Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sonrası doğru tercih nasıl yapılır?

Ezo1905

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Geçen sınava giren arkadaşların konularını tek tek okduum..
Çoğu kişi yanlış tercih yaptığından açıkta kalmış..
Peki doğru tercih nasıl yapılır ?
Bilen, tecrübesi olan arkadaşlar buraya yazarlarsa hepimize yardımcı olurlar..
Açıkcası benim en ufak bir fikrim yok. Geçen sınavın tercih klavuzunu okudum ve anlamadım..:)
Ben anadolu meslek lisesi Gıda bölümü mezunuyum.. Açıktan da Adalet okuyorum..

doğru tercih için öncelikle başarı sırasına dikkat edilmeli , eğer alım yapılan sayının içindeyseniz diyelim bu sayı 600 olsun siz 550 iseniz, kendi şehriniz dışında size en yakın yerleri başa yazmalısınız tabi engel durumunuzu göz önünde bulundurun. siz ilk 100 deyseniz daha rahat olabilirsiniz. alınan sayının dışında iseniz öncelikle istediğiniz yerleri en başa yazıni sonra engel durumunuza göre gidebileceğiniz 2. hoşunuza giden yerleri sonra 3. 4. diye parçalara ayırın.

ayrıca farklı şehirler yazacak arkadaşlar gideceğiniz şehirleri sosyal ekonomik kültürel açıdan iyiden kötüye doğru kategori yapsınlar 15 tercih varsa ilk 5 çok iyi, sonraki 5 orta, en son 5 kötü yerler yazılabilir. dikkat diyorum bunlarda her zaman engel durumunuzu da göz önünde bulundurun

Ben 641. sıradayım. İlk tercihte İstanbul'a yerleşebileceğimiz sanmıyorum. O sebeple istediğim kadroları yazacağım gelmesini bekleyeceğim. Gelmezse ikinci tercihi bekleyeceğim. Ama mutlak yerleşmek istesem, 2012 ÖMMS tercih puanlarına göre bir tercih yapar yerleşirdim. Fakat şöyle bir durum da var; adam ne olursa olsun yerleşeyim diyor sonra gitmiyor, işte bu hem başkalarının hakkını yemek hemde kendi hakkını 2 seneliğine kaybetmek anlamına geliyor.

Kabaca bir hesap çıkartıyorum;
İstanbul'dan anadolu tercihi yapmak isteyenler, 100 KM için 1.000 TL nakliye parasını gözden çıkarın.1.200 KM için bu rakam 4.300 TL (Pazarlıklı) .Kiralar 400 den başlar alabildiğine gider.
İstanbul'a gelecekler için ise hesap daha feci. Kiralar 600 den başlar, artar gider. Bu paraya oturacağınız yerler, GOP, Arnavutköy, Esenyurt, Sultanbeyli vs... .Sahibinden biraz şişirilmiş olsada fikir sahibi olabilirsiniz.
Hesabınızı iyi yapın ne kendinizi ne de başka birilerini madur etmeyin.

Ezo1905 memurlar.nette e kpss tercıh robotu var bence en guvenılır o tercıhını ona gore yap

Ekkpss tercihi nasıl yapılır bilmiyorum yardım edin lütfen

Arkadaşlar ben bu sene ilk defa girdim sınava. Sadece sınavın gününü biliyordum başkada bişey bilmiyordum. Kimisi 1.Tercihler yapıldı diyor. Kimisi daha yapılmadı diyor ben anlamadım. Tercihler yapıldı mı yapılmadı mı? Yapılmadıysa ne zaman yapılacak. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz. ?

Merve344

O bahsettiğin eski gönderi yani bizim 2018 ekpss sınavından önce 2018/1 alımı oldu o tercihler için konuşmuşlar.Zaten o tercihi de 2016 yılındaki ekpss ye girenler tercih yapabilir.Bu yılda bizim tercih edebileceğimiz alım bu yılın son çeyreğinde EKİM-KASIM-ARALIK aylarından birinde tercih alınacak.

Arkadaslar Tercihleri Yaparken Neye Dikkat Etmeliyiz Bilgilerimizi Paylaşalım...

Arkadaslar tercihlerde kafama takilan bir konu var simdi ben ilk alti tercihimi yasadigim yer olan Aydina yaptim fakat gelmedi diyelim 7. tercihim İzmir olsun. Simdi 1. Tercihte izmiri yazan 79 puanli kisi mi yerlesir yoksa 7. tercihimde olsa daha yüksek puan aldigim icin 80 puanla ben mi atanirim bu konuda bildiklerimizi paylasabilirmiyiz?

macasi

Yani o zaman tercih son sirada bile olsa orayi en yüksek tercih eden yerlesir. Peki o zaman tercihleri dogru yapmaktan bahsediyorlar bunun sebebi ne neyi yanlış yapacağız ki ilk etapta ben kendi sehrimi tercih edeceğim daha sonra diğer yerleri sizin dediginiz gibi olunca kendi memleketim gelmese bile bir yerlere yerlesirsin

Sınav sonucu

Ekpss dan 54 puan almışım ne yapmam gerekiyor

Meslek lisesi mezunları düz memurluk veya hizmetli yazabilir mi.

EKPSS ile atanabilmek için doğru tercih nasıl yapılır?

s.a değerli arkadaşlar ;
hepimiz bildiğimiz üzere EKPSS ye giriyoruz tercih yapıyoruz atanan veya atanamayan oluyor bu aralar bir kaç kişiyle konuştum herkes yanlış tercih mi yaptın diye soruyor ? bu tercihin doğrusu nasıl ki yanlışı nasıl oluyor ? ben daha bu en son yapılan atamada bir tek batı tarafları yazdım ondan önce en pis en kötü yerleri yazıyordum gene gelmedi bu iş nasıl oluyor tecrübeli arkadaşlar aydınlatabilir mi ??

En kötüsü en pis işler nereki
Tercih etmiştin😐
Ben hiç denemedim tercihi

Zorro
en pis yerlerden kastım hakkari Şırnak tunceli v.s....

bu atanma işleride piyangodan para çıkması gibibirşey....

isyankar_

Kac puan almistin atanamadin kardeşim ve ne mezunusun ben kendi katogorimi inceledim 2016 sinavinin son atamasinda lisans mezunlari 67 68 ile atanmis hemde bati illeri aydin denizli muğla gibi yerlere ben ilk defa bu sene girdik nasipse tercihler bir acilsa yapcaz bakalim tercih

Doğru tercih nasıl olur?
1- En çok istediğin yeri ilk sıralara yazarak
2- Şehirlerin sadece adına bakmayın internetten bir araştırma yapın ( Ev kirası yaşam şartları hastane olanakları Sosyal yaşam vb.)
3- Kurumların çalışma ortamlarını araştırın.
4- Tayin durumunu araştırın.
5- VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni Düz Memurdan 50- 60 TL fazla maaş alır.
6- Son tercihlerinize hiç biri olmasada burası olsun diyebileceğiniz yerleri yazın.
7- Gitmeyeceğiniz yeri asla yazmayın
diyerek devam ederek gider

4 sene önce yazdığım her şey aynen geçerlidir. İstanbul'u kesinlikle yazmayın derim.

yusufyüreklim
teknk lise elektrik-elektronik böl mezunuyum 73 puanım bu 4. girişim sınava Allah kahretsin....atanamadık...lisans mezunu 67 68 ile nasıl atanıyor akıl mantık işi mi ? lians mezunlarının ne özelliği var ???

Dorsalis Pedialis
çıksın usta arkama bakmadan çeker giderim...
burda bizi tutan ne var ki burda kim bize ekmek veriyor para veriyor ben burda öyle dangalaklar gördüm ki adam gelmiş bana sen hakkariya atan ben eşşek gibi anırırım diyor beyinsiz herhalde kendisi izmir Antalya istiyor bunu diyen 40 küsür yaşındaki adam hala sürünüyor...

mssql
İstanbul sürgün yeri orda aldığın maaş yol parasına gider...

isyankar_
73 puan çok yüksek bir puan değil kardeşim. 4. girişte sen hala 73 puan alıyorsan önce ben neden bu puanı alıyorum diye kendini sorgulaman gerekiyor.
Lisans mezunu daha düşük puanla giriyor. Çünkü kurumların istekleri ve lisans mezunları 10 bin kişi ve bunların kontanjanı daha fazla

çalıkuşu1

Valla sorgulayacak bir şey yoktur elde olan malzeme budur ….
bir tanıdığın oğlu kpss de 91 puan almış adam mülakatta eleniyor buna ne diyecen peki Allah tan reva mı ??

Lütfen yardımcı olun bana, LÜTFEN.

Arkadaşlar bu sene ilk defa E-KPSS girdim. Ortaöğretim düzeyinde. Bipolar bozukluğum var.

76 küsür puan aldım. Atanma ihtimalim var mı hiç bilmem anlamam. Eğer bu puanla atanabilceksem tercihler neye göre yapılıyor ve ne zaman yapiliyor. Atanma şansımı arttırmak için nasıl bir tercih yolu izlemeliyim . Birde 1 tercih dönemi hakkımız mi var yoksa bidaki sınava kadar her dönemde tercih yapabiliyor muyuz ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim cidden. Kimseden bilgilendirme amaçlı yardım alamiyorum.

aras yazdığın yerleri kazanamadığın sürece 4 yıl boyunca tercih yapabilirsin bi dahaki sınav 2 yıl sonra ona da çalışır girer puanını yükseltebilirsin her tercih döneminde 30 hakkın olacak bunun hepsini çok tercih edilen yerlerle doldurursan şansın azalır yok ben heryere giderim yalnız yaşarım vs diyosan 30 tercihin son 10 tanesini az tercih edilen yerlere ayır gerçi 76 puanla ikinci tercih döneminde istediğin yer olması büyük olasılık

Günaydın arkadaşlar,ben EKPSS'ye ilk kez girdim Ortaöğretim Fen Bölümü mezunuyum.Puanım 89,06209, Öğrenim Durumu Başarı Sıram 801,Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı 59320.Bu şartlarda Kocaeli'ye hizmetli değil de memur olarak aranabilmek için ilk tercihlerime Kocaeli'yi mi yazmalıyım? Önerileriniz nedir?

Öncelikle çok teşekkür ederim dikkate alıp yardımcı olmaya çalıştığınız için . Bir sinav puanının 4 yıl geçerliliği var diyorsunuz sanırım . Peki 1 yılda kaç tercih dönemi oluyor ? Ve 76 puan yetersiz bir puan mı tercihlerimde ona göre en az gidilen yerleri yazicam çünkü . 2. Tercih döneminde girmem şansımın yükselme nedeni nedir ? Yani 2.tercih döneminde rağbet gören yerleri yazsam da girme olasılığım yuksek mi oluyor , yoksa ben 2.tercih döneminde de rağbet görmeyen yerlerimi yazayım garanti olsun diye ? Çok karışık sordum kusura bakmayın ama hicbir fikrim yok bu konuda. Iyi günler dilerim.

4 yıl hakkınız olsa da 2 sene sonra tekrar sınav olacak ve yine yüksek puanlılar tercih yarışmasına katılacak 2018 sınavı için (2020 sınavından önce) 2 tercih dönemi ümit ediyoruz 1. tercihte (siz istanbullusunuz) istanbul 90 aşağısını almaz bence ama 2. tercihte, yüksek puanlılar 1. tercihte yerleşeceği için istanbul gibi yerlerde şansınız var bence ama heryere razıysanız az rağbet gören yerleri bol bol yazın

Anladım. 2 sene sonra yine girin puanınızı yükselirsiniz avantajınız artar diyorsunuz . Peki 1.tercihte az rağbet gören yerleri yazsam yerleşme şansım var mı ilk seferde ?

Üst Alt