Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS atamalarında torpil oluyormuş?

muammerhalil ;

muammer bey ben şimdi şehir ismi vermeyimde sırf bu rapor düzenbazlığından dolayı mimlenen hastane ve doktorlar var.. hatta yukarda da zikrettim,bu hileden dolayı hapse giren doktorlar var..bu eski bişey değil.yeni sayılır.ve bunun neticesinde noldu biliyomusunuz ? öle zorlaştıki o şehirde rapor alınması..şahsen benim herşey ortadayken vermediler bide numune görsün dediler.. buda oranın ne denli sıkı takipte olduğunun işareti..

golden_heart;

Kesinlikle ya hiçbişey eskisi gibi değil yani yok torpilmiş yok bilmem ne tamam hiç yok demek saçmalık olur ama varsa bile basit işlerde var artık herkes korkuyor yapmaya çünkü yalın siyaset anlayışıyla ve yalın hizmet anlayışıyla yönetiliyo her kurum.
Ama bazıları yok söyle yok böyle illah karalıyacak ya nerden tutarsam kardır hesabı yapıyor.
Gerçi ne derler bilirsiniz:

'''MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIRMIŞ.'''

bazı arkadaşlar
lütfen saçmalamayın torpil olsa meb kendi açtığı sınavda yapardı bundan 4 yıl önce öğretmen yakını olan engelliler başta olmak üzere meb de tanıdığı olan girerdi ve ben 94 puan almama rağmen atanamazdın mesela o işler eskidendi bilgisayar ortamında yapılan atamaların torpili olamaz

Bakın öncelikle bu benim şahsi düşüncem ve de doktorlar kendi hayatlarını 3-5 kuruşa riske atmazlar sanırım. Onun için zengin kişiler ancak yaptırabilir diye söyledim.Diğer türlü mantıklı değil bence ha doktor olmuş ama beyinsizse o ayrı ...

ve işin garibi bir şube müdürünün yeğeni sınavı kazandı çocuk bizimle beraber atandı adam amcası olmasına rağmen atamasını büyükşehir dışında bir ile yaptı sırf yeğenine torpil yaptı demesinler diye ben ondan şanslıydım beni merkeze 35-40 km uzaklıkta bir yere atadılar ve bütün bunları yaparken önce falan yere gitmek isteyen varmı diye soruldu ki buralar uzak yerlerdi sonra puan sıralamasına göre yukardan aşağıya atamalar yapıldı

rapor olayına gelince raporları vücut fonksiyon kaybına göre veriyorlar yanlış mesela benim gözde %85 görme kaybı var ama doktor bana bunu görme kaybı diye değil vücut fonksiyon kaybı diye verdiğinde %54'e kadar düşüyor

Kesimlikle katılıyorum.Bu durum söyle özetlene bilir.
''Biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış'' bırakın artık fanteziyi gerçeklere bakın.Herkes eskiye yönelik yaşıyor dünya değişti hiç birşey eskisi gibi değil giden gitti önümüze bakalım artık....:)

ferhat kurt;

Maalesef ... Kimiside şunu yazıyor ortopedik engelliler daha çok hakediyor diye.Bence engellilerin hepsi hakediyor (Kilodan dolayı engelli raporu alınmadığını varsayıyorum o konuda bilgim olmadığı için) bunu söyleyenler diyabet yani şeker hastalarını bi takip etsinler bakalım onların yaşam biçimi kolay mı. Şubat ayında bi tanıdığım daha 29 yaşında diyabetin getirdiği diğer hastalıklar yüzünden hayatını kaybetti. Herkes kendi yaşam şartlarını kötü sanıyor ama daha kötüleri de var emin olabilirsiniz bence herkes haline şükretsin ha atanmak cidden istiyorsanız sınava çalışın o kadar basit ...

murat cok zekısın ya guldurdun benı benım en yakın arkadasım dayısı mustesar yrdımcısı bız 15 tercıh yptık kurada ona sadece ıstanbul sılıvrı yaz ılk tercıhıne oburlerını salla dedıler artı raporu 100 de 13 du 100 de 42 alıp tercıh yaptı 2012 atamasında gırdı yıldır calısıyo tayın ıstedı memleketıne ızın aldı calıstıgı yerden burda raporu dusuk cıktı ısınden atılacaktı ewraklarını topladı tekrar gerı ısıne gıttı 6 calısı tekrar burdan adam bulup raporunu halletrdı ve suanda memleketınde calısıyo hastanede hemde sımdı ben bunu yasamıs bırıyım kımse daha bu yorumun altıda sacma sapan yorum yapmasın torpıl bırının haı yenılıyosa duzenbazlık anlamınada gelırr saygılarr

sınav ıcın bı ıddıam yok arkadaslar ben bıldıgım olayı anlattım benım bu soledıgım kurayla ılgılı herkes ıstedıgı elestryı yapabılır sacma olmadıkca

Yakınımda torpil olayları döndüğü için az biraz bilgi sahibi olduk torpili olan kişinin ismi gerekli yerlere gidiyor ve ona göre işlem yapılıyor arkadaşlar hatta sınav kağıdı bile değiştirilebiliyor iki kardeşin aynı sınıfta ve arka arkaya oturduklarını bu şekilde sınava girdiğini duymuştum ki böyle bir şey olmaması gerek diye düşünüyorum, neyse ya yukarıda Allah var Rabbim hakkımızla girmeyi nasip etsin inşallah

Torpil yoktur diyemem ama memurluğa alınanların hepsi torpille alınıyor demek iftiradır ve ispatı gerekir... torpil var diyen arkadaşlara sormak lazım kaç puan almışlar? Yoksa 50 60 puan alıp ta 85-90 puan alıp memur olanlara "torpille girdi" diye sallaması kolay. Ve raporda torpil eskidenmiş... Siz kaç memur işten atıldı bu rapor yüzünden kaç doktor hapse girdi haberiniz var mı?

eMeL_eMeL;
Sınavda arkada oturan kişinin sınav kağıdı değişiktir. Bu sınavlar sonuçta merkezi sistemle yapılıyor.

Tercihlerden sonra yerleşen engelli bireyden yeni rapor istemeli alacak olduğu rapora göre müracaat etmeli. ASPB müracaat esnasında çok eski raporlar ile müracaat yapıldı.

Arkadaşlar torpil olmayan bir kurum gösterin bana . Valla alkışkıyım : )

Şuan Türkiye de herşeyde torpil var. Bu sadece bilinen bir gerçek. Kimse torpil yok diyemez. Bilgisayar sistemiyle atanıyoruz torpil nasıl olsun vs vs diyenler varsa da biraz düşünmelerini ondan sonra yazmalarını tercih ederim. Zeka Allah ın insanllara verdiği en büyük nimet.

Benim dediğim kpss yakın akrabam oğlunu bu şekilde yerleştiriyor

Ayrıca çok düşük puan alıp dayısı sayesinde yerleşen biliyorum

50 puanla ve torpille memur olan var yapmayın gözünüzü seveyim kendi arkadaşlarımdan biliyorum devir artık torpil devri ve ne paralar dönüyor bu işlerde, kpssden 69 alan komşumuzun oğlu şimdi bir anda banka müfettişi oldu benim bildiğim bunun aşaması olur birden müfettiş olunmaz herhalde.. Neyse ya bize düşmez dediğim gibi yukarıda Allah var, her şeyin hayırlısı olsun :)

ali711 ;
kul torpil yapacak olsa bile Allah önünde sonunda hakkını teslim ediyor..
Bunu yukarda yazmıştım.Elbette tek tük çıkacaktır.70 milyonda bazı çürükler çıkar.Ama bunu genele mal eder gibi,sanki herkes torpille yerleşiyormuşta herkesin önü kapanıyormuş gibi,birde "şurdan duydum,burdan duydum" gibi soyut kanıtlarla dillendirmek doğru değil..Ama buraya bi bakıyorsun,adamlar atanamamış bunun sorumlusu hemen torpil..yooook öle uzun boylu değil..İnsan kendinide sorgulamalı.Hatta iddia ediyorum bu torpilden dem vuranlar eline fırsat geçsin onlarda torpil kullanırlar bana göre..Önce zihniyet değişmeli..

emel_emel ;
seninkisi de rivayet.duymuştum,etmiştim demekle olmaz..emel son mesajında 50 puanla yerleşen var demişsin..Alalhını seversen isim versene..Yada isim verme git bunu bariz biliyosan şikayet et,onunda belgesini getir sun bize.yahu bırakın bu dedikodu ağzını.

cigdemsgnl;
emelE dediğimi sana da diyorum...sende git kimse şikayet et,vatandaşlık görevini yap getir bize evrak sun..sana inanalım..

ali 711

nerenin müsteşar yardımcısıymış ki bu kadar iş bitiriyormuş
bir kıyak yapsan burdaki arkadaşlara olmazmı

murat gercekten sen cok zekısın yazdıgımı okumadın galıba yada kaynatmıya calısıyosun zaten ımkan olsa kendıme yptrrım demıı

golden heart birincisi ben dedikoduyu sevmem ikincisi bunlar dedikodu ya da varsayım değil olan gördüğümüz olan şeyler, komşumuzun oğlu diyorum yakınımdaki arkadaşlar diyorum nereye varsayımmış, ayrıca torpil her zaman vardı ve artarak da devam ediyor bu bariz acı bir gerçek ama adamını bulan işini götürüyor boşa konuşmayın, elbetteki hakkıyla giren de var bunu da söylüyoruz, ama senin bu konuda yok varsayımmış yok atanamadık diye torpillilere atıyormuşuz falan kimse böyle bir şey ima etmedi, soru sorulmuş bizde evet torpil var dedik, sen niye bu kadar celallendin ki :) Ayrıca vicdanı merhameti olan zaten torpile yanaşamaz merak etme..

ben çok merak ediyorum bu sitede,gel sen 80 puan almışsın sana yardımcı olalım işe koyalım diyen kişilere,kaç kişi yok ben istemem diyebilir acaba:D torpil hayatıızın her anında var aslında,toplum olarak alışmısız,bügünkü koşullarda bırakın resmi kurumları,özel şirketlere bile tanıdık bulmadan giremiyorsunuz:Donun için vicdan merhamet işi biraz agır kaçmış bence,tabi bu benim fikrim,herkeisn fikrine saygı duyarım..

Malesef söylediğiniz gibi, Türk insanı yaşama biçimini değiştirip adaletli bir düzeni toplum olarak getirmediği sürece kendi yarattığı karmaşayla devam etmek zorundadır.

hakancan doğru aslında vicdan merhamette gitti artık, dediğin gibi özel sektörde dandik yerler bile kim gönderdi seni diyip referans isteyebiliyor, Allah sonumuzu hayır etsin inşallah :)

Evet torpil var ve olayı açıklığa kavuşturmak istiyorum. Ösym nin tercih klavuzunu ve atamayı açıp okursanız orada bile torpilden bahsediyor

tarcih yaptığın kurumun 5 yöneticisi senin tercihini onaylarsa oraya atanabiliyorsun o bahsi geçen 5 kişi senin tercihini onaylamazsa atanamıyorsun yani kardeşim

@bulent381 seninde @ferhat kurt gibi arkadaşlara AKP basın sözcüsü demen çok yanlış AKP yokken bu bahsi geçen sınav dahi yoktu yani biz engelliler okuyamıyorduk memur olamıyorduk göz ardı etmemek lazım

ferhat kurt

bu hiddetine bakılacak olursa sen torpille bir yere atanmışsın belliki. yıllarca fetöcülere soruları dağıttılar adamlar her kuruma girmedi mi? bir de kalkmış insanları nasıl suçlarsınız diyor.

saksıyı çalıştırın arkadaşlar. bütün sınavlar hemen en geç bir hafta içinde açıklanırken ekpss 30 gün sonra açıklanıyor. önce yeğenleri, eşi dostu, ahbabı yerleştirip kalanları merkezi sistemle belirliyorlar.

arkadaşlar şaçmalamayın sıradan bir vatandasım 4 yıl biyoloji okudum kendi gücümle2014 yılında mezun oldum 2015 te engelli raporu almaya karar verdim (çünkü: daha önce kabullenmiyordum) %43 işitme engellisiyim rapor alırkende hiçkimse yyardımcı olmadı muayene oldum kuruldan geçtim raporum aldım 15 günde almıştım daha sonra ekpss ye hazılandım 2016 yılında girdim

hiç umudum olmamasına ragmen 2017/1 ile kars iline halk sağlıgına biyolog olarak atandım ki biyoloji atamaları kısıtlı olmasına ragmen cok sukur ki bunu basardım suan guvenlik soruşturmasını bekliyorum kimim vardı kimsem yoktu ailem sıradan işçi emeklisi ... yeterki isteyin

sunudu untmayın evet malesefki bazı alanlarda torpil var yok demem ama ösym ve atamalarda olmuyor cünkü sıralamana gore puanına gore ve kontejyanına gore atanıyorsun demem o ki kimseniz olmadıgını dusunuyorsanız şayet Rabbim 'e sıgınmayıda unutmayın....:)

biyologzeyno

Aynen katılıyorum. Puanınız ve sıralamanız belli, alım sayısına göre yerleşip yerleşmeyeceğiniz belli. Zannetmiyorum araya torpil girebileceğini..

merkezi alımlarda torpil yok.. ama bazı kurumlar KPSS den EKPSS den 75 üstü alın.. gelin mülakata diyor..

bu yüzden torpil oolduğu dopğrudur.. memlekette yarı cahil bol.

@thinkpad benim torpille atandığım bir yer yok raporumu bile kendim aldım %49 işitme halen hazırlanmaktayım
kardeşim benim demek istediğim tercih yaptığun kurumun 5 yöneticisi seni kabul ederlerse yani onay verirlerse sana atanabiliyorsun o 5 kişi onay vermezse atanamıyorsun ben bunu anlatmaya çalışıyorum buda torpil olmuyor mu yani ?

ARKADAŞLAR..
bilip bilmeden konuşmayın...

MERKEZİ ALIMLARDA (SIRALAMA ESASLI) torpil olma şansı mümkün değil...

ancak,
KPSS den 75 puan üstü alınma şartı ile kimi kurumlar sözleşmeli personel alıyor... tabi mülakatlı: bu türde KPSS ye girmek yeterli oluyor.. KPSS merkezi atamalardaan atanma yöntemi değil bu.. o zaman elbette ki torpil oluyor.

zaten 75 puan alan herkes başvurabilir yazıyor ilanlarda...
yani 95 alıp, gidip kuruma başvuru yapsan mülakata girsen seni almazlar gider 78 puanlı birisini alırlar bu doğru.

AMA
merkezi alım yönteminde böyle bir insitiyatif yok.. tamamen DPB ÖSYM bilgisayar sistemlerince sıralamaya göre atanılıyor.

Jozefim dediği gibi sözleşmeli alımlarda torpil oluyor fakat sunu sana soyliyim Daye ilk sınavımda atandım üstelik torpilimde yok dogu tarafını tercih ettim 30 tercihten de 25 i memur 5 tanesini biyolog olarak yazmıstıım 5 tercihimden biri geldi istediğim meslegi mezun oldugum meslegi yapacagım Allah'ın izniyle kulaktan dolma bilgilerle kendinizi doldurmayın gecende yazdıgım gibi en buyuk torpilimiz ALLAH'IMIZDIR. oturun calışın tekbir al takdiri Allah'a bırak tercih yaaparkende yuksekten baslayıp dusuge doğru sıraladım 23. tercihimdi kazandım. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Üst Alt