Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yakup said hocam 84.72 atanirmi ne dusunuyorsunuz
Hocam atanabileceğinizi düşünüyorum.Ama yine de sıralamayı bilmediğimiz için temkinli olmakta yarar var.

"Atanan engelli adayların, göreve başlama işlemleri sırasında, öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekecek" bu ne demek oluyor arkadaşlar yeniden mi rapor alacağız yani
Evet malesef bu duruma göre tekrar rapor almak gerekecek.Ancak bu %40 üstü olması gereken sağlık raporu değil.Sadece öğretmenlik yapabilir mi yapamaz mı buna ilişkin rapor.

Hocam bu yüzde kırk raporu alırken ugrastirdiklari kadar ugrastirmazlar demi . Yakup hocam Puanim 85.39 adalet ogretmeniyim atanma ihtimalim nedir sizce yakups said

250 kisi alinacak diyince endiselendim ogretmenler arasinda girerim insallah 250ye

@yakups hocam peki bu bahsettiğiniz rapor nasıl alınıyor?
Atandıktan sonra hastaneye başvuruyorsun.Doktor öğretmen olur ya da olamaz gibi bir ibareli rapor veriyor.Bizden istememişlerdi bu raporu.Bu yıl olacak demek ki.

Hocam bu yüzde kırk raporu alırken ugrastirdiklari kadar ugrastirmazlar demi . Yakup hocam Puanim 85.39 adalet ogretmeniyim atanma ihtimalim nedir sizce @yakups said
Hocam sıralamayı bilmediğimiz için inanın bir şey söylemek zor.Ancak ben atanabileceğinizi düşünüyorum.Yine de her şeye hazırlıklı olun.

yakups hocam neden bu kadar az aldilar bi tahmininiz var mi ve subatta alim olur mu yoksa bu alim artik engelli alimi yapmayacaklarinin habercisimi ?

yakups Insallah hocam subatta daha cok alirlar insallah bu arada cok sagolun her soruya cevap veriyirsunuz ilgileniyorsunuz ben bisey daha soracaktim bu yeniden rapor istemeleri bi sorun cikarir mi yani benim % 40 raporum var kalp rahatsizligindan ogretmen olamaz derlermi acaba ?

facebook'da bir arkadaş ekpss öğretmenler için bir sayfa açmıştı galiba. herkes kaç puan aldığını falan giriyordu. sayfayı açan arkadaş sayfayı herkese açık hale getirsede biz de baksak kaç öğretmen var ve kaç puanla öğretmenler içinde kaçıncı olunuyor?. 1000'in ûstünde öğretmen var galiba.

@yakups Insallah hocam subatta daha cok alirlar insallah bu arada cok sagolun her soruya cevap veriyirsunuz ilgileniyorsunuz ben bisey daha soracaktim bu yeniden rapor istemeleri bi sorun cikarir mi yani benim % 40 raporum var kalp rahatsizligindan ogretmen olamaz derlermi acaba ?
Kalp rahatsızlığında sorun olacağını düşünmüyorum.

facebook'da bir arkadaş ekpss öğretmenler için bir sayfa açmıştı galiba. herkes kaç puan aldığını falan giriyordu. sayfayı açan arkadaş sayfayı herkese açık hale getirsede biz de baksak kaç öğretmen var ve kaç puanla öğretmenler içinde kaçıncı olunuyor?. 1000'in ûstünde öğretmen var galiba.
Oraya göre 250.kişinin puanı 78.Ancak puanını yazmayanlar olabilir.Taban puan 80'in üstüne çıkar gibi görünüyor.

öğretmenlik tercihleri yapılırken sadece öğretmenlik yapmak istediğimiz ilimi seçiyoruz? geçen senelerde bu tercihleri yapıp öğretmen olarak atanan var mı aramızda arkadaşlar? illere göre seçim yapılıyorsa illerin taban puanlarını bilmedikten sonra yine atanıp atanamayacağımızı bilemeyiz ki. tercihlerim olmazsa benim herhangi bir ile atamamı yap diye bir seçenek oluyor mu tercihlerde?

öğretmenlik tercihleri yapılırken sadece öğretmenlik yapmak istediğimiz ilimi seçiyoruz? geçen senelerde bu tercihleri yapıp öğretmen olarak atanan var mı aramızda arkadaşlar? illere göre seçim yapılıyorsa illerin taban puanlarını bilmedikten sonra yine atanıp atanamayacağımızı bilemeyiz ki. tercihlerim olmazsa benim herhangi bir ile atamamı yap diye bir seçenek oluyor mu tercihlerde?
Hocam ili seçiyorsunuz.Kpss ile yapılan alımı tamamen kafanızdan silin.Taban puan falan olayı yok.Şimdi 250 kişi alıyorlar.Siz başvuru yapacaksınız.Size zaten il seçimi yaparken branşınızda boş okul olan iller açılacak.Boş yer olmayan il varsa göremeyeceksiniz.Meb sıralamayı yapacak.Diyelim ki siz 249.sunuz.Diyecek ki bu kişi atanacak.%99 ilk tercihinizdeki ile atanacaksınız.Çok düşük bir ihtimal de ikinci tercihinize atanacaksınız.Hadi çok farklı bir durum oldu 3.tercihinize atanırsınız.Yani burada önemli olan siz ilk 250'de var mısınız yok musunuz?Gerisi kolay zaten nereye isterseniz atanıyorsunuz.

yakups hocam bana akıl verin ben normal kpssden de iyi bekliyorum o daha açıklanmadı sizce hangisinden tercih yapmalıyım ekpssden atanma ihtimali daha yüksek ama bilemedim

Yakups hocam 250 . Kisinin puanı 78 dediniz ya peki kaç kişi puanını girmiş o listeye bunu Biliyormusunuz ?

Hocam kpss alımı şubatta yapılacak zaten.Siz buna başvurun kesin atanırsınız.Yalnız bana bipolar olan öğretmen olarak atanabilir mi diye sormuşsunuz daha önce.Bizim dönemimizde kimseden öğretmen olur raporu istememişlerdi.Bu alımda malesef istiyorlar.Ben sizin durumunuzu bilemem ancak doktordan öğretmen olur raporu almanız gerekecek.İnşallah bir sorun çıkartmazlar.Çünkü tamamen doktorun insiyatifinde bir durum.Siz başvurun.Kpss alımı şubatta olduğu için sorun yok.

Yakups hocam 85.42 ile o 500 küsür un içinde kaçinci siralara denk gelirim yardimci olursanız sevinirim

Sağolun hocam çok yardımcı oluyorsunuz gerçekten Allah razı olsun.peki hocam tekrardan şubatta tercih yapabiliyor muyum

Sağolun hocam çok yardımcı oluyorsunuz gerçekten Allah razı olsun.peki hocam tekrardan şubatta tercih yapabiliyor muyum
Tabii ki şubattaki kpss öğretmen alımına da başvurabilirsiniz.Siz merak etmeyin kesin atanırsınız yeter ki öğretmen alır raporu almak sıkıntı olmasın.

Yakups hocam 85.42 ile o 500 küsür un içinde kaçinci siralara denk gelirim yardimci olursanız sevinirim
90 küsürlerde hocam.Ancak kesin sonuç vermez.Mesela siz oraya puan yazmamışsınız.Yani puan yazmayan daha birçok kişi vardır.Sadece fikir verebilir.

Anladım hocam . Teşekkür ederim . Hani yaklaşık 1000 öğretmen olsa ona göre oran yaparım diye dusunmustum

peki yakup hocam, öğretmen olarak atandıktan sonra da öğretmenlik yapılabileceğine dair sağlık kurulu raporu istiyorlar. engellilere öğretmenlik için hangi sağlık koşulları arıyorlar? ilerleyici kronik hastalar öğretmenlik yapamaz gibi bir şey gördüm. bu ne demek? benim diyabet ve buna bağlı %30 görme kaybı ve nöropati . ben başvurabilir miyim öğretmenliğe?

mehker

Hocam sizdeki rahatsızlıklar için bir problem olacağını düşünmüyorum.Bizden bu tür bir rapor istemedikleri için tam olarak şartları bilmiyorum.Ancak diyabet ve az bir görme probleminde sıkıntı çıkarmazlar.Mesela hiç konuşamayan biri için sorun çıkarabilirler.Ya da ileri derecede psikolojik bir rahatsızlığı olana sorun çıkarabilirler.Onun dışında öğretmenliğe engel olmayacak hastalıklarda sıkıntı çıkarmazlar.

arkadaşlarım bu fikrime katılırmı bilmiyorum ama bence bu sınavda %70in üzerinde başarı sağlayanlar atanmalıydı. hepimiz engelli birer birey olarak diğer arkadaşlarımdan daha fazla emek sarfettik tüm zorluklarımıza rağmen...umarım ramazanın bolluk ve bereketi öğretmen alımlarınada yansır :)umutla kalın arkadaşlar umutsuz olmayalım lütfen

Arkadaşlar, 2016 ekpss ile alınacak olan 250 öğretmen kardeşimiz, 2016 ekpss ile alınacağı açıklanan 6000 kişilik kadroya dahil mi değil mi? Yani benim gibi lisans mezunu memur adayı arkadaşların şansı artıyor mu azalıyor mu bu öğretmen alımıyla? Bilen ya da fikri olan yazarsa çok sevinirim. Herkese bol şans.

Arkadaşlar sıralama vs. tartışması bir kenarada asıl tartışılması gereken sayının çok ama çok az olması en azından 1000 kişilik bir alım yapılmalıydı, bence bu büyük bir haksızlık oldu, neden bu kadar az gerçekten anlayamadım ve çok üzüldüm 😞
şizo Bu yıl normal kpss ögretmen atama sayısının da çok az oldugu göz önüne alınırsa ve şubatta tek bir atamaya işaret edildigine göre, engelli ögretmen alımlarının gelecegi de pek parlak gözükmüyor bu sebeple dogal olarak ögretmen adaylarıda normal memurluk kadrolarına yönelecekler...bu durumda sadece memurluk tercihi yapacak olan adaylarında şansı azalacak çünkü artık herkes birşekilde yerleşme çabasında olacak!!!

Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için Yakups.
Candy16

Benim öğrenmek istediğim öğretmen kadrosunun, 6000 kişilik kadroya dahil olup olmadığıydı. Diğer yazdıklarınızın ben de farkındayım.

Hocalarim 1000 tane öğretmen varmidir yaa buna eminmisiniz

Ögretmen arkadaşlar buradamısınız?? Bence sayının arttırılması için sayın bakanımıza, müsteşarımıza ve vekilimize konudan rahatsızlığımızı ve istegimizi dile getirmeliyiz!!Acilen!!
şizo sorunuzu emin olun anladım, benim demek istedigim de şuydu ; o 6000 kadroya, kura, lise, yüksekokul, lisans dahil bu birincisi, bu bahsi geçen 6000 den zaten belli bir miktarı lisans olacak bu da ikincisi bu 250 kisi bu sayıya dahil olmasa bile geriye kalanlar alımın düşük olması nedeniyle büyük ihtimalle normal alıma yönelecekler..:(
Ki benim öncelikli dilegim ögretmenlerin mesleklerine atanmasıydı...özetle bu durum herkes için sıkıntılı, umarım atama sayısını arttırırlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt