Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss'de Lisans mezunları sadece Düz Memur mu olabilir?

ozlem92

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 4 yillik İsletme (lisans)mezunuyum, 2018 ekpss ye girmek istiyorum Ekpss ye girdigimde sadece duz memur mu olabilir? Lisans mezunlari ve ekpss hakkinda bilgisi olan paylasirsa cok sevinirim

İşletme mezunuysanız %99 ihtimalle düz memur olursunuz.

Hangisi daha avantajli olur bilemedim normal kpss ye mi calismak yoksa ekpss mi ? zendark

KPSS sınavı zor, EKPSS Sınavı çok kolay.
Memur olunda nasıl olursa olsun. Önemli olan iş sahibi olmak değil mi?
Öncelikle GİH memuru olursunuz sınavla Veri hazırlama memuru yada şef olabilirsiniz.
Kendim Lisans Kamu Yönetimi mezunuyum. Engelli sınavı ile GiH memuru olarak atandım

İkisine de girebilirsiniz, şansınızı iki sınavda da deneyin. Eğer A kadro kazanırsanız onu seçersiniz, A kadro daha avantajlıdır; kazanamazsanız vakit kaybetmeden EKPSS'den düz memur, VHKİ veya Bilgisayar İşletmeni olursunuz. Eğer KPSS ile EKPSS atama dönemleri çakışırsa EKPSS'den tercih yapmayı 2. veya 3. atamaya kadar bekletebilirsiniz. Eğer, EKPSS'den yerleşirseniz, ve daha sonra A kadro'yu kazanırsanız ve yerleşmek isterseniz önünüze engel çıkar, memurluğunuzdan istifa edip 6 ay beklemeden A kadro memur olamazsınız. Formasyonunuz varsa ve öğretmen olacaksanız iki sınav arasında bir fark yok, EKPSS daha avantajlı ama tabi kadro açılması gerek tercih yapabilmeniz için. Yanlışım varsa affola.

Serhat79 İdeal cok tesekkur ederim , son bir sorum var sizce normal kpss kursu ve kitaplari mi yoksa ekpss kursu ve ekpss kitaplarina mi calismak daha iyi olur , siz nasil calistiniz ve kac puan aldiniz onerilerinizi bekliyorum

Önünüzde vakit var ozlem92 , o nedenle KPSS'ye çalışmanız daha iyi olur, ama konuların ağır ve ayrıntılı olduğunu aklınızdan çıkarmayın çalışırken.

Ben nasıl çalıştım? Hastalığımdan önce bende temel vardı ve sağlamdı. Onun faydasını gördüm ben. Sadece hatırlama amaçlı çalıştım, öğrenme amaçlı değil zaten hastalığımdan dolayı öğrenemezdim de ve 86 puan aldım, ama ben zihinselden girdim ve sınava girdiğimde hastalığım hala sürüyordu, şu an iyiyim. Yine de anlatacaklarım size de referans olur.

Elimde üniversite hazırlık kitaplarım vardı, onları çalıştım. Örneğin Türkçe için FEM'in "YGS Türkçe Konu Anlatımı" kitabı işimi gördü. Hem paragraf sorularının nasıl çözüleceğini de anlatıyor. Youtube'dan konu anlatımlı video da izledim. Noktalama işaretleri için TDK'nın sitesinden çalıştım, işaret kuralları sürekli değişiyor malum. Matematik için üniversite hazırlık kitaplarından çalıştım. Coğrafya ve Tarih'i Youtube'dan çalıştım; Ramazan Yetgin ve Engin Eraydın'dan, ama çok ayrıntılı olduğunu söyleyebilirim. Yine de güzel tarafı tarih anlatırken "en"lere ve "ilk"lere dikkat çekmesi. Bir de, çalışırken olayların tarihsel sıralamalarına dikkat etmek önemli; hangi olay önce oldu, hangi devlet önce kuruldu gibi. İyi çalışmalar ve başarılar dilerim.

@Serhat79 @İdeal cok tesekkur ederim , son bir sorum var sizce normal kpss kursu ve kitaplari mi yoksa ekpss kursu ve ekpss kitaplarina mi calismak daha iyi olur , siz nasil calistiniz ve kac puan aldiniz onerilerinizi bekliyorum
Benim zamanımda ekpss kursu yoktu. Bir sene kpss kursuna gittim. Kpss kitapları+öss kitapları+internette konu anlatımlı videolar izledim.
Ayrıca kpss kursundan sonra 4 - 5 ay günlük ortalama 4 saat evde derslere çalıştım.
Ben engelli memurluk sınavına lisans bölümünden girdim. 84 puan aldım. Benim zamanımda lisans bölümünden en düşük 67 puan alan memur oldu.

DÜZ MEMUR DİYE bir tanım yok..
kamu personeleri
YH (yardımcı hizmetler)
GİH (genel idare hizmetleri)
TH (teknik hizmetler)
SH (sağlık hizmetleri)
.. .
şeklinde bir sınıflama yapılmış.. sanırım sorduğunuz soru işletmenin yani İİBF lerin sınıfta değerlendirileceği hususu..
işletme, iktisat gibi İİBF fakülteleri GENEL İDARE HİZMETLERİ sınıfında alımları yapılmakta...
bilgisyar işletmeni, ambar memuru, memur, vhki, tahsilat memuru, arşiv memuru vd.. hepsi GİH sınıfı kadroları istemekte.
ancak muhasebeci kadrosU TH sınıfına geçirildiği için bu kadro sadece TH sınıfında daha iyi maddi ve özlük haklarına sahip olmak demek.

kamu görevlileri GİH TH SH YH şeklinde sınıflandırılmış.
bir mühendis TH sınıfıdır.. örneğin.

İdeal şu anda puanlar nasıl, yani daha yüksek mı kapatıyor atamalar? Ayrıca bu ekpss'de kaç soru oluyor toplamda? Yani sizin gibi 84 puan almak için kaç net yapmak gerekir? Yanlış sorular doğrulardan götürüyor mu? GİH sınıfındaki bir memurun kariyerindeki en üst yer neresi? Ortalama ne kadar maaş alıyorlar? Sorularınjzj cevaplayabilirim diye yukarıda yazmissiniz, istinaden aklıma gelen soruları sormak istedim:) nasipse 2018'de ben de katılacağım sinava.

kpss nin ve ekpss nin belkemiği belirleyicisi
tarih ve matematiktir.
bu iki dersi normal kpss çalışıyor gibi tempoyla çalışın.
diğerleri ekpss bilgi düzeyi ve temposuyla çalışabilirsiniz.

Jozefim işletme okurken muhasebenin bütün ana derslerini ve en geniş şeklini görüyoruz. Yine de teknik hizmet sınıfına giremez mıyız?

muhasebeci (TH) kadrosu için açılan nitelik kodlarına bağlı.. tam bilmiyorum.. tam da bilemeyiz..
Suret hele bi atanın da TH Sİ bilmem nesi eksik kalsın...

Jozefim valla benim hiç dusunmedigim biseydi, cevremdekiler kesin atanirim gözüyle baktıkları için basvurucam nasip sonuçta, idealist olmak lazım, önce yol haritası sonra aktivasyon:) hep o şekilde ilerledim...

Suret 2014 ten beri kesin atanma olayı bitti.
kamu personeli eskisi gıbı alınmıyo.
ama bunları boşverin. önce sınava odaklanın. dersinizi çalışın. 85 puan üstü alın...
85 almadan prof. olsan neye yarar

@İdeal şu anda puanlar nasıl, yani daha yüksek mı kapatıyor atamalar? Ayrıca bu ekpss'de kaç soru oluyor toplamda? Yani sizin gibi 84 puan almak için kaç net yapmak gerekir? Yanlış sorular doğrulardan götürüyor mu? GİH sınıfındaki bir memurun kariyerindeki en üst yer neresi? Ortalama ne kadar maaş alıyorlar? Sorularınjzj cevaplayabilirim diye yukarıda yazmissiniz, istinaden aklıma gelen soruları sormak istedim nasipse 2018'de ben de katılacağım sinava.

sınava gireli 8 sene olacak. bu konu hakkında yeterince bilgiye sahip değilim.
Ben milli eğitimde GİH memuruyum. Kurumda şefliğe kadar yükselenebilir.
Şu anda 2550 TL alıyorum.
Sana başarılar diliyorum

Eskisi alınmıyor derken biraz daha detaylı anlatabilir mısınız? Ayrıca kaç soru soruluyor bu sınavda, doğrular yanlışları götürüyor mu? Sorumlu olduğumuz konular nelerdir? Sorular da sorular:) ama bu şekilde sorarak öğrenmek her zaman daha faydalı olmuştur benim için, o yüzden soruyorum :) 85 almak için ortalama kaç soru yapmak lazım? Jozefim

İdeal

Konuyla alakali değil ama size bi sorum olacaktı aof lisans kamu yönetimi okuyorum bnde sizde mi AÖF mezunusunuz eger oyle ise AÖF kendi kitaplari na mi calistiniz yoksa onlar anlaşılır değil deyip farklı bir kaynak tan mi calistiniz evetse hangi kaynak paylaşır msnz acaba bilgilerinzi teşekkür ederim cvb için şimdiden

@acı gerçek murat var karacan var bi sürü var..
bilgi edinmek istiyorsanız aof kitaplarını...
dersi geçmek istiyorsanız yardımcı kitapları.

Suret
bu kadar güncelden kopuk olmak. memur olmak isteyen birinin bu kadar ülke gündeminden ülke gerçeklerinden ülke güncelinden uzak olması bi tuhaf geldi bana. kusura bakmayın.. hangi ülkede yaşıyorsunuz siz ? :) @Suret.
kamu personeli alımları eskisi gibi çok değil.. alım olsa da kpss şartsız alımlar da mevcut.. şirketten sözleşmeli 4c falan filan..

+arkadaşlarr..
saçma sapan aptalca sorularınızı 2 3 yıl sonra sorun...
şu an sizin için hedef 85+ bir puan almak olmalı...
hangi şehirde yaşayacağınız ve hangi kadroları tercih edeceğiniz puanınıza bağlı değişir..
2019 daki atamaların derdini şimdi sormayın...
önce 2017 de çalışma durumunuz ne?.. 2018 de puanınız ne olacak ?
bunları düşünün...
çocukca sorular bunlar.. zamanı geldiğinde anlayacaksınız...
85 civarında bi puan almaya bakın..
tarih ve matematik i yüksek eforla..
türkce ve coğrafyayı orta eforla
vatandaşlık dersini ise düşük eforla çalışmaya başlayın...

++++
EKPSS, KPSSye göre görece biraz daha kolay ama 85+ üstü almak hiç de kolay değil...
çantada keklik olarak bakmayın.. tarih zorluk düzeyi KPSS ye yakın...
matematik ve türkçe bi nebze daha kolay ama matematikte 4 - 5 soru KPSS düzeyinde.. bu sorular sizi 86 87 puanlarını aldırtacak.

Jozefim bilgi edinmek için Aof açıktan zor örgün gbi olmaz. Kendi fikrim tabi suan düşündüğüm sadce gecip bian önce bitsin derdindeyim zor geldi bi aof okumaktansa yüz örgün okurum dha iyi her neyse teşekkür ederim ilgi cevap icn ..
Kpss ile yorum yapmışsınız türkçe mat i yüksek eforla calismak gerek diye katılıyorum fakat matematik calismak icin nasıl bir yol izlenmeli sizce çünkü meslek lisesi çıkışlı hemen hemen herkes in matematik berbat bnde dahil temel de eh işte yok gibi ne kadar soru çözülürse ve nasıl çalışırsak o 85+ a ulaşılır ..dger derslerde sıkıntı yok..

Konuyla alakali değil ama size bi sorum olacaktı aof lisans kamu yönetimi okuyorum bnde sizde mi AÖF mezunusunuz eger oyle ise AÖF kendi kitaplari na mi calistiniz yoksa onlar anlaşılır değil deyip farklı bir kaynak tan mi calistiniz evetse hangi kaynak paylaşır msnz acaba bilgilerinzi teşekkür ederim cvb için şimdiden

Açıköğretimde sadece İktisat dersini Açıköğretim kitabından çalıştım.
Diğerlerini yardımcı kitaplardan çalıştım.
İngilizce de ise yeterince bilgim olmadığı için İngilizce dersini temelden anlatacak FONO YAYINLARININ İngilizce İlk Adım 1-2 kitaplarını aldım.
Açıköğretimi 4 senede kalmadan tamamladım.

Yardımcı kitap olarak Karacan ve Murat Yayınları

İdeal Teşekkürler cvb için ingilizce den muafim yinede sagol 3 sinifim ben önlisansta n geçiş yaptim lisansa yardimci kaynaklar bilgisi için teşekkürler tekrardan

Son düzenleme:
Jozefim burda sorulan sorulari SACMA da görsen daha saygılı bir üslupla uazmalisin, ötesi hoş değil...

Açıkçası ekpss hakkında hiç ama hiç bişey bilmiyorum ama sen gibilerden öğrenmeye de gerek yokmuş, ekpss ile ilgili öğrendiğim ilk şey bu oldu, teşekkürler:)

Bu başlığı takip ederim yine, ama bu sefer bilgi Soran değil bilgi veren olarak, en doğru bilgiye senin araciliginla ulaşılmaz ama bana gelen doğru bilgiyi bulmuştur. Hadi sana iyi günler, bana da kafamdaki sorulara cevap bulmada kolay gelsin:) bu kadar basit bı sınavın hakkında birkaç şey öğrenmek bu kadar zor olmamalı... saygılar!

Suret sadece sana demedim ki. üzerine alınma..
ama bağlamından bu kadar uzak olman şaşırttı beni. o sebeple.. yine de üzgünüm. kusura bakma.. kırmak istemezdim.. bu sınav ile ilgili çok soru ile karşılaşınca insan şaşırıyo... size değildi aslında..

düz memur olursunuz. diğer türlü kpss a sınavına girmek lazım. memur olunca sınavlarla görevde yükselirsiniz

Jozefim

Her basit soru sorani ayni sanmayalim :) basit olanin bir gücü vardır, ben hep o güce inanırım, gerçekten hiçbirşey bilmiyorum sınav hakkında:) ya da nasıl nereye ataniyorlar, özellikle en önemlisi benim için kariyerlerinin en üst yeri neresi...hiç bilmiyorum bu soruları ama tabi zamanla ogrenicem ve burda her soran da benim doğru bilgimi paylaşacak ;) kolaylıklar dilerim.

Arkadaslar 2018 ekpss oğretmenlık e gırecekler var mı aranızda acaba

Arkadaşlar benim de merak ettiğim bir soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Ben Lisans mezunuyum ve Diyetisyenim.. EKPSS ile atamam olur da gerçekleşir ise KPSS ile atanan meslektaşlarım ile aramda ne gibi farklar olacak ? Kadrolu mu atanıyorum ? Meslektaşlarım ile alacağım ücret arasında bir fark oluyor mu ?

Üst Alt