Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik Yayınlandı

ben45 yasındayım hıç bılgım yok,ılk okul mezunuyum,/70 özurluyum,raporum,2008 alınmış çalısabılır kısmında hıç bı sey yazmıyo sureklı agıor özurlu yazıyo,çalısabılşır yerı boş bırakılmış,ben bu kuraya katılabılırmıyım,ayrıoca,2010,tarıhınde onanmış cezam var parra cezası,elıme dun geçtı,bu parayı odemem lazımmış,bunlar sorun olurmu yetkılı bır arkadasımız cvp yazarsa çok sevınırım,hastaysak,ıyıleşemeyecek dıye bı sey yokya,RABBİM,ŞİFA A VERIYO İŞTE, BU SINAVA GIREBILIRMIYIM,ŞUBATIN,27 SINDE SOSYAL HIZMETLERE GITMEMMI LAZIM,lutfen bılgı verın tşk

14.madde şöyle;

Örneğin herhangi bir öğretmenlik bölümünden mezun olup memur, vhki vs.. kadrosunda çalışanlar, bu sınav sonucuna göre öğretmenlik kadrosunu tercih edebilir.. Yani mezuniyetinden farklı alanlarda çalışanlar tercih yapabilir..

Öğretmenlik mezunu olup da memur olarak çalışanların gözü aydın.. Tabi alım yaparlarsa...

biber;

evet bende öyle anladım misal öğretmenler mühendisler teknikerler kadro açılmadığığ için düz memur oldu. kadro açılırsa tercih yapabilecek açılmazsa sittin sene memur kalacak madde 14 e göre..

biber;

evet ben onu çok merak ettim ben hizmetliyim önlisans mezunum personel servisi sordum uyumlu değilmiş tabii girebilirsin dedi :) ama bi yandan daha var sağlık bakanlığında unvan değişliği sınavı var yakındaymış hangisi gireceğimi karar veremedim

Peki arkadaşlar 1. ben İnfaz Koruma memuruyum, diğer memurluklara tercih yapabilirmiyim. 2. KİT lere ( TRT- YSK- PATATENT eNTÜSÜSÜ gibi) 399 kadro karşılığı oldugu için herkes tercih yapabilir mi?

engelli memur alımı nisan ayı

arkadaşlar size bişi soracam ben 2012 sınavında 54 puan aldım nisandaki sınav ile aynımı acaba yani yeni sınavmı olacak yoksa aynı puanla devam edecekler

ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,
arkadaşlar burda çalışa bilir durumda oldugunu belgeleyenleri diyor çalışamaz raporu olanlar sınava giremiyecekmi ben 2022 maaşı için aldıgım raporu kullandım 2012 de sürekli ve çalışamaz kutucugu işaretli

Merhaba,
yönetmelikte bu madde dikkatimi çekti cevaplayabilir misiniz rica etsem?

MADDE 5- (1) EKPSS, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayların eğitim durumları ve engel gruplarının yarattığı dezavantajlar gözönünde bulundurularak Başkanlık tarafından yapılır veya yaptırılır. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

benim 150 kredim var bu sene 2 sınavım daha var açık lise okuyorum bu sene bitecek inşallah sınava girsem tercih yapma tarihinin son günü diyor mezun olma şartı.

yoksa sınavın geçerlilik süresi (2 yıl) içinde mi mezun olma şartı var?
yardımlarınızı rica ederim.
saygılarımla.

paranoya ablam yönetmelikte çalışabilir diye ibare eklenmiş dediğin gibi:

"ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

Bu durumda raporda "çalışamaz" kısmının işaretli olması sorun yaratır.
daha aönceki mevzutta sadece % 40 ve üstü olması yetiyordu. şimdi yönetmelik yeni çıktığı için çoğu engelli arkadaş da senin durumundadadır. ya çalışabilir kısmı doldurulmamıştır ya da çalışamaz ibaresi vardır.
o yüzden bu sorunu acil aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğünü arayarak ilet:
http://www.eyh.gov.tr/tr/8135/Iletisim

eger çalışabilir ibaresi kesin aranıyorsa senin durumunda çok engelli oldugunu ve orana bakarak başvuru yapıldıgını ve bu sorun hakkında resmi bilgilendirme yapılmasını talep et.
bu durum engellilerde kafa karışıklığı yaratacak. çünkü nceki mevzuata göre herkes sadece yuzde kırk ve ustu olmasıyla sınava gireceğini biliyoırdu.
oysa yeni yönetmelik yeni yayınlandı ve başka bir ibareden bahsedior.
bu konuda acil engelliler bilgilendirilmelidir.

Bu yönetmelikle yürürlükten kaldırılan daha önceki ÖMSS yönetmeliğinde şu tanım vardı ve sadece % 40 ve üstü rapor olması yetiyordu:
"d) Özürlü: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür oranının yüzde kırk veya üzerinde olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

Ve hepimiz bilgilendirmeyi bu yönetmeliğe göre yapmıştık.
Oysa şimdi bu yönetmelik yürürlükten kalktı ve yeni yönetmelik yayınlandı. Yeni yönetmelikte "engelli" yeniden tanımlandı ve buna çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri," kısmı da eklendi.
....
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik için bkz:Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Melek hanım,
Yukarıda bir soru sormuştum rica etsem cevaplayabilir misiniz? :)

Sanırım bir çok kişiye yeniden heyet yolu göründü Allah herkesin yardımcısı olsun...

Asadas sınavın yapıldığı tarihten itibaren atama olacağı zamana kadar mezun olabilirsen katılabilirsin demek. Sorun şu ki Sınava girebildin atandın mezun olamadın hakkın yanar.

Sanırım bir çok kişiye yeniden heyet yolu göründü Allah herkesin yardımcısı olsun...

arkadaşlar tekrar heyete girmeden hastaneyle konusun facebookta bir arkadaşımız istihdam kısmıni değiştirtmiş sadece..herşey baştan başlamadan olabilir yani illa heyete girmenize gerek yok bunu bir sorun.. bio eğer bu şartı uygularlarsa sınava girecek kişi kalmaz 10 kişiden 9 unda yazmıyor ben ekpss için rapor aldım yazıyor allahtan..

Vallahi bende en son araç alımında almıştım onda yazıyor :D istihdam kısmı işaretli :) ne tür işlerde çalışır kısmı boş ona sonra bakarız istihdam yeterli zaten fazlada olmadı temmuzda almıştım :) dediğin gibi elenen çok kişi olur sıkıntı olur herkes için düşünsene adam müracaata gidiyor araştırmamış yönetmeliği okumamış başvuru süresi 1 hafta memur deseki git raporunu düzelt ibare eklenmesi için yeniden heyet derse doktorlar yandılar...

aynen kardeşim harbiden görünmeyen farkedilmeyen bir sıkıntı....

ama bu sıkıntıyı çözmek zorunda olacak kurum da Aile Bakanlığı. Daha önceki mevzuat hükmünü biliyorlar ve dolayısıyla o bilgiye dayanarak binlerce engellinin raporlarında bu sorunun çıkacağını tahmin etmeliler.
O yüzden bakanlık ilgili kurumunu arayıp bu konuda resmi bir duyuru yapılmasını isteyin bence. Bu yeni ynetmelik ilgili maddesi sorun çıkarmamalı.
hani "sorun çıkmayacak" diorlarsa da duyuru yapıp engelliler rahatlatılmalı.
yoksa yönermelik maddesi çok açık. öalışabilir oldugu da belgelenmeli dior raporda. Ynetmelikler rastgele tanım yapmaz. tanım açık ve net. ağır özürlülerde aransaydı o da soylenirdi. bu iş tahminle olmaz.
bu sorumluluk bakanlığındır ve onlar çözecek.

Melek, İnşAllah dediğiniz gibi olur aksi halde çok kişi sıkıntı yaşacayacak...

melek hanım ben bizzat gittim memurla konuştım bu konuda karar verecek asıl kurum biz değiliz dedi yönetmelik değişti raporda istihdam kısmı yazmayanlar bize almayın derlerse almıcaz dedi 24 şubatta dedim arkadaş için soruyorum kesin napmalı yeni rapor çıkarmalımı dedim çıkarsa iyi olur dedi. yani muallakta hep. çok kişi ararsa elbet bi açıklama yapacaklardır

inşallah çzülür rahat olmak lazım. bu durumda raporu olmayan her arkadaş aile bakanlığı yaşlı ve engelli genel müdürlüğünü arasın. yoksa bu yüzden kaç engelli rahat uyumaz sıkıntıdan.
ben de kaç kişiye yuzde kırk yeterli dedim ikna ettimdi. ama şimdi bu yönetmelik ilgili maddesi açık ve net başka şey söylüor...
bu işi de bakanlık çözmek zorunda

Birde son dakika kabul görmez ise 1 haftalık zaten başvuru süresi yönetmeliği okusaydın kardeşim bu ibare olmalı raporunda derlerse inanılmaz sıkıntı olur...

arkadaşlar ben ilkokul mezunuyum bu yıl kuraya katılmayı düşünüyorum ama bu konu hakkında hiçbir bilgiye sahip degilim..benim nereye başvurmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim..

bu konu çok önemli raporlarda çalışır belirtilmemiş sadece engel derecesi var bide ağır özürlü değildir demiş mesela, benimde iki gündür kafamı kurcalıyordu. takip edip bir an önce bu kuşkudan kurtulmalıyız. yada yeni rapor için başvurmalıyız.

kalem apla benim rapor % 80 2022 için almıştım 2012 de kullandım ekpss fakat sınav için tekrardan heyete girersem oranı düşürüp çalışabilir derler fakat 2022 aylıgım maaşta düşme meydana gelir rapor oranım düşerse sınavı kazanıp kazanmayacagımızda meçhul bu riski göze alıp tekrardan heyete girmemem düşüncesi kaanaatindeyim

Bio;

cevabınız için teşekkürler. sınava girip ilk atamaya mezun olamazsam bile 2. ve 3. üncü atamalarda şansım olmuş oluyor. sınava girerim o zaman değil mi?

çalışamayacağı işler kısmında hassas görme gerektiren işler yaıyor acaba bu memur olmama bi engel teşkil edermi?

etmez kardeşim aksine nasıl bi işte çalıştırılacağın değerlendirilmiş işe başladığında sana o türde bir iş vermek durumunda kurum...

Üst Alt