyorum karşılaştırma da yapamıyorum ama bu sınavda 40 civarı net + o 5-6 sorudan 2-3 tane net çıkaranlar her türlü atanır. 5-6 eleyici sorudan kastımız da bu zaten. aday yığılmasının olduğu bölge 35-45 net arasındaki bölge. zaten bu eleyici sorular o bölgedeki adayları sıralamada yukarı atıyor. o sorulara bakıp sınavın geneli zor zannetmemek lazım.

Üst Alt