Selam arkadaşlar ben %90 ağır özürlüyüm (80 kronik psikoz calisma olanagi vermeyen - 46 kronik ortopedi engelliyim. Toplam [90 puan])
Bende 2016 Nisan ayındaki EKPSS gireceğim.Muhtemelen psikoz puanım daha çok olduğu için zihinsel bölümden gireceğim.Sınavdan yeterli puan alıpta,ataması kabul edilen şahıslardan engelli raporu ile başvurup 1 sefere mahsus olmak üzere istediği il ve ilçeye atamalarıda gerçekleşecekmiş buda güzel bir haber.
Ben daha önce hiç bu sınavlara girmedim,kafama takılan bazı şeyler var yardım ederseniz çok sevinirim.
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi burada OSYM nin kendi sitesinde 2012 yılında yapılmış olan soru ve cevaplar var.Ben Lise mezunuyum ve sorularım şunlar.
1-Zihinsel bölümden gireceğimi düşünürsek,Osym nin yukarıdaki geçmiş yıllara ait soru ve cevap linkinden
http://i.hizliresim.com/3Yp0OM.jpg bu fotoğraftaki işaretli soruları çözdüm.Bu sorular mı beni ilgilendiren bölüm çünkü Lise soruları diye birsey yoktu ve sadece zihinsel Orta Öğretim vardı.Bende fotoğraftada gördüğünüz üzere onu çözdüm.Cevaplara bakmadan çözdüm 60 soruydu ve 57 sini doğru yaptım.Doğru testi mi çözmüşüm yani sorum buydu ve diğer sorum ise;
2-Benim raporumda 90 puan ağır özürlü,arka tarafında ise kamu istihdamı hayır işaretli.Yani ben kazansam dahi memur olamayacakmıyım.
Kalem ablamız bir konuda genele yazmıştı siz sınava girin rapor işleri kolay onu ben size anlatırım demişti.Nasıl oluyor bu atanma rapor işi ,sağlık ocağımın hekimi ilacımı içtikten sonra çalışabileceğimi biliyor,hatta çalıştığımıda biliyor atamada sağlık ocağı hekimim bile ilacını içtikten sonra çalışabilir diye rapor verir.
Zaten 1,5 yıldırda özel bir işyerinde halen çalışmaya devam etmekteyim SGK lı olarak.Zaten 1,5 yıldır bir özel şirkette çalıştığımı atamada isterlerse E-devletten dökümünü verebilirim,ki hali hazırda elimde devamlı 1. dereceden vergi indirimimde var Ankara'dan gelen dosyamda bu da çalıştığımın kanıtı.
Benim calısmamda bir sıkıntı yok yani sadece sınava gireceğim raporda öyle yazıyor.Diyelimki illede çalısabilir engelli raporu getirmen gerek derlerse kurum beni 1-2 ay beklermi yeni çalısabilir engelli raporum için.
Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler.