Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu yıl ortalama kaç öğretmen adayı giriyor acaba bilginiz var mı?

yakups hocam Merhaba.Ben de ogretmenlikten sınava gireceğim. Belki de diğer sayfalarda yazdınız ama aklıma takıldı. 2010 da sınava girip atanan arkadaşımla görüştüm, sınavda eğitim bilimleri vardi demişti.2016 da bir degisiklik var mı? Sadece genel kültür genel yetenekten sorumluyuz diye biliyorum.

Böyle öğretmen oluyor mu işitme engellilere ilk defa duyuyorum ?

neşenur yazdığın gibi yani tek ekpss girmen yeterli . fazla kurcalamayın bende gircem formasyonu alabilirsem :) bide alana girersek işimiz sıkıntı olurdu :) böyle daha iyi :)

Suskun Mutsuz Umutlu Anladım, cok tesekkur ederim. Alanın olmadığını biliyordum, eğitim bilimleri kismi panikletti biraz,neyse ki yokmuş :) Size de başarılar.Allah gönlümüze göre versin inşallah

neşenur amin cümlemize ya öğretmenlik ya memurluk . bi şekilde yolumuzu bulmamız lazım . hayat engelli engelsiz acımıyor :D formasyon dersleri görüyorumda çok zormuş özellikle ölçme değerlendirme den çok korkuyorum :D

neşenur sadece ölçme değil diğer bir kaç ders daha zor aslında :( :( :( :( bide acayip sıkılıyorum derslerde :D ama hayırlısı olsun inşAllah başarabilirim.

yakups hocam türkçe öğrt. mezunuyum nasip olursa bu yıl Ekpss ye gireceğim. Herhangi bir memurluğa atamamız oldu diyelim kendi branşımıza kurumlar arası geçiş yapabiliyor muyuz böyle bir durum varsa geçiş için belli bi süre atandığımız kurumda çalışmak gerekiyor mu? Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

mehmett06

Evet geçebilirsin.Bunun için memur olarak çalıştığın kurumdan muvafakat denen bir nevi izin belgesi alman gerekir.Belli bir süre çalışman gerekmiyor.Yani 1 ayda çalışsan 1 yıl da çalışsan olur fark etmez.Ancak bazı kurumlar muvafakat vermiyormuş.İş bu noktaya gelirse kuruma dava açıyorsun mahkeme seni haklı buluyor ve mahkeme kararıyla geçiş yapıyorsun.Tercih yapmadan önce hangi kurumun muvafakatı verdiğini öğrenebilirsin.Genelde sıkıntı çıkarmazlar ama sıkıntı çıkaran kurumları da duyduk.Milli Eğitim Bakanlığında memur olsan muvafakata gerek kalmaz rahat bir şekilde geçiş yapılabilir.Yani çok ters bir durumla karşılaşmazsanız öğretmenliğe sorun olmadan geçebilirsiniz.

acaba kaç

yakups hocam Merhaba.Ben de ogretmenlikten sınava gireceğim. Belki de diğer sayfalarda yazdınız ama aklıma takıldı. 2010 da sınava girip atanan arkadaşımla görüştüm, sınavda eğitim bilimleri vardi demişti.2016 da bir degisiklik var mı? Sadece genel kültür genel yetenekten sorumluyuz diye biliyorum.

evet sadece genel kultur genel yetenek diye biliyorum

Bu yıl ortalama kaç öğretmen adayı giriyor acaba bilginiz var mı?
arkadaşlar öğretmen olarak gırecekler lutfen yazsın

bazıları için belki fikir sahibi olmanızı sağlayacak bir durum benim bir arkadaşımın başına geldi.

kendisi biyoloji öğretmeni normalde. ekpss'den gümrük ticaret bakanlığına memur olarak atandı, dört ay sonra meb'e geçti ve öğretmen olarak atanması yapıldı. bu da izleyebileceğiniz bir yol olabilir.
tesekur edrrızzz:)

beden eğitimi öğretmenliğinden girecem nasip olursa ekpss ye şansım nedir

Merhabalar şimdiden yanıt için teşekkür ederim.
Ben 26 yaşında ücretli matematik öğretmeniyim ayni zamanda kpss hazırlanıyorum. Daha 2-3 saat önce%40 engelli raporu alabileceğimi öğrendim (tam remisyonda hodkgin lenfoma evre 3 SB) askerlikten muaf olmuştum fakat ne hikmetse rapor alabileceğimi hiç düşünmemiştim yarın ilk iş olarak hastaneye gidecem ekpss ye az zaman varmış.
Neyse gelelim soruma, ekpss ile normal bi lisede matematik öğretmeni olarak atanabiliyor muyum?

Formasyon zor olmaz diye tahmin ediyorum normal kpss den de atanabilirsin dene derim matematiğinde iyi liseye atanabilirsin ekpss ye

Evet formasyon zor degildi sadece 1 sene gibi zaman harcaman gerekiyor ve tabiki para :)
Kesinlikle normal kpss ye de girecem zaten hazirlaniyorum fakat normal bir işte çalıştığım için işi birakmayarak hata mı yapıyorum diye düşünüyordum (herkes gibi paraya ihtiyacım var) ekpss ye girebiliyorsam -ki girebiliyorum gibi duruyor değerlendirmek istiyorum.

Bu yıl da EKPSS öğretmen adayları 1000'i bulacak desenize.

Ekpss Öğretmenlik ataması bekleyenler bu başlık altına lütfen

Arkadaşlar beden eğitimi öğretmeniyim Ekpss ile atanma şansım nedir öğretmenlik alımları Nasıl oluyor branş bazında mı kontenjan açılıyor yoksa şu kadar öğretmen alınacak mı deniliyor teşekkürler

ben de coğrafya öğretmenliği için sansımı demeyi düşünüyorum, inşallah iyi alım olur.

rodi7771

İlk sayfalarda cevap vermiştik ama yine de söyleyeyim.Branş bazında kontenjan açıklanmıyor.Genel sıralamaya bakılarak atama yapılıyor.Mesela 400 öğretmen alacağız diyorlar.Senin sıralaman öğretmenler arasında 350 ise sen kesin olarak atanıyorsun.Türkiye'de hiç ihtiyaç olmayan bir branş varsa belki onda sorun olup atama yapılmayabilir.Beden eğitimi öğretmenliğinde yeterince ihtiyaç var.Yani genel sıralamada alınacak öğretmen sayısından öndeyseniz kesin atanırsınız.

yakups hocam ben de öğretmen adayıyım %52 engelli işitme raporum var ve çalışamayacağı alanlar bölümde öz bakım yapabilir yazmışlar ..neden böyle bir şey yazmaya gerek duydular ağır engelli değilim..bu durum atandıktan sonra sorun teşkil eder mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt