Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Kura başvuruları başladı: 15-28 Mayıs 2014

iLhan

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar şimdiden hayırlı ugurlu olsun başvurularımızı yapalım Bismillahirrahmanirrahim. Kuraya başvuran arkadaşlarım bu konu altında bilgi ve düşüncelerimizi paylaşalım.

2012 yılında kayıt olanlar tekrar aile sosyal politikalar bakanlığına gidip ön kayıt belgesi alması gerekiyor mu

ösym internet sitesi üzerinden ücreti yatırıp başvuru yapsa yeterlimi bilgi olanlar cevap verebilir mi

Internet üzerinden yapman yeterli arkadaşım ben öyle yaptım.

Engelli Kura Başvurusu

Engelli kura başvurusu için ne yapılması gerekiyor

Detaylı bir şekilde bilen birisi anlatsın lütfen saçma sapan işlemler yapılıyor ..

kura başvurusu lise mezunu olmayanlar için olandı değil mi?

türkiye ekonomi bankası halk bankası kuveyt türk ekpss kurası için 10 lira yatırıp sonra ösym nin sayfasından sizde yapabilirsiniz kayıt yenileme işlemini ama mutlaka çıktı alın

iLhan;

ücreti yatırdıktan sonra yaptınız demi ösym merkezi bana tekrar kayıt yaptırman gerekiyor denmişti ön kayıt formu için

Eğer 2012 kuralar da başvuru yaptıysan internet üzerinden ilk defa yapacaksan başvuru merkezlerinden yapacaksın önce banka 10tl yaptıracak sin

ilhan;

şöyle anlatayım

2012 yılında ben aile politikalardan ön kayıt oldum ve okula gidip ösym kayıt yapıp internet üzerinden tercih yaptım anladığım kadarıyla benim tekrar aile politikalardan ön kayıt olmam gerekmiyor diyorsunuz demi sadece ösym 10 tl yatırdıktan sonra kayıt olup tercih yapmam gerekiyor bumu

sevenler1981;
ewet aynen öyle ama kayıtı yeniledikden sonra bir çıktı al :)

Arkadaşlar; Başlık KURAYA KATILACAKALR İÇİN.
"İlköğretim-İlkokul-Ortaokul Mezunları için kura ile engelli alımı (EKPSS-KURA)"
Bu pozisyondaki arkadaşlar burada paylaşım yapsın.
Sınavla girenler için birsürü başlık var, buraya da sorularla dallandırıp budaklandırmalar yapmayın lütfen!

[FONT=Verdana] [FONT=times new roman]Belirtilen Yönetmelik uyarınca Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır (Adayların tercihlerin son günü itibarıyla mezun durumda olmaları gerekmektedir.). Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. [/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=times new roman]Bir ortaöğretim kurumundan (*), yükseköğretim ön lisans veya lisans programından mezun olan veya olacak durumda olan engelli adayların 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihlerinde 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) başvuruları alınmış olduğundan 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla bir ortaöğretim kurumundan (*) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2014-EKPSS’ye ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=times new roman]* Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı görüşleri doğrultusunda;Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu, Mesleki Eğitim Merkezi, İş Okulu, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi mezunları, 2014-EKPSS’ye ortaöğretim düzeyinde girmek amacıyla başvurularını yapmış olduğundan, 2014-Kura’ya başvuramayacaklardır. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar 2014-Kura’ya başvurabileceklerdir.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=times new roman]Adaylar başvurularını İnternet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvurusunu bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapacak adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir.Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacaktır. Ortaöğretim Kurumu (Lise) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri tarafından adaylarınbaşvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuruda; 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti adaylar tarafından ödenecektir.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=times new roman]Kura için başvuru süresi bittikten sonra kura için ayrıca başvuru alınmayacaktır.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=times new roman]Adaylar; Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT İş Yerlerinden başvuru ücretini (10,00 TL) yatıracaklardır. Başvuru ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Banka işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM sorumlu olmayacağından, dekont bilgileri aday tarafından dikkatle kontrol edilmelidir. Adayların başvuru yapmadan önce başvuru ücretini yatırmış olmaları gerekmektedir.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=times new roman]Kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. Kuraya başvuracaklar için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. Kuraya başvuracak adayların 2014-EKPSS Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 2014-EKPSS Kılavuzuna, ÖSYM'nin [/FONT][FONT=times new roman]http://www.osym.gov.tr[/FONT][FONT=times new roman] İnternet adresinden erişilebilmektedir.[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=times new roman]Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.[/FONT][/FONT]

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

fatihh32;

ya benim çalıştığım banka ösym nin sisteminde yok hesap numarası versen de yatırsak iban la beraber

abi ben ilk defa başvuracam kura ya. bu gün başlamış başvurular tam olarak ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim. çok uğraştırırlar mı kısa mı sürer benimde mi gitmem lazım yoksabi yakınım halletse olmuyo mu.

Benim kafam takildi OMSS girmis olup atanamayan biri olarak sadece paarami yatiricagim...

[FONT=Verdana]abi ben ilk defa başvuracam kura ya. bu gün başlamış başvurular tam olarak ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim. çok uğraştırırlar mı kısa mı sürer benimde mi gitmem lazım yoksabi yakınım halletse olmuyo mu.[/FONT]

Mesajları tam okusanız cevabı göreceksiniz.
Sadece sizi ilgilendiren kısmı tekrar kopyalıyorum:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir.Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacaktır. Ortaöğretim Kurumu (Lise) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri tarafından adaylarınbaşvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuruda; 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti adaylar tarafından ödenecektir.

Kişisel başvurmak gerekiyor, yakının başvurmasını kabul etmezler.
Aile ve Sosyalden ön kayıt formu almalısınız, daha sonra parayı yatırıp ÖSYM'den kayıt yaptırmalısınız.
Bu ilk kez başvuracaklar için.

2012'de başvurmuş olanlar sadece parayı yatırıp internetten tamamlayacaklar başvuruyu.

yok yani bi yakınım benim adıma yapsa olmaz mı benimde gitmem şart mı

sevenler1981;

kardeşim ıban numarası yok (Sınav ücretini bankaya yatırmak, başvuru merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemler, sınava başvuru için yeterli değildir. Sınava başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlayarak aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edininiz ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız. Sınava başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol ediniz.2014 Engelli Kamu Personeli Kura Usulü Yerleştirme başvuruları, 15 Mayıs - 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, Okullar) ve Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla alınacaktır.
Başlangıç Tarihi :15.05.2014 10:00
Bitiş Tarihi :28.05.2014 23:59
Sınav Ücreti:10 TL
Başvuru Yerleri:ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, Okullar, Aday İşlemleri Sistemi (AİS)
Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) bankaya yada ptt şubelerine giderek de yapabilirsin

Bir sorum olacak daha doğrusu iki soru ;
1- Ödemeyi PTT'den yaptım oturum sayisi :1 yazıyor bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum bana bir sorun yaratır mı..
2- Şimdi AİS'ten başvuru yapiyor durumdayım dikkatimi çeken engel oranımın yazılmadığı ve mezun olduğum okulunda adı yazmıyor bunlar sorun olur mu ... Bunları düzenlemekte mümkün görünmüyor başvuruyu ais'ten yapıp aynı durumu fark eden oldumu

fatihH32;

kayıt oldum peki tercih nasıl yapacağız çok soru sordum ama

Şuan henüz sadece kayıtlar var, tercihler açılmadı daha. Şimdi yapmayacaksınız.

Mujow;

Cevap verebilecek kimse yok mu arkadaşlar

Arkadaslar ben bugun gittim diploma kimlik ve rapor bunlarla gitmeniz gerekiyor. Imza attiginiz icin sizinde gitmeniz gerekiyor yaninizda goturdugunuz belgelerin fotokopisini cektirin gidin onlar yonlendiriyor zor bir sey yok. Hayirlisi olsun insAllah.

sevenler1981;

tercih için daha zaman var tercih klavuzu yayınlanacak haziran ayı içinde nereyi istiyorsan ona göre tercih yapacaksın

Üst Alt