Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@yakups hocam ben de öğretmen adayıyım %52 engelli işitme raporum var ve çalışamayacağı alanlar bölümde öz bakım yapabilir yazmışlar ..neden böyle bir şey yazmaya gerek duydular ağır engelli değilim..bu durum atandıktan sonra sorun teşkil eder mi ?
Hayır sorun olmaz.O bölümde hepimiz için bir şeyler yazıyor.Kesinlikle endişelenmeyin öğretmen olabilirsiniz.Yalnız işitme sorunuyla özbakımın ne alakası var orasını anlamadım.

yakups

çok teşekkürler cevap için :) işte ben de neden "özbakım yapabilir" yazmışlar anlamadım çok saçma geldi şimdi düzeltmeye kalksam bu sefer de oranı düşürürler diye korkuyorum kalsın bakalım umarım bir zararı olmaz

Blue-Velvet

Düzeltilecek bir şey yok.Aksine sizin için olumlu olabilecek bir yazı.Zaten o maddeye de kimsenin baktığı yok.Bende de ayakta uzun süre durmayı gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor.Öğretmen oldum.Yeri geliyor ayakta uzun süre durduğun da oluyor.Hiçbir aşamada bu kısma bakıp bir şey diyen olmadı.Takılmayın.Sınavda yüksek puan almaya bakın.

Merhaba arkadaslar.
Siteye bugun uye oldum bı kac tane bılgı almam gereken sorularım var yardımcı olursanız sevınırım.ben lısans mezunuyum ve suan formasyon egıtımı almaktayım.engellı sınavına ılk defa gırecegım ıcın bu sorular ıcın net bılgıye ulasamadım.engellı ogretmen adayları nısan ayında olacak ekpss sınavı harıcınde baska bı sınava gırecekmı(egıtım bılımlerı sınavına).bıyolojı mezunuyum ve dıyelımkı bıyolog olarak atanmak ıstedım bu durumda alan ıcın yıne baska bır sınava gırmem gerekıyor mu yoksa bunların hepsı ıcın sadece nısandakı sınava gırmem yeterlımı olacak?

kullanıcı46

Hepsi için Nisan'daki sınava girmeniz yeterlidir.Öğretmenlik için eğitim bilimleri sınavı yapılmıyor.Biyolog olmak isterseniz tercihler temmuzda yapılacak.Sınavdan aldığınız puanla başvurabileceksiniz.

2016 ataması ekpss ögretmenlik

merhaba hocalarım % 40 tip 1 seker hastasıyım nisanda ekpss ye girecegim beden egitimi ögretmenligi olarak sınavda belirli bi puan sınırı vrmı yoksa genel ortalama puan alarak 2016 ylında atanabilirmiyiz

berati şenol

Puan sınırı yok.Önemli olan öğretmenler arasındaki sıralamanızın alınacak öğretmen sayısından önde olmasıdır.Yani 400 öğretmen alacağız derlerse sizin sıranızın öğretmenler arasında ilk 400'de olması gerekir.

Merhaba arkadaşlar, iyi çalışmalar. ..Atanmamiz dahilinde stajyer öğretmenlik olayı bizi bağlıyor mu, bilginiz var mı. ?

hocam bende beden eğitimi öğretmeniyim şubattaki ekpssye girecem puan sınırı falan yok, alım yapılacak kontenjanında sıralamaya girmen yeterli olur

yakups merhaba kardes ya ben suan ekpss ye hazirlaniyorum ve formasyon aliyorum temmuzda yapilacak olan atamalardan once ogretmen atamasi olur mu yani once hangisini yaparlar diyelim ki temmuzda atandik 1 ay sonra ogretmen alimi yaptilar ogretmenlik icinde tercih yapabiliyormuyuz ?

@yakups merhaba kardes ya ben suan ekpss ye hazirlaniyorum ve formasyon aliyorum temmuzda yapilacak olan atamalardan once ogretmen atamasi olur mu yani once hangisini yaparlar diyelim ki temmuzda atandik 1 ay sonra ogretmen alimi yaptilar ogretmenlik icinde tercih yapabiliyormuyuz ?
Büyük ihtimal önce memurluk ataması olur.Eğer geçmişte yapılanın aksine yeni bir karar almazlarsa memur olarak atandıktan sonra öğretmen ataması yapılırsa öğretmenliğe de başvuru yapıp atanabilirsiniz.Hiçbir sıkıntı yok.2014'te öyle oldu çünkü.

merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak 1 yıl süreli engelli raporu aldım.Bu raporla ekpss sürecinde başvurular 23 şubatta başladığında ilk olarak aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne başvuru yapacağım.Ancak benim sizden öğrenmek istediğim hastaneden aldığım raporu ankara'dan onaylatmak gerekli mi?raporum 1 yıl süreli olduğu için gerekli olmadığı söylenmişti.şimdiden teşekkürler

merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak 1 yıl süreli engelli raporu aldım.Bu raporla ekpss sürecinde başvurular 23 şubatta başladığında ilk olarak aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne başvuru yapacağım.Ancak benim sizden öğrenmek istediğim hastaneden aldığım raporu ankara'dan onaylatmak gerekli mi?raporum 1 yıl süreli olduğu için gerekli olmadığı söylenmişti.şimdiden teşekkürler
Ankara'dan onaylatmak gibi bir şey söz konusu değil.Ancak atama esnasında raporunuzun süresinin dolmamış olması gerekir.

Sanat tarihi okudum acaba sanat tarihi öģretmenliği alımı var mı

Hocam bende beden eğitim mezunuyum. Aklıma takılan şey oldu şimdi biz beden öğretmenleri hayatı boyunca hep top peşinde koşturduk şimdi mezun olduk dielim kalkıp bir edebiyatcı veya bir matamatikci ile nasıl yarışalım bu konuda adaletsizlik yokmu branş ataması olması daha adaletli olurdu. Bu konuda mebe karşıyım. Bizim hakkımız ciğnenmiş oluyor.

arkdaşlar öğretmenlik mezunuyum fakat diğer memurluklarada başvurup memur olabiliyormuyum eğer olabiliyorsam öğretmenlik mezunu olarak hangi memurluklarda görev alabilirim ?

Sohbet butonuna basarak ekpss öğretmenlik grubuna giriniz.

@yakups Merhaba, ben ilk kez ekpss'ye gireceğim. Doğal olarak sınav hakkında çok fazla bilgim yok. Güzel Sanatlar Fak. mezunuyum, Görsel Sanatlar Öğretmenliğine başvuru yapabiliyorum. Bir kaç sorum olacaktı yardımcı olursan sevinirim yakups.
1- ekpss öğretmenliği başvurusunda normal kpss'de p10 puanıyla alım olurken ekpss'de böyle bir şey var mı? Yani Eğitim Bilimleri sınavı yapılıyor mu ekpss'de de
2- Yazılan yorumları okuduğum da; öğretmenlik alımında her branşın ayrı bir baraj puanı yok. Eğer böyleyse benim görsel sanatlar öğretmeni olarak ekpss'den en az kaç almam gerekiyor? ve o puanı almam için kaç net yapmam gerekiyor :)
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim

Hocam ekpss'de eğitim bilimleri sınav yok.Tek bir puan alıyorsun memurlukta da öğretmenlikte de aynı puanı kullanıyorsun.En az kaç puan almam gerekir sorusunun cevabını verebilmemiz mümkün değil.Sınava giren öğretmen sayısına,yapılacak alıma bağlı olarak değişir.2014 ilk atamada taban puan 71 idi.Bu size fikir verebilir.Tam emin değilim ama 26-27 net 70 puanı geçmek için yeterli olabilir.Size tavsiyem 35 üstü yapın garanti olsun.Kesin rakamlar vermemiz mümkün değil.Kpss'de öyle çünkü.Bazen puanlar yükseliyor bazen düşüyor.Siz çalışmaya bakın bir şekilde atanırsınız inşallah.

yakups Abicim öncelikle selamlar. Ben 2012 yılında orta öğretimden ÖMSS sınavını kazanıp yerleştim. İlk görev yerim Marmara Üniversitesi oldu. O süre zarfında da zaten Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği son sınıf öğrencisiydim. 2013 yılında bölümümden mezun oldum ama memurluğa devam ediyorum. Geçen sene şubat ayında İstanbul' dan memleketime tayinimi istedim. Şu anda da Siirt Üniversitesinde lisans mezunu bir memur olarak görev yapmaktayım. Bu sene EKPSS' ye girip öğretmen olmak istiyorum. Sormak istediğim soruya gelecek olursak daha öncesinde yani 2012 ÖMSS sınavıyla memur olduğum için EKPSS ye hiç girmeden öğretmenliğe geçebiliyor muyum, şayet geçiş yapabiliyorsam yapmam gerekenler veya izlemem gereken prosedürler neler?

...

S.a başvuru yapan öğretmen sayısını öğrenme şansımız var mı bilginiz var mı acaba dostlar

Ayrıca sayfanın açtığı facebook grubu var mı malum sosyal medya bilgi paylaşımı açısından daha hızlı artık

geçen sınavda tüm öğretmenler atanmış hocam, aynı soruyu ben de merak etmekteyim

Arkadaslar bence bu sene tahmini 300 civari bir ogretmen olur onu da aralik ayi gibi alirlar diye dusunuyorum. Bu sene sinava kac ogretmen girecek o onemli gecen donemden atanmayan kalmadi belki yuz kisi ya vardir ya yoktur. Bu sene iki bin aday girdi diyelim o zaman netlerin cok onemi olacak ama bes yuz civari ogretmen katilirsa herkesi alabilirler. Bir onceki atamada oyle oldu cunku. Sinav yaklastikca stres artiyor 60 soru kulaga hos geliyor ama stresi daha zor.

geçen sınavdaki atamaların iyi olduğu kesin bu sınavda da İnşallah öyle olur bu bir avantaj denebilir çünkü şu an açıkta 200 bin öğretmen var atama bekleyen beklemekten usanmış

Merhaba lar bn ilk defa giriyorum sınava başvurumu da yaptım
Sormak istediğim ben felsefe mezunuyum
Formasyon belgem var lisans olarak başvuru yaptım ogrejtmen olarak başvuru yapılıyor mu ayrı yoksa formasyonun bi etkisi olmayacak mi aklım çok karışık

Yakup hoca iyi akşamlar.Benimde size bir sorum olacak. Rehberlik Psikoloji Danışmanlık mezunuyum.2016 yılında ilk defa EKPSS sınavına gireceğim.Bu branşda öğretmen alımı nasıl oluyor.Bu branşın şansı ne kadardır.Kaç net ile atamam gerçekleşir.Şimdiden teşekkür ederim.

Öğretmenlik konusunda alım olacak mı orasıda var işte geçen dönem iki alım olmuş ama nerdeyse arada 1.5 yıl var tabi bide giren sayısı ve alımda önemli

sevilay2 Ekpss'de diğerinden avantajlı bir branş söz konusu değil.Sadece açık sayısı çok çok az olan branşlarda kadro açılmayabiliyor.Onlar da zaten kpss'de birkaç kişilik alımın olduğu branşlar hangileri olduğunu tam bilmiyorum.Onun dışında temel branşlarda ayrım yapılmıyor.Rehber öğretmenlikte her ilde çok sayıda açık var.Yani sizin rehber öğretmen olarak atanabilmeniz için öğretmenler arasındaki genel sıranızın alınacak öğretmen sayısından önde olması yeterlidir.Yani 200 öğretmen alacaklarsa siz öğretmenler arasında 199.olursanız atanırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt