Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de puan hesaplama nasıl olacak? Kaç cevap kaç puan aldıracak?

nacar96

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
ekpss sınıvından 80 alabilmem için kaç doğru yapmam gerekir

onu hesaplayabılen kendisi 100 alır zaten.

eğer her soru eşit puan olursa, 60 sorunun herbiri 1,66 puana denk geliyor. 50 soru yaparsanda 82 puana denk geliyor. 49-50 sorunun üstünde yaparsan 80 i geçersin. benim hesaplamam böyle.

3.10 DEĞERLENDİRME
EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar
kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart
sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar
hesaplanacaktır.
Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5
olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.
Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların
ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3
puanları hesaplanacaktır.
Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir
nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi
birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

EKPSS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI
EKPSS PUAN TÜRÜ GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR
EKPSSP1 (Ortaöğretim Düzeyi) 0,50 0,50
EKPSSP2 (Ön Lisans Düzeyi) 0,50 0,50
EKPSSP3 (Lisans Düzeyi) 0,50 0,50

EKPSS'de her soru-cevap eşit puan mı sağlıyor?

kolAY GELSİN ARKADAŞLAR SINAVDA TOPLAM SINAVDAN 15 MATEMATİK YAPAN İLE 15 TÜRKÇE YAPAN AYNI PUANIMI ALIR MERAK ETTİM

ekpss ye önlisanstan başvuru yapmak istiyorum ama aöf 4.sınıftan tek dersim kaldı. önlisanstan girmek için kayıt yaptırmadım ama ösym de lisans okuyor gözükmekte. ancak kayıt yaptırmadım. lisanstan mı başvurmam gerek? yoksa lisans başvurusu yaptıktan sonra Ankara ösym ye dilekçe gönderek eğitim bilgilimi önlisans yapabilir miyim? Konu başlığına pek uygun olması sorum ama cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

anladığım kadarıyla soruların yapılma oranlarına göre soruların puanları değişebiliyor. en az yapılan soruyu yapan daha çok puan kazanıyor.

çok çalışmak lazım.

O hesap çok yanlış standart sapmayı hesaba katmıyorsun.2012 ömss'de 35 nete 80 gelmiş ona göre düşün işte.

ekpss ye önlisanstan başvuru yapmak istiyorum ama aöf 4.sınıftan tek dersim kaldı. önlisanstan girmek için kayıt yaptırmadım ama ösym de lisans okuyor gözükmekte. ancak kayıt yaptırmadım. lisanstan mı başvurmam gerek? yoksa lisans başvurusu yaptıktan sonra Ankara ösym ye dilekçe gönderek eğitim bilgilimi önlisans yapabilir miyim? Konu başlığına pek uygun olması sorum ama cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler
RİCA ETSEM YANITLAYABİLİR MİSİNİZ

puan sapması var, matematik iyi puan getiriyor.

x0aEMD.png

karargahx;
genel yetenek mat-türkçe, mat 1 yanlışım var dediğim gibi mat iyi puan getiriyor, 3.atamalarda atandım Allah herkese nasip etsin.

musty35;
aynen lise

EKPSS Sınavında Puanlama Nasıl Hesaplanacak?

2014 EKPSS Başvuru Kılavuzu
EKPSS Sınavında Puanlama Nasıl Hesaplanacak?

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

[h=3]EKPSS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI[/h]
EKPSS PUAN TÜRÜ
GENEL YETENEK
GENEL KÜLTÜR
EKPSSP1 (Ortaöğretim Düzeyi)
0,50​
0,50​
EKPSSP2 (Ön Lisans Düzeyi)
0,50​
0,50​
EKPSSP3 (Lisans Düzeyi)
0,50​
0,50​

EKPSS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri
------------------------------------------------
Facebook: EKPSS EMSS ÖMSS Haberleri
https://www.facebook.com/EmssHaberleri

Engellilikte Farkındalık ve Erişilebilirlik Platformu
https://www.facebook.com/Engellilikt...irlikPlatformu

Son düzenleme:
arkadaslar alt yapi yapilmis eger cemaatdensen kazandin yoksa bosuna ugrasmayin derim adam sapa saglam engelli raporu cikarmislar ve o adam memur sindi sizlerde helen kendi kendinizi avutun durun

EKPSS Ortalama Kaç Net Yapmalıyız ?

Merhaba arkadaşlar. 2 senedir kitabın ağzını açmadım. Fakat sağlam sayılabilecek bir temelim var. Bu sene Önlisanstan Sınava gireceğim. Dün deneme çözüp seviyemi belirleyeyim ve eksiklerimin olduğu yerden çalışmaya başlayıp bitireyim diye düşündüm.

60 soruda 34 net yaptım. 1 saat 10 Dk da denemeyi bitirebildim. En çok eksiğim matematik ve tarihin birkaç konusunda oldu.

Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü öğrencisiyim. Sizce ortalam kaç net yaparak atanabiliriz.

Aslında en çok kafamı kurcalayan şey şu. Sınavdan sonra haziran-temmuzda kadrolu alım yapılır mı. yapılsa bile bizde atanabilir miyiz ?

mayıs sonu sonuçlar sonra tercıhler 9.aya anca .bkz.2012 ömss..

musty35;

2012 Ömss'den sonra temmuzda olmuş tercih yine öyle olur.

belirleyici sorular vardır 15 ile 20 arsı o sorular herşeyi değiştirir

Puan hesaplaması tamamen sınav sorularının durumuna göre olacaktır. Yani az yapılan soruların puanı daha yüksek olacaktır. Mesela genelin yaptığı Türkçe ile genelin yapamadığı Matematik sorularının puanları asla eşit hesaplanmaz.

merhaba

merhaba arkdslar bu yıl ilk kez ekpss gırecem onlisans mezunuyum 70 almam için kac net yapmam gerekıyor

Arkadaşlar duyduğuma göre puan hesaplamada ortaöğretimler önlisansa göre, önlisanslar lisanslara göre daha avantajlı imiş puan hesaplamada

Arkadaşlar atama hangi engel grubunda daha fazla

26 4
17 13
83.17127
2664
47334

TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ CEVAP SAYILARI

Doğru
Yanlış
Genel Yetenek Testi
Genel Kültür Testi
ÖMSSP1 Puanı
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı
mat full ,yanlışlar Türkçe

puan hesaplamada kardeş aynı netle orta öğretim daha avantajlı imiş önlisans daha sonrada lisans geliyor tabii atama en çok hangi kategoride yapılır bilmem

Ekpss 2014 kaç net gerekli

Sınavda enaz kaç puan kaç doğru yeterli bilgi si olan var mı

Denemelerde, 60nıda yapmıyorum 30 civarı kesin doğrudur dediğim soruları işaretlesem yinede 7-8yanlış çıkıyor çok boş var,hele matematik felaket. sınav sırasında nasıl bir yol denemeliyiz. aöf de alıştık sallamaya.

Üst Alt